Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 858777 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #300 dnia: Września 26, 2011, 20:03:35 »
    Ja grałem jakiś czas temu w Nową Ojczyznę, i atak z przysiadu był. Może coś zmieniono, ale nie wydaje mi się, bo po co?

i da się nadal ja gram i gram i nadal się da tylko u mnie mam ustawione(samemu zmieniałem) że trzeba wcisnąć X

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #301 dnia: Września 28, 2011, 09:47:42 »
    No cóż jest opcja zmiany kultury na te z nativu ale szkoda że nie ma opcji na kulturę słowiańską. Bo tak to fajnie się gra nimi.

Offline luzak021

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Września 30, 2011, 15:08:07 »
    Witajcie! Cóż, proszę Cię o pomoc, problem jest taki że nie pojawiają się napisy ani podczas bitwy ani nawet podczas podróży po mapie. Czytałem na forum, że jeden użytkownik miał podobny problem ale on miał zdaje się starszą wersję, a według mnie mam najnowszą. Oto jak instalowałem grę od samego początku:
    1. Instalacja Warbanda 1.134
    2. Przekopiowanie do głównego katalogu z grą zawartości folderu NO z1134 do 1143
    3. Wklejenie do folderu Modules folderu Nowa Ojczyzna w wersji najnowszej tj. 1.135
    Nie wiem czy dobrze robię w pkt. drugim ale tylko tak działa mi wersja 1.135 Nowej Ojczyzny, ale i tak nie ma komunikatów. Poradzicie coś? Proszę, źle się gra bez komunikatów. Mogę podesłać jakieś screeny lub pliki jeśli będą potzrebne. Pozdrawiam

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Września 30, 2011, 16:28:32 »
    Ahh wracam po raz kolejny do nowej ojczyzny , ściągam właśnie łątkę. Mam nadzieje że miejsca ukrycia kompletu pozostały niezmienne ;] .

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #304 dnia: Października 01, 2011, 11:19:12 »
    Witajcie! Cóż, proszę Cię o pomoc, problem jest taki że nie pojawiają się napisy ani podczas bitwy ani nawet podczas podróży po mapie. Czytałem na forum, że jeden użytkownik miał podobny problem ale on miał zdaje się starszą wersję, a według mnie mam najnowszą. Oto jak instalowałem grę od samego początku:
    1. Instalacja Warbanda 1.134
    2. Przekopiowanie do głównego katalogu z grą zawartości folderu NO z1134 do 1143
    3. Wklejenie do folderu Modules folderu Nowa Ojczyzna w wersji najnowszej tj. 1.135
    Nie wiem czy dobrze robię w pkt. drugim ale tylko tak działa mi wersja 1.135 Nowej Ojczyzny, ale i tak nie ma komunikatów. Poradzicie coś? Proszę, źle się gra bez komunikatów. Mogę podesłać jakieś screeny lub pliki jeśli będą potzrebne. Pozdrawiam

Pewnie dlatego, że masz włączone menu oszust. Wyłącz to, i ciesz się grą.

//Edit: Da się jakoś zmienić imiona bohaterów i postaci? Bo wkurzające jest "Nizarek, "Sułtan Ali Baba"

Offline Wandal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Października 01, 2011, 12:37:49 »
    Mnie też to strasznie irytuje, jak i nowe dialogi + nazwy jednostek, jak "Strach się bać", psuje cały klimat, chociaż sam mod jest niczego sobie.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Października 01, 2011, 13:46:41 »
    Strach się bać to porażka na całej linii, nie dość że to silne jak cholera to jak pięciu wynająłem to wybili 20 swadianów.

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Października 01, 2011, 14:21:34 »
    No cóż. Te nazwy mnie bardziej  śmieszą niż irytują. Jak ujrzałem Sułtan Ali Baba to się nieźle uśmiałem. Co do "Strach się bać" , no cóż są oni mocni , ale zauważmy że wrogi lord nie będzie ich posiadał. Wiec jak chcesz sobie uprościć grę , kupujesz ich. I na 100% jest możliwość zmiany , ja sobie niektóre tak dla zabawy , teksty pozmieniałem. Poszukaj w folderze moda , ja sobie zmieniłem menu na alternatywne , które wedlug mnie jest lepsze.

