Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: PODPISZ PETYCJE  (Przeczytany 3836 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    PODPISZ PETYCJE
    « dnia: Marca 27, 2011, 10:30:51 »
    http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6872<------Petycja podpisanie trwa zaledwie parę minut.

http://niezalezna.pl/7888-polsat-brzydzi-sie-patriotyzmu
    W muzycznym show Polsatu, wystąpił młody mieszkaniec Sanoka, śpiewając piosenkę Andrzeja Rosiewicza pt. "Pytasz mnie". Jury skarciło go za... zbytni patriotyzm. Postawa Piotra i wykonanie piosenki spotkały się jednak z gorącym aplauzem młodej widowni. Nagranie z Piotrem Wolwowiczem robi oszałamiającą karierę w internecie.
    Poparcie dla młodego piosenkarza wysyłają internauci z całej Polski. Nagranie na Youtubie liczy już ponad 1000 odsłon, a w przeciągu niecałej godziny strona fanów Piotra na Facebooku przekroczyła setkę internautów i lawinowo rośnie. Jak mówi założyciel strony Miłosz Lodowski, postawa Piotra Wolwowicza "to przejaw wolności artystycznej z najwyższej półki."
    Internauci doceniają postawę chłopaka z Sanoka, wysyłając mu dowody sympatii. Większość gratuluje odwagi, pojawiają się również głosy że "idzie NOWE". Jak ocenia Miłosz "obudziliśmy się w czasach, w których to co kiedyś szokowało jest solą dnia codziennego, a przebrzmiałe i kiedyś kontestowane pozycje akademików zajmują znudzeni sławą, chwałą i karierą niegdysiejsi oportuniści. Czas na nowa awangardę!"
    Widma patriotyzmu, jak niegdyś Miecugow, przestraszyli się członkowie jury: Elżbieta Zapendowska, Łozowski, Kora Jackowska i Wojciech "Łozo" Łozowski.
    Najbardziej przeraziła się Zapendowska, która ostro "skarciła" młodego Piotra: "Jakieś bogoojczyźniane, takie patriotyzmy - to jest coś okropnego. Nie idź tą drogą!", a wtórował jej śmiech Łozowskiego oraz skrzywiona Kora, która wydusiła z siebie jedynie: "No prawie że umarłam"
    Na dużym forum konserwatywnych internautów - Rebelya.pl powstał oddzielny wątek dyskusyjny, a na cześć Piotra Wolwowicza stworzono grafikę, gdzie piszą "Piotrek, dla nas jesteś zwycięzcą!"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: PODPISZ PETYCJE
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 27, 2011, 11:39:35 »
    Szczerze mówiąc, uważam cały ten temat za kompletnie bezsensowny i zbędny. Lepiej namawiać ludzi do podpisywania głupot na GG, czy różnych portalach społecznościowych. Tam lubią się w takie rzeczy bawić, więc znajdziesz o wiele więcej chętnych...
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 27, 2011, 12:09:49 »
    Teraz wszystko co kiedyś kształtowało normalne społeczeństwo jest bezsensowne,zbędne i jest głupotą.Tak ten nowoczesny świat wygląda.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 27, 2011, 12:20:44 »
    Ja natomiast... zgadzam się z tą decyzją. ;p Sam akurat oglądałem ten odcinek i pomyślałem dosłownie to samo co p. Zapendowska. Oczywistym jest więc, że ja się nie podpiszę, a ogólnie idea tej petycji według mnie jest skrajnie absurdalna i śmieszna. Ktoś zgłasza się do prywatnego programu, gdzie wie, że będzie oceniany nie przez widownię, a jury i później ma pretensje, że decyzją tego jury, na którą nota bene zgodził się podczas zgłaszania do uczestnictwa w programie, został odrzucony. Całe to zasłanianie się patriotyzmem tylko dodaje głupoty całej tej szopce... Klasyczna farsa w polskim stylu. Byłem pewien czas za granicą i takie absurdy i debilizmy są domeną tylko naszego kraju - we Francji ze świecą mógłbym szukać takich "przykładów", natomiast w Polsce pojawiają się jak grzyby po deszczu. Oczywiście to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 27, 2011, 12:29:51 »
    Czytałeś treść petycji?Jeśli nie to przeczytaj,Jeśli tak ale bez zrozumienia zrób to jeszcze raz ,ale tym razem ze zrozumieniem.Podpowiem ,że ona nie jest po to by ten chłopak przeszedł...
    Zachód.Moj kolega wyjechał do Anglii.Kraj w którym araby życzą im śmierci na ulicach.Francja.Pala samochody.Niemcy i te wcześniej wymienione.Za ponad 50 lat społeczeństwo będzie składać się w większości z rodzin islamskich.To jest twoja reszta zachodu.

