Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861310 razy)

Opis tematu:

Offline Volv

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #885 dnia: Czerwca 03, 2012, 14:43:19 »
    Dzięki za odpowiedź . Również nie jestem zwolennikeim broni palnej (ogólnie tych czasów gdzie wzięła ona już górę nad tradycyjnymi starciami wojów) ,ale dodaje do gry pewnego smaczku :P (tak, czyli nie przepadam ,ale lubie ... hmm) . No i myślę ,że sposób w jaki się ich teraz najmuje jest dobry (najemnicy) . 
    Co do tych słowian znów - czyli nie ma raczej nawet cienia szansy że ujrzymy tarczownika słowiańskiego jako jednostkę końcową ;) ?

Pozatym nie jestem pewien ... albo nie umię korzystać z ustawień co do swoim troopsów przed bitwą albo robie coś źle ... Ustawiając przed bitwą dziesięc kroków do tyłu i dla drugiej jednostki na odwrót obie lądują po rogach mapy ... pozatym nie widze w tym panelu przycisku typu "zatwierdź" ,więc nie wiem czy to nie działa jak potrzeba czy ja coś źle robię .

Trochę dołujące ,że przyjdzie tyle czekać na wersję finalną (jednostki strzeleckie najemników w szczególności ;d) ,ale cóż ... Jak się chce coś porządnego to trzeba się uzbroić w cierpliwość ;P .

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #886 dnia: Czerwca 03, 2012, 15:50:19 »
    Co do tych słowian znów - czyli nie ma raczej nawet cienia szansy że ujrzymy tarczownika słowiańskiego jako jednostkę końcową ;) ?
    Trochę dołujące ,że przyjdzie tyle czekać na wersję finalną (jednostki strzeleckie najemników w szczególności ;d) ,ale cóż ... Jak się chce coś porządnego to trzeba się uzbroić w cierpliwość ;P .
    Tego nie powiedziałem że niema szansy na rozszerzone drzewko Słowian. Jeśli dodam ich jako frakcję gracza to będę musiał trochę przebudować ich drzewko, a wtedy na pewno znajdzie się taka jednostka i kilka innych. Oczywiście utrzymanie tych jednostek będzie droższe, żołd w stylu najemników. A co do finalnej wersji to jeszcze to trochę potrwa (wrzesień to minimum), dokładnie teraz przeglądam jakie doszły nowe operacje w module 1.153. Szkoda że za kilka godzin jadę na tydzień w trasę, jakby nie wyjazd to bym jeszcze dzisiaj zaktualizował mój module do nowej łatki i wrzucił do pobrania. No cóż, jeśli znajdę czas po pracy to za tydzień dam aktualizację na 1.153 a jeśli nie dam rady to będziecie musieli poczekać przynajmniej miesiąc.

Offline Morviles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #887 dnia: Czerwca 03, 2012, 19:12:45 »
    A dałoby się dodać (ogółem) nowy tryb podbojów? Jeżeli podbijamy zamek nocą możemy się do niego zakraść jak do np. statków korsarzy albo baz bandyckich. Jednak do tego trzeba by było zmienić AI garnizonów by atakowali nas dopiero gdy nas zobaczą (mogliby nawet alarmować pozostałych towarzyszy). W ten sposób można by było uniknąć walki na murach i przeprowadzić swoich ludzi do centrum miasta gdzie by byli pozostali (czyli większa bitwa na ulicach albo dziedzińcu) i potem już do zamku. Mam jeszcze inny pomysł co do podbojów. Wszyscy lordowie jacy są w zamku nie walczą na murach tylko w swoich salach i pokonanie ich jest ostatnim ciosem dla zamku/miasta.
    Czy wprowadzenie któregoś z tych pomysłów byłoby możliwe? (I Sorki za interpunkcje ale pisałem to na szybko i nie miałem czasu zwracać na to zbyt wielką uwagę).

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #888 dnia: Czerwca 03, 2012, 23:07:27 »
    Właśnie, może dodasz jakąś nową frakcję (np bandyci lub resztki imperium calradiańskiego) oraz nowe questy (niekoniecznie związane z lordami, np:
    - u handlarza książkami można by zapytać o jakieś ciekawsze pozycje, ten nam oferuje bajecznie drogą mapę do jakiegoś skarbu, ukryta lokacja ze skarbem się pojawia na mapie ogólnej po "przeczytaniu" mapy, a  tej lokacji np ruiny wsi, zamku itp. i skrzynia z czymś tam
    - lord/król prosi nas o wytępienie kłusowników, musimy skasować kilka grup np leśnych bandytów w tym celu
    - albo quest od wieśniaka/starszego wioski ws jakiś pseudomagicznych właściwości jakiejś jaskini - kiedy docieramy do jaskini, za wszystko są odpowiedzialni jacyś renegaci, bandyci itp.

Offline Thomas Marshal

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Ból jest tymczasowy, honor jest wieczny.
    « Odpowiedź #889 dnia: Czerwca 04, 2012, 12:11:57 »
    Dobry pomysł, więcej questów - więcej zabawy :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #890 dnia: Czerwca 04, 2012, 14:45:42 »
    Właśnie, może dodasz jakąś nową frakcję (np bandyci lub resztki imperium calradiańskiego) oraz nowe questy (niekoniecznie związane z lordami, np:
    - u handlarza książkami można by zapytać o jakieś ciekawsze pozycje, ten nam oferuje bajecznie drogą mapę do jakiegoś skarbu, ukryta lokacja ze skarbem się pojawia na mapie ogólnej po "przeczytaniu" mapy, a  tej lokacji np ruiny wsi, zamku itp. i skrzynia z czymś tam
    - lord/król prosi nas o wytępienie kłusowników, musimy skasować kilka grup np leśnych bandytów w tym celu
    - albo quest od wieśniaka/starszego wioski ws jakiś pseudomagicznych właściwości jakiejś jaskini - kiedy docieramy do jaskini, za wszystko są odpowiedzialni jacyś renegaci, bandyci itp.

