Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 859191 razy)

Opis tematu:

Offline BarMos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #390 dnia: Października 30, 2011, 13:37:27 »
    Miałem tak samo, ale po jakimś czasie zauważyłem że tak się dzieje jak mam w oddziale Najemnych Rycerzy ( ci czerwoni, którzy awansują na jakichś tam Del-coś tam, nie pamiętam ). Wywaliłem ich z oddziału i wszystko wróciło do normy.

Nie mam tych jednostek w swoim oddziale więc to nie to. Ale zauważyłem pewną prawidłowość: kiedy biorę aktywny udział w bitwie, czyli normalnie walczę razem ze swoimi żołnierzami to mnie wywala do windowsa, ale kiedy jestem bierny, stoję i się przyglądam jak moi ludzie walczą to jest ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale może uda mi się rozwiązać ten problem.

Co do samego moda zauważyłem dwie rzeczy:
    1. W armiach Swadian w ogóle nie ma Swadiańskich Rycerzy, jest pełno zbrojnych ale rycerzy brak, tak samo jest z Nordami, gdzie brakuje huskarli. Szkoda bo na pewną większa przyjemność graczowi stwarza walka z elitarnym jednostkami, niż z tymi słabszymi.

2. Templariusze w tym modzie nie mają racji bytu, dlatego, że w Nowej Ojczyźnie nie ma czegoś takiego jak religia (sam autor moda to stwierdził kilka stron wcześniej). Wiadomo, że Templariusze byli zakonem rycerskim, a więc organizacją bardzo silnie związaną z religią. Moim zdaniem, skoro nie ma religii to Templariuszy też nie powinno być.

Offline robercik8211

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Porucznik Potocki
    « Odpowiedź #391 dnia: Października 30, 2011, 18:20:07 »
    Ale fajny dodatek, wreszcie Sarranidzi dostaja w d**e od rycerstwa
    Vivat Pomerania!

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #392 dnia: Października 30, 2011, 19:32:53 »
    BarMos w opcjach gry zmień SI (czy tam AI) kampanii na średnie, to pojawia się huskarle i rycerze.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #393 dnia: Listopada 04, 2011, 01:09:49 »
    Witam. Widzę że jest trochę błędów w wersji beta (spodziewałem się że może coś być nie tak). Niestety z powodu popsutego komputera na razie nie jestem wstanie zbytnio posprawdzać wszystkiego, w szczególności bitwy. Używam teraz starego laptopa i Warband na nim po prostu nie działa jak należy. Powróciłem na razie do 8 Królestw. Wróciłem do kraju tylko na kilka dni, w poniedziałek znowu wyjeżdżam (powrót na stałe do kraju dopiero po nowym roku) ale postaram się przyjrzeć tym bitwą. Jedna osoba na PW pisała mi że ma błędy tylko podczas bitew na otwartym polu a podczas oblężeń nie.  Po reinstalacji gry podobno problem znikł. Najlepiej jakbyście opisali jakie macie jednostki, itemy przy sobie podczas bitew. Może problem jest w którymś meshu?. Ułatwi mi to znalezienie błędu. Cóż ja mogę pozwolić sobie na kupno nowego kompa dopiero po nowym roku i wtedy ruszę z dalszą pracą.
    Najfajniej byłoby, gdyby NO2 była czymś w rodzaju polskiego Floris Moda (czyli zbitka modów typu Polished Lanscapes, Diplomacy, ISI, coś tam jeszcze... tylko, żeby nie wymagała gmerania w systemie).
    NO2 nie będzie. Finalna wersja będzie z numerkiem 2.0. Co do polskiego Florisa to NO chyba trochę jest w tym stylu, i tak naprawdę to nie jest tylko polskim modem przecież zawiera mody, skrypty, rzeczy różnych ludzi pochodzących z wielu krajów.

Do autora moda:
    Nie wiem czy odczytałeś mojego priwa (wspominałeś wcześniej, że nie bedziesz odczytywać PW). Sugeruję byś rzucił okiem na skrzynkę odbiorczą. Podrzuciłem Ci tam linka do rzeczy, która jak kiedyś twierdziłeś, bardzo przyśpieszy prace nad modem.
    Odczytałem i będę odczytywał PW ale zawsze jak wrócę, tam gdzie pracuję nie mam dostępu do internetu. Ja już zaktualizowałem moda "Diplomacy" w łatce 1.134 na 1.143.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #394 dnia: Listopada 04, 2011, 06:53:23 »
    Mi problem zniknął, kiedy wywaliłem z odziały tych najemnych rycerzy (potem rycerzy z deldago) . Przeczytałem w tym wątku, (ktoś tak napisał) spróbowałem i zadziałało

Offline MałyJohn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #395 dnia: Listopada 04, 2011, 21:25:39 »
    Nie mam tych jednostek w swoim oddziale więc to nie to. Ale zauważyłem pewną prawidłowość: kiedy biorę aktywny udział w bitwie, czyli normalnie walczę razem ze swoimi żołnierzami to mnie wywala do windowsa, ale kiedy jestem bierny, stoję i się przyglądam jak moi ludzie walczą to jest ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale może uda mi się rozwiązać ten problem.

