Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Expanded Gameplay III: The Ilumination Days  (Przeczytany 38621 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dagoth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Expanded Gameplay III: The Ilumination Days
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 12, 2008, 21:27:12 »
    Mam pytanie odnośnie onyxowego bractwa.Jak do nich dołączyć?

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 12, 2008, 21:39:53 »
    Ech:/ tego sie obawialem - znalezienie tych ksiazek to jedno, ale przeczytanie wszystkich zajmie chyba rok, czasu gry.. dziekuje za takie 'questy':/ a mialem nadzieje ze bedzie cos podobnego do questa ze storymoda.

Mam pytanie odnośnie onyxowego bractwa.Jak do nich dołączyć?
    Normalnie, tak jak do kazdej innej frakcji, u mnie wystarczyly 3-4 zadania u krola zeby mnie przyjal.

Offline dagoth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 12, 2008, 23:44:03 »
    Już jest dobrze.Na początku nie mogłem wziąć od króla żadnego zadania bo zawsze mówił że nic ode mnie nie chcę,ale po ponownym uruchomieniu gry wszystko było ok.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 18, 2008, 08:54:50 »
    Znalazł już ktoś wszystkie księgi? Ja mam już 6 i podaje trochę informacji na ich temat...

Księgi są losowo przyznawane w łupach za pokonanie następujących drużyn na mapie:

1. Losowy wasal Swadianów
    2. Losowy wasal Vaegirów
    3.                     Nordów
    4.                     Onyxowego Bractwa
    5.                     Khergitów
    6. Klan Niedźwiedzia
    7. Manhunters
    8. Fallen Ones
    9. Northerners
    10. Saracen Horde

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 30, 2008, 21:04:29 »
    Te ksiegi sa raczej losowo przydzielone jesli chodzi o ich numeracje, ja na przyklad pokonujac Horde Saracenow znalazlem 6 tom a przy nieumarlych 1 wiec to zgadza sie jedynie z kim wystepuje a niekoniecznie numer tomu.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 31, 2008, 20:09:05 »
    Właśnie Chel zapowiedział, że będzie pracował nad kolejną częścią moda a mianowicie:

I tu należy się małe wyjaśnienie dotyczące w sumie zwariowanej numeracji i tytułów. Nie wszyscy może wiedzą, że Expanded Gameplay I został wydany na wersję 0.751 a więc mod ma już odległą historię. Następnie Chel wydał moda na wersję 0.894 pod nowym tytułem - Expanded Gameplay II. Za jakiś czas zmienił nazwę na EG II: Combat Mod i wyportował moda na wersję 0.903. Potem nazwa EG II: Knights of Onyx. Dodanie nowej party na mapie zaoowocowało zmienieniem tytuły na EG II: Rise of The Bear Clan. Całkiem niedawno - EG II: The Fifth Immortal. No i teraz mamy EG III: Ilumination Days...

Nowa wersja moda ma przenieść nas w 400 lat po uzyskaniu nieśmiertelności przez naszego herosa, gdy technika posunęła się na przód i wynaleziono broń palną. Ciekawe o czym będzie EG IX :D.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 01, 2008, 07:50:22 »
    Od razu widać, że Chel ma dużo czasu na robienie modów ;)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 12, 2008, 07:58:57 »
    Zgadza się Arcylisz, właśnie popatrzyłem na forum TW a tu już nowa wersja 4.00 z podtytułem Ilumination Days.

Link do pobrania: http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=576

Zmiany:

- Około 200 nowych przedmiotów, w sumie 600.
    - 25 nowych herosów do najęcia w karczmach.
    - Broń palna!
    - 7 nowych drużyn na mapie.
    - Skrzynia w Zendar ma losowe przedmioty w środku.
    - Po okresie 15 dni gry, wrodzy żołnierze stają się 2x silniejsi.
    - Nowe dźwięki.
    - Nowa muzyka.
    - Droższe przedmioty w sklepach.
    - Więcej typów żołnierzy dostępnych do najęcia w karczmie.
    - Wiele innych zmian!

Screeny:

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 12, 2008, 21:13:31 »
    Graliscie juz w ta nowa wersje ? U mnie gdy dostaje zadanie od krola z zabiciem jakiegos mordercy standardowo jade do wioski, znajduje lebka za chata, gadam z nim i gdy przychodzi juz do bojki wyskakuje blad ten z Nie wysylaj i chuj po zawodach. Jest tak za kazdym razem, mial ktos cos podobnego ?

