Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy ma być trochę broni palnej w NO dostępnej dla gracza?

Tak
    Nie

Autor Wątek: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL  (Przeczytany 859238 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    Odp: [WB] [SP]Nowa Ojczyzna PL
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 06, 2011, 08:30:46 »
    albo raczej było z samego początku gra była super ale później się zjeb**a sie sporo błedów i wszystkiego lepsza była wersja 1.0

Jakie błędy?

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 06, 2011, 08:39:29 »
    Stare sejwy zostają przy nowej wersji? I zasadnicze pytanie,wszelkie nowości to te wymienione w 1 poście tak?
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 06, 2011, 08:43:16 »
    Stare sejwy zostają przy nowej wersji? I zasadnicze pytanie,wszelkie nowości to te wymienione w 1 poście tak?
    Trzeba rozpocząć nową grę. Tak wszystko jest opisane na 1 stronie + kilka mniejszych zmian.

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 06, 2011, 11:28:21 »
    przez pewien czas nie było mnie przy komputerze i dopiero dzisiaj mogłem  wkleić sobie nowe fryzury z tego moda do blood and steel jednak gdy już wszystko zrobiłem gra długo się ładuje , a gdy jest ok. 96% to wyskakuje mi błąd RUNTIME ERROR i wyrzuca mnie do windowsa, ale wszystkie inne mody i native działają normalnie, czy ktoś znalazł by rozwiązanie mojego problemu?
    Zależy mi na jak najszybszej odpowiedzi!
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 15:26:46 wysłana przez cobran »

Offline Wilku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 06, 2011, 16:38:12 »
    Już pobieram i zobaczę jak to wygląda.Aha, jeszcze mam pytanie będzie wersja 1.3 ?
    No więc grałem już i jestem pod wielkim wrażeniem. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 19:36:51 wysłana przez Wilku »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 06, 2011, 21:14:50 »
    Gram na razie w co innego więc tego nie przetestuje w najbliższym czasie, ale mam pytania:

1.Komplet? Przeważnie jest tak, że im więcej części kompletu nosisz na sobie tym więcej bonusów ci dają. Tak jest tutaj czy zbieranie kompletu nic nie daje?
    2.Jak mamy szukać tych przedmiotów? Nie musisz mówić gdzie są ale jak mam ich szukać? Biegać po mieście szukając skrzyni? Wykonywać q czy taj?
    3.Możesz wypisać szybko jakiego typu jednostki dostała każda frakcja?

PS.Przydała by się nowa mapa.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 06, 2011, 22:08:25 »
    Gram na razie w co innego więc tego nie przetestuje w najbliższym czasie, ale mam pytania:

1.Komplet? Przeważnie jest tak, że im więcej części kompletu nosisz na sobie tym więcej bonusów ci dają. Tak jest tutaj czy zbieranie kompletu nic nie daje?
    2.Jak mamy szukać tych przedmiotów? Nie musisz mówić gdzie są ale jak mam ich szukać? Biegać po mieście szukając skrzyni? Wykonywać q czy taj?
    3.Możesz wypisać szybko jakiego typu jednostki dostała każda frakcja?

PS.Przydała by się nowa mapa.

1. Komplet składa się z 4 części (hełm, zbroja, buty i rękawice). Każda z nich dodaje pewne umiejętności, jako całość nic więcej nie dodaje.
    2. Planowałem questy związane z kompletem zbroi, ale po dodaniu nowej mapy z oddzielną wyspą i nową frakcją okazało się że jest konflikt z modem PBOD i musiałem usunąć frakcję, mapę itp. Więc kompletu po prostu trzeba szukać po skrzyniach (może w przyszłości jak będę miał nowy module to coś zmienię i dodam miecz który też zdobywa xp, teraz mi się już nie chciało)
    3. Tak na szybko to Nordowie dostali lekką jazdę, Rhodokowie też, Sarranidzi konnego łucznika, Swadianie piechura z bronią obuchową, Vaergici włócznika i Khergici takiego włócznika-łucznika.
    Co do nowej mapy to jest zrobiona i żeby nie konflikt z innym modem już by była w wersji 1.2. Na razie straciłem trochę chęci co do rozbudowy tego moda przez nową łatkę i braku nowego MSa.

Wilku - Nie będę kłamał, na razie nie planuję wersji 1.3 ale nie mówię że nie będzie w przyszłości. Na pewno jak będą jakieś błędy to je poprawię (robiąc moda samemu nie jestem na pewno wyłapać wszystkich bugów)

cobran - Czy skopiowałeś plik wlosy z folderu resource i dodałeś prawidłowo nowe włosy do swojego pliku skins.txt a i jeszcze do modules.ini. Przykład w skins:
    skinkey_face_depth 200 0 -0.500000 1.000000 Face_Depth skinkey_face_ratio 210 0 -0.500000 0.900000 Face_Ratio skinkey_face_width 190 0 -0.400000 0.800000 Face_Width skinkey_post_edit 280 0 0.000000 1.000000 Post-Edit
    15 - tu wpisać ilość włosów (np. było 10 ty dodałeś 5, więc musisz wpisać 15
     hairmessy  straightshoulder  maidenhair  longshoulder  ponytail  kudly3  wwwxx  hstk  wlosy5  wlosy6  kudly2  zzzz  wlosy9  longstraight  courthair
     0

5  hair_blonde  hair_red  hair_brunette  hair_black  hair_white

Offline cobran

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Warrusie! oddaj mi moje legiony!
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 06, 2011, 22:54:25 »
    dzięki, teraz działa

