Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak myślicie,mam dalej pisać?

Jak najbardziej,pisz;)
    116 (62.7%)
    Możesz pisać
    19 (10.3%)
    Obojętne mi to...
    19 (10.3%)
    Zasatanów się czy warto...
    10 (5.4%)
    Nie
    4 (2.2%)
    Kategorycznie przestań
    17 (9.2%)

Głosów w sumie: 184

Autor Wątek: "Calradia,kraina straconych szans"powieść.  (Przeczytany 43333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    Odp: "Calradia,kraina straconych szans"powieść.
    « Odpowiedź #180 dnia: Października 27, 2013, 21:52:32 »
    Okurde to jest świetne, tylko pisz troche częściej bo ostatnio czytałem w lipcu i mi sie wszystkie imiona pomieszały już XD

Twórcy nie wolno ponaglać, lepiej żeby dał coś porządnego napisanego niż na szybko odwalony kawałek rozdziału, no i fragi w warbandzie też trzeba nabijać ^
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 23, 2014, 10:50:11 »
       Witam, po długiej ( okrutnie ) przerwie zaczynam pisać dalej. Powodem tak długiego przestoju był problem  z komputerem oraz chwilowa niemożność zalogowania się na Tawerne (w tym problem ze steamem,okazało się ze ktoś próbował kombinować coś z moim kontem,zgłoszony i kara go nie minęła). Następny rozdział do tygodnia .Kolejne nie dłużej jak co dwa tygodnie. Długo było czekać, a wiec zmierzajmy do końca opowieści.
       Sprawa druga, sporo osób gubi się w imionach postaci, co Wy na to aby umieścić co ważniejszych w 1 poście tego tematu? Będzie to taki leksykon imion i ogólny zarys. Myślę że to nieco ułatwi Wam i mnie sprawę .Bo co jak co, ale opowiadanie strasznie się rozwlekło, i nie sadziłem że będzie tak długie;). Co do miejsc to chyba można (mi) sobie odpuścić?;)Czy też było by dobrze aby ważniejsze były opisane?
       To tyle, komentować, pytać,i to na co skazuje Was najczęściej....czekać;)Pozdrawiam.

Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #182 dnia: Lutego 23, 2014, 14:05:47 »
    Jak masz czas to opisz, bardzo mi sie podoba twoje opowiadanie tylko jak się nie czyta po takich przestojach po prostu robi się mętlik w głowie z postaciami, miejscami i wydarzeniami nawet.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #183 dnia: Lutego 23, 2014, 23:34:41 »
    Popieram; jakby się dało, to i spis treści (linki do poszczególnych rozdziałów). Kiedyś to trzeba będzie jakoś zebrać do kupy.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #184 dnia: Września 06, 2014, 19:30:04 »
    Jak tam, żyje to jeszcze? Chcesz dokończyć?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #185 dnia: Września 17, 2014, 09:21:02 »
    Czy dalsze epizody ujrzą światło dzienne?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #186 dnia: Września 18, 2015, 14:41:02 »
    Jol jol projekt padł tak? :P
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 20, 2018, 18:26:43 »

"Ruszył na swych braci, pełen obaw i złości. Ci zostawili go by sczeznął  w mogile pod górami. W cieniu i mroku, w deszczu i mgle splecione drżące dłonie wyciągały po wolność. Ta od wieków była mu obca i niepojęta, czas zatracił i zmysły jak i jego istnienie...
          Wstał w końcu trącając po drodze nic nie znaczące pachołki by te padły w ogień. Mówiono o nim wiele ,wiele złego. Każdy z nich nie wiedział co mówi. Urodzili sie zbyt późno by go oceniać. Carladia nie jest...nie była ich domem. Zatracili swoje przeklęte szanse by spróbować przeciwdziałać swym "stwórcom zza morza " . Teraz gdy osiąga swe cele, pragnienia,  krzyczą że to on zabiera im dom??Gdy to sie skończy, zrówna wszystko na powrót. Da podwaliny pod nowe królestwa które może tym razem nie będą przewodzone baranim głową.
         Lękajcie się mnie wy którzy kradniecie moje ziemie i swe dziedzictwo...ale nade wszystko. Lękajcie się Wy...którzy aspirujecie na zbawców tej ziemi. Jesteście wygnańcami, nic więcej. Przekreśliliście swe żałosne i wątłe istnienia z chwilą gdy postawiliście tu stope. Zmiażdżę was , waszych potomków, waszych przodków. Ja,Nurvel opanuje na nowo ten świat. "

Nieznana karczma na pustkowiach Królestwa Vaegirów.

Ludzie zamilkli, nawet ogień w kominku który do tej pory wesoło trzaskał tak jakby zamilkł...Karczmarz, stary i chudy człowiek próbował przerwać niezręczną cisze głośno odstawiając kufle na półkach. Splunął w dal i rzekł do wędrowca który własnie skończył jakieś bajanie. Wystarczająco durne by inni z rozdziawionymi gębami nie zdołali wydobyć choćby słowa.
       - Skończył pan już straszyć ludzi?
       Wędrowiec ściągnął kaptur z siebie i szeroko sie uśmiechnął, obnażając liczne braki w uzębieniu. Poprawił uchwyt na plecaku i rozejrzał się po sali. Mamrotał pod nosem, kręcił drewnianym amuletem w dłoni. Spojrzał w końcu na karczmarza który odkładał kufle w ślimaczym tempie na półki.
       - Tak, skończyłem. Ale załuję że nie pozwolisz mi tych ludzi ostrzec. Nie chcesz by znali prawde?
       Karczmarz uderzył pięścią w blat rozlewając kilka piw siedzącym przy nich ludziom. Twarz nabrała barwy purpury , włosy zjeżyły sie nieznacznie a jedna ręka powędrowała pod blat.
        - Powiedziałem...Nie strasz pan ludzi. Jeśli pan chce straszyć ludzi to zapraszam da Rivacheg. Tam lubia takie bajki, ostrzegam pana ze jeśli nie zaprzestanie pieprzyc tych bzdur to...
        Przybysz usiadł ciężko na pośpiesznie opuszczonym krześle prze jakiegoś pijaka. Rozsiadł się i zaczął wpatrywać w oczy oberżysty .
        - Wiesz ze tej nocy słudzy pana przyjdą i was wybiją?...

W sali zapadła cisza, gdzieś na zewnątrz słychać było dzikie i nieokiełznane wrzaski. Pochodnie, świece zaczęły jedna po drugiej gasnąć...Tylko jedna osoba wyszła na zewnątrz. Zarzuciła kaptur na głowę i spojrzała na tajemniczy amulet.  Mrok zakrył wszystko, gdzieś daleko ,na południe , można było usłyszeć dźwięk trąb...ludzi zza morza oraz śmiech, tak mroczny jak nastająca wokoło noc...

*Tak tak to niejako zapowiedz kontynuacji opowiadania;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 20, 2018, 21:09:53 »
    Przyznam, że wcześniej nie czytałem tego tematu. Ale skoro masz zamiar wrócić do tworzenia tego, to chyba czas najwyższy nadrobić lekturę :D

Offline Khe

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 18, 2018, 10:34:54 »
    Naprawdę świetna robota kolego. Nie mogę się doczekać kontynuacji. :)