Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Polski serwer PWmod'a  (Przeczytany 34242 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tapase

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Polski serwer PWmod'a
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 22, 2011, 18:56:00 »
    Mat a jak dla mnie cały czas wymieniasz zalety bandytowania. <: Co prawda nie gram na polskim serwerze, ogółem w PW modzie przesiedziałem może z 40 godzin, ale bandytą gra mi się bardzo przyjemnie. (: Rzeczywiście czasem gdy pisałem kasa albo śmierć to dostawało się kopniaka zanim kliknęło się enter - sposób na to jest prosty - znajdź kompana który trzyma biedaka na muszce kuszy. Kupowanie ekwipunku... Bardzo często udaje mi się przekupić strażników, a czasem prosi się jakiegoś swobodnie biegającego rycerza o protekcje podczas kupowania przedmiotów, w desperacji prowadzi się zakładnika. ; p Walcząc, kradnąc i rabując wraz z kumplem na TS nigdy nie przegrałem z ofiarą. Samotnie jednak żywot bandyty jest smutny, to fakt.

Poza tym... Wnosisz propozycję aby wgl nie było outlawów - a co to za różnica czy ich nie ma czy nimi nie grasz? ; p Ja bardzo lubię tych wyrzutków. Nie wiem jednak jak się sprawdzają te reguły w polskim piekle - nie grałem poza (rcc/rrc)? ^^' właśnie z obawy przed polskim społeczeństwem.

Jak dla mnie tak jak jest - jest super (no może te polowania, łowienie ryb, broń palna i armaty an statkach, ewentualnie statek jako odpowiednik zamku... <marzy>), tylko cały czas brak mi zaufania do polskiego społeczeństwa, może miałem pecha co do tych kilku rodaków, a szczęście co do cudzoziemców - niewkluczone. (:

Pozdrawiam serdecznie!
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Przemall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 25, 2011, 15:29:59 »
    Według mnie to admini są głupi. Można zabijać innych graczy lub używać kuchni łacińskiej, a jak sie napisze do amina ty hamie lub zabije sie admina to banują. To jest po prostu żałosne, w ogóle nie ma sprawiedliwości. Admini to ch*je

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 25, 2011, 15:57:27 »
    Według mnie to admini są głupi. Można zabijać innych graczy lub używać kuchni łacińskiej, a jak sie napisze do amina ty hamie lub zabije sie admina to banują. To jest po prostu żałosne, w ogóle nie ma sprawiedliwości. Admini to ch*je
    Żałosne jest też to, ze publicznie obrażasz innych na forum. Takie uwagi powinieneś zachować tylko i wyłącznie dla siebie !
    Tym pokazujesz, ze jesteś źle wychowany.
    Tak na marginesie - "ham" to w języku angielskim "szynka".
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 16:01:38 wysłana przez Kamillo18 »

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 25, 2011, 16:27:35 »
    Kultura osobista... Poza tym, nie możesz wyzywać adminów na serwerze (tym bardziej na forum...) tak samo jak nie możesz wyzywać wszystkich pozostałych graczy, a co do zabijania to już mówię... Otóż można bandytów zabijać tak samo jak oni mogą zabijać wszystkich innych - z "dawaj kasę" czy bez. Natomiast jest to serwer role play, czyli odgrywamy role, a więc ciągłe bez żadnego powodu zabijanie nawet bandytów nie jest mile widziane. Nie możesz zabijać bandyty tylko dlatego że jest bandytą, ale gdy np. widzisz że podejrzanie się zachowuje itp. to jak najbardziej bandyci są w grupie podwyższonego ryzyka - czyli konsekwencje z bycia bandytą i nie grabienia ludzi powinny być tylko takie, że nie wpuszczą Cię do niektórych miejsc i gdy będziesz się do kogoś zbliżał ten ktoś zawsze będzie ostrożniejszy widząc bandytę, nie commonersa. Oczywiście gdy jesteś bandytą i kradniesz, zabijasz (tym bardziej bez powodu / dawaj kasę) i molestujesz graczy musisz liczyć się z tym, że wtedy reszta może się wkurzyć i urządzać na Ciebie polowania lub znacznie gorzej Cię traktować. Sam uważam że bandytom powinno dawać się pograć -> tym bardziej jeżeli nie robią nic złego. Po prostu specyficzna frakcja.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 25, 2011, 17:12:59 »

Panie Przemku, coś czuje, że główne pretensje masz do mnie (no chyba, że z jakimś jeszcze adminem miałeś zatargi)

Odnośnie kultury osobistej to nie karcimy tylko i wyłącznie odzywek do adminów, lecz staramy się dbać o czystość języka polskiego ktory jest używany również do innych graczy.
    Odnośnie atakowania admina, ktory lata w zbroi admina, czyli jest wyłączony z rozgrywki, bo dba o to byście Wy mogli bez problemu grać, to na taki atak admin zawsze Ciebie zabije.
    Jeżeli będziesz zachowywał sie kulturalnie na serwerze, oraz nie będziesz żałosny w tym co robisz na serwerze to będziesz grał i czerpał z tego sporą przyjemność, jeśli natomiast nie zamierzasz się dostosować do ogólnie przyjętych norm w zachowaniu to lepiej na serwer w ogóle nie wchodź! Pamiętaj, że mimo iż udostępniamy mozliwość grania każdemu, cały czas jest to serwer prywatny za ktory odpowiadam ja jak i reszta ekipy.

