Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polski serwer PWmod'a  (Przeczytany 34263 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 4ECH

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Polski serwer PWmod'a
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 17, 2011, 22:18:50 »
    -gra zapisuje ylko kasę i o częściowo oraz klasa i przynależność do frakcji (wszystko do czasu resetu)
    -aby wyrabiać broń należy zostać engineerem i przerabiać drewno i iron ore (w linku w tutku są wszystkie "przepisy")
    PS Jak chcesz czegoś się nauczyć z wykuwania broni to jak będę na serwie to napisz

Offline Sęku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 18, 2011, 15:31:10 »
    Dziękuje panom  ;)
    A czy ten mod co w linku można gdzieś zassać??
    Powie nam ktoś coś na jego temat??Jest to Fantasy Persistent World
    http://www.youtube.com/watch?v=Lm3A1vPzOG4&feature=related

Offline CafeRenne

• Użytkownik
    • if you're from other county , learn polish
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 19, 2011, 02:01:49 »
    Mam problem z odnalezieniem serwera . Mam coś ściągnąć czy po prostu wejść w multiplayer w grze i co dalej?
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 19, 2011, 11:45:30 »
    Po pierwsze masz wszystko w dwóch początkowych postach tego tematu. Po drugie do niedzieli, czy poniedziałku jest jakiś długi event klanowy na tym serwerze, więc i tak (jeśli nie masz zaproszenia od któregoś z klanów) w tym czasie nie pograsz, gdyż z tego co wiem to serwer ma mieć hasło ochronne.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 19, 2011, 16:48:20 »
    W tej chwili trwa event. Od poniedziałku wszystko będzie chodzić poprawnie.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline zloty147

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 20, 2011, 13:11:50 »
    Jak cos ja takze sie pisze(sry ze nie pisze polskich znakow, ale nie mam polskiego windowsa).Obejrzalem kilka filmikow dotyczacych tego moda i przez chwile pomyslalem sobie ze to jest TO.

Offline Bezprym

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 20, 2011, 16:17:31 »
    Tego brakowało w M&B, dotychczas nie udzielałem się zbytnio, woląc tryb singeplayer eksperymentowałem z różnymi modami ale w końcu i to mi się przejadło.
    Teraz wstąpiła we mnie nowa nadzieja, połączenie gry i klimatycznej zabawy w odgrywanie roli...
    Ręce aż same się rwa do pracy na roli ku chwale i pomyślności jego królewskiej mości. :)
    Skoro teraz odbywa się event to odwiedzę to nowe uniwersum po północy.

Edycja: Po 20 jak wynika z wątku o evencie.
    « Ostatnia zmiana: Marca 20, 2011, 16:24:18 wysłana przez Bezprym »

Offline kolinor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 21, 2011, 14:20:58 »
    jak leczyć w PWMod jako doctor?

Gdzie jeszcze zadasz to pytanie? Niedawno przeniosłem je do właściwego działu więc proponuję poczekać na odpowiedź...
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2011, 14:23:11 wysłana przez sir Luca »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 21, 2011, 15:27:09 »
    Po przerobieniu się na doktora kupujesz skalpel i walisz nim sojuszników...do mniej więcej połowy życia leczysz ludzi, później muszą się przespać czy cuś...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline kolinor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 21, 2011, 19:20:24 »
    Gdzie kupić skalpel??

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 22, 2011, 16:50:26 »
    Muszę powiedzieć że najpierw mi się dobrze grało ale dzisiaj moja flustracja sięgnęła zenitu. Tuż po spawnie idę bez broni jako bandyta i odrazu na dzień dobry dostałem kosę w plecy, 2k poszło się walić. Jeszcze to przebolałem. Kolejny respawn, kupuję sobie moją ulubioną ćwierclaskę, zakładam ją na plecy i wyruszam w drogę do najbliższego miasteczka kupić konia. I tu niespodzianka zaatakował mnie znowu ten sam gracz, tym razem zacząłem się bronić i korzystając z okazji ukradłem mu konia(no jak bandyta to bandyta), wtedy okrzyknięto mnie złem wcielonym i zaczęła mnie gonić prawie cała frakcja. Trudno kolejne 1500 poszło w cholerę. Następny respawn był już lepszy udało mi się uniknąć nadgorliwych graczy(nie licząc jednego commonersa który mnie napadł, ale już po chwili gryzł ziemię), udało mi się namierzyć jednego gracza który oddalił się od eskorty i zaczął sprzedawać żelazo, zakradłem się od tyłu i kazałem mu zapłacić, zażekał się że ma mało kasy i zapłaci jak tylko sprzeda tą rudę, jako jże jestem wyrozumiały poczekałem i zostałem bez słowa zrandomowany przez jakiegoś obrońce moralności. Następnie sytuacja powtórzyła się z innym graczem lecz on nie umiał wypłacić pieniędzy przy pomocy p. Podczas gdy mu to tłumaczyłem zostałem zaatakowany przez innego obrońce moralności i religii(w szkołach podstawowych). Najbardziej irytuje mnie to przyzwolenie na randomowanie bandytów podczas gdy oni nie mają jak się bronić(słabe domyślne uzbrojenie) i tym bardziej jak atakować, gdy przed napadem nie zadedykuje swojej ofierze wierszyka (często zdarzało się że w czasie pisania prostego kasa albo życia zostawałem atakowany......) jestem okrzykiwany randomerem i synem szatana. Administracja powinna postanowić coś w sprawie bandytów, albo ich całkowicie wykluczyć (i tak często królestwa pobierają haracz na mostach lub przy kopalniach), albo poddać ich pewnej ochronie(rozumiem pospolite ruszenie przeciwko bandycie okupującym most lub przystań, lecz przypinanie razem z frakcją outlaw karteczki kopnij mnie?) zapisanej w regulaminie (takiej jak zakaz atakowania bandyty który nie robi nic złego, nie jest ścigany "listem gończym", nie ma za jego głowy nagrody oraz nie kieruje w twoim kierunku broni) albo zmagać się z plagą randomingu w obydwie strony, gdyż bandyci nie będą dawać robić z siebie chłopców do bicia...
    Przepraszam za chaotyczność składni ale pisałem to na gorąco.

@DOWN Jeszcze pal diabli puszka, gorzej jak zaatakuje cię jakiś serf czy inny commoner i potem ucieka, zgadnijcie kto potem zostaje zglanowany przez przejeżdżający w pobliżu patrol....
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2011, 17:07:16 wysłana przez Mat berserker »

Offline Wallace

• Użytkownik
    • Wallace (KozaK)
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 22, 2011, 17:01:59 »
    Ja także uważam, że to jest bezsensu. Idziesz sobie bezbronnie dopiero co zaczynasz grac bandytą, a tu jedzie na ciebie puszka i zgarnia na hita. Bo mu się tak zachciało...
    Freeedom!!!

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 22, 2011, 18:15:41 »
    Dlatego nie gram w PWMODa i czekam na WW.... Po wersji 35 Laszló nie zrobił nic dobrego.

DOWN: Wild Wind, mod jeszcze nie wydany, a już widać że będzie 3 razy lepszy niż PW.
    « Ostatnia zmiana: Marca 22, 2011, 18:31:35 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 22, 2011, 18:22:31 »
    WW?