Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaki rodzaj lucznikow lepszy  (Przeczytany 10472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Seahawk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaki rodzaj lucznikow lepszy
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 04, 2011, 20:33:53 »
    Tak i przy oblężeniu padają jak muchy, nie zadając prawie żadnych szkód.

Ja jak grałem to byłem pod wrażeniem khegrickich łuczników więc nie sądze żeby byli aż tak słabi .

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 04, 2011, 22:40:17 »
    Vaegirscy lucznicy + Rhodoccy sierzanci = Taktyczna Rzeź :D
    Retarded are everywhere

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 15, 2011, 09:42:37 »
    Vaegirscy strzelcy z huskaralmi są lepszym rozwiązaniem.Nordyccy na siege się nadają bo mają dobre jak na archera pancerze.

PROBLEM?

Offline Czarny Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 17, 2011, 16:30:57 »
    A no jeśli tylko Ty jako łucznik, to zmienia postać rzeczy. A jaka armia, to zależy od Ciebie (i od tego czy chcesz mieć ją jednolitą czy mieszać jednostki z różnych frakcji). Osobiście grając łucznikiem dowodziłem vaegirami i było całkiem całkiem. Nie mam doświadczenia takiego żeby wypowiedzieć się szerzej, bo oprócz tej jednej rozgrywki z czysto vaegirską armią zawsze stosuję mieszanki.
    Tak, może to i wyjście. Ja teraz gram 300 huskralami i wszystko podbijam na swojej drodze. Polecam armię jednolitą.
    Why so serious?

Offline Vodka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 19, 2011, 19:05:51 »
    Właśnie lepsze są armie urozmaicone. Jedyny problem jest w tym że gdy prowadzisz wojnę z jakimś królestwem z którego są osoby w twojej armii, to morale tych właśnie żołnierzy zaczyna drastycznie spadać i odchodzą z drużyny.

[EDIT] - Założyłem nawet temat poświęcony właśnie temu problemowi
    « Ostatnia zmiana: Maja 26, 2011, 15:06:47 wysłana przez Vodka »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 22, 2011, 14:05:00 »
    Dlatego armie mieszane trzyma się w zamku. W polu najlepsza jest kawaleria. Jeżeli nie damy się wciągnąć w bitwę na wzgórzach, to wygraną mamy w kieszeni. Natomiast gdy dysponujemy potężną armią zbieramy ją i ruszamy na wrogi zamek/miasto. w tym czasie morale nie powinno, aż tak spaść by zaczęli masowo dezerterować.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 26, 2011, 13:11:58 »
    Jak podciągniesz reputacje bardzo wysoko i walk unikać nie będziesz, to spokojnie i 200 chłopa utrzymasz

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 02, 2011, 14:11:04 »
    Tyle ze miejsce na 200 czy 300 ludzi to znajda sie jak juz nie będzie co podbijac, a tak wogole to jak założysz własne krolestwo, wszystkich podbijesz i odejdziesz od siebie to jaki kolor będą miały twoje byłe miasta itp. I jak będę sie zwac
    (click to show/hide)

Offline Zjadacz chleba

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    • REMOVE BUŁKI
    « Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 23, 2011, 18:04:03 »
    Dla mnie też to jest dziwne, bo chłop co w polu całe życie pracuje, nagle staje się szlachcicem...
    Teraz zauważyłem że nie powinno się rekrutować z obcych wiosek, a to dlaczego? Ponieważ chłop był własnością swojego pana i nie mógł bezkarnie od niego odejść.
    Śmieszne także jest to, że na początku możesz dać:
    Ojciec był złodziejem, Ty dzieckiem stepów, a zostałeś szlachcicem. Ciekawe jak?
    Chłopi mogli być niewolni i wolni ;] fajnie brzmi w każdym razie ci drudzy mogli sobie robić co chcieli
    poza tym gospodarstwo otrzymywał najstarszy syn a młodsi mogli sobie co najwyżej jechać na wojnę i utrzymywać się z wojaczki

wracając do łuczników rekrutuj rhodockich strzelców i vaegirskich łuczników podczas bitew strzelcy powinni być w 1 rzędzie łucznicy w 2 jeśli wróg w ogóle do ciebie dojdzie to strzelcy sobie z nim poradzą w walce wręcz