PS : noo narazie znalazłem 2 przedmioty z dawnych kryjówek. Mam nadzieje że reszta nie została gdzie indziej ukryta :)
    Pss: Pytanko do Akosmo : Będzie religia w NO?
    Psss :
    Nie wiem czy ktoś pisał , ale znalazłem w folderze moda :
    Co być może czeka w przyszłości Nową Ojczyznę:
    - Nowa mapa (gotowa w 100%, tylko mi się za cholerę nie chcę wszystkiego przenosić)
    - Nowe Quest (gotowe - 20%)
    - Nowi bohaterowie (planowane wszystkich bohaterów 20-30)
    - Nowe skrypty (myślę że tu nigdy nie będzie 100%)
    - Nowe rzeczy (zawsze się coś znajdzie)
    - Zmienione frakcje (gotowe aż - 0%)
    - Kilka nowych miast, zamków i wiosek (dopiero na nowej mapie)
    - Więcej ukrytych skrzyń z unikatowymi rzeczami.
    - Nowa neutralna frakcja, gdzie będzie można najmować wojska, sabotażystów.
    - Więcej bandziorów i najemników (gotowi są już barbarzyńcy i rebelianci, czekają do realizacji)
    - Bitwy morskie ??? (gotowe 80%, mały konflikt ale coś się wymyśli)

(Kiedy następna wersja N.O. ? - Na pewno nie szybko, praca i wyjazd za granicę)

pssss: A i ja tak myślę jak ktoś ma problemy ze znalezieniem przedmioty , szukajcie w folderze moda :]
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2011, 14:29:42 wysłana przez AVanPL »

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #308 dnia: Października 01, 2011, 14:54:16 »
    Ja mam nadzieję ,że będzie można dołączyć do bandytów...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Października 01, 2011, 15:17:57 »
    Avan, zatem jak zmienić nazwy bohaterów i jednostek?

Offline luzak021

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Października 01, 2011, 17:00:03 »
    Pewnie dlatego, że masz włączone menu oszust. Wyłącz to, i ciesz się grą.

//Edit: Da się jakoś zmienić imiona bohaterów i postaci? Bo wkurzające jest "Nizarek, "Sułtan Ali Baba"

Z tym że błąd ten jest od samego początku gry nawet po reinstalce Warbanda i moda kiedy ta opcja jest domyslnie wyłączona. Próbowałem też instalować Nową Ojczyzne w wersji 1.2 i to samo niestety

Offline lukas292

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Października 01, 2011, 21:02:48 »
    Zaczalem nowa gre i mam blad ze slubem, ktory ktos juz opisywal, brat niezgadza sie na slub, mimo ze lubi mnie (ponad 40 pkt), jakos przezyje, znajde inna zone ;p

Uciazliwy natomiast jest blad, gdy chce uwolnic swojego krola z niewoli i on zamiast uciekac, stac czy pomagac mi, atakuje mnie i nie moge wyjsc ze sceny dopoki go nie zabije, oczywiscie wtedy zadanie nieudane. Spotkal sie juz ktos z tym i moze cos rozwiazal?

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Października 02, 2011, 07:39:22 »
    Bloomy powiem ci na razie jak zmienićnazwy jednostek.
    Wchodzisz w folder moda i wchodzisz w notatnik Troops. Tego jest tam w chuja dużo , więc troche szukanie ci zajmie. Radzę zejść na sam dół tam najszybciej znajdziesz.
    Np : Handlarz niewolników w porcie :
    trp_port_slave_trader Handlarz_Niewolnikow Slave_Traders 0 32784 983726 0 1 0 0

Zmieniasz nazwe handlarz niewolników na jaki chcesz

trp_port_slave_trader Alfons_Niewolnikow Slave_Traders 0 32784 983726 0 1 0 0

Myślę że w tym folderze są także postacie.
    Powodzenia w zmienianiu.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Października 02, 2011, 09:17:40 »
    Dzięki, przyda się. Zabieram się na zmienianie nazw.

//Przejrzałem całe: Bohaterów nie ma, jedynie jednostki.
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2011, 09:22:24 wysłana przez Bloomy »

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Października 02, 2011, 10:53:59 »
    A ja ci powiem że chyba źle patrzyłeś , bo najprawdopodobniej są włąśnie tam.