Po avatarze i podpisie nie spodziewam się zmiany.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 27, 2011, 12:35:24 »
    Ja się zgadzam z Proudem w 100%. Cała ta sprawa, to jeden wielki Ciemnogród i głupota. Jak będę miał więcej czasu może wyrażę lepiej swoje zdanie. Jednak nie będzie się ono różniło za bardzo ze zdaniem Prouda.

Swoją drogą Panie patriota.. pisz poprawnie po polsku.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 27, 2011, 12:47:50 »
    Polsat to prywatna telewizja, która lubuje się w przeprowadzaniu kretyńskich show. Więc wg mnie to chłopakowi należy się nagana że zbrukał godność patriotycznej piosenki wykonując ją w tym pseudo kulturalnym bagnie.
    Chyba każdy wie jaki był smród związany z paszportami Solorza-Żaka . On nawet nie był TW, to był autentyczny agent PRL-owskich służb! I czego ten chłopak oczekiwał? Naiwniak z niego...
    Takie prawo Polsatu: To nie TVP, które teoretycznie ma "misję", telewizja Żaka jest tworem prywatnym i ma prawo robić wszystko czego nie zabrania KRRiT.
    Ja bym Ci radził Skrzetusky abyś oglądał więcej TVP Kulturę, TVP Historię, a polsatowskie "Idole" olał. Ja tak robię (chociaż Polsat często oglądam, bo nieraz dobre filmy lecą) i spokojnie żyję.

Francja.Pala samochody.Niemcy i te wcześniej wymienione.Za ponad 50 lat społeczeństwo będzie składać się w większości z rodzin islamskich.To jest twoja reszta zachodu.
    We Francji lwia większość dzieci (prawie 90%) rodzi się w czysto etnicznych rodzinach. A Niemcy to nie tylko multikulturowe Berlin i Hamburg. Przejedź się po np. takiej Bawarii.
    Więc nie strasz emigrantami.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2011, 13:15:15 »
    Nie oglądam takich programów tylko jest o tej akcji głośnio.
    Nikogo nie straszę emigrantami tylko opisuje sytuacje na zachodzie i powołuje się na badania naukowców którzy opisują sytuacje etniczna na zachodzie i Ameryce.
    Ludzie podpisani pod petycja żądają jedynie przeprosin za słowa które uraziły ich dumę patriotyczną.
    Jeszcze są w tym kraju ludzie którzy nie powiedzą ,że pada deszcz gdy ktoś szczy im w twarz.
    Jeszcze do Alkhadias i proud .Po was innej reakcji się nie spodziewałem pamiętając za co dostałem ostrzeżenie.

Ostrzeżenie dostałeś od Arcylisza za spamowanie i ciągnięcie jakiegoś offtopu w spawie avatara innego użytkownika. Co to ma wspólnego z tematem? O_o

Wiesz co ma wspólnego jeśli pamiętasz tamta sytuacje.Nie dużo ale jednak ma.
    « Ostatnia zmiana: Marca 27, 2011, 14:09:23 wysłana przez Skrzetusky »

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 27, 2011, 14:59:56 »
    blablabla ojczyzna
    blablabla patriotyzm
    blablabla tolerancja
    blablabla śmierć gejom i Arabom.

Niby nie muszę już pisać, gdyż Alkhadias i proud pięknie skomentowali cały temat, ale nie rozumiem całej tej wszechpolskości i miłości do kraju, w którym się urodziłeś przez jakiś rzut kością boga czy tam połączenie kwiatka z pszczółką. Wszelki nacjonalizm to przeżytek, powrót do czasów "bicia Ruskich i Szwabów". Czas z tym skończyć.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 27, 2011, 15:14:43 »
    blablabla ojczyzna
    blablabla patriotyzm
    blablabla tolerancja
    blablabla śmierć gejom i Arabom.

