Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Absurdy Mount&Blade Warband  (Przeczytany 16599 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Absurdy Mount&Blade Warband
    « Odpowiedź #60 dnia: Lutego 10, 2012, 16:33:17 »
    Trafienie włócznią do rzucania - każdy z nas pewnie dostał takową włócznią w głowę i z takim wystającym kij z przodu głowy walczył nadal ... przecież każdy lubi miec więcej w głowie ;)
    To jest raczej dla jaj...

Offline Young

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Lutego 10, 2012, 22:53:48 »
    Dla jaj, nie dla jaj - mimo wszystko absurd.
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Fifix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lutego 10, 2012, 23:42:31 »
    Ludzie to jest graaaaaa. Idzźcie w heroesach szukać niestyczności historycznej :P
    Człowieku, to tylko temat jeden spośród tysięcy, nie podoba się, to nie wchodź, akurat z przyjemnością mi się czyta, znajduje i komentuje absurdy.

Nie czytałem wszystkiego, może było :D nie bijcie ^^
    1. Koń i góra - jak na koniu można wejśc pod prawie pionową ścianę oO ?
    2. Trafienie włócznią do rzucania - każdy z nas pewnie dostał takową włócznią w głowę i z takim wystającym kij z przodu głowy walczył nadal ... przecież każdy lubi miec więcej w głowie ;)
    3. Spadek z murów obronnych kosztuje max 15 HP .... Przecież z takiej wysokości, w zbroi człowiek połamałby sie -.- ...
    4. DREWNIANY kij blokuje uderzenie od góry Berdyszem od Veagirskiego Strażnika ... nie trzeba nic tłumaczyc ...
    5. Wjechanie koniem w przeciwnika uderza go, nie zadając obrażeń. Gdy by ktoś w prawdziwym świecie wjechał w Ciebie koniem, już raczej byś się tak prędko nie podniósł ... - u mnie zadaje...
    6. Tarcza okrągła o wielkości 79 zakrywa klatę piersiową, ale nie da się w ogóle takiego trafic, ew. tylko w stopy za 10HP ...
    7. I najlepsze ... koń może dostac 10 strzał w głowę, ale nadal będzie ostro posuwał po polu bitwy ...
    Przekreślone to powtórki.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #63 dnia: Lutego 11, 2012, 09:03:33 »
    Dobre jest też jak jade na koniu ~40/h zamacham sie i moim 2h mieczem (co już jest absurdem) i zatrzymuje mój cios grabieżca swoją pałką :)
    (click to show/hide)

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lutego 11, 2012, 12:21:40 »
    Hahahhaha :D fakt, to jest genialne.
    Post wyżej - u mnie też zadaje, ale np. po 2HP ...
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Fifix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 11, 2012, 16:39:20 »
    Możliwość wydawania rozkazów królom i wasalom podczas turniejów - nie trzeba tłumaczyć, byle wieśniak, byle obcy, a głowa państwa go słucha.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #66 dnia: Lutego 11, 2012, 22:28:23 »
    I tak największym absurdem jest koń Arab w świecie, w którym nie ma Arabów ;) Jak można wymyślić coś tak demonicznego?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #67 dnia: Lutego 11, 2012, 23:14:48 »
    I tak największym absurdem jest koń Arab w świecie, w którym nie ma Arabów ;) Jak można wymyślić coś tak demonicznego?
    Jak są Indianie w Ameryce, to może być i Arab w Calradii ^^.
    Swoją drogą ciekawe rozwiązanie, pustynia oddzielona stepami od wiecznej zmarzliny.
    (click to show/hide)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #68 dnia: Lutego 11, 2012, 23:17:20 »
    Możliwość wydawania rozkazów królom i wasalom podczas turniejów - nie trzeba tłumaczyć, byle wieśniak, byle obcy, a głowa państwa go słucha.
    Byle wieśniak nie mógł uczestniczyć w turniejach, walczyć ze szlachtą, a co dopiero z Królem.Nawet podniesienie ręki przez szlachcica mogłoby doprowadzić do tego, że dyndał na szubienicy, a tu?hehehe....

