Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 861137 razy)

Opis tematu:

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #780 dnia: Kwietnia 10, 2012, 19:27:59 »
    Sorki, ale to, że ktoś ściągnie, nie znaczy, że to pirat... a może zakupił przez Steam'a?

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #781 dnia: Kwietnia 10, 2012, 20:47:12 »
    Na hasło "ściągany" lub "pobrany" wszyscy dostają furii ;). I tu jest beznadzieja, to że zasysasz z Steama , już się nikt z tym nie liczy, tylko od razu wszystko od najgorszych piszą. Ja Warblanda kupiłem w sklepie, na szczęście 1.143, a ja się spytam tych anty-piratów, skąd macie wersje M&B 1.011? Z kosmosu czy wyssaliście z neta?

Offline ThisIsUwexPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #782 dnia: Kwietnia 11, 2012, 18:44:52 »
    Heya

Mod jest genialny ! Oby tak dalej !

Mam pomysł :)

Gdy atakuje się zamek czasem armia wroga wybiega na przeciw nam. Może zrobił byś coś takiego że gdy oni wybiegają na nasz szturm to nie jesteśmy przy zamku tylko zamek trochę widac (ale dalej) a teren jest taki jak by twoja armia rzeczywiście wcześniej siedziała i czekała na atak czyli jakieś szałasy okopy itd. (przed oblężeniem :P) Jeżeli coś nie jasne to pisz :D

Offline ThisIsUwexPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #783 dnia: Kwietnia 11, 2012, 19:18:59 »
    Mam pytanie ?
    Mógłbyś wrzucic nowe wersje (jak wyjdzie już 1.7) na speedshera albo adf.ly ? Bo znajomi nie mogą otworzyc tej stronki i muszę im wysylac przez skype xD co jest uciążliwe ;p

Offline SirLancelot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #784 dnia: Kwietnia 12, 2012, 14:45:02 »
    Mój warband jest ściągnięty z internetu i aktywowany cd-key'em którego kupiłem na allegro ;x co do tych kodów to może i lepiej ,że nikt mi nie podał przyczyny że niektóre kody mi nie działały bo modzik mi się spodobał i gram bez nich jak dla mnie jest bardzo ciężko ale jakoś idzie ;>

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #785 dnia: Kwietnia 12, 2012, 17:14:09 »
    Kiedy 2.0 ?

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #786 dnia: Kwietnia 12, 2012, 17:17:20 »
    Kiedy Akosmo wrzuci... ;)
    Po prostu cierpliwość jest tu wymagana i tyle.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #787 dnia: Kwietnia 12, 2012, 18:06:30 »
    Na hasło "ściągany" lub "pobrany" wszyscy dostają furii ;). I tu jest beznadzieja, to że zasysasz z Steama , już się nikt z tym nie liczy, tylko od razu wszystko od najgorszych piszą. Ja Warblanda kupiłem w sklepie, na szczęście 1.143, a ja się spytam tych anty-piratów, skąd macie wersje M&B 1.011? Z kosmosu czy wyssaliście z neta?
    czyli ciebie mogę latać po forach internetowych i wszędzie mówić, że ściągnąłem 150 gier i nikt nie będzie zły, no bo przecież mogłem ściągnąć ze steama?
    To jest błąd, ze steama się nie ściąga, na nim się kupuje i ściąga grę. Ale poprawnie mówi się, że kupiłeś, jeśli powiesz że ściągnąłeś, to oznacza, że nie kupiłeś ;)

@krystian17120
    ledwie co wyszedł 1.66, a Ty już chcesz 2.0? Jak ci się tak spieszy to pomóż robić moda :D
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2012, 18:17:08 wysłana przez Strix »

Offline krystian17120

• Użytkownik
    « Odpowiedź #788 dnia: Kwietnia 12, 2012, 19:04:24 »
    @krystian17120
    ledwie co wyszedł 1.66, a Ty już chcesz 2.0? Jak ci się tak spieszy to pomóż robić moda :D
    Chętnie

Offline Haazheel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Kwietnia 12, 2012, 19:30:07 »
    Chętnie

Mistrz ciętej riposty...

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #790 dnia: Kwietnia 13, 2012, 12:19:00 »
    Wspaniale!
    tutaj masz różne rzeczy, które mogą ci pomóc: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=15.0
    Jak Akosmo wróci, to prześlij mu swoje prace. Na pewno Twoje modele, skrypty, mapa świata będą wspaniałe!

Offline ArcanusPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #791 dnia: Kwietnia 13, 2012, 17:24:39 »
    Witam! Mam problem z modem... Jak chce zapisać gre po bitwie, włącza mi się komunikat "Progtam Mount&Blade Warband przestał dzialać"

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Kwietnia 14, 2012, 15:03:47 »
    Grałem na tym modzie od dawna, ale ostatnio przestały mi się podobać pewne zmiany. Za dużo bajerów - a ja chcę po prostu lekko usprawnionego Warbanda. Zainstalowałem ISI mod i wrzuciłem do niego plik map.txt z NO, dzięki temu mam większą mapę. A powie mi ktoś jak zrobić, żeby mieć jeszcze te dodane miasta? Jaki plik za to odpowiada?

EDIT: A i jeszcze prosiłbym o podanie plików odpowiadających za animacje. Wrzuciłem plik actions.txt do folderu z modem ISI, ale niektóre animacje są zepsute i zamiast walić ich, to postać stoi z rozłożonymi rękoma.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 16:29:03 wysłana przez Lazybones »

Offline Strix

• Użytkownik
    • Araneus
    « Odpowiedź #793 dnia: Kwietnia 14, 2012, 17:44:35 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4595.0

@DOWN
    A pytałeś się Akosma,  czy wolno?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 19:24:57 wysłana przez Strix »

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #794 dnia: Kwietnia 14, 2012, 17:50:10 »
    Czytałem to - nie mam nigdzie tych plików, o których jest mowa w tym temacie, przez co zupełnie zgłupiałem. Nie chodzi mi o dodawanie miast - nie chcę się w to bawić. Po prostu chcę znać nazwy plików, które musiałbym skopiować żeby mieć te miasta przykładowo na Native. (Mapkę sobie zgrałem, tylko te nowe tereny są puste - nie mam właśnie tych miast)

@UP: Myślę, że nie ma sensu pytać o pozwolenie. Nie robię moda ogólnodostępnego zlepiającego ukradzione skrypty - pewnie to sobie pomyślałeś. :) Po prostu mam cholernie słaby komputer i chcę wszystko przystosować, abym mógł cieszyć się przyjemną grą. NO tnie mi się i nie podoba mi się kilka "bajerów" - chciałbym po prostu grać na modzie ISI połączonym z mapką Akosma, ale nadal nie znalazłem sposobu na dodanie tych kilku miast, które dodał autor. Jeśli ktoś zna nazwy plików - będę wdzięczny.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 19:31:53 wysłana przez Lazybones »