Co do skarbu - warto by było by przed opustoszeniem skrzyń spędzić potyczkę z mrocznymi łowcami - by było niezbyt łatwo.

Offline Thomas Marshal

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Ból jest tymczasowy, honor jest wieczny.
    « Odpowiedź #891 dnia: Czerwca 04, 2012, 15:49:22 »
    Można dodać jeszcze quest od starszego wiosku lub od dowódcy garnizonu grodu/zamku o zadanu zebrania pewnej liczby ludzi do obrony bo chodzą słuch że w nocy ma dojsc do jakiegoś dużego najazdu i wtedy zaczynamy z naszymi wojakami np na szczycie baszty lub ratusza i bronimy sie przez jakis czas. Taki survival :D

Offline selwek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #892 dnia: Czerwca 04, 2012, 17:37:48 »
    U was też tak jest ,że jeśli chcecie dać lenno lordowi poprzec kanclerza (inaczej się nazywa wypadła mi nazwa z głowy), to nie widać imion lordów a to ile lenn mają ?

Offline Robert726

• Użytkownik
    « Odpowiedź #893 dnia: Czerwca 04, 2012, 22:14:31 »
    Witam!
    Od jakiegoś czasu gram na tym modzie wszystko pięknie działa tak w ogóle to dziękuje twórcy tego moda że mogę sobie urozmajcić grę bo tak to ciągle grałem w normalnego M&B warband-a a ten mod sprawia że gra staję się zdecydowanie bardziej przyjemniejsza  : )

Dziś pobrałem tą najnowszą wersje i jest wiele błędów m.in błędy tego typu że czasami po wejściu do miasta gdy klikam np na sklep z bronią to gra się tak jak by ścina i koniec musze dać CTRL + ALT + DEL :/ raz zdażyło mi się takie coś w czasie bitwy. Nie wiem czy tylko ja to mam ale nie jest to miłe :/

Widzę że wprowadziłeś do najnowszej wersji Legionistów bardzo mi się to podoba lecz do wyposażenia mam jedno zastrzeżenie brakuje rzymskiej tarczy :/ albo jest tylko nie umie znaleść :P ogólnie co do pancerza lepiej by się prezentował taki... http://www.szkolnictwo.pl/szukaj   z góry przepraszam że daje w ten sposób z link-a ale nie chce w pierwszy poście zrobić czegoś źle bo widze że da się wkleić obrazek... Na dodatek dał bym takie coś że nie wiem może to troche głupio zabrzmi że np rzymianie dokonują inwazji i w jakimś miejscu wprowadzić może z 2 miasta i kilka wsi rzymskich od strony morza wtedy była by nowa nacja : ) to na tyle jeśli chodzi o Rzymian

Templariusze też ciekawy temat na początku można nim zostać ale co dalej ? wprowadził bym coś podobnego o czym wyżej pisałem dla Rzymian ale nie od morza tylko od strony Sułtana " Ali-Baby" :)

No nie wiem to twój wybór byłbym ogromnie wdziędzny jeśli dodałbyś jakieś "ulepszenia" związane z Rzymianami lub z Templariuszami chodzi mi tu głównie o to żeby  szło nimi zostać tak  jak służysz nordom tak Rzymianom lub Templariuszom, zgaduje że wiesz o co mi chodzi : )

Pozdrawiam!
    "Niema mowy o odwrocie, Zwycięstwo albo śmierć"

Offline Robert726

• Użytkownik
    « Odpowiedź #894 dnia: Czerwca 04, 2012, 22:17:02 »
    "Niema mowy o odwrocie, Zwycięstwo albo śmierć"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #895 dnia: Czerwca 05, 2012, 17:00:30 »
    Eeeech..

Cytat: akosmo
    Z czego zrezygnowałem w N.O.
    - Nie będzie nowych frakcji (zostaną oryginalne z małą rozbudową drzewka + trochę zmian w uzbrojeniu)

Byłoby miło, żeby frakcje były, ale NIE będzie więc darujcie sobie.

Czemu mrocznych jeźdźców i strzelców nie da się ogłuszyć :P?
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #896 dnia: Czerwca 05, 2012, 20:08:28 »
    Ja to bym chętnie zobaczył Słowian wzorowanych na Polanach i nie posiadających jakiegoś ciężkiego opancerzenia, jedynie lekkie jednostki itp. Wtedy byłoby pięknie...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #897 dnia: Czerwca 05, 2012, 21:26:09 »
    Ja to bym chętnie zobaczył Słowian wzorowanych na Polanach i nie posiadających jakiegoś ciężkiego opancerzenia, jedynie lekkie jednostki itp. Wtedy byłoby pięknie...
    Tu masz racje , fajnie by było np: z lekką litewską kawalerią czy włócznikach.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #898 dnia: Czerwca 05, 2012, 21:35:46 »
    Nie o to mi chodziło. Chodzi mi o jednostki (raczej chłopi) jacyś łucznicy, tarczownicy, oszczepnicy czy tam jakaś jednostka w stylu drużyny wojów.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #899 dnia: Czerwca 05, 2012, 22:51:02 »
    Co Wy mie tu, chcecie wprowadzić jednostki z X wieku, do XIII wieku? Lekką piechotę, do czasów zaciężnej kawalerii? Zaiste chędoga rzeź.
    (click to show/hide)