Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski Warband 2011  (Przeczytany 18795 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 239
    Odp: Puchar Polski Warband 2011
    « Odpowiedź #30 dnia: Maja 01, 2011, 23:33:10 »
    Śpieszę z wyjaśnieniami. Jeśli ktoś jest niezrzeszony a bardzo chce zagrać, niech się zrzeszy, czyli dojdzie do jakiegoś klanu który się zgłosił... Drużyn dla niezrzeszonych nie przewidujemy.
    Co do polaków z zagranicy, jak chcą zagrać niech dołączą, do jakiegoś polskiego klanu...To turniej polskich klanów...

PS.
    Co do zgłoszenia GSE...mam duże zastrzeżenia, przemyślcie to sobie, bo damy wam przeciwnika a wy się rozpadniecie w 2 dni, jeszcze burząc przy tym porządek turnieju...Ale ok, nikomu nie bronimy gry...tylko proszę prywatnie o przemyślenie tego...

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #31 dnia: Maja 01, 2011, 23:43:17 »
    I jedno pytanie rozumiem polskie klany, które mają graczy z zagranicy nie mogą z nich skorzystać?
    Możecie skorzystać z graczy z zagranicy, jeżeli są oni członkami Waszego klanu, a z tego co wiem, Hitmeni mają takie osoby.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Maja 01, 2011, 23:44:27 »
    aaa w tym znaczeniu... To oczywiście, jeśli gracze z zagranicy są w Polskim klanie, to mogą zagrać...

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #33 dnia: Maja 02, 2011, 00:00:39 »
    W sumie mamy trzech, ale jeden, co najwyżej będzie grał.
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #34 dnia: Maja 02, 2011, 08:27:49 »
    Lygryss my już to przemyślelysmy przed dołączeniem do turnieju.Nie ma o co  się martwić.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Maja 02, 2011, 20:40:46 »
    Sprawa numer jeden, to chyba najbardziej tajemnicza sprawa, mówię tu o losowaniu drużyn. Losowanie będzie zbliżone do losowania królestw podczas eventu w PWmodzie. Czyli tajny szyfr i ankieta.

Nie stosujcie ankiety do "losowania" 6 lub więcej drużyn, coś takiego mogło się sprawdzić przy małej ilości możliwych permutacji,

Dopuszczenie klanów zagranicznych to mógłby być strzał w "10". Szczerze, i tak nie widzę by się one pchały drzwiami i oknami, ale jakby się zgłosiło 1,2 może 3 klany to urozmaicenie turnieju było by ogromne. Nikt z organizatorów nie zna języka angielskiego na tyle dobrze by podjąć się temu zadaniu?

Żeby nie było, że neguje sposób losowania (który zresztą sam kiedyś zaproponowałem) to dam Wa jeden lepszy:
    1. Wybierzcie 3-4 klany z zgłoszonych.
    2. Sami zakodujcie wszystkie nazwy klanów (nazwa klanu + suffix)
    3. Listę zakodowanych drużyn prześlijcie klanowi nr 1 (alfabetycznie).
    4. Klan nr 1 koduje ciąg znaków który dostał od Was
    5. Klan nr 1 przesyła ciąg znaków kolejnemu klanowi.
    6. Powtarzamy czynność aż dojdzie do ostatniego klanu.
    7. Ostatni klan już nie koduje, lecz po prostu ustala kolejność (to już bez znaczenia czy losuje, czy sobie w zwyczajny sposób inaczej ustalają)
    Na samym końcu trzeba po kolei rozkodować.. (Pamiętając o kolejności ustalonej przez ostatni klan)

Zalety:
    Zapewnia lepszą losowość.
    Krótszy czas losowania

Wady:
    Większy czynnik błędu ludzkiego - ale jeżeli 3-4 klany wystawią do losowania jedną kumatą od siebie osobę to nie będzie żadnego problemu.