Niby nie muszę już pisać, gdyż Alkhadias i proud pięknie skomentowali cały temat, ale nie rozumiem całej tej wszechpolskości i miłości do kraju, w którym się urodziłeś przez jakiś rzut kością boga czy tam połączenie kwiatka z pszczółką. Wszelki nacjonalizm to przeżytek, powrót do czasów "bicia Ruskich i Szwabów". Czas z tym skończyć.
    Ekhmm... Gdzie tu niby Skrzetusky napisał coś o nacjonalizmie? Pokaż mi palcem. Gdzie tu jest coś jeszcze o wszechpolskości? Nie można utożsamiać patriotyzmu z nacjonalizmem. To taka sama głupia analogia jak: "Socjalista, lewicowiec to inaczej komuch"

Ja nie rozumiem jak można tak bezkrytycznie walić takie porównania. No i jeszcze te utożsamianie ojczyzny z życzeniem śmierci gejom - Równie dobrze król Polskie powinien kojarzyć się z zupą. Bo Waza...
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2011, 16:05:46 »
    Jak dla mnie nie ma o co robić szumu. Robienie afery z tego, że jakiś tam "celebryta" z programu na poziomie brukowca uraził moje uczucia patriotyczne jest jak dla mnie uwłaczające.
    A dyskusja o obecności Arabów w Europie, tudzież o ich braku nic nie wnosi do tematu.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2011, 16:07:40 »
    Ja również oglądałem ten odcinek i nie mogłem się powstrzymać od śmiechu kiedy ten chłopka powiedział " Bo Polska jest najważniejsza!" Od razu przed oczyma stanął mi plakat wyborczy Jarka. Jeśli wybiera sobie taki repertuar i idze do telewizji to musi liczyć się z konsekwencjami z tego wynikającymi. Teraz ludzie są oburzeni bo jury ma takie zdanie jakie ma. Mają takie samo do wolności słowa jak i ludzie którzy byli zachwyceni postawą chłopaka.

Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2011, 16:17:04 »
    Ja nie wierze w to co czytam.Tu nie chodzi o repertuar czy o to czy koleś przeszedł czy nie.Tu chodzi o ich komentarze.Oczywiście jeśli ktoś nie jest patriota może do być dla niego śmieszne.W tym samym programie jakiś dwóch kolesiów śpiewało o różowej taczce i wywożeniu gnoju.jiri świetnie się przy tym bawiło.tańczyli w rytmie.Ci ludzie przeszli.Mile komentarze itd.
    Moze jaki poziom programu taki i gust.
    Ale jedno jest pewne.Trend europejski rządzi i dla wielu ludzi wydaje się być bez skazy.
    Widocznie wybrałem źle forum.

Offline Agis

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • póg mo thóin...
    « Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2011, 16:23:47 »
    Baru!
     Przeczytaj może uważnie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm, a potem pisz.

Grievous:
    "telewizja Żaka jest tworem prywatnym i ma prawo robić wszystko czego nie zabrania KRRiT."
    A ludzie urażeni tym co robi, mają prawo protestować np. w formie w/w petycji, nie?

proud, wierz mi, zdarzyło mi się parę razy być za granicą i sądzę iż nie masz racji. Ludzie są b. przywiązani do swoich lokalnych społeczności, to o czym piszesz to cecha wielkich miast i przybyszów w pierwszych pokoleniach, którzy za wszelką cenę usiłują pokazać, że są bardziej papiescy niż sam papież... Rdzenny londyńczyk czy paryżanin jest 100% patriotą i z góry patrzy na przybyszów.

"we Francji ze świecą mógłbym szukać takich "przykładów"" , ale wybrałeś kraj jako przykład patriotyzmu!:) Poczytaj o wybuchu II wojny...
    Inna rzecz, że znalazłbyś całą masę przykładów, nie takich, to podobnych... Poczytaj o Normandii(Wandea!), Burgundii, Prowansji, Gaskonii, Langwedocji (Korsykanie! Baskowie!)...
    W W. Brytanii masz patriotów angielskich, walijskich, kornwalijskich, szkockich, irlandzkich, bez świecy!
    Bardzo patriotyczna (do szowinizmu włącznie!) jest Skandynawia (prócz Danii, i pd. Szwecji choć i tam coś zaczyna świtać), i za to właśnie są szanowani!
    Podobnie kraje południa Europy czy Izrael. Także Niemcy, tyle że boją się okazywać, bo brzmią jeszcze echa II wojny...

