Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861963 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #855 dnia: Maja 21, 2012, 19:54:48 »
    O ile się nie myle to jest też tak jak np masz 100 rhodkowie i 5 swadina to masz na - tych co masz mniej.
    (nazwy królestw mogą być żle ;p)

Offline drapcok

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #856 dnia: Maja 21, 2012, 21:01:29 »
    może tak być ! dzięki .

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #857 dnia: Maja 23, 2012, 21:38:19 »
    witajcie mam wersje MBW 1.143 i wersje moda 1.66 ściągłem wypakowałem i wrzuciłem folder Nowa Ojczyzna do modules wybrałem moduł włączyłem gre wszystko cacy tylko jest pewien niesamowicie irytujący problem/błąd gra a raczej mod bo wcześniej tak nie miałem zacina się cofa i zacina spowrotem wygląda to mniej więcej jakbyście oglądali film na YT powiedzmy 1:20 i nagle by się zaciął i przewinął do 1:19 i znowu do 1:20 i tak w kółko tak to wygląda kiedyś miałem taki problem zaraz pogrzebie w tym temacie w między czasie walne posta

edit na 22 stronie jest mój błąd co miałem go kiedyś myślałem że to wina sprzętu więc go zmieniłem na srajsisy i baterfildy :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 23, 2012, 21:44:14 wysłana przez bezlitosny »
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Zumbagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #858 dnia: Maja 24, 2012, 08:03:10 »
    witajcie mam wersje MBW 1.143 i wersje moda 1.66 ściągłem wypakowałem i wrzuciłem folder Nowa Ojczyzna do modules wybrałem moduł włączyłem gre wszystko cacy tylko jest pewien niesamowicie irytujący problem/błąd gra a raczej mod bo wcześniej tak nie miałem zacina się cofa i zacina spowrotem wygląda to mniej więcej jakbyście oglądali film na YT powiedzmy 1:20 i nagle by się zaciął i przewinął do 1:19 i znowu do 1:20 i tak w kółko tak to wygląda kiedyś miałem taki problem zaraz pogrzebie w tym temacie w między czasie walne posta

edit na 22 stronie jest mój błąd co miałem go kiedyś myślałem że to wina sprzętu więc go zmieniłem na srajsisy i baterfildy :)

Tak miałem na cRPG. Pomogło uruchomienie drugiego rdzenia w procku i działa elegancko. A przedtem udawało mi się "odwiesić" grę poprzez otworzenie menadżera i ponowne otworzenie WB.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #859 dnia: Maja 24, 2012, 16:33:29 »
    teraz wyskakuje błąd runtime error :D ciekawostką jest to że zwykły warband śmiga aż miło podobnie jak Crysis2 na ultra także to nie wina sprzętu tylko moda

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #860 dnia: Maja 24, 2012, 17:03:48 »
    Naprawdę nie wiem czy zainstalować tego moda nie potraficie czy jak?
    Ja go instalowałem to wszystko było u mnie porządku, no prócz tego że czasem wywali jak jest gdzie nie gdzie na polu bitwy zbyt wiele jednostek, zarówno moich jak i przeciwnika.

Jednak w oczekiwaniu na nową wersje moda, trochę pozmieniałem niektóre teksturki w modzie i sami zobaczcie efekty moich wariacji...

Czy ktoś tu widzi coś znajomego?

A tutaj zmiana podłoża śnieżnego i z efektem ubocznym...

Słabo widać ten sztandar...

W tym to nic nie zmieniałem ale zabawnie to wygląda...

Jak również jego kolegę pokarzę...

Czy ktoś poznaje tego pana?

I to by było na tyle reszty nie chce mi się wklejać.