Offline Przemall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 25, 2011, 18:59:27 »
    Żałosny to ten serw za zabicie admina z wrogiego królestwa dostałem ban, a gracz kellerman team killował mnie i udało mu się 6 razy to gra sobie do dzisiaj, pograjcie na innym serwie to zobaczycie jaka fajna gra a nie na tym, bo to żałosne jest.

Inco mylisz się, bo według mnie jesteś spoko adminem i jeszcze taki jeden którego nicku w stanie nie jestem sobie przypomnieć.
    « Ostatnia zmiana: Marca 25, 2011, 19:51:27 wysłana przez Przemall »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 25, 2011, 20:19:26 »
    Przemall admini są pod opieką głównych administratorów. Aktualnie nie za specjalnie mam czas i ochotę na grę w PWmoda, ale jeśli jakiś admin zachowa się nie odpowiednio lub złamie regulamin który został dla niego napisany wystarczyło napisać do mnie lub Inco zawsze chętnie wysłucham opinii graczy o którymś z administratorów i ewentualne skargi. Moim zdaniem zamiast krytykować administratorów serwera powinieneś zrobić screeny i przesłać je odpowiedniej osobie, zamiast tego olałeś sprawę i postanowiłeś rzucić parę obelg na forum.

Pozdrawiam
    Wambo

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 25, 2011, 20:39:37 »
    Chodzi tu dokładnie o moje adminowanie. Facet po ostrzeżeniu słownym za klnięcie jak ostatni szewc i obrazę admina wyleciał za pomocą kicka z serwera, po czym wrócił
    i zabił lekarza z PCK, a byliśmy całkowicie neutralni i wracaliśmy z wyprawy medycznej. Wiedział o tym, że za następne przewinienie wyleci, ale po perfidnym zabójstwie lekarza i zaatakowaniu drugiego podjąłem decyzję o wlepieniu mu bana, po czym dostałem wiadomości od innych graczy, że od dawna mu się należało. Koniec tematu.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 26, 2011, 14:43:23 »
    Radzę się zainteresować tym co się dzieję na serwerze... Ludzie dają nieuzasadnione poole na bany (Radzę usunąć tą opcję), i zbanowali w ten sposób dwóch niewinnych ludzi min. Dąbrowskiego

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 26, 2011, 14:46:14 »
    Witam,jakieś pół godziny temu 2 gości chciało przejąć nam statek - byliśmy tylko zwykłymi wiesniakami z łukiem- zabiliśmy ich a ci zgłaszali polle o bana - no i zbanowali gracza "Dabro"- Dąbrowski oraz "Wiaderny",Nie wiem dlaczego dlatego iż broniliśmy się jako zwykli wieśniacy? - Proszę administrację o wyjaśnienie tego,bo po prostu odechciewa się grać ....
    P.S ci dwaj goście to ; WV_Ajax oraz Drender

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 26, 2011, 15:11:52 »
    Krzychu, lepiej bym tego nie ujął. Nie proszę tu o banowanie ich czy wyciąganie jakichś sankcji. O co bym prosił to tak jak Ive napomniał o usunięcie polla na bana, zostawić tylko kicka. No i oczywiście jeszcze prosiłbym o odbanowanie mnie. Z góry dzieki.
    pozdrawiam
    X__x

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 26, 2011, 16:43:24 »
    nawet kick jest głupie, powiedzmy że sie jest Outlawsem i gra sie solo, zabija sie któres królestwo których jest tam 10-14 ludzi. Dadzą pula na Ciebie polecisz tracisz kase, ekwipunek i sie odechciewa grać niestety.!

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 26, 2011, 19:39:48 »
    Bije się mocno w pierś, bany już usunięte, oraz ustawiłem dużo większy próg na akceptowanie głosowań

Offline Aezakmi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 27, 2011, 09:18:46 »
    Chętnie bym sobie z wami pograł.. Ale tu gdzie mieszkam (Szwecja / Sztokholm) nie ma już Mount&Blade Warband... :/

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Marca 27, 2011, 10:01:19 »
    Chętnie bym sobie z wami pograł.. Ale tu gdzie mieszkam (Szwecja / Sztokholm) nie ma już Mount&Blade Warband... :/

Jest na STEAM, oraz stronie producenta. Możesz także kupić kod aktywacyjny do Warbanda na allegro.pl albo na e-bayu.