Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski Warband 2011  (Przeczytany 18877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Puchar Polski Warband 2011
    « Odpowiedź #90 dnia: Maja 30, 2011, 00:44:31 »
    Chyba zostałem źle zrozumiany (nie pierwszy raz zresztą)... DM dołączyło do pucharu i nie mam zamiaru z tą decyzją dyskutować, proszę tylko o publiczne podanie składu. Możemy zresztą za radą Inco podać ID wszystkich graczy, przy okazji zapobiegnie to sytuacją, że ktoś jest zbanowany na serwerze, na którym ma grać mecz.
    Skład REFu jest na bieżąco dostępny i aktualizowany, tego samego oczekujemy od innych drużyn, chcemy po prostu wiedzieć z kim gramy.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #91 dnia: Maja 30, 2011, 01:32:23 »
    Grałem w meczu z DM i przyznam, że brakowało mi tych wrażeń (miałem półroczną przerwę w grze i to był mój pierwszy sparing od dawna...) i nie żałuje, że do spotkania doszło. Jednak nawet obiektywnie oceniając to całe dołączenie DM do turnieju można dojść do wniosku, że coś tu jest nie tak. Po pierwsze jest to PUCHAR Polski, który powinien być rozgrywany pomiędzy klanami. Po coś te klany są tworzone, po coś są tworzone struktury i po coś są tworzone zależności pomiędzy klanami i organizatorami. Po drugie dołączenie teamu po terminie, już po rozegraniu poszczególnych bitw(nie wspomnę nawet o problemach jakie wynikają z dołączeniem zespołu do turnieju...) jest dość kontrowersyjne. Po trzecie ta cała maskarada z nickami i sprowadzanie naprawdę dobrych graczy z poza granicy. Dobra, nawet jeśli nie można oczekiwać restrykcyjnej  i surowej postawy od sędziów to można byłoby liczyć na postawę graczy. Tym bardziej, że skład został stworzony przez Dziooba, od którego można byłoby oczekiwać więcej... klasy(?). Szkoda, że turniej, który zachwalałem (nie będąc jeszcze nawet w klanie Hitmen) traci prestiż i rangę. Bo co to za turniej Pucharu Polski w którym grają "wydzieliny z cipki", "fiuty Argaleba" i inni, którzy tak naprawdę nic nie mają wspólnego z polską (a do turnieju trafili tylko dlatego bo ktoś ich o to poprosił)? Organizatorzy powinny zdać sobie sprawę, że Dzioob i jego team zakpili sobie z tego całego turnieju.
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 01:53:58 wysłana przez Oktawian »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #92 dnia: Maja 30, 2011, 11:36:03 »
    Oktawian trafił w sedno. Radzę się poważnie zastanowić nad tym co napisał, albo robimy coś porządnie, albo byle by tylko parzyście było, i przyjmujemy kogo leci. Wiadomo od początku, było to o czym pisałem że będzie mało klanów, ale jak już się ktoś tego podjął to powinien być tego świadomy i być przygotowany dociągnąć to do końca w jakimś porządku.. A nie doszło DM, odeszły 2 klany, i teraz nagle traci się uczciwie zdobyte punkty, nagle okazuję się że dopiero 1 runda została rozegrana. Jakieś kpiny, jest to strasznie demotywujące. I to nie chodzi czy się boimy czy nie, oczekuje przynajmniej ja - uczciwego traktowania graczy.

Tak samo ja zwołam sobie kolegów z Rosji, zapiszę się do turnieju, powiem im żeby wulgaryzmy w nickach dla funu wpisali, i też mnie przyjmiecie tylko dlatego by było parzyście?