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #861 dnia: Maja 24, 2012, 18:57:58 »
    Jakby ktoś miał problem z modem tj zawieszanie się gry błędy i ogólnie cuda na kiju wrzucie moda nie do modules/Nowa Ojczyzna tylko Modules/Native i problem z głowy z jakieś 5 godzin bez nawet ścinki :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2012, 15:31:20 wysłana przez bezlitosny »

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #862 dnia: Maja 30, 2012, 19:32:59 »
    Może mi ktoś dać najnowszą wersje moda? nie było mnie 2 miechy i nie wiem czy coś dodał Akosmo ;P

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #863 dnia: Maja 31, 2012, 21:38:45 »
    Może mi ktoś dać najnowszą wersje moda? nie było mnie 2 miechy i nie wiem czy coś dodał Akosmo ;P
    Masz na pierwszej stronie.
    Co do Akosma , to już się trochę martwię. Ostatnio był 02.04.2012 :C
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #864 dnia: Maja 31, 2012, 22:03:01 »
    @Haazheel Weź te zdjęcia w spoiler, bo wkurzają.
    (click to show/hide)

Offline SirBakuś

• Użytkownik
    « Odpowiedź #865 dnia: Czerwca 01, 2012, 21:06:43 »
    "- W miastach z portami można nająć korsarzy i sprzedać niewolników (w przyszłości będzie też można kupić tam statki)" -ale grze czy dopiero jak zostanie wydana kolejna "wersja"/"odsłona" i czy musimy być właścicielami tego miasta z portem...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #866 dnia: Czerwca 01, 2012, 21:13:06 »
    Rhodoccy kusznicy konni i jeźdźcy są bezużyteczni, nie mogą używać ani tarcz ani kusz :P
    (click to show/hide)

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #867 dnia: Czerwca 02, 2012, 04:24:33 »
    akosmo, sprawdź tych Mrocznych Łowców... za każdym razem walcząc z nimi wywalało mnie do pulpitu, pomogły mi zmniejszenie ustawień graficznych
    Tylko, że ja miałem komputer wymieniany przed rokiem i problem grafiki to raczej nie jest :O
    Sprawdziłem kilka bitew z nimi, nie miałem żadnych problemów z błędami (jedyny problem to taki że prawie zawsze z nimi przegrałem, no dopóki nie wczytałem sobie postaci o sile 888)
    Mam jeszcze jedno pytanie czy da się może wyłączyć to że koń co chwile staje na tylnych nogach czy coś bo to trochę denerwujące a w szczególności jak jest spora bitwa wszyscy jesteśmy obok siebie i konie co chwila stają
    Jakbyś czytał opisy (nawet w grze masz informacje o niektórych skryptach) to byś wiedział że to jest reakcja koni na wielbłądy. Umiejętność jeździectwa zmniejsza negatywne efekty.
    jakie napoje muszę kupić żeby wyprawić ucztę bo kiedy kupuję wino i piwo to zawsze jest zakres rodzajów napojów jest skąpy a mam po 15 beczek piwa tak samo jest z winem.
    Wino i piwo? Ty nie organizujesz uczty tylko libację dla szlachty. Musisz mieć kilka rodzajów żywności.
    czy w przyszłości przy wyborze kultury królestwa będą Słowianie albo siostry miecza i te inne jak również ci Zamorscy albo Mroczni, oczywiście nieco bardziej rozbudowani?.
    Mod zbliża się ku końcowi, ale może w ostatecznej wersji dodam tych Słowian jako frakcja gracza. Teraz czeka mnie aktualizacja moda na wersje 1.153
    to moja pierwsza gra z serii Mount & Blade i zielony jestem dlatego chciałem na kodach trochę postać podciągnąć a na tym modzie mi nie działąją kody ani stare ani te nowe co niby są pod delete ;<
    Jeśli początek twojej przygody z M&B to nie zalecam by ten mod był pierwszy.
    Kiedy 2.0 ?
    ? Myślę że na zakończenie moda.
    Grałem na tym modzie od dawna, ale ostatnio przestały mi się podobać pewne zmiany. Za dużo bajerów - a ja chcę po prostu lekko usprawnionego Warbanda. Zainstalowałem ISI mod i wrzuciłem do niego plik map.txt z NO, dzięki temu mam większą mapę. A powie mi ktoś jak zrobić, żeby mieć jeszcze te dodane miasta? Jaki plik za to odpowiada?
    Mapa będzie ci musiała wystarczyć, ponieważ by nowe miasta prawidłowo działały potrzebne są pliki nowych scen, troops, parties, scripts, scenes. A jeśli je przerzucisz do innego moda to na 100% nie będzie on działał.
    Da sie jakos tych mrocznych  łowców wyłączyć czy cos ? -.-
    Ooo! Widzę że inwazja nie będzie potrzebna. Fajnie.
    Przekokszeni są, chyba są nawet w stanie rozwalić lorda bez żadnej pomocy.
    Trochę ich odkokoszę w wersji finalnej.
    Mod nazywa się Nowa Ojczyzna, bo Akosmowi sie tak zachciało.
    Dokładnie. Miał mieć inną nazwę ale okazało się że była już zajęta.
    Co do Akosma , to już się trochę martwię. Ostatnio był 02.04.2012 :C
    Miło mi że martwisz się o mnie, ale zemną już tak jest że praktycznie cały czas jestem w terenie. W wolnym czasie coś tam robię, po powrocie sprawdzam na ile to możliwe i udostępniam plik by potem znów zniknąć na jakiś czas. To że mało odpowiadam na forum jest winą tego że gdy przebywam w delegacji to nie mam dostępu do internetu.

