Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nations Cup 2011  (Przeczytany 31136 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Nations Cup 2011
    « Odpowiedź #105 dnia: Maja 08, 2011, 10:15:21 »
    Już wiadomo:)

USA wygrało z Ukrainą 12-8 i przeszło do półfinału. Tam już czeka na nią Francja. Przypomnę że Turcja spokojnie pogromiła Rosję aż 11-2 i będzie naszym przeciwnikiem.

Również mapy zostały już rozlosowane. I co?

Pierwsza mapa to zrujnowany Fort...mapa w połowie otwarta, w połowie zamknięta, dość zrównoważona. Gramy tam Vaegirami na Rhodoków. Oczywistą przewagę będą mieć Vaegirzy ale kto wygra? Do końca nie wiadomo:)

Druga mapa to znowu Zaśnieżona Wioska. Jaki z tego wniosek? Że ta mapa prześladuje nas od początku turnieju i jeżeli co mecz jest losowanych 10 map (około, nie chce mi się zliczać) i zawsze trafia się akurat ona to wcale nie mamy szczęścia:D Na dodatek jest to otwarta mapa, dobra dla Turków, gramy tam Rhodokami przeciwko Swadii.

Z czego słyną Turcy? Z kawalerii i łuczników. Piechota nie mają żadnej...co do kawalerii, to jest najlepszy jest tam Sikici_Ottoman, ale myślę że nasi będą mogli nawiązać z nimi równą walkę. Ze strzelcami nie będzie tak łatwo. Turcy mają najlepszych łuczników na świecie i potrafią świetnie ich wykorzystać. Uwielbiają otwarte mapy, a grać będziemy praktycznie na dwóch otwartych...czyli mapy znów po stronie przeciwnika:) Miasta Nordów i Szturmu na Port chyba się już nie doczekamy:)

Tak czy siak szczęście znowu jest po stronie przeciwnika. A my będziemy musieli udowodnić że szczęście to nie wszystko w jak dotąd naszym najtrudniejszym starciu:D

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #106 dnia: Maja 08, 2011, 11:28:07 »
    Ponoć były jakieś niejasności w meczu USA-Ukraina, ponoć sędziowie wycofali dwóch graczy Ukrainy, czy macie na ten temat więcej informacji [oprócz tego co można przeczytać na TW] ? Co sądzicie o zachowaniu sędziów [lub bardziej organizatorów] w tym przypadku jak i ich pracy przez cały turniej ?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #107 dnia: Maja 08, 2011, 11:56:14 »
    Co do meczu, najprawdopodobniej będzie relacją na żywo, i będziemy mogli go obejrzeć. Pozostaje czekać na link, i przydało by się żeby go ktoś wstawił przed meczem na forum.

Offline Nikt_Ważny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Maja 08, 2011, 15:33:45 »
    Chodziło o to, że JEDEN gracz z Ukrainy mieszka w USA i ma bardzo dobre pingi na ich serverze. Pojawił się on jednak podczas trwania meczu i były wątpliwości czy jest on rzeczywiście członkiem drużyny. Aby nie ryzykować sędziowie postanowili wykluczyć go z gry. Ja sam uważam, że to była kiepska decyzja, bo gracz był Ukraińcem a z takim pingiem mógł mieć jakiś wpływ na mecz, jednocześnie nie zapewniając wcale drużynie jakieś ogromnej przewagi.
    Ale pomijając ten jeden incydent ogólnie sędziowanie i organizacja turnieju nie budzi wątpliwości. No może poza tymi lewymi głosowaniami ;)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #109 dnia: Maja 08, 2011, 16:24:06 »
    Jak dla mnie głupia decyzja. Ot taki Sikici_Ottoman mieszka we Francji i na serwerach zachodnich ma ping 20-30 przez co Turcy mają też jakąś tam przewagę ale u nich nikt się do tego nie przyczepił:) Podobnie z Varadinem (Serb) który grał dla Wielkiej Brytanii...ot sytuacja dozwolona i tyle...nie rozumiem wycofania tego Ukraińca...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #110 dnia: Maja 10, 2011, 14:00:27 »
      Witam wszystkich bardzo serdecznie w ten oto piękny słoneczny dzień. Dość długo nie pisałem w tym temacie (od tego był murzyn Argaleb ^^ ) ale doszło do pewnych wydarzeń, których postanowiłem nie zostawić sobie ot tak. Jednocześnie mam pewną sprawę do całej Polskiej społeczności tejże jakże cudownej gry tzn. Warbanda. ^^ Ale o tym później.