Offline Meliur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 17, 2008, 20:45:06 »
    narazie ta wersja jest zabugowana i Chelwraz z ekipa staraja sie znalesc przyczyne. Tak więc pozostaje nam tylko czekać aż znajdą problem

Offline Theocraft

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 20, 2008, 10:19:44 »
    ciekawa nowinka że chyba już jest odbugowane -> http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=1&lid=576 czytajcie newsy... może ktoś to przełoży na polski bo nie za bardzo jestem pewien co powinenem zrobić... są jakieś dwie opcje widze patchowania -> wersji 3.33->4.10 lub 4.00 do 4.01/02/03... właśnie nie jestem pewien i pewnie nie tylko ja moge sie nad tym zastanawiać... napisz ktos kto sprawdził to i jest pewien że faktycznie sprawnie działa

Offline k.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Marca 29, 2008, 09:49:15 »
    Wyszło 4.19 póki co tylko raz mnie wyrzuciło z gry, a gram już dość długo.
    Chel wprowadził dużo zmian, ogólnie na +

Offline SX1

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • DownHill 4EVER DH RideR
      • Gildia YAKUSA
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 03, 2008, 20:19:02 »
    Jest nowa wersja Expanded Gameplay II: Illumination v4.41

Download
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/visit.php?cid=1&lid=576

Opis [ENG]

Expanded Gameplay II: Illumination v4.41
    Download Now

Description:
    Expanded Gameplay II: Illumination

Sitting in the Zendar tavern one evening, drinking ale and pondering your life, you notce some farmer gear and an old sword in the chest by the wall. In your hazy mind you imagine what it would be like to leave Zendar and travel the land.. The tavern keeper notices you and says you can have them junk in the chest. You finish your ale, throw him a denar and run outside..

A lot has changed. The Sea Raiders have settled along the shores into the Kingdom of Nords and now face a different menace, the Khergits are clearing the deserts of outlaws and establishing their rule. Riots spark in farmlands around Zendar as peasants, frightened by raids of savages, are unwilling to stay outside the city walls. The Swadians and Vaegir, back to fighting each other for control of the cities and trade routs, have driven out the invading armies of Barbarians, Northeners, Feudal Knights and Water-Carriers, all except one -- the Onyx Brotherhood proved too determined to be exterminated and have instead taken over part of the land, filling their ranks and threatening to take over all of Calradia.

-The aim is a balanced, enjoyable gameplay, a fun alternative to Native.
    -A two-tiered game structure, starting in medieval Calradia you are on a quest for eternal life. When you succeed, centuries pass, Caldaria enters the Age of Illumination, gunpowder technology is developed, and all troops and factions have evolved.
    -Battle Morale system that quickly reacts to the situation on the battlefield.
    -The game is different every time you play. Heroes are equipped with a different set every time you start a new game. Chests can contain great or worthless items. The evolution of Calradia into the Age of Illumination is also determined while you play and is different every time.
    -Ten very distinct starting characters, with access to different troops for hire. Varied paths of character development and specialization.
    -A game-long quest for immortality, kin, and illumination.
    -Completely new system of item stats that serves to further differentiate the characters in gameplay. More than 700 new items, more modifiers enabled on items, modifiers are more relatively significant, thus further increasing item variety.
    -Combat abilities that rely on character attributes - Berserk Rage, Sprint, Combat Focus.
    -Elaborate character wound/death scheme upon knockout -- wounds that heal with time, permanent death (optional), talismans. Character Score display for when you perish in battle.
    -Completely custom equipping of two hireable troop types.
    -Trophy items that are gained in battle and can be sold, exchanged for experience, used to train attributes, or gambled for items. Special charm items that protect you from wounds and death, improve combat abilities.
    -Completely new faction troops, elite faction troops, unique faction troops available only to particular starting characters. Many new non-faction varied troop types and parties. Varied parties to fight against or alongside, like deserters, scouts, hunters.

Zapomniales napisac ze jest na wersje 0.903 - wiec sukcesu raczej nie odniesie...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2008, 20:32:22 wysłana przez [POD]J@$ON »
    http://www.yakusa.pun.pl/forums.php
    Forum Gildi YAKUSA w grze SILKROAD
    Serv EOS chętni wbijać!!

Offline atherius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 22, 2008, 11:02:33 »
    Coś się ruszyło w kwestii tego moda, czy dalej nie działa na 0.960 ?
    Mi wywala error przy starcie: Unable To Open File: CommonRes\horse_meshes.brf

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 22, 2008, 14:30:24 »
    Jeżeli na mbrepository nie pisze, że działa na 0.9960 to nic się nie ruszyło.
    Poza tym gdyby wyszedł na najnowszą wersję to na pewno byłoby to tu napisane :) Witam na forum
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor