Miałem tak samo, ale po jakimś czasie zauważyłem że tak się dzieje jak mam w oddziale Najemnych Rycerzy ( ci czerwoni, którzy awansują na jakichś tam Del-coś tam, nie pamiętam ). Wywaliłem ich z oddziału i wszystko wróciło do normy.
Nie mam tych jednostek w swoim oddziale więc to nie to. Ale zauważyłem pewną prawidłowość: kiedy biorę aktywny udział w bitwie, czyli normalnie walczę razem ze swoimi żołnierzami to mnie wywala do windowsa, ale kiedy jestem bierny, stoję i się przyglądam jak moi ludzie walczą to jest ok. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale może uda mi się rozwiązać ten problem.
Co do samego moda zauważyłem dwie rzeczy:
1. W armiach Swadian w ogóle nie ma Swadiańskich Rycerzy, jest pełno zbrojnych ale rycerzy brak, tak samo jest z Nordami, gdzie brakuje huskarli. Szkoda bo na pewną większa przyjemność graczowi stwarza walka z elitarnym jednostkami, niż z tymi słabszymi.
2. Templariusze w tym modzie nie mają racji bytu, dlatego, że w Nowej Ojczyźnie nie ma czegoś takiego jak religia (sam autor moda to stwierdził kilka stron wcześniej). Wiadomo, że Templariusze byli zakonem rycerskim, a więc organizacją bardzo silnie związaną z religią. Moim zdaniem, skoro nie ma religii to Templariuszy też nie powinno być.