Po jakimś czasie gry w NO, gra zaczyna coraz bardziej lagować ( przynajmniej mi ), że jak podczas bitwy jestem z dala od moich ludzi ( lub wrogich ) to da się grać, a jak jestem blisko ( walczę ramię w ramię z nimi ) to laguje strasznie, i wywala do windowsa. Restart mi pomaga, i po resecie mogę normalnie walczyć nie lagów. Jak zaczną się lagi - znowu reset.

Nie mam innych pomysłów czemu cię wywala. Z native masz tak samo?

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #396 dnia: Listopada 07, 2011, 15:36:40 »
    Co do problemu podczas bitew na otwartym polu, to prawdopodobnie (nie mogę na razie tego sprawdzić na 100%) błąd tyczy się konia "Rycerza z Delgado". Podejrzewałem że broni lub tarczy ale jednak nie. Na razie zalecam nie brać do oddziału tych rycerzy i nie kupować koni na których oni jeżdżą. Łatkę zrobię w przyszłym miesiącu jak wrócę z zesłania. Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie jej zrobić. Łatka niestety nie będzie działać z wcześniejszymi zapisami gry (nowi npce stworzeni przez forumowicza Theodena i kilka skryptów). Pozdrawiam.

Offline BarMos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Listopada 07, 2011, 15:49:44 »
    Najemni rycerze powodują błąd, ale ja ich nie mam w oddziale, a i tak mnie wywala do windy w czasie bitew. Zauważyłem też, że wywala mnie jak spadnę z konia i walczę pieszo. Ten problem występuje tylko w  bitwach, w czasie oblężeń jest ok.

W native nie mam takich problemów.

Offline Arex29

• Użytkownik
    « Odpowiedź #398 dnia: Listopada 07, 2011, 18:32:59 »
    Będą nowe frakcje?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Listopada 07, 2011, 18:40:18 »
    Z czego zrezygnowałem w N.O.
    - Nie będzie nowych frakcji (zostaną oryginalne z małą rozbudową drzewka + trochę zmian w uzbrojeniu)

Offline domino1986

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Listopada 08, 2011, 10:54:34 »
    witam
    mam prośbę :) mógłby mi ktoś na priv napisac gdzie znajdują sie wszystkie schowane zbroje?
    Z góry DZIĘKUJĘ

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #401 dnia: Listopada 10, 2011, 17:16:40 »
    siema powiedziałby ktoś na priva gdzie są wszystkie elementy zbroi zjednoczenia bo buty i zbroje już mam ale bardzo chce reszte zbroi a wiem że w życiu nie znajde wszystkiego

Z Góry Dzięki za pomoc

Ps:Jak nie zdradzenie gdzie one są to chociaż jakąś wskazówke
    Follow the damn train CJ

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #402 dnia: Listopada 11, 2011, 11:12:17 »
    po takim czasie nieobecności na forum wszedłem dziś na tą strone w dział mojego ulubionego i najlepszego moda... i nic nowego niema :( załamka będą jakieś aktualizacje tego modu ? ściągam znowu tego moda wersje beta
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Listopada 11, 2011, 11:27:23 »
    po takim czasie nieobecności na forum wszedłem dziś na tą strone w dział mojego ulubionego i najlepszego moda... i nic nowego niema :( załamka będą jakieś aktualizacje tego modu ? ściągam znowu tego moda wersje beta
    dokładnie... też dzisiaj wbiłem, i to jest najlepszy  mod na warbanda według mnie, tylko nic nowego nie ma. :| właśnie pobrałem wersje beta i zaraz będę wł., myślę że stara wersja też mi weekend umili. :p Jedyne jakie mam pytanie to do tych artefaktów... Wszystkie znajdują się w skrzyniach? Wszystkie w miastach? Czy na wsiach też jakieś są? I mogą być rozwalone po całym mieście czy tylko w knajpach, zamku?

Offline diego16d

• Użytkownik
    « Odpowiedź #404 dnia: Listopada 11, 2011, 13:42:48 »
    Większość jest w miastach, dwie części które znam są w zamkach. Z tego co wiem są jeszcze jakieś w wioskach, ale nic tam nie znalazłem.