Offline maniu

• Użytkownik
    • Wielki fan wiedżmina(ksiazki i gry)
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 08, 2011, 17:57:01 »
    mod jest zarabisty mozna w niego grac godzinami

Offline justewille

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 12, 2011, 10:23:08 »
    Witam, zarejestrowałem się specjalnie, żeby powiedzieć że twój mod bardzo szybko stał się jednym z moich ulubionych :) ale...
    1)Zauważyłem, nie wiem czy tylko u mnie tak jest, że kupno rękawic czy nogawic w sklepach jest potwornie trudne, gdyż praktycznie nigdzie ich nie ma. Owszem, pod dostatkiem jest kompletów zbroi, czy hełmów, ale tylko tego. Podobnie jest ze strzałami, chociaż na nie jeszcze trafiam. Czy da się coś z tym zrobić? albo czy możesz chociaż powiedzieć gdzie mogę zmienić częstotliwość pojawiania się tych rzeczy w sklepach?
    2)Dlaczego nie ma możliwości przekazywania złupionych rzeczy od razu do towarzyszy? Po każdej bitwie muszę sam dobierać rzeczy i przekazywać je na Pole, idopiero wtedy towarzysze dobierają sobie sprzęt.
    3) (tu już nie narzekam, tylko proponuję) Ciekawą opcją byłoby żeby po bitwie uciekinierzy nie wiali do najbliższego miasta, ale zamieniali się w dezerterów. Sądzę że tak byłoby bardziej realistycznie.
    I tyle marudzenia, kawał dobrej roboty!

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 12, 2011, 13:46:57 »
    Witam, zarejestrowałem się specjalnie, żeby powiedzieć że twój mod bardzo szybko stał się jednym z moich ulubionych :) ale...
    1)Zauważyłem, nie wiem czy tylko u mnie tak jest, że kupno rękawic czy nogawic w sklepach jest potwornie trudne, gdyż praktycznie nigdzie ich nie ma. Owszem, pod dostatkiem jest kompletów zbroi, czy hełmów, ale tylko tego. Podobnie jest ze strzałami, chociaż na nie jeszcze trafiam. Czy da się coś z tym zrobić? albo czy możesz chociaż powiedzieć gdzie mogę zmienić częstotliwość pojawiania się tych rzeczy w sklepach?
    2)Dlaczego nie ma możliwości przekazywania złupionych rzeczy od razu do towarzyszy? Po każdej bitwie muszę sam dobierać rzeczy i przekazywać je na Pole, idopiero wtedy towarzysze dobierają sobie sprzęt.
    3) (tu już nie narzekam, tylko proponuję) Ciekawą opcją byłoby żeby po bitwie uciekinierzy nie wiali do najbliższego miasta, ale zamieniali się w dezerterów. Sądzę że tak byłoby bardziej realistycznie.
    I tyle marudzenia, kawał dobrej roboty!
    1. Używasz lipnej łatki 1.142 (jeśli masz możliwość to przywróć łatkę 1.134, sprawdź http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=7781.0). Mod działa z najnowszą łatką bez problemów. Problemem jest łatka 1.142.
    2. Jest taka możliwość, musisz najpierw zatrudnić szambelana i porozmawiać z nim o zarządzaniu ekwipunkiem.
    3. Oni po bitwie przecież nie są dezerterami, po przegranej bitwie żołnierze się przegrupowują a nie od razu dezerterują.
    Pozdrawiam:)

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 12, 2011, 14:45:58 »
    Znalazłem 2 (chyba) bugi

1. Idę do twierdzy łowców i mogę wynajmować za darmo.. mam 0 złota próbuję wynając tyych za 1500 i pisze że trace 1500 talarów a mam 0 i pojawiają mnie sie w oddziałach a kasy nadal 0
    2. Idę do wioski i tam mogę bez przerwy klikać opcję : Zmuś siłą do dołączenia do oddziału

Myślę że to są bugi , za darmo mogę mieć WIELKĄ armię.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 12, 2011, 15:11:30 »
    Znalazłem 2 (chyba) bugi

1. Idę do twierdzy łowców i mogę wynajmować za darmo.. mam 0 złota próbuję wynając tyych za 1500 i pisze że trace 1500 talarów a mam 0 i pojawiają mnie sie w oddziałach a kasy nadal 0
    2. Idę do wioski i tam mogę bez przerwy klikać opcję : Zmuś siłą do dołączenia do oddziału

Myślę że to są bugi , za darmo mogę mieć WIELKĄ armię.
    1. A zajrzałeś do raportu finansowego? (powinieneś mieć tam na -kasy, no to teraz musisz iść do banku po pożyczkę).
    2. To nie błąd, tak ma być, w końcu -100 z wioską to chyba i tak niezła kara.

Offline AVanPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Lipca 12, 2011, 17:50:32 »
    Tiak zajrzałem. Nic tam nie było. Mogę wynająć armię 1000 łowców głow (tych najlepszych) kompletnie za darmo i dawać moim lordom. W ciągu kilkunastu dni warbandowskich mam cały teren veagirów i zabrałem troszkę nordom.

Offline akosmo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 12, 2011, 17:57:08 »
    Tiak zajrzałem. Nic tam nie było. Mogę wynająć armię 1000 łowców głow (tych najlepszych) kompletnie za darmo i dawać moim lordom. W ciągu kilkunastu dni warbandowskich mam cały teren veagirów i zabrałem troszkę nordom.
    Na jakiej łatce grasz? (powinno ci pokazywać ujemne konto). Sprawdzałem i u mnie na 1.134 pokazuje w raporcie finansów przykładowo -53400.