Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: UFO: The Two Sides v0.99  (Przeczytany 12884 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: UFO: The Two Sides v0.99
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 10, 2011, 12:25:03 »
    Mam mały problem w pewnym punkcie na mapie północnej ameryki znikają mi różnego typu Ufa. Wydaje mi się że w tym miejscu jest baza obcych:( Czy ktoś wie jakie warunki trzeba spełniać i co trzeba zrobić by odkryć bazę obcych ? I w ogóle jak to  się robi ? 

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 10, 2011, 14:26:51 »
    W starej wersji funkcjonowało to w ten sposób, że albo dostawało się info o odkrytej bazie obcych na koniec miesiąca [przy rozliczeniach dotacji] albo drugi bardziej tradycyjny sposób, wysyłało się myśliwiec w jakiś teren i kazało mu patrolować.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 10, 2011, 20:59:43 »
    Dokładnie jak napisał Kalpokor. W tym celu w każdej z baz mam jeden myśliwiec, który lata na automacie i jeden do walki z ufokami. Co jakiś czas dostaję komunikat (w zasadzie to dopiero 3 razy;]), że obcy założyli bazę na ziemi i to zawsze z miejsca gdzie jest mój samolot. To musi mieć związek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 11, 2011, 10:58:03 »
    No i stało się :( mam podobny problem. Obcy przeprowadzili atak na miasto Dallas w północnej Ameryce w USA.

(click to show/hide)

Problem jest taki, że przed uruchomieniem gry trzeba uruchomić program Extractor za pomocą którego wypakujemy z oryginalnej gry do folderu z grą UFO TTS brakujące pliki. Problem w tym żeby uruchomić program Extractor musimy mieć zainstalowana Jave.  Mam Jave a mimo to nie mogę uruchomić programu Extractor :/
    Jakiś pomysł ?
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2011, 11:28:12 wysłana przez Jagoda »

Offline Ducky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lipca 13, 2011, 17:39:51 »
    Uporal sie ktos z problemem brakujacych plikow? Ja np nie mam w ogole tekstury Power Suita. Zamiast niego mam rozowa kratke.
    Moze ktos znalazl jakis sposob zeby importowac te teksturki ze starej wersji?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #35 dnia: Lipca 13, 2011, 19:23:09 »
    Ściągnij sobie paczkę "graphics_old.zip" stąd - http://www.4shared.com/folder/frMO4o2S/UFO_TTS.html

Jak wypakujesz, to powinien pojawić się folder o tej samej nazwie. Wrzucasz go do katalogu głównego gry i nadpisujesz stare pliki.

Offline Ducky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lipca 13, 2011, 20:38:06 »
    Super, dziekuje bardzo:*

Offline szybki912

• Użytkownik
    • IPL{Knight}Kerk Fortetze
    « Odpowiedź #37 dnia: Lipca 25, 2011, 00:16:39 »
    ŁOOOOOOOO! Stary dobry Ufok! dzieki wielkie. Mam nadziej, że tych ludzi nie pozamykają bo ja widzę że grafika to wzięta z jedynki.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #38 dnia: Lipca 25, 2011, 01:32:31 »
    Grafika jest zrobiona całkowicie na nowo (i w lepszej jakości). Wraz z grą nie jest rozprowadzany ani jeden plik z oryginalnej gry, więc nie mieliby ich za co zamknąć. ;)

Offline Hanti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 03, 2011, 18:21:34 »
    A czy grał ktoś w wersję 0.99 po stronie Obcych?
    Mnie zawsze bardziej interesowało podbijanie Ziemi niż jej bronienie. Niestety gra po stronie obcych zaczyna się od komunikatu, że Obcy wygrali i wygląda na to, że nikt Ziemi nie broni :(

PS: już doczytałem, ciągle nie ma zrobionej kampanii Obcych, szkoda.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2011, 21:43:04 wysłana przez Hanti »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 02, 2013, 19:56:03 »
    Czas pobawić się w archeologa;].
     Z tego co mi wiadomo to projekt upadł a uploady zostały usunięte. Czy jest może ktoś jeszcze w posiadaniu jak najwyższej wersji The Two Sides? Po przeszperaniu masy stron najlepsze co udało mi się znaleźć to wczesna zabugowana wersja ważąca trochę ponad 20mb a z tego co pamiętam ostatnia wersja w jaką grałem ważyła ~70mb. Jeśli ktoś wciąż posiada jakąś późniejszą wersję to był bym wdzięczny za jej udostępnienie. Choćby nieoficjalnie na pw;].

EDIT: Jednak wygrzebałem działającą v0.99(to chyba ostatnia).
    « Ostatnia zmiana: Maja 02, 2013, 20:15:18 wysłana przez michal3588 »

Offline szybki912

• Użytkownik
    • IPL{Knight}Kerk Fortetze
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 04, 2013, 23:43:01 »
    Ja grałem w tę wersję ale nie jestem już w stanie sobie przypomnieć na ile to była stabilna wersja http://chomikuj.pl/sensei72/Ufo+The+Two+Sides+v0.99+*5bRemake*5d(1)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 06, 2013, 03:27:16 »
    Też mam v0.99. Niestety to ostatnia wersja. Gra jak najbardziej stabilna. Autorzy mieli genialny pomysł na kampanię po stronie ufoków. Niestety projekt upadł zanim ją skończyli:(. Obcy już teraz są grywalni ale nie ma ludzi, z którymi można by walczyć więc od razu wyświetla komunikat o zwycięstwie i nic się nie dzieje. Poświęciłem chwilę na zagranie kosmitami i aż mnie skręca na myśl, że już nikt tego nie dokończy. Grając ufokami można siać terror w ziemskich miastach i urządzać "żniwa" na ludziach. Świetnie pomyślany został rozwój technologii. Technologie nie tyle się rozwija co dostosowuje się ją do ziemskich warunków. W końcu obcy już i tak zaawansowani technicznie więc porywając i badając ludzi dostosowujemy tylko nasz sprzęt pod kątem jak najskuteczniejszego mordowania ludzkich małp;].
    Po za tym obcych się nie zatrudnia tylko hoduje z organów wcześniej porwanych ludzi. Można wyhodować wszystko co spotykamy w grze jako ludzie. Twórcy oddali nam do dyspozycji masę różnych statków powietrznych każdy wyspecjalizowany w innych zadaniach. Mamy np. "żniwiarza", zwiadowcę, porywacza, niszczyciela, statek bojowy statek matkę i masę innych. Każdy ze statków można obsadzić dowolną załogą ale niektóre wymagają konkretnych ufoków np. statek matka wymaga co najmniej 1 wyższego oficera na pokładzie i kilka tzw. jednostek "terroru".

Aż żal za dupę ściska na myśl, że to wszystko nigdy nie ujrzy światła dziennego;/. Za finalną wersję The Two Sides był bym gotów zapłacić jak za normalną grę.