Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polski serwer PWmod'a  (Przeczytany 34313 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rafti

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Polski serwer PWmod'a
    « Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 21, 2011, 11:46:30 »
    Witam chcialbym poruszyc jeden temat a mianowicie na tym serwezrze wieje putkami nie wiem czy inni tez to widza ale zwykle graja moze z 3 osoby jeszcze jak byla scena 2 to mzoe z 20 gralo wieczorami ale tez nie widze wiecej jak wyzej pisalem moze bylo z 8 osob i tu jest moje pytanie dlaczego jak serwer jest tak pusty zmieniacie na duzo wiesza mape i nie robicie zadnej kampani zachecajac do gra na polskim pwmodzie jak dlamnie nie widze sensu czegos takiego gdzie nie gra prawie wogole nikt moze casz najwyzszy zrobic jakas reklame popisac na forach innych ja o tym modzie dowiedzialem sie przez przypadek szukajac czegos ciekawego  o warbandzie a tak to nie wiedzialem o istnieniu tego pw moda chodz czytalem i wchodzilem na inne fora ... nie wiem moze skasujecie ten post moze cos z tym zrobicie ale wchodzac do gry i widzac jak gra jedna osoba ale gram sam odechciewa sie dalszej gry i to na tak jak na tyle osob bardzo duzej mapie to tyle pozdrawiam i w sumie czekam na odopwiedz albo dalsze kroki w tej sprawie :)

Offline DaViNCi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 21, 2011, 17:16:18 »
    Witam !
    Mam pewien problem, a mianowicie nie moge zainstalowac tego moda ... Mam Viste , kiedy pobieram plik i chce go wypakowac do Modules w WB wyskakuje błąd (System nie moze znalesc sciezki , czy jakos tak ) a jak wypakuje np na pulpicie i wypakowanie przeniose do Modules to nie czyta tego. Wiecie moze co z tym zrobic, bo chetnie pogralbym w PW moda :) Z góry dzieki za pomoc

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 21, 2011, 17:46:48 »
    Chciałem poinformować że z dniem dzisiejszym następują zmiany w administracji serwera. Mianowicie na moje miejsce wchodzi Corleone gratuluje awansu i uważam że na niego zasłużyłeś. Wszelkie sprawy, skargi kierować do niego lub Inco.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 21, 2011, 18:17:22 »
    Cytat: Rafti
    Witam chcialbym poruszyc jeden temat a mianowicie na tym serwezrze wieje putkami nie wiem czy inni tez to widza ale zwykle graja moze z 3 osoby jeszcze jak byla scena 2 to mzoe z 20 gralo wieczorami ale tez nie widze wiecej jak wyzej pisalem moze bylo z 8 osob i tu jest moje pytanie dlaczego jak serwer jest tak pusty zmieniacie na duzo wiesza mape i nie robicie zadnej kampani zachecajac do gra na polskim pwmodzie jak dlamnie nie widze sensu czegos takiego gdzie nie gra prawie wogole nikt moze casz najwyzszy zrobic jakas reklame popisac na forach innych ja o tym modzie dowiedzialem sie przez przypadek szukajac czegos ciekawego  o warbandzie a tak to nie wiedzialem o istnieniu tego pw moda chodz czytalem i wchodzilem na inne fora ... nie wiem moze skasujecie ten post moze cos z tym zrobicie ale wchodzac do gry i widzac jak gra jedna osoba ale gram sam odechciewa sie dalszej gry i to na tak jak na tyle osob bardzo duzej mapie to tyle pozdrawiam i w sumie czekam na odopwiedz albo dalsze kroki w tej sprawie :)

Co do wiania pustkami, to nie nasza wina, że ludzie nie chcą wchodzić. To, że zmieniamy mapy jak w kalejdoskopie niewiele ma się do tego, że ludzie nie chcą przychodzić. Aktualnie jest na serwerze najlepsza mapa stworzona do PW, ale spokojnie - monitorujemy sprawy. Po prostu część polskiego community nie rozumie, że są zasady, do których trzeba przywyknąć. Ale zauważyłem, że ludzie mają tendencje do wielkiego przychodzenia na serwer jak jest nowa mapa lub nowa wersja modułu. W przyszłości będzie zorganizowany pierwszy event RolePlay dla polskiego community, ale to w przyszłości - chwilowo wszystko jest w powijakach.

Cytat: DaViNCi
    Witam !
    Mam pewien problem, a mianowicie nie moge zainstalowac tego moda ... Mam Viste , kiedy pobieram plik i chce go wypakowac do Modules w WB wyskakuje błąd (System nie moze znalesc sciezki , czy jakos tak ) a jak wypakuje np na pulpicie i wypakowanie przeniose do Modules to nie czyta tego. Wiecie moze co z tym zrobic, bo chetnie pogralbym w PW moda :) Z góry dzieki za pomoc

Spróbuj jeszcze raz pobrać moda i stwórz na pulpicie plik o nazwie PW_4_alpha5. Dopiero do niego wszystkie pliki wypakuj i spróbuj przerzucić folder do Modules WB.

Cytat: Wambo
    Chciałem poinformować że z dniem dzisiejszym następują zmiany w administracji serwera. Mianowicie na moje miejsce wchodzi Corleone gratuluje awansu i uważam że na niego zasłużyłeś. Wszelkie sprawy, skargi kierować do niego lub Inco.

