Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski Warband 2011  (Przeczytany 18790 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Puchar Polski Warband 2011
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 23, 2011, 21:36:18 »
    Słuchaj Argaleb kilka spraw, po pierwsze klan Dziooba niczym nie różni się od innych klanów...nawet jest ogłoszony na polskiej scenie, i zlokalizowany w naszym kraju...
    Co do tego że, Kamillo wyraził zgodę to czemu nie...Przecież mamy się tu bawić  i zdobywać doświadczenie, co do cofnięcia walkowera dla WV, tu bym się spierał ale organizacja tak postanowiła więc, nie powiem nic :)
    Moim zdaniem po prostu nie ma co się, oglądać w tył, po iplu jeżdżono bo zasady był pokręcone, dziwne itd.
    Tu są klasyczne zasady, tylko wpuszczamy jeden klan w miejsce innego który upadł...

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 23, 2011, 21:44:07 »
    Dokładnie. Gramy w tym turnieju dla zabawy, grania meczy, sprawdzenia się itd. Kogo zadowolą 3 punkty jeżeli nie będzie stał za tym żaden wysiłek? Więcej meczy więcej zabawy ;)
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 23, 2011, 21:55:31 »
    Fakt faktem napewno mogliście się spytać wszystkich czy się zgadzają, małe głosowanie demokratyczne. Stało się jak stało i tylko się cieszyć, że jest przeciwnik, a nie wirtualne 3 punkty, szczególnie jest jakaś gwarancja, że DzioOb utrzyma w ryzach klan do końca rozgrywek (mam taką nadzieje :P). I życze DM, żeby jakąś niespodziankę sprawili :D
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 23, 2011, 23:21:38 »
    W sumie, dzioOb trochę się mnie przyczepił a mam w tej sprawie podobne zdanie do Argaleba. Organizatorzy znowu się nie popisali...
    Jako przedstawiciel klanu REF potępiam sposób załatwienia tej sprawy ale z gry nie zrezygnujemy. A dzioboOwi życzę powodzenia:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 24, 2011, 11:04:39 »
    Hm, jako bezstronna osoba też sobie napiszę. Organizację tego turnieju do tej pory można nazwać co najwyżej średnią. Dużo wam brakuje pod tym względem do tych organizowanych na TaleWorlds Forum. Oczywiście sama idea jest sama w sobie słuszna, nawet konieczna, żeby polska scena WB się należycie rozwijała, ale korzystanie z wymienionego wzorcu może wam tylko wyjść na korzyść. Chciałoby się napisać, jaki organizator taki turniej, ale odniosę się do konkretów:
    -regulamin turnieju wydaje się być spisany na kolanie, nie uwzględnia kilku, może nawet wielu rzeczy, pomniejsze nieporządki w całym dziale pominę
    -zgłoszenie do turnieju drużyny [bo klan raczej to nie jest] po wyznaczonym terminie, w dodatku stworzonego dzień wcześniej, jest niepoważne w stosunku do innych uczestników, próbuję sobie przypomnieć jakiś przykład z życia realnego jak i z internetu jednak na chwilę obecną nic podobnego nie pamiętam, jedyny plus tego faktu jest taki, że będzie więcej meczy;
    -co do nowo zgłoszonego zespołu [acha, już jest niezgodność z punktem "1b" regulaminu], czytam, że jego członkami są Dzioob [klan 22nd] i Harman [klan IG] (bez obrazy panowie), o innych nic nie wiadomo, czyli osoby będące w innych klanach niż polskie co znów jest sprzeczne z regulaminem, a najemnicy jako tacy też są zakazani;

To tyle na tą chwilę z mojej strony. Potraktujcie to jako dobre rady, a nie czepialstwo. Mam nadzieję, że po zakończeniu turnieju obecni organizatorzy jak i następni wyciągną z niego należyte wnioski.

Kalpokor: Podpatrzone na TaleWorlds, aby Warband rósł w siłę, a wojownicy żyli dostatniej.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 29, 2011, 09:11:41 »
    Chciałbym wypisać klan GSE.
    Powód słaba organizacja,drużyny dochodzą w połowie i pewny klan ma osoby które są w 2 klanach naraz.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 29, 2011, 09:24:24 »
    Kolejna drużyna wypada z Pucharu Polski no cóż szkoda jeśli tak dalej pójdzie nie będzie miał kto grać w meczach.