Możliwość wparowania do miasta, wyrżnięcia straży, uwolnienia więźniów, a następnie, jak gdyby nigdy nic, spacerowanie sobie po dziedzińcu...Nawet do zamku nas wpuszczą :D

Zatrzymywanie się rozpędzonego konia przy sojuszniku - przecie to też "człowiek", więc dlaczego nawet się nie przewróci?

Kieszonkowe kopie :D Gdzie oni je trzymają?;p

Jak są Indianie w Ameryce, to może być i Arab w Calradii ^^.
    Swoją drogą ciekawe rozwiązanie, pustynia oddzielona stepami od wiecznej zmarzliny.
    Gorzej, jakby to pustynia sąsiadowała ze zmrożona tundrą :p

Offline Fifix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lutego 12, 2012, 02:04:21 »
    1. (Przeglądałem temat i nie zobaczyłem tego absurdu, więc dopiszę) Lord został ogłuszony i zdołał uciec("Zabili go i uciekł":)). Oczywiście, że można to tłumaczyć tym, że leży wśród niedobitków i żołnierze wroga go nie dostrzegli, ale wyklucza to przeszukiwanie martwych po każdej bitwie(szukanie łupów), co oznacza, że nasi "sprzątają".
    2. Wytrącenie z równowagi rycerza - jeśli jest z tarczą, wątpię, żeby ot kopek mu coś zrobił, natomiast w ciężkiej zbroi może zachwiać(w co wątpię), ale wtedy zaliczyłby glebę, bo jest ciężki, a nie stracił równowagę.
    3. Zwycięzca turnieju wchodzi na elitarną ucztę królestwa - idiotą trzeba być, żeby wpuścić nieznajomego, bo wygrał turniej, a co jeśli to zabójca i ma nóż pod pazuchą?
    4. Agresywny opój zawsze atakuje tylko nas, mimo że koło niego stoją inni.(bez tego "zawsze" nie byłby absurd)
    5. Wykrywanie kryjówek na mapie strategicznej - chyba nie po to nazywa się kryjówką, żeby wypatrzyć ją z kilku km na mapie(mapa strateg. to w rzeczywistości daleki dystans). Ogólnie nawet z kilkudziesięciu metrów nie dałoby się jej dojrzeć, skoro dodatkowo jest trudno dostępna, schowana(tłumaczy to fakt, że może wejść tam kilku ludzi).

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 12, 2012, 02:39:01 »
    1. Dlatego ja ustawiłem to sobie na zero...
    3. A straże to niby po co?
    4. Tych opojów mogliby wywalić...
    5. Jakoś trzeba by ją znaleźć, no nie?

Offline SindrePL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 12, 2012, 10:02:55 »
    Mnie najbardziej wnerwia atak z lancy mianowicie :
    Jadę sobie na Rumaku. Przy max prędkości Przytrzymuję LPM aby zadać cios lancą.
    A tu bęc. Ktoś swoim mieczykiem idealnie zablokował moją lancę. Z mojej strony jedynie dziwne stęknięcie a przeciwnik nawet się nie poruszył...

Offline Lycha4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 12, 2012, 12:22:28 »
    1. Jakich niedobitków? A jak podjadę do lorda, wsadzę mu włócznię w głowę i poczekam sobie aż bitwa się skończy to on oczywiście ucieknie :D
    3. Kogo obchodzą straże? Samo uczestnictwo w turniejach jest śmieszne, a co dopiero wjazd na największą imprezę królestwa.
    4. To taki queścik urozmaicający rozrywkę oczywiście powtarzający się w kółko (no ale w tej grze wszystko jest cykliczne).
    5. Co do kryjówek to myślę, że po prostu to jest pewne uproszczenie, te całe wyszukiwanie z pomocą zwiadowców, wywiady środowiskowe itp. - tego wszystkiego jest w domyśle, a efektem końcowym jest po prostu znalezienie tej kryjówki. Dodam jeszcze, że ten quest jest zbugowany, bo jak włączycie cheaty, wciśniecie CTRL+T, po zaakceptowaniu questa to kryjówka się nie pojawia tam gdzie lord o tym gadał tylko gdzieś w kosmosie xD

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 12, 2012, 12:45:45 »
    Jakby to wszystko o czym piszecie zastąpione było realizmem, to byście sie srali że trudno sie gra i powstały by mody upraszczające gre :P
    (click to show/hide)