Dziękuję bardzo za powierzone we mnie zaufanie :D Jestem przekonany, że nie zawiodę Cię :D

Tak więc panowie i panie, jazda na serwer i tworzyć sojusze, gildie, prowadzić wojny i ustanawiać pokoje! Do zobaczenia na serwerze!

Offline DaViNCi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 21, 2011, 23:37:16 »
    Co do wiania pustkami, to nie nasza wina, że ludzie nie chcą wchodzić. To, że zmieniamy mapy jak w kalejdoskopie niewiele ma się do tego, że ludzie nie chcą przychodzić. Aktualnie jest na serwerze najlepsza mapa stworzona do PW, ale spokojnie - monitorujemy sprawy. Po prostu część polskiego community nie rozumie, że są zasady, do których trzeba przywyknąć. Ale zauważyłem, że ludzie mają tendencje do wielkiego przychodzenia na serwer jak jest nowa mapa lub nowa wersja modułu. W przyszłości będzie zorganizowany pierwszy event RolePlay dla polskiego community, ale to w przyszłości - chwilowo wszystko jest w powijakach.

Spróbuj jeszcze raz pobrać moda i stwórz na pulpicie plik o nazwie PW_4_alpha5. Dopiero do niego wszystkie pliki wypakuj i spróbuj przerzucić folder do Modules WB.

pisalem wczesniej ze tak robilem ...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 23, 2011, 20:43:02 »
    UWAGA, CHCIAŁBYM POINFORMOWAĆ, ŻE ZOSTAŁA WRZUCONA NOWA MAPA NA POLSKI SERWER PW MODA! JEST TO SCENE 9, I MAPA JEST BARDZO ŁADNIE DOPRACOWANA.

Offline Aezakmi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 30, 2011, 18:23:16 »
    nikt nie gra...a specjalnie kupilem o myslalem ze bedzie fajne itp..
    kurwa! grajcie dziwki
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 30, 2011, 23:11:32 wysłana przez Aezakmi »

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Maja 03, 2011, 01:04:07 »
    Aezakmi jednak ma trochę racji. Kiedyś grało tutaj dużo graczy (czasem 30+) do zmiany map. Teraz na serwerze nie ma nikogo, 0 ludzi.

PS: Nie wiem czy dalej tak jest, ale drewniany zamek (teraz mamy mapkę "scene 2") nie ma banneru.
    « Ostatnia zmiana: Maja 03, 2011, 01:16:15 wysłana przez Nalo97 »

Offline sztaficer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Maja 04, 2011, 20:26:00 »
    Zapytam tutaj, bo wyskakuje mi błąd. Czy ktoś mógłby mi pomóc, może ktoś go miał i rozwiązał. Oto on.
    Gdy włączam moda napis "Wczytywanie tekstur" zostaje przerwany i wyskakuje Error o treści "get_objectw failled for body: bo_bushes07_a"
    Liczę na pomoc i pozdrawiam. :)

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Maja 04, 2011, 20:42:13 »
    Możesz spróbować przeinstalować moda. Jeśli nie masz najnowszej wersji moda, ściągnij do niego patch'a.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #100 dnia: Maja 04, 2011, 20:49:09 »
    Hejho, bracia! Czy jest tak źle, jako w karczmie powiadają, iż w tej krainie ludziom przykro się na żywe oczy pokazać? Podobno co jakiś czas pojawi się większa grupa, a tak to nie masz dla kogo językiem powywijać.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Maja 22, 2011, 22:28:03 »
    Mam pewien problem. Grałem sobie przed chwilą na serwerze wszystko było normalnie, aż tu nagle .. Ping 800.. Zawsze było 40-50, a teraz jest 800 i gwałtownie spada do 400 i potem znowu do 800. Macie jakieś rady i może ktoś wie dlaczego tak się dzieje ?

PS: Nic nie ściągam.

Offline Resid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #102 dnia: Maja 26, 2011, 19:32:47 »
    Może zmieńcie na te mapę chyba "Test Scene"[na niej są 3 kopalnie iron ore-na wyspie koło, drewnianego zamku i koło kamiennego zamku(kiedyś był event w którym IPL miało zamek z ceimnego kamienia a ZKM drewniany)]
    Ta mapa była najlepsza mała ale wystarczająca na jakieś 30-40 osób,fajnie się grało,wszystko było dobrze rozmieszczone,mapa praktycznie bez bugów oprócz tego statku przy zamku z ciemnego kamienia.
    Dajcie starą mapę.
    Na EU_pwmod jest ta mapa i są tam prawie pełne sloty!

(na pierwszej stronie tematu jest mapa tej mapy,post Wamba.)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Maja 26, 2011, 22:10:31 »
    Przykro mi, ale do czasu eventu zostaje ta mapa. Poza tym jest dużo ciekawszych map niż podstawowa, i jeżeli frekwencja będzie większa po evencie, to zastanowię się wspólnie z Inco'iem nad tym, czy będzie dalej prowadzony serwer.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 11, 2011, 00:08:31 »
    Hej,

Kilka dni temu został zamknięty serwer PWmoda, (Adminów proszę o odpięcie tematu, nie musi być na górze)

Chciałbym publicznie podziękować wszystkim adminom, w szczególności Corleone, który w ostatnim czasie był głównym adminem serwera i odwalał kawał dobrej roboty!

Swoją drogą ktoś wie, gdzie Corleone się zaszył, bo mam do niego kolejną propozycję adminowania innym publicznym serwerem?