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Maja 02, 2011, 23:18:19 »
    Inco, turnieje międzynarodowe cały czas są organizowane : )
    Jeśli więc chcesz wziąć udział w takim strzale w "10" to poczekaj, aż będzie jakaś druga edycja NPLu.
    To zaś puchar Polskich klanów :)
    Co do systemu nad tym cały czas myślimy, i na pewno nie wybierzemy par na czuja :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Maja 02, 2011, 23:28:35 »
    Zgłaszam klan Refesesesesferes
    Tag: REF, Ref, ref
    Kontakt na razie ze mną lub Arthasanem
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Maja 02, 2011, 23:28:42 »
    Zresztą, prosimy przedstawicieli (po jednym z kazdego klanu) o pojawieniu sie na naszym TS w najblizszy piatek o godz. 20.00. Tam poruszymy m.in. sprawe losowań i formatu gry ;)

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Maja 07, 2011, 20:03:41 »
    Wczoraj o 20.00 odbyło się spotkanie z przedstawicielami klanów. W sumie, nic nowego nie ustaliliśmy, oprócz tego, że formatem gry będzie liga. Wkrótce pojawią się terminarze spotkań i data rozpoczęcia ligii.
    Poszukujemy takze sędziów. Zgłoszenia przyjmowane są w tym temacie CLICK

P.S. Dziękuję sirLuce (a właściwie zalodze tawerny) za stworzenie wyszczególnionego tematu odnośnie Pucharu Polski ;)
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2011, 21:57:35 wysłana przez Kamillo18 »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #40 dnia: Maja 08, 2011, 10:27:26 »
    Mam jedną uwagę co do regulaminu. Myślę że mapy "Losowe Równiny" i "Losowy Step" powinny być zabronione. Czemu?

Mapa ta jest całkowicie losowa...żaden klan nie może się do niej przystosować taktycznie przez co uchodzi tu element taki jak strategia przed bitwą. Wprowadza to też duży zamęt, nie wiedząc czy zmieniać równiny przy spawnach, czy równiny mają być wysokie i górzyste, czy duże, czy średnie...i czemu właśnie tak?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 08, 2011, 11:03:44 »
    2a. Mecze ustalają kapitanowie, lub ich zastępcy, nie zaś "ktokolwiek z bylekim".

Czy będzie wprowadzony mały ale bardzo przydatny i ułatwiający życie element, w postaci takiej, że na każdy mecz będzie założony temat, w którym będzie wypisane w nazwie tematu - kto z kim gra, do kiedy ma rozegrać mecz, wkleja się tam wynik, można się tam umówić na mecz, można stare mecze przenosić do archiwów i nic nie zginie. To sprawdzona metoda na NC Cupie, i w ENPLu, mam nadzieję że takie coś zostanie wprowadzone.

W Pierwszym NC cupie, wszystko było umawiane "na gębę" , kilka drużyn zrezygnowało, niektórzy nie wiedzieli do kiedy mają deadline, inni jakie frakcję grają, i zrobił się niesamowity bałagan.

Mam jedną uwagę co do regulaminu. Myślę że mapy "Losowe Równiny" i "Losowy Step" powinny być zabronione. Czemu?

Mapa ta jest całkowicie losowa...żaden klan nie może się do niej przystosować taktycznie przez co uchodzi tu element taki jak strategia przed bitwą. Wprowadza to też duży zamęt, nie wiedząc czy zmieniać równiny przy spawnach, czy równiny mają być wysokie i górzyste, czy duże, czy średnie...i czemu właśnie tak?

Całkowicie popieram, nie wspominająć o tym, że może wylosować jakieś góry, czy inne tego typu rzeczy uniemożliwiające przyjemną grę. Do tego frakcję łuczników mają na tej mapie zapewnione zwycięstwo prawie w 100%.

Offline Kamillo18

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 08, 2011, 11:53:50 »

Fakt, pisząc zasady, kompletnie zapomniałem uwzględnić te mapy. Zgadzam się z Wami, te mapy nie są dobre do wspólnej gry. Tak więc, co mi pozostało ? Uwzględnić to i zaprowadzić małą zmianę w regulaminie. Dzięki za zwrócenie uwagi.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 15, 2011, 13:18:11 »
    Co do tematu z glitchami, przecież niektóre przypadki to nawet nie są glitche, bo każdy spokojnie może się tam dostać...

Offline Warder

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 15, 2011, 13:21:28 »
    Był temat Kalpokorze mogłeś wyrazić swą opinie...A jak go zamknięto to nagle...Mniejsza zresztą, KKamillo otwórz temat, zaznacz to co uważasz za NIEglitch i to się obgada...Tak by zasady te mogły służyć na dłuższy okres niż czas turnieju ;)

Gotowe ! :)
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2011, 14:00:54 wysłana przez Kamillo18 »