Offline Fifix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 12, 2012, 18:53:01 »
    1. Dlatego ja ustawiłem to sobie na zero...
    3. A straże to niby po co?
    4. Tych opojów mogliby wywalić...
    5. Jakoś trzeba by ją znaleźć, no nie?
    Masz pojęcie, co to jest absurd? Co ustawiłeś sobie na 0, nie rozumiem tego zdania? Straże, hmm, chciałeś obalić absurd z tym zabójcą na ucztach, więc jesteś w błędzie, bo straż jest daleko od zebranych, taki zabójca atakuje nagle, że nawet straż by się prędzej zesrała niżeli dobiegła, a król miałby nóż w gardle, natomiast sztylet można spokojnie ukryć w kolczudze. Opoje, mogliby wywalić..., mam rozumieć, że to taki komentarz, co do zmian w grze, tematy Ci się pomyliły. Kryjówka, Jakoś trzeba by ją znaleźć, zauważ, że tego typu wypowiedzi nie obalają absurdów, na początku tematu ktoś napisał, że lordów nie da się zabić, choćby im ładować strzały prosto w głowę, przebijając ją w kilku miejscach mózg, czy siekając tasakiem, odpowiedzią na tą było zdanie, że przy takim założeniu save(zapis w grze) jest absurdem i że to po prostu zamierzenie gry - moim zdaniem mylił się, bo absurdów doszukujemy się podczas rozgrywki, a nie naciskając Esc na klawiaturze i grzebiąc w menu, czy przy zapisywaniu gry. Zresztą przeczytajcie sobie tą wypowiedź:
    To nie absurd tylko założenie gry. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć że save to absurd.
    W każdej grze doszukujemy się absurdów, porównując, jak było w danej epoce, jeśli jednak gra jest fantastyczna/fikcyjna, czyli potwory, statki itd., to temat z absurdami nie wypali. Natomiast gry: GTA, Twierdza, itp. są jak najbardziej podatne. Denerwują mnie również wypowiedzi odwzorowujące, jak wyglądałaby gra po umieszczeniu w niej absurdu, że nie dałoby się grać, bo np. wszyscy lordowie padli, no ok, ale czy ja pisząc absurd domagam się: "Wprowadźcie go do gry!!!" - Nie. Nie domagam się, żeby on wszedł w życie, ja go tylko wypisuję, po to jest temat. Dużo jest tu wypowiedzi typu: "Zastanów się, jakby wyglądała gra...", co jest nie na miejscu, bo tworzy się offtop.

Mnie najbardziej wnerwia atak z lancy mianowicie :
    Jadę sobie na Rumaku. Przy max prędkości Przytrzymuję LPM aby zadać cios lancą.
    A tu bęc. Ktoś swoim mieczykiem idealnie zablokował moją lancę. Z mojej strony jedynie dziwne stęknięcie a przeciwnik nawet się nie poruszył...
    To nie ten temat, wypisz to np. w plusach i minusach Wb albo w tematach typu "Co Ci się nie podoba w Wb" o ile jest, bo ten pierwszy jest nawet podklejony.

Teraz do Lycha4
    1. Chodziło mi o przeszukiwanie ogłuszonych(to są niedobitki) i zabitych po bitwie. wsadzę mu włócznię w głowę i poczekam sobie aż bitwa się skończy to on oczywiście ucieknie :D - bardzo dobre wytłumaczenie i nawet lepsze od mojego.
    3. Właśnie, po co tu się doszukiwać jakiś strażników, skoro samo wpuszczenie na uroczystość nieznajomego, który wygrał turniej jest tu stuprocentowo absurdalne.
    4. Queścik, nie quesćik, ale absurdem jest.
    5. Wątpię, żeby zwiadowcy pchali się w trudno dostępne obszary, oni po prostu wypatrują czego na horyzoncie(np. wroga), zresztą samo poruszanie sugeruje, że nie ma patyczkowania, jedziemy przed siebie.

Jakby to wszystko o czym piszecie zastąpione było realizmem, to byście sie srali że trudno sie gra i powstały by mody upraszczające gre :P
    Nie sralibyśmy, bo nie chcemy, żeby tak było, po prostu wypisujemy absurdy, nic więcej, żadnych chęci.