Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski Warband 2011  (Przeczytany 18810 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Puchar Polski Warband 2011
    « Odpowiedź #105 dnia: Maja 30, 2011, 18:54:11 »
    Uwaga teraz piszę prywatnie.
    Słuchajcie chłopaki, sprawa jest trudna, bowiem teraz trzeba rozpatrywać w kategoriach takich:
    Czy organizacja(Kamillo głównie) mógł odmówić klanowi który deklaruje się, że jest lokowany w Polsce i skład to w większości polacy udziału w tym turnieju?
    To tak samo jakby kiedyś zabroniono grać Pogoni bo było tam sporo brazylijczyków.
    Ok, każdy może się domyślać, przedstawiać dowody, ale tak naprawdę to ten klan jest klanem, i tu się rodzi problem czy  odmawiając im dostępu złamalibyśmy zasadę że, każdy polski klan może się zapisać.( co do terminu zapisu, Dzioob przyszedł, powiedział że, jeśli liga nie wysatartowała a już, jeden team chce dać walkowery, to mógłby zapisać swój klan, w którym większość to polacy... No to mimo wszystko się zgodziliśmy...)

Ale dobrze z tego co wiem Kamillo będzie niedługo pisał jakieś oświadczenie, będące odpowiedzią na inne posty więc poczekajmy, i zobaczymy...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #106 dnia: Maja 30, 2011, 19:21:40 »
    No i tu Lygrys, musisz zadać sobie dwa pytania:
    • Czy DM to klan? Według samego dzioOba nie...
    • Czy Kamillo mógłby odmówić jakiemukolwiek innemu liderowi, zupełnie sobie obcemu, który by przyszedł na TSa i powiedział, że chce zgłosić swój klan do turnieju bez sprawdzenia co to za twór?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #107 dnia: Maja 30, 2011, 19:29:33 »
    To tak samo jakby kiedyś zabroniono grać Pogoni bo było tam sporo brazylijczyków.

Ale Pogoń to polski klub założony wiele lat temu, który ostatnimi czasy wariował z Brazylijczykami.

DM to twór (nie klan) stworzony z członków innych klanów w celu uczestnictwa w Pucharze Polski.

To tak jak w/w przeze mnie sytuacja z polskimi piłkarzami grającymi w klubach zagranicznych - FC Duperele z Lewandowskim, Piszczkiem, Jeleniem, Kuszczakiem i Błaszczykowskim.

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #108 dnia: Maja 30, 2011, 20:02:08 »
    PRZEDE WSZYSTKIM to zadajcie sobie jedno pytanie:

Czy to jest życie i Mistrzostwa Świata? czy to zwykła głupia gra, w której liczy się dobra zabawa?

Nie będę się wdawał w żadne głupie dyskusje... Wiem, że taka postawa wielu z was zirytuje, ale organizatorzy tak postanowili i tego się trzymajcie, a jak się Wam nie podoba to zróbcie LEPSZY turniej. Każdy krzyczy co to mu nie pasuje, jacy to organizatorzy są źli i w ogóle, a czy ktoś z Was się zastanawiał przez chwilę, żeby zrobić jakikolwiek turniej po za swoim wewnętrznym klanowym? Umiecie tylko narzekać? Bo po tym forum (nie tylko ja) dochodzę do wniosku, że nie potraficie robić niczego innego. Zamiast podziękować organizatorom za możliwość brania udziału w jakimkolwiek turnieju, to każdy się czegoś czepia, nikomu nic nie pasuje. Ogarnijcie się. Dzięki temu możecie tylko nabrać doświadczenia i popatrzeć jak grają ludzie zza granicy, bo z tego co tu widać to nie lubicie wychylać nosa z własnego podwórka... A w końcu nie przesadzajmy, nie ma tych zagranicznych graczy zbyt dużo... 3? Masakra!

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #109 dnia: Maja 30, 2011, 20:45:47 »
    Po co mamy wychylać nosa przy okazji Pucharu Polski :D A generalnie 3 z 8 to ponad jedna trzecia drużyny- ale nie widzę żadnego powodu żeby ciągnąć dalej tę dyskusję:D Grajmy dalej, z takimi drużynami jakie są- oby nie było więcej zgrzytów i tyle:)

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Maja 30, 2011, 20:54:56 »
    Słuchajcie może, ja mam dziwny punkt widzenia, ale ja tam się cieszę że, poziom jest wysoki bo każdy musi się starać : )
    Ot teraz tabela wygląda tak że, różnice między drużynami to często 2- 3 rundy, i każda kolejka to starcia dwóch dobrych klanów.
    Słabsze klany z tej ligi wypadły, teraz mamy (wybaczcie że, to tak uogólnie)
    2 klanową ucieczkę, 3 osobowy peleton, i jednych maruderów z PE ^^

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #111 dnia: Maja 30, 2011, 21:13:19 »
    Lygrys, spojrzenie co najmniej dziwne ale ok :D
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Maja 30, 2011, 21:49:48 »
    Czemu dziwne, nie walczymy o złote kalesony, tylko o frajdę z tej gry : )
    Co z tego że, wszystkich skosisz i 0 rundami przegranymi wygrasz, a reszta nic nie pokaże...
    Tak naprawdę, to ile taka gra by cię bawiła? W końcu zabrakło by każdemu tej rywalizacji, chęci odgryzienia się, testowania nowych taktyk aby tylko czymś zaskoczyć, coś urwać itd.
    A tutaj taka sytuacja jest, mamy  cholernie mocne WV, bardzo doświadczony REF, i Klan Dziooba który z tego co widzę po składzie jest naprawdę mocny( Cóż, zaskoczyliby mnie gdyby się rozpadli, jak to wielu wróży...Mają szanse stworzyć coś, naprawdę mocnego, klan który ma ogromny potencjał, troszkę wątpię by Dzioob z tego nie skorzystał  ; ) )