Wersja 1.175 jest dostępna do pobrania. Jest ona pod wersje gry 1.143. Dlaczego? Bo mnie nie było i nie wiedziałem że będą jeszcze łatki. Jak będzie mod działał na 153? Nie wiem, prawdopodobnie będzie działał ale będą też pokazywać się błędy w skryptach. Nie mogę tego obecnie sprawdzić, korzystam obecnie z laptopa na którym nie mam zainstalowanej gry.
    Poza tym jest to już przedostatnia wersja moda. Będzie jeszcze jeden patch dla wersji 1.175 który poprawi kilka błędów i zaktualizuje moda do najnowszej wersji gry (Mam nadzieję że jak wrócę to nie będzie znowu nowszej wersji, jeśli tak to chyba się poddam). Czy aktualizacja będzie stabilna z 1175? Nie wiem ale postaram się, po prostu nie wiem jak duże zmiany są w ms 1153. Potem już wersja 2.0 w której dodam kilka skryptów i itemów. Ale ogólnie zajmę się wszelkimi poprawkami w skryptach, polonizacji i poprawkami w modelach. Wersja finalna będzie instalatorem i oczywiście wszystkie inne wersje znikną do pobrania, zostanie tylko finalna. Instalator będzie tylko dlatego bo zauważyłem że sporo osób źle instaluje moda, chociaż naprawdę wydaje mi się że wszystko jest na pierwszej stronie dobrze opisane co jest dodatkiem a co samodzielną wersją moda. Kiedy nowa wersja? Nie wiem, za miesiąc a może za dwa. Naprawdę ostatnio mam mało czasu by po pracy zajmować się tylko modami. Ja też chcę sobie czasami zagrać w FM, nie wspominając już o takich obowiązkach jak poznawanie nowych dziewczyn (oczywiście w realu).
    Pozdrawiam.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #868 dnia: Czerwca 02, 2012, 08:26:41 »
    Mod zbliża się ku końcowi, ale może w ostatecznej wersji dodam tych Słowian jako frakcja gracza. Teraz czeka mnie aktualizacja moda na wersje 1.153
    Wspaniała wiadomość! Aż trzeba by było znaleźć czas, by powrócić do tego zacnego modu.
    Sława!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #869 dnia: Czerwca 02, 2012, 08:46:37 »
    W sumie to mroczni są przekokszeni, ale ich nie odkakszaj, bo będzie za łatwo :D
    (click to show/hide)