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 29, 2011, 09:38:40 »
    A jest to przestrogą dla następnych osób organizujących turniej.
    Wina w tym moja, iż muszę przyznać rację Kalpokorowi, póki co ten turniej, organizowany w dużej części przez moją osobę jest na średnim poziomie.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 29, 2011, 10:44:12 »
    Drogi Mus1c'u nie wiem czemu ale sadze ze jest inny powód wypisania z pucharu twojego klanu, a jest nim po prostu ze przegraliście 2 mecz z rzędu i to bardzo wysoko a co za tym idzie chyba macie strach przed kompromitacja w następnych meczach, bo jeszcze z nami jak z nami możecie coś ugrać no ale wątpię żebyście takim WSC bądź wilkom choćby 3 rundy wygrali, fakt turniej organizowany przez nasz klan nie stoi na najwyższym poziome tak jak to pisał Kamil i Kalpokor no ale to chyba nie powód żeby od razu rezygnować ale to oczywiście tylko moje zdanie..

PS: Czemu takie klany jak Hitmieni, WSC i WV nie maja pretensji ze dochodzą nowe klany itp odpowiedz jest prosta nie boją się z nimi grać.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #69 dnia: Maja 29, 2011, 10:46:23 »
    Panowie, nie odwracajmy kota ogonem...ehh zostawić was samych na kilka dni i  proszę...Zaraz zajmę się tym działem i będzie spoko.
    Drogie GSE, nie podoba mi się wasza postawa, zdażaja się zwycięstwa i porażki ale wypisywać się po dwóch mantach to lekka przesada.

Co do przyjęcie DW. Cóż, zauważyliśmy po prostu że, to odpowiedzialni ludie i nie wypiszą się w połowie, a ze,wiedzielismy o tym że slabsze klany będą się wypisywac no to...

poza tym to dalej tylko zabawa, myślę że, lepiej stracić te 3 pkt niż, dostać je walkowerem i nie mieć żadnej przyjemności z gry...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #70 dnia: Maja 29, 2011, 14:37:56 »
    To ich decyzja, trudno. Każdy ma prawo dołączyć i odejść, każdy wie w co się pakuję.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #71 dnia: Maja 29, 2011, 17:14:29 »
    Mam jedną małą sprawę;) Przyjrzałem się składowi DW. I z tego co widzę to DzioOb ma rację a komuś tu brakuje rozeznania;) Z samego IG jest trzech Polaków: Harman, Wezyk i Cristo. Do tego dochodzi DzioOb, najprawdopodobniej DaVinci (no bo któż może być członem Argaleba;P) i dwóch których nie rozgryzłem, ale pewnie w końcu do tego dojdzie;) Na razie mam kilka typów: Kochanowski, Neomex, Feever, Mulek, Ulter?
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2011, 17:18:22 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #72 dnia: Maja 29, 2011, 17:23:51 »
    Nie drażnijcie Ignatusa :P, fakt trochę wyolbrzymił pisząc, że w szeregach DM grało tylko dwóch polaków, ale również było więcej niż dwóch obcokrajowców z dziewięciu którzy brali udział w sparingu, więc obie strony trochę "naciągnęły prawdę" :P. Zresztą mniejsza o to, temat nam zamknęli (sio Jagielon :P) więc tutaj podziękuję za mecz tym którzy zaglądają na to forum xd. Szkoda, że nie było więcej "pijaków" bo mieliśmy sporo ludzi czekających na swoją kolej na obserwatorze.

« Ostatnia zmiana: Maja 29, 2011, 18:18:13 wysłana przez Dalhi »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #73 dnia: Maja 29, 2011, 17:42:48 »
    Nie odpowiada mi granie z klanem w którym nie wiadomo kto jest, i w każdej chwili może ktoś dojść, do tego jest to zbieranina z innych klanów. No ale cóż, jak Organizatorzy dają na to przyzwolenie, to gramy ;o

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Maja 29, 2011, 17:51:51 »
    ciekawe czy ludzie z wv tam nie grają pod innyim nickami, wszystko jest tutaj możliwe z tego co widze.