No chyba że sobie robimy międzynarodowy jajcarski turniej, ale o tym trzeba było informować wcześniej.
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 11:46:23 wysłana przez ^IvE »

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #93 dnia: Maja 30, 2011, 14:16:19 »
    Jak już pisał ktos z Hitmenów jest tu puchar polski KLANÓW a nie "zbiorowiska" (nie chce tu nikogo obrazic) ludzi, którzy po turnieju sie rospadnie.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #94 dnia: Maja 30, 2011, 14:20:59 »
    Moim zdaniem gdyby to był klan jak REF czy WV co istnieje cały czas a nie grupa specjalnie do Pucharu to bym nic nie miał ponieważ gracze z WV czy też z PE niektórzy są z zagranicy to mogą grać a jeśli klan tylko dla danego pucharu w tym gracze z innych klanów z poza kraju to nie powinno być dopuszczone ale to już była decyzja organizatorów.

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #95 dnia: Maja 30, 2011, 15:15:34 »
    Dobra, widzę, że spór o punkty trwa. Tak więc na koniec (po ostatniej kolejce) każdy klan otrzyma 9 pkt (za GSE, SRT i FL, ktore to BYŁO zapisane). Początkowo dużo osób chciało usunięcia tamtych wyników, jednak dziś przemyślałem sprawę i stwierdziłem, że poświęcenie czasu przez graczy z Hitmen czy PE oraz REF poszło na marne. Jednak punkty zostaną dopisane po ostatniej kolejce. Teraz tylko pytanie - czy jeżeli mecz Hitmenów z GSE zakończył się wynikiem 18:2 dla Hitmenów, to wynik ten pozostaje, czy uznajemy go jako walkower, dając bilans 20:0?
    Co do sprawy Dziooba, poprosił mnie, zgodzilem się, fakt zrobił burdel dając takie nicki obrażając innych graczy. Dlatego też proszę Cię Dzioob, w temacie swojego klanu w dziale "Klany Warband" napisz liste graczy i ich PRAWDZIWE nicki. Jeżeli HITMENI czują się urażeni tym, że grali z nieznanymi, można mecz powtórzyć.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Maja 30, 2011, 15:21:11 »
    Właśnie czy to jest puchar polski gdzie startują polskie klany, czy turniej o polskie kalesony gdzie tylko Polacy mogą grać??
    Dzioob ma grupę w której większość stanowią Polacy więc nie rozumiem po co ten problem. Czy to taki puchar gdzie tylko polskie klany z polskimi zawodnikami mogą grać? A może Polacy grający nie na polskiej scenie to już nie Polacy? Ma team który jest w stanie wystawić 12 zawodników gdzie większość pochodzi z Polski, organizatorzy zgodzili się na dołączenie po terminie. Jak jakiś Polski klan ma w składzie obcokrajowca to też może go wystawić. Koniec kropka ;p Sprawdzajcie te ID, róbcie dochodzenie, może wam się uda kogoś wyłapać... Bardziej mnie martwi, jak już wspomniano, przestawianie kolejek, że II okazuje się I bo jakiś tam klan zrezygnował. :P
    Wszędzie pełno problemów...

Btw: Fajnie, że punkty wrócą, proponuje, Kamillo, proponuję aby uznano wynik jako 20:0.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Dealan

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 30, 2011, 15:23:26 »
    Jesteśmy na to przygotowani - Po Keyu, możemy dostrzec, kto jest kim - a o ile wiem, nie raz WV było banowane na naszym serwerze, pod  nickami z wiązanymi z czarną magią i robieniem patologi na serwerze.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 30, 2011, 15:25:31 »
    Amoresso, nie chodzi nam wcale o wykluczenie drużyny dzioOba. Chcielibyśmy tylko wiedzieć z kim gramy tak samo jak oni wiedzą z kim grają. Niczego więcej nie oczekuję.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 30, 2011, 15:27:59 »
    Myśle że mecze które zostały rozegrane przed odejściem danej drużyny powinny być punktowane normalnie (czyli 18-2 w naszym przypadku)- a punkty za walkower przyznane tylko tym którzy mieli w rozpisce walkę z tymi drużynami w 1-2 etapie- i pod warunkiem że dana drużyna wogóle walczyła (czyli nie widzę powodu żębyśmy mieli dostać punkty za SRT- skoro zaplanowane mieliśmy mecze z GSE i FL- a FL wogóle nie wzieło udziału i można ich wykreślić jakby nigdy ich nie było bo za nich jest DM - mieliśmy 2 mecze i powinny być oba policzone czyli 0 i +3 punkty).Nie czuję potrzeby powtarzania meczu z DM- ponieważ był on uczciwy i wygrali lepsi- chyba że DM sami to zaproponują wtedy nie mam nic przeciwko.

