Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Expanded Gameplay III: The Ilumination Days  (Przeczytany 38571 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Azeroth

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Expanded Gameplay III: The Ilumination Days
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:06:47 »
    Takie pytanie, czy wy macie tak ze jak się kupuje jakaś zbroje lub hełm to macie czarne tekstury gdy się obracacie? bo trochę mnie to denerwuje :/

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 06, 2010, 17:43:54 »
    Raczej wszyscy tak mają... Jest to błąd textury (brak kanału alfa, czy coś) i nikt prócz twórców raczej tego nie naprawi... :P

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 07, 2010, 06:54:24 »
    Vhyba najbardziej dynamiczny mod jaki do tej pory wyszedł ! ZAJEBIOZA

Offline D4RKN355

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 07, 2010, 21:15:27 »
    yy... 2 pierwsze SS 0,o oni nie maja twarzy ! 0,o wtf ?! to jakis blad w grze ?

Offline Kalindro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 10, 2010, 14:47:41 »
    W części 0.95e żeby "odżyć" muszę zdobyć 3 amulety a mam 1. Mam kilka trofeów bitewnych i wojennych i ochronę przed śmiercią. Wydaje mi się jednak ze przez ta ochronę nie zginę bo mi nie wyświetlają się komunikaty że za np 10 dni zginę. Jak wy myślicie?

Edit: Jednak i tak zginę.... Skąd wsiąść te amulety?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 15:36:21 wysłana przez Kalindro »

Offline Kalindro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 10, 2010, 16:13:35 »
    Ej co trzeba zrobić jak zginąłem? Napadłem jakichś nieumarlaków i maske mam ognistą, ale coś mi tam pisze, że za 2 dni zginę albo coś...
    Musisz jeszcze zdobyć dwie świece: regeneracji i strachu. Tą pierwszą uzyskasz wymieniając na nią (w menu hazardu w mieście) po jednej nagrodzie z każdego rodzaju (wojenną, bitewną i epicką). Drugą świeczkę dużo trudniej zdobyć - musisz pojmać 2 przywódców klanu Niedźwiedzia. Problem w tym że występują oni w migrującym plemieniu które liczy 500 luda. Ponadto są traktowani jako zwykłe jednostki, więc musisz ich ogłuszyć bronią obuchową. Pamiętaj że mimo iż są ważni to nie mają nieśmiertelności jak lordowie i NPC-owie.   

Nie, tu jest jakieś nie dociągnięcie. Musisz zdobyć talizman strachu :zdobędziesz go gdy pojmiesz 2 przywódców klanu niedźwiedzia.Ochronę przed śmiercią: zabijając oddział nie umarlaków (najlepiej zdobyć go 1 bo masz wtedy nieograniczone dni przed deadem) i talizman regeneracji: z ... tego akurat nie wiem :P może ktoś podpowie ? (ale rym :D)
    Edit: uuups sry za double post. mogę 1 jakoś usunąć albo dodać do tego?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 16:15:22 wysłana przez Kalindro »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 10, 2010, 17:08:53 »
    Jakie talizmany?! To są świeczki: opis zdobycia obu świeczek jest w moim poście, który zacytowałeś. Dopiero mając te świece i ochronę przed śmiercią można uzyskać nieśmiertelność. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 10, 2010, 17:48:49 »
    W wersji pl są talizmany :]
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 10, 2010, 18:24:27 »
    W wersji pl są talizmany :]
    Ja gram w angielską. Ale to przecież w wygląda jak świeca, a nie jakaś biżuteria. 

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 10, 2010, 18:37:12 »
    Kto powiedział/napisał, że talizmanem/amuletem może być tylko biżuteria? może to być dowolny przedmiot: kamyk, długopis, świeczka... Poza tym charm po polskiemu to bardziej talizman niż świeca.

Chyba jednak talizman nie pasuje:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Talizman
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Amulet
    Hmmm....
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2010, 18:43:55 wysłana przez raven18 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 10, 2010, 19:46:18 »
    Świeca czy talizman, mniejsza o to - ważniejsza jest sama obecność takich fantastycznych przedmiotów. Tak przyzwyczaiłem się do regeneracji iż w niektórych modach przyjmuje ze spokojem obrażenia sądząc że za chwilę moje HP się odnowi. Ta złudna wiara prowadzi do nieciekawych sytuacji;)   

Offline Kalindro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 11, 2010, 15:47:49 »
    Świeca :p Ten amulet strachu czy jakoś przypomina kij :P Ja za trofeum Epickie dostałem starożytną zbroje ^^

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:39:29 »
    Świeca :p Ten amulet strachu czy jakoś przypomina kij :P Ja za trofeum Epickie dostałem starożytną zbroje ^^
    Beznadziejnie wygląda, zwłaszcza hełm - jak u nurka. Może i ma świetne parametry, ale nigdy jej nie używam.

Offline Kalindro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 12, 2010, 14:27:55 »
    heh ja też nie :p a jak już używam to monitor wyłączam :D. Ten co robił ta texturkę lubił szambo nurków :A
    A co do tego talizmanu... powinien być amulet a nie talizman ;P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2010, 14:50:54 wysłana przez Kalindro »

Offline Summoner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 16, 2010, 15:24:26 »
       Wygląd starożytnej zbroi oczywiście jest zamierzony, ponieważ nie została stworzona w celu noszenia na co dzień.
       Powód jest prosty - żaden normalny człowiek nie założyłby takiej ciężkiej zbroi do walki :P W rzeczywistości ciężar pomaga w ćwiczeniu zdolności władania brońmi (im więcej masz na klacie - tym mniejsze są twoje zdolności, co za tym idzie - szybciej je ćwiczysz).
       Co do parametrów, wcale nie są aż tak wygórowane (przynajmniej zbroi, buty rzeczywiście przedstawiają wysoki poziom).

Co do całości moda, prezentuje się całkiem nieźle. Co prawda wojska są strasznie drogie i moim zdaniem wcale nie są warte swojego poziomu, dla porównania za jednego Warlorda mogę mieć pięciu (około) Huskarli (jakkolwiek się to odmienia). Oczywiście 80 Warlordów nie zamienię na większą liczbę innego wojska, bo po prostu mi się nie zmieści, ale i tak trudno jest utrzymać wojsko o cenie 80k/tydzień.
       Ogólnie największa frajda jest z grania W. Barbarianem lub Skilled Hunterem, ale na dłuższe gry tylko i wyłącznie handlarz.

Teraz zejdę trochę z tematu, nie wie ktoś może, czy wysokość penetracji pancerza przez bronie obuchowe i topory można opisać jakimiś liczbami? Bo chciałbym wiedzieć, na jaki rodzaj wojsk nosić jakie bronie.