Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Absurdy Mount&Blade Warband  (Przeczytany 16651 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shagrath

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Absurdy Mount&Blade Warband
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 01, 2011, 21:25:42 »
    Powiem Ci, że w płytowej zbroi (nie mylić z kirysem ->to ta najlepsza zbroja w WB) i normalnymi "nogami" da się podnieść nogę ciut niżej niż do pasa. Ale problem ze wstawaniem jest najbardziej przez to (w realu rzecz jasna) że sam pancerz najczęściej krępował ruchy mięśni w okół brzucha więc i podnieść za bardzo nie ma się jak.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 02, 2011, 13:18:31 »
    Nie jestem specjalistą w sprawach płatnerstwa i internet też nie zawsze jest najlepszym źródłem informacji:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbroja_pe%C5%82na ale co by nie mówić ruchy w takiej zbroi jak na obrazkach były trochę skrępowane nie mówiąc już o biegu pełnym sprintem co ma miejsce w grze (o doganianiu lekkiej piechoty przez ciężkozbrojnych już parę razy tu pisano). Więc nasz wojak może przebiec mapę kilka razy wzdłuż i wszerz a potem i tak walczy sprawnie jakby dopiero co przybył na pole walki. Trochę to dziwne prawda ?! Dobrym rozwiązaniem takich "absurdów"  było by dodanie wskaźnika zmęczenia który w zależności od obciążenia i czasu naszego wysiłku spowalniał by trochę szybkość i ruchy postaci. 
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 02, 2011, 13:24:48 »
    Może rósłby w miarę zdobywania punkcików kondycji (nota bene dzięki temu i tak szybciej chodzimy).

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 02, 2011, 14:00:20 »
    Fajnie by było, żeby zrobili takie coś, że uczyłbyś się umiejętności w świecie, a nie tak po prostu wstawiasz pkt. i już. A co do kondycji bohatera to trzeba by dokładnie przedyskutować.
    90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to na swój podpis.

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę na swój podpis.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 02, 2011, 14:42:46 »
    Nie tylko umiejętność, ale też wiedzy o Calradii jako takiej, np w każdym mieście jest np biblioteka albo coś i tylko szlachcic może tam wejść i poczytać, czasem jakieś smaczki np książka kucharska (po zakupie podwyższa morale o te parę punktów, bo wojsko umie zrobić "coś z niczego" :D

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 02, 2011, 17:07:57 »
    Takie zdobywanie wiedzy od skryby czy duchownego to rzeczywiście wyglądało by lepiej niż to co jest teraz. Co do zmęczenia to powinno zależeć od kondycji i siły postaci w końcu człowiek im silniejszy tym może dłużej wytrzymać z ciężarem na plecach. A co do tej kuchni to czy to do końca dobry pomysł bo przecież armia im gorzej karmiona tym groźniejsza xD

Edit: @matigeo z tą kuchnia to był tylko żart a poza tym nie chodziło mi o brak żywności tylko o jej jakość.
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2011, 17:29:46 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 02, 2011, 17:25:12 »
    Ta ,walczy, bo może zyskać żarcie w obozie wroga :D Wywal cale żarcie z ekwipunku i zostaw im tylko zboże, zobaczysz, jak bardzo morale Ci wzrośnie xD

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 02, 2011, 17:38:58 »
    Nie jestem specjalistą w sprawach płatnerstwa i internet też nie zawsze jest najlepszym źródłem informacji:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbroja_pe%C5%82na ale co by nie mówić ruchy w takiej zbroi jak na obrazkach były trochę skrępowane nie mówiąc już o biegu pełnym sprintem co ma miejsce w grze (o doganianiu lekkiej piechoty przez ciężkozbrojnych już parę razy tu pisano). Więc nasz wojak może przebiec mapę kilka razy wzdłuż i wszerz a potem i tak walczy sprawnie jakby dopiero co przybył na pole walki. Trochę to dziwne prawda ?! Dobrym rozwiązaniem takich "absurdów"  było by dodanie wskaźnika zmęczenia który w zależności od obciążenia i czasu naszego wysiłku spowalniał by trochę szybkość i ruchy postaci. 

Niedawno odkryłem lekarstwo na okute w żelazo żabki: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6972.0 Puszki ruszają się jak muchy w smole, i chociaż są niesamowicie wytrzymałe, muszą się naprawdę nabiegać żeby dogonić swojego fraga :D

A co do zmęczenia: wykonalne, ale prowadziłoby do absurdów, i na pewno zabrałoby rozgrywce dużo dynamiki.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 02, 2011, 21:19:17 »
    O i to na pewno by dynamiki zabrakło Hofiko. A tak w ogóle to rycerze byli rygorystycznie szkoleni więc takie przebiegnięcie mapki w te i te nie mogłoby być problemem XD (oczywiście żartuje) ale tak czy owak i tak powinni długo wytrzymywać na polu walki, skoro taka bitwa potrafiła trwać kilka dni, jak nie lepiej.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 02, 2011, 21:39:18 »
    Jak to nie? Bija się od godziny od 8 rano do południa, potem uczta, następnie znowu bitwa, w nocy sen, a jak ktoś dołącza to wychodzą do bitwy od nowa xD Myślisz ,że czemu po dołączeniu do bitwy rozgrywa sieją od początku?;)

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 02, 2011, 21:46:31 »
    matigeo nie rozwalaj mnie xD mówiłem o rl life, a to, że robią sobie tam czas wolny żeby najeść się i wyspać to ja wiem :D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 02, 2011, 21:59:46 »
    Parę dni..... takie rzeczy to tylko w M&B xD Bitwa pod Grunwaldem, największa bitwa średniowiecza, trwała 10 godzin. Ja bym się zmęczył, gdybym miał przez ten czas maszerować, a oni walczyli, i to w 40 stopniach..... i w potężnych zbrojach...... niemniej jednak zmęczenie to przesada.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Shagrath

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 03, 2011, 10:13:14 »
    No ale wiesz. W tej walce głównie Krzyżacy byli zmęczeni, bo czekali na Polskie siły, które siedziały sobie w kościółku :D
    A co do zmęczenia to raczej ot nie ma nic od rzeczy bo oni walczyli liniowo (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi) ale powiem dokładniej żeby nie było niedomówień. Chodzi mi o to, że najpierw musiał paść pierwszy szereg, potem drugi, trzeci itd.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 03, 2011, 10:28:26 »
    Zanim zaczniecie takie głupoty wypisywać to radziłbym sięgnąć do fachowej literatury... Walka "liniowo" w XV wieku? No panowie...

A poza tym, czy to temat dotyczący średniowiecza czy M&B?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 03, 2011, 13:13:49 »
    Nie utożsamiajmy średniowiecznej Europy z Calradią. Wspólna jest technologia i system feudalny.
    Na przykład sam fakt braku religii oraz 'siły wyższej' w postaci Papiestwa zmienia diametralnie średniowieczno-podobny świat.
    Odróżniajmy idiotyzmy techniczne od swojego widzimisię co do świata przedstawionego.