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Maja 30, 2011, 22:16:33 »
    Mi chodzi o porównanie do peletonu ^^ Dziwne bo to jaki mamy wynik zależy od przeciwnika z którym się mierzymy, 20:0 z WV to raczej nie to samo co 20:0 z PE :D
    Sory za takie przykłady ale akurat tak pasuje. Nie no, ciesze się z mocnych przeciwników i dobrej rywalizacji. Ta gra mnie nie bawi na randomowych bitwach odkąd skończyła się beta ;) Więc zostają tylko klanowe bitwy/sparingi. No zabawa przede wszystkim bo nie mam ochoty na granie o kalesony, żeby przedrzeźniać się z innymi xD za stary na to jestem :P
    www.chzg.pl

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Maja 30, 2011, 23:03:09 »
    Porównanie do Peletonu stąd że, na pierwszy rzut oka WV i REF, uciekają od stawki...Potem taka wyrównana zbita grupa klanów, i takie PE się wlecze gdzieś na końcu(na rowerku od brata Jagiellona xD)xDD

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #115 dnia: Maja 30, 2011, 23:18:49 »
    Ej ej od Jagielona i jego brata to z daleka, z po za tym jak zarąbiesz mu rowerek to cie chyba spali żywcem !!!

Dobra dobra, już nie kontynuujmy tematu rowerków, motorków czy nawet quadów / Kamillo
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 23:20:42 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Maja 30, 2011, 23:22:13 »
    a ok, dzięki za wytłumaczenie lygrys ^^ właśnie, od wszelkich dziecięcych rowerków łapy precz ;]
    www.chzg.pl

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #117 dnia: Maja 30, 2011, 23:22:47 »
    Ideą całego przedsięwzięcia było stworzenie ligi polskich klanów i wyłonienie najlepszego.

Powiedz mi Dzioobie, ale tak szczerze - Twój twór, ze wszystkimi jego członkami, to tylko wybryk i jednorazowy zlot czy może myślisz poważnie nad utworzeniem takiego klanu i nakłonieniem graczy z innych klanów do dołączenia do niego?

A co do koronnego argumentu Dziooba "jak się nie podoba, zróbcie lepszy" - to nie o to chodzi. Jeśli nie czuję się na siłach do tworzenia czegoś, to tego nie robię. Jeśli już tworzę, robię do tego sztywne zasady, to się ich trzymam. To tak jakby eksperci piłkarscy nie mogli komentować finału ligi mistrzów, bo przecież sami nigdy tam nie grali (chyba, że Dudek ;)).

Także z mojej strony dyskusja zakończona (poza tym jednym pytaniem), niech będzie jak jest, grajmy dalej i cieszmy się grą, bo po to są one tworzone :)

P.S. Som campions d'Europa i tym się cieszmy :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #118 dnia: Maja 31, 2011, 07:45:27 »
    Może zamiast pustego gadania zróbmy ankietę, albo niech organizatorzy w końcu podejmą twarde stanowisko na tak/nie.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Maja 31, 2011, 08:50:49 »
    Nie w mawiajcie nam, że chcemy anulowania wyniku, czy wyrzucenia DM z ligi,

Nie podoba nam się jednak granie przeciwko DM_Wydzielina_z_Pochwy jeżeli jest to gracz który normalnie gra pod nickiem IG_Knt_Willy.
    Chcemy też dopisania do regulaminu, żeby każdy klan musiał podać listę zgłoszonych zawodników przez siebie do zawodów wraz z ID gry, oraz żeby nie było dopisywania nowych graczy na minuty przed meczem.
    Dajecie przykład brazylijskiej Pogoni, przykład bardzo dobry, drużyna składała się z samych zagranicznych graczy, ale Ci zawodnicy zostali zgłoszeni do zawodów i byli znani z imienia i nazwiska (odniesienie do naszej społeczności to nick z gry) oraz każdy miał dowód osobisty (ew paszport), że ich tożsamość była potwierdzona (czyli ID gry)

Listę graczy każdego klanu można gdzieś tam znaleźć, czy to calradianrealms.com, czy forum Tawerny czy ich wewnętrzne fora, więc problem przed zgłoszeniem DM był mały, jednak gdy po serwerach zaczęły latać nicki (Biegunka, Wydzielina_z_pochwy, Spermolud, Człon_Argaleba) to ten problem się zrobił poważny. Dziwie się organizatorom, bo DM wyraźnie robi z Was idiotów, a Wy zamiast naprawić stan rzeczy, aktualizując regulamin to czekacie na nie wiadomo co, wystarczy tutaj dopisać, że każdy klan musi podać nick gracza i ID gry i każdy nowy gracz dodany do listy ma jakiś okres (4-5 dni) w którym nie może grać w lidze. (aby uniknąć dopisywania graczy na minuty przed meczem)

Amen
    Inco