Tak zakręciłem że pewnie niewiele osób zrozumie co mam na myśli :D

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 30, 2011, 15:32:18 »
    Wiem, ale nie dawanie reszcie punktów tylko pokrzyzuje plany. Musze dać 3 pkt. nawet DM osobno za mecz z GSE i za SRT, bo byli zapisani i zdarzyli rozegrać chociaz jeden mecz. Ale jak mowie, walkowery zostana przyznane na sam koniec.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 30, 2011, 18:07:10 »
    Jesteśmy na to przygotowani - Po Keyu, możemy dostrzec, kto jest kim - a o ile wiem, nie raz WV było banowane na naszym serwerze, pod  nickami z wiązanymi z czarną magią i robieniem patologi na serwerze.

BRAWO! PODAŁEŚ DOBRY PRZYKŁAD! HEHEHE HEHE.

Bardziej martwi mnie to że obawiam się...iż gdyby Hitmani wygrali mecz z DM to nie byłoby nawet burknięcia o ich dołączeniu do turnieju. A jak już zwyciężyli, to nagle wszyscy się czepiają. Jasne...mnie też się to nie podoba, ale w tej chwili już niczego nie da się zmienić. A niektórzy zachowują się tak jakby chcieli wyrzucić DM z turnieju, mimo iż w podsumowaniu piszą że tego nie chcą.

Zresztą, co do zagranicznych graczy. WV ma ludzi z Ukrainy, Rumunii i Rosji i w turnieju grają. Skoro nikt się nas nie czepia to czego miałby się czepiać DM?

Ostatnia kwestia...znamy skład ich klanu czy nie...jakby zapisali się godzinę "przed" turniejem to też byście psioczyli że nie znacie ich składu? Nie chcą go publikować, to ich sprawa...z tego co widziałem w ŻADNYM punkcie regulaminu nie było odniesienia o tym że trzeba publikować kto gra w danej drużynie. Było to oczywistą rzeczą przy organizacji NCUP 2011 więc nie wiem czemu autorzy tego turnieju nie umieścili tego w zasadach. Ale skoro tego nie zrobili to już ich sprawa...i raczej nie można teraz od DzioOba żądać by podał skład. Chyba że wejdą zmiany do regulaminu. To już kwestia tego czy organizatorzy chcą się ośmieszyć:)
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 18:13:48 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 30, 2011, 18:30:55 »
    To oczywiste że jakbyśmy wygrali to nikt by nic nie powiedział z jednej prostej przyczyny - HITMEN to klan który gra rekreacyjnie,od czasu do czasu -  jakiekolwiek wyniki nam nie robią różnicy bo gramy tylko po to żeby grać razem- na tym polega zabawa- i nie istotne czy ktoś z nas gra codziennie czy godzine w tygodniu, jak pojawi się na sparze to i tak swoje 5 minut będzie miał- tymczasem staneliśmy przeciwko drużynie która pojawiła się  skompletowana tak żeby za wszelką cenę wygrać - z najemnikami w postaci jednych z najlepszych gracz na scenie WB- wątpie w to czy 3 wymienieni opuścili na zawsze swoje klany po to żeby być w DM- podobnie jak reszta zawodników- pojawili się żeby wstrząsnąć tym turniejem i ośmieszyć uczestników (co widać choćby po nickach)- więc porównanie ich do zagranicznych graczy z WV- którzy są tam od zawsze i są częścią zespołu jest dość nie trafione...Mecz był 8vs 8 /9vs9  więc przy takiej małej grupie 3 osoby robią potężną różnicę- myślisz że jakby Ci trzej byli w naszym teamie zamiast naszych 3 najsłabszych nie miałoby to żadnego wpływu na wynik:)? A nie da sie ukryć że nie mają oni nic wspólnego z Polskimi klanami i tym pucharem...Nie podważam wyniku- wygrali lepsi, mecz był taki jak powinien- ale tak jak wcześniej wspomniano - fajnie by było wiedzieć z kim się walczy- mowie to w kontekście walk innych klanów bo nam to różnicy już nie robi- ale jak Wam wyskoczy Phyrex pod nickiem "SuperJajko" - to z uczciwym turniejem ma niewiele wspólnego:D Nasza bitwa była ciekawa i i tak urwaliśmy sporo rund wrogowi:D