Podsumowując to biadolenie: patriotyzm, m. innymi, to szacunek do samych siebie, swoich korzeni, przodków, słowem do rzeczy które w dużej mierze ukształtowały nas takimi, jakimi jesteśmy (od tego nie uciekniesz Baru-san w przypadek! Żyjesz tu i teraz), jeżeli nie będziemy szanować się sami (jak robią to inni, wiem że to truizm) nikt nie będzie nas szanował!

Na zakończenie posłużę się cytatem:
    "Dziennikarze mimo, że są dyletantami to przywłaszczyli sobie rolę nauczycieli, kaznodziei, moralistów. Wydaje się im, że mają prawo pouczać społeczeństwo, co powinno myśleć i czynić. Ponieważ ich poglądy są rozpowszechniane masowo, dlatego dziennikarze zajmują uprzywilejowane stanowisko, mają istny monopol na pouczanie ludzi."
    o. Józef Maria Bocheński (profesor logiki i filozofii, dominikanin)

I to prawda: p. Zapendowska to specjalistka od emisji głosu, zaś Kora być może wspaniale ów głos emituje (emitowała), ale pouczać o patriotyzmie mają takie prawo jak i ja... Albo mniejsze...

Tyle ode mnie, pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2011, 16:27:29 wysłana przez Agis »
    Wiek średni jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano będziesz się czuł lepiej. Wiek podeszły jest wtedy, gdy kładziesz się wieczorem i masz nadzieję, że rano się obudzisz. Groucho Marx

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 27, 2011, 17:04:56 »
    Do pierwszej części odnosić mi się nie chce, gdyż już dawno przestałem na tym forum prowadzić jakąś poważniejszą dyskusję - w moim odczuciu po prostu nie warto. Zupełnie nie zgadzam się z twierdzeniem iż zachód - porównuję na przykładzie Francji - wciąż trwa w takim średniowiecznym zacietrzewieniu patriotycznym - niemal nacjonaliźmie. Ja również w taki sposób nie mam zamiaru myśleć i odbierać tego iż jestem polakiem. Trudno, może kogoś to boli - mi to zwisa. Po prostu w inny sposób postrzegam patriotyzm i nie narzucam każdemu tego by postrzegał go analogicznie do mnie. Dlatego nie lubię jak ktoś próbuje zmuszać mnie do tego bym z wytatuowaną "kotwicą", flagą trzymaną nad głową, okrzykiem "Polska jest najważniejsza" i szablą w drugiej ręce poganiał Żydów, Arabów, Rosjan, etc. Po stokroć wolę francuskie podejście do tych kwestii niż propagowane przez niejakiego Jarka K. "Bóg, Honor, Ojczyzna", bo jak to widzę to mi się przez tydzień rzygać chce...

Na zakończenie posłużę się cytatem:
    "Dziennikarze mimo, że są dyletantami to przywłaszczyli sobie rolę nauczycieli, kaznodziei, moralistów. Wydaje się im, że mają prawo pouczać społeczeństwo, co powinno myśleć i czynić. Ponieważ ich poglądy są rozpowszechniane masowo, dlatego dziennikarze zajmują uprzywilejowane stanowisko, mają istny monopol na pouczanie ludzi."
    o. Józef Maria Bocheński (profesor logiki i filozofii, dominikanin)

Akurat cytowanie jakiegoś... hmm... nie wiem jak to nazwać (:p) księdza(?), w kontekście "monopolu na pouczanie ludzi" jest według mnie bezcelowym faux pas. Dosłownie ten sam cytat mógłbym przekręcić w drugą stronę:

"Księża mimo, że są dyletantami to przywłaszczyli sobie rolę nauczycieli, kaznodziei, moralistów. Wydaje się im, że mają prawo pouczać społeczeństwo, co powinno myśleć i czynić. Ponieważ ich poglądy są rozpowszechniane masowo, dlatego księża zajmują uprzywilejowane stanowisko, mają istny monopol na pouczanie ludzi."
    Proud (profesor nauk niereformowalnych i filozofii stosowanej, apostata)