Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PanZarlok

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4470 dnia: Kwietnia 08, 2016, 13:07:18 »
    Witam otóż od czasu gdy zainstalowałem moda mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić, występuje on w wersji expended jak i gameplay, podczas wykonywania pierwszej misji gdy już odbijamy brata kupca i wchodzimy do kryjówki łapie niesamowitego laga, fpsy spadają do 1, okazuję się że pojawia się około 200-300 wrogów. Tak samo się dzieje podczas wykonywania misji gdy szkoli się chłopów w swoim lennie a następnie atakują bandyci. Udało mi się zrobić screenshota jak to mniej więcej wygląda, to jest tylko część wrogów : http://www.fotosik.pl/zdjecie/aea82577d3a5dd74  nie jest to wina sejwa bo próbowałem na kilku,   ktoś miał podobny problem, ktoś wie jