1. Dlatego ja ustawiłem to sobie na zero...
3. A straże to niby po co?
4. Tych opojów mogliby wywalić...
5. Jakoś trzeba by ją znaleźć, no nie?
Masz pojęcie, co to jest absurd? Co ustawiłeś sobie na 0, nie rozumiem tego zdania? Straże, hmm, chciałeś obalić absurd z tym zabójcą na ucztach, więc jesteś w błędzie, bo straż jest daleko od zebranych, taki zabójca atakuje nagle, że nawet straż by się prędzej zesrała niżeli dobiegła, a król miałby nóż w gardle, natomiast sztylet można spokojnie ukryć w kolczudze. Opoje,
mogliby wywalić..., mam rozumieć, że to taki komentarz, co do zmian w grze, tematy Ci się pomyliły. Kryjówka,
Jakoś trzeba by ją znaleźć, zauważ, że tego typu wypowiedzi nie obalają absurdów, na początku tematu ktoś napisał, że lordów nie da się zabić, choćby im ładować strzały prosto w głowę, przebijając ją w kilku miejscach mózg, czy siekając tasakiem, odpowiedzią na tą było zdanie, że przy takim założeniu save(zapis w grze) jest absurdem i że to po prostu zamierzenie gry - moim zdaniem mylił się, bo absurdów doszukujemy się podczas rozgrywki, a nie naciskając Esc na klawiaturze i grzebiąc w menu, czy przy zapisywaniu gry. Zresztą przeczytajcie sobie tą wypowiedź:
To nie absurd tylko założenie gry. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć że save to absurd.
W każdej grze doszukujemy się absurdów, porównując, jak było w danej epoce, jeśli jednak gra jest fantastyczna/fikcyjna, czyli potwory, statki itd., to temat z absurdami nie wypali. Natomiast gry: GTA, Twierdza, itp. są jak najbardziej podatne. Denerwują mnie również wypowiedzi odwzorowujące, jak wyglądałaby gra po umieszczeniu w niej absurdu, że nie dałoby się grać, bo np. wszyscy lordowie padli, no ok, ale czy ja pisząc absurd domagam się: "Wprowadźcie go do gry!!!" - Nie. Nie domagam się, żeby on wszedł w życie, ja go tylko wypisuję, po to jest temat. Dużo jest tu wypowiedzi typu: "Zastanów się, jakby wyglądała gra...", co jest nie na miejscu, bo tworzy się offtop.
Mnie najbardziej wnerwia atak z lancy mianowicie :
Jadę sobie na Rumaku. Przy max prędkości Przytrzymuję LPM aby zadać cios lancą.
A tu bęc. Ktoś swoim mieczykiem idealnie zablokował moją lancę. Z mojej strony jedynie dziwne stęknięcie a przeciwnik nawet się nie poruszył...
To nie ten temat, wypisz to np. w plusach i minusach Wb albo w tematach typu "Co Ci się nie podoba w Wb" o ile jest, bo ten pierwszy jest nawet podklejony.
Teraz do Lycha4
1. Chodziło mi o przeszukiwanie ogłuszonych(to są niedobitki) i zabitych po bitwie.
wsadzę mu włócznię w głowę i poczekam sobie aż bitwa się skończy to on oczywiście ucieknie :D - bardzo dobre wytłumaczenie i nawet lepsze od mojego.
3. Właśnie, po co tu się doszukiwać jakiś strażników, skoro samo wpuszczenie na uroczystość nieznajomego, który wygrał turniej jest tu stuprocentowo absurdalne.
4. Queścik, nie quesćik, ale absurdem jest.
5. Wątpię, żeby zwiadowcy pchali się w trudno dostępne obszary, oni po prostu wypatrują czego na horyzoncie(np. wroga), zresztą samo poruszanie sugeruje, że nie ma patyczkowania, jedziemy przed siebie.
Jakby to wszystko o czym piszecie zastąpione było realizmem, to byście sie srali że trudno sie gra i powstały by mody upraszczające gre :P
Nie sralibyśmy, bo nie chcemy, żeby tak było, po prostu wypisujemy absurdy, nic więcej, żadnych chęci.