ps. jakby grali z prawdziwymi nickami albo by było zgłoszenie kto i co by nie było awantury:)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Maja 30, 2011, 18:33:02 »
    Myślę, że nie chodzi o to, że w różnych klanach grają osoby z zagranicy, bo przecież to jest normalna rzecz. Raz ktoś coś o tym chlapnął i tak się ciągnie. Głównym zastrzeżeniem jest to, że są to osoby z różnych klanów [w których są normalnie aktywni] i tu jest pies pogrzebany. Nie wyobrażam sobie bycia w dwóch różnych klanach do tego samego modułu, w tym przypadku Native. Jeżeli organizatorzy wiedzieli o tym fakcie, należy zadać pytanie czemu się na to zgodzili ? Czemu nie zapytali o zdanie innych klanów. O regulaminie Argaleb już wspomniał, ja też już o tym pisałem. Końcowa data zgłaszania była podana. W regulaminie nic nie jest napisane, że można się zgłaszać po wyznaczonej dacie, nie ma itd, itp, etc...
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2011, 19:45:00 wysłana przez Kalpokor »

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #104 dnia: Maja 30, 2011, 18:39:08 »
    Widzisz Argalebie, przed podjęciem dyskusji przez członków naszego klanu, byłem pewien, że ktoś powie "Jeśli HITMEN by wygrali, to nie byłoby problemu".

Otóż nie. Ani mi, ani Ignatusowi, ani tym bardziej Dalhiemu i Oktawianowi nie chodzi o ten mecz. Wiemy mniej więcej, kto tam gra, wiemy, na jakim są poziomie i uczciwie wygrali z nami pojedynek. Są lepsi, po prostu.

Chodzi o to, że mamy Puchar Polski. Porównując z piłką nożną - mamy kluby piłkarskie w Polsce. Mogą one mieć obcokrajowców, mogą mieć Polaków, i tak sobie grają. Ale z okazji organizacji Pucharu Polski nie tworzy się klub o nazwie FC Duperele, gdzie grają Błaszczykowski, Dudka, Jeleń, Piszczek, Lewandowski, Kuszczak pod nickami "Płaski, Duduś, Jelo, organ Łukasza, lewa noga, wpuszczalski", bo oni grają w zagranicznych klubach i nie mogą brać udziału w Pucharze Polski. A tym bardziej taki klub nie sprowadzi jeszcze Messiego, Xaviego, Ronaldo, Rooneya i Naniego.

Jeśli dani zawodnicy są w danych klanach zagranicznych, to niech rozgrywają mecze w ramach tych klanów. Tu nie chodzi o obcokrajowców w klanach polskich, tylko o twór złożony z różnych polskich graczy z zagranicznych klanów połączonych z jednymi z najlepszych zawodników obcokrajowców z klanów zagranicznych.

I jeszcze raz powtórzy, coby Argaleb sobie zapisał - tu nie chodzi o wynik meczu, ani o sam mecz. Tu chodzi o uczciwość i równość zasad dla wszystkich uczestników turnieju.