Też mam v0.99. Niestety to ostatnia wersja. Gra jak najbardziej stabilna. Autorzy mieli genialny pomysł na kampanię po stronie ufoków. Niestety projekt upadł zanim ją skończyli:(. Obcy już teraz są grywalni ale nie ma ludzi, z którymi można by walczyć więc od razu wyświetla komunikat o zwycięstwie i nic się nie dzieje. Poświęciłem chwilę na zagranie kosmitami i aż mnie skręca na myśl, że już nikt tego nie dokończy. Grając ufokami można siać terror w ziemskich miastach i urządzać "żniwa" na ludziach. Świetnie pomyślany został rozwój technologii. Technologie nie tyle się rozwija co dostosowuje się ją do ziemskich warunków. W końcu obcy już i tak zaawansowani technicznie więc porywając i badając ludzi dostosowujemy tylko nasz sprzęt pod kątem jak najskuteczniejszego mordowania ludzkich małp;].
Po za tym obcych się nie zatrudnia tylko hoduje z organów wcześniej porwanych ludzi. Można wyhodować wszystko co spotykamy w grze jako ludzie. Twórcy oddali nam do dyspozycji masę różnych statków powietrznych każdy wyspecjalizowany w innych zadaniach. Mamy np. "żniwiarza", zwiadowcę, porywacza, niszczyciela, statek bojowy statek matkę i masę innych. Każdy ze statków można obsadzić dowolną załogą ale niektóre wymagają konkretnych ufoków np. statek matka wymaga co najmniej 1 wyższego oficera na pokładzie i kilka tzw. jednostek "terroru".
Aż żal za dupę ściska na myśl, że to wszystko nigdy nie ujrzy światła dziennego;/. Za finalną wersję The Two Sides był bym gotów zapłacić jak za normalną grę.