Zacznę od tej mniej przyjemnej sprawy.
      Całe to zamieszanie, które zaraz zapewne wywołam odnosi się postawy Polskich klanów, a w szczególności jednego - ZKM-u (nie nie będę owijał w bawełnę) do Reprezentacji Polski. Rozumiem, że niektórym może się nie podobać fakt, że nie są w Polskiej Reprezentacji. Cóż, była selekcja i wszystkie takie, nie dostaliście się, bo byliście za słabi!. Ale sytuacja, która wczoraj miała miejsce na serwerze wyżej wymienionego klanu to apogeum* wszystkiego. Zakon Krwi i Miecza dodał  taką oto zasadę: "Zakaz wchodzenia z tagiem : Poland_nick". Po czym gdy kilku członków reprezentacji weszło na ich serwer, żeby poćwiczyć zostało zbanowanych. Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć, że to po prostu było żałosne. Nie wiem, czy przemawia przez Was zawiść** czy jakie inne negatywne emocje, ale pamiętajcie, że to tylko gra. Chciałbym, żeby każdy Reprezentant naszego kraju został odbanowany na serwerze ZKM-u i jednocześnie wyzywam wasz klan na oficjalny mecz ZKM vs Polska. Myślę, że skoro uprzykrzyliście nam życie nie dając trenować na swoim serwerze, to teraz w ramach zadośćuczynienia potrenujecie z nami i pokażecie na co was stać w środę 11 maja o godzinie 19. Nie chciałbym również słyszeć wymówek, że przechodzicie reorganizację klanu, która trwa już coś koło 6 miesięcy.
      Tak więc gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pretensje do Polskiej Reprezentacji, to proszę je pisać tutaj, a ja czy murzyn Argaleb z chęcią odpowiemy. W końcu forum jest od tego, żeby na nim dyskutować.

No dobrze, a teraz ta przyjemniejsza część tego posta. Jak zapewne większość z Was wie, Polska Reprezentacja doszła aż do półfinału, w którym to zmierzy się z Turcją w czwartek o godzinie 20.00. Także jak nasz kolega i guru polskiej sceny Warbanda Argaleb (do którego serdecznie polecam zgłosić się po lekcje gry dla tych początkujących, jak i tych, którzy myślą, że coś już umieją :) ) powiedział, myślimy, że będzie to Finał w półfinale. Całe wydarzenie będzie relacjonowane na żywo. W związku z tym jako Kapitan i Wasz kolega z gry zwracam się do Was z prośbą, żebyście wspierali nas podczas tego meczu i śledzili go na żywo pod tym oto linkiem:

LINK DO RELACJI NA ŻYWO, CZWARTEK GODZINA 20:00!
    http://www.xfire.com/live_video/captainlust/

Polska słynie również z najlepszych kibiców Reprezentacji na świecie! Także udowodnijcie, że świat się nie myli i stawcie się licznie! Chcemy pobić rekord oglądalności. PAMIĘTAJCIE, ŻE KAŻDY KOMPUTER SIĘ LICZY!
    Od siebie mogę dodać, że na pewno będzie bardzo dużo emocji i zaciętej walki! I nie radzę się spóźniać, bo na samym początku będą odgrywane hymny obu państw. Tak samo jak na mistrzostwach świata np. w piłkę nożną.

Zapraszam!

* Tłumaczenie dla młodszej części forum jak i tych mniej douczonych - "apogeum – określenie osiągnięcia wartości maksymalnej"
    ** Kolejne tłumaczenie - "Zawiść to uczucie dyskomfortu powstające wtedy, gdy osobiste cechy, posiadane przedmioty lub osiągnięcia nie dorównują ich poziomowi/jakości u innych osób. W zawiści osoba chce posiadać to, co ma inny, albo życzy drugiemu, aby był tego pozbawiony."

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Maja 10, 2011, 14:25:26 »
    Hmm Dzioob na pewno będę oglądał mecz i życzę wam powodzenia :).A co do ZKM-u (to wiem nie powinienem się wtrącac, ponieważ nie jestem już w tym klanie), ale z tego co wiem to reprezentacja została zbanowana, ponieważ niektórzy gracze z reprezentacji zaczęli obrażac pana pLucka od pana prezesa jeżeli się mylę  to przepraszam.

Wiem wiem to nie jest od razu powód do banowania no, ale to już sprawa między wami.

Pozdrawiam i życzę powodzenia Drago.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Maja 10, 2011, 14:31:03 »
    "Guru"....mmm....

Offline Luciferek

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #113 dnia: Maja 10, 2011, 14:32:36 »
    No to powoli,spokojnie,od początku :D Niejednokrotnie upominałem osoby z reprezentacjii by nie zachowywali się na serwerze ZKM-u jak idioci,tak zwane Trolle. Nie raz i nie dwa została im zwracana uwaga,co do banów,bany dostajecie zawsze na 48 godzin,mimo nagminnego łamania regulaminu który obowiązuje wszystkich na serwerze. Idziemy dalej :D Reprezentacja chyba posiada własny serwer,prawda ? jeśli takiego nie posiada/nie posiadała. Mogła ładnie przyjść albo na mumbla albo napisać do kogoś z ZKM by udostępnił im serwer,jestem pewien że na pewno większość by się zgodziła i nie było by problemów.Nie zapytaliście nas o zgodę czy możecie trenować na serwerze,ale nie za to zostaliście z niego wyrzuceni,wasze treningi nas mało obchodzą,póki nie trollujecie,jest dobrze. Wczoraj jednak nawet ty Dzioob zachowywałeś się jak troll,na początku nawet myślałem że ktoś się pod ciebie podszywa. Nie wiem czy ci odbiło,czy po prostu miałeś gorszy dzień że zachowywałeś się jak internetowy kozak. Co do zasady "Zakaz wchodzenia z nickiem Poland " jak najbardziej ją popieram,z tego powodu że często Gorn lub Okocha wchodzili na serwer i trollowali. Nie uznaję ich za głupich,po prostu zachowywali się jak idioci i robili sobie jaja,dopóki komuś takie coś nie przeszkadza mogą takie rzeczy odstawiać ile im się żywnie podoba. Co do reprezentacjii i zazdrości,z ZKM startowało max 5 osób,raczej nie byliśmy tym zainteresowani,woleliśmy dać miejsce lepszym graczom i zaoszczędzić trochę czasu organizatorom . Przeciwko reprezentacjii nic nie mam,reprezentuje mój kraj i trzymam kciuki że wygra,ale przeciwko ludziom którzy chodzą z dopiskiem przed nickiem " Poland " i zachowują się jak debile mam bardzo dużo powodów i argumentów by ich z serwera wyrzucić na zbity pysk. Zawsze kilka razy upominałem kogoś nim go wyrzuciłem i ktoś naprawdę musiał zachowywać się jak dureń skoro kicknąłem go bez namysłu z tylko jednym ostrzeżeniem. Tyle w temacie. Mecz chciałbym przyjąć,nawet z chęcią,już nie dla wyniku ale po to by się czegoś nauczyć,ale mija się to raczej z celem skoro są tam jedni z lepszych graczy w Polsce i wiadomo jakim wynikiem by się to skończyło. Nie przeczę że skilla teraz mamy tragicznego,masa modów,minecraft(niech go szlag trafi :D ) Lol,LOTR i inne tego typu gierki. Pozdrawiam i następnym razem nim cokolwiek napiszesz,podaj też argumenty :D

PS: Drago tak jak cię znam tak cię lubię :D Nie wchodzi się publicznie ludziom w tyłek bo to wygląda nie politycznie i lekko żałośnie :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2011, 14:41:27 wysłana przez Luciferek »

Uploaded with ImageShack.us

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #114 dnia: Maja 10, 2011, 14:37:07 »
    Świetny pomysł z tą relacja na pewno jeśli czas pozwoli z chęcią sobie pooglądam meczyk na żywo i na pewno będę trzymał kciuki za naszych. A co do ZKM to sadze ze maja prawo robic co sie im żywnie podoba tak jak i edytować regulamin severa.Ich serwer są na swoim podwórku i to oni ustalają zasady przebywania a inni powinni się do tego stosować( ale to konflikt miedzy reprezentacja Polski i ZKM wiec sie nie wtracam) Mam nadzieje ze uda wam się dojść do finału i tam również będzie relacja na żywo.

Pozdrawiam i życzę dobrego wyniku na najbliższym meczu.

Offline Jacu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Maja 10, 2011, 14:54:00 »
    jako członek ZKM tez chce sie wypowiedzieć na ten temat.

dziub bardzo nam przykro z calego serca ze zostaliście zbanowani na naszym serwerze ale niestety to sie zaczeło od pewnej osoby której imienia nie wolno wymawiać bo jest zbyt wielkim wymiataczem xD ale jest w Polskiej reprezentacji. ta oto osoba obraza nas co chwile. niestety niektórze osoby od nas zaszufladkowały cała reprezentacje (osobiście tego nie popieram) własnie przez "gor**" i dały taki a nie inny zakaz. moim zdaniem wystarczy ze bedziecie wchodzic pod zwyklym nickiem i sprawa z głowy. bo to nasza kwestia kogo chcemy wpuszczać na nasz serwer a kogo nie. i nie trzeba od razu z płaczem pisać tego na tawernie. i nie zazdrościmy wam ze nie dostalismy do reprezntacji bo jako klan mlody i szczerze rozwijajacy sie wystawilismy tylko 3 chetnych a nie jak niektorzy cala armie z klanu.

ps. nie walczymyz  wami bo mamy ciekawsze rzeczy do roboty

ps.2 wole Real ;)

pozdrawiam Jacu

Offline dzioOb

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #116 dnia: Maja 10, 2011, 14:56:46 »
    Lucyferku, mógłbyś wymienić co ja takiego robiłem? Jak to nazwałeś "Trollowałem" ? Bo jeżeli twoim zdaniem "trollowanie" to bronienie swoich reprezentantów i pytanie dlaczego macie taką zasadę to naprawdę gorąco pozdrawiam. Serwer mamy, i robimy na nim zamknięte treningi, ale gdy chcemy pograć już z kimś innym to idziemy np. na serwer ZKM. Mamy 48h do meczu z Turcją, a wasz serwer jest najczęściej odwiedzanym przez Polaków serwerem, w związku z tym chcemy na niego właśnie sobie wejść i poćwiczyć zgranie na tyle na ile granie na publicu pozwala. Jeżeli upominanie wyglądało tak jak wczoraj to jest to najzwyklejsze na świecie czepianie się. Jakoś inni ludzie z serwera oprócz klanu ZKM się nie czepiali i mogli normalnie grać. Każdy ma swoje przezwiska i myślę, że pan prezes to nie jest obraza.

Nie będziemy zmieniać tagów z powodów jakiejś zasady na serwerze. Jesteśmy dumni z tagu Poland przed nickiem.

PS. REAL TO LAMUSY! Viva Barca :P

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #117 dnia: Maja 10, 2011, 14:57:29 »
    Cieszę się, że wcześniej podajecie link do relacji na żywo. Z pewnością większa część klanu VG będzie oglądać od początku do końca mecz. Trzymam kciuki i dokopcie turkom jak to miało miejsce w przeszłości dawno to było ale zawsze :D

Weźcie jednego gościa, żeby oglądał relacje będzie to dodatkowe info zawsze.

Co do sprawy zkm-u to się nie wtrącam, ale chyba by było lepiej załatwić to poprzez steam lub mumble, żeby nie odbiegać od wątku tego tematu, którym są mistrzostwa.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Maja 10, 2011, 14:59:05 »
    Wtrącę się, a co!

Zastanawia mnie jedno - niejednokrotnie zdarzyło mi się grać z reprezentantami Polski. Czy to był Gorn, czy Dzioob, czy ktokolwiek inny. Nigdy nie widziałem trollowania, nigdy nie widziałem obrażania, nigdy nie widziałem przeklinania. Czemu to wszystko dzieje się zawsze za moimi plecami? :(

Jedynie największy guru polskiej sceny zawsze resetował sobie staty, jak dostawał ode mnie w pierwszej rundzie rzutkę w głowę :P

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #119 dnia: Maja 10, 2011, 14:59:12 »
    bo jako klan mlody i szczerze rozwijajacy sie
    Hmm ZKM jest mlodym klanem?Z tego co mi wiadomo to jeden ze starszych zaraz po REF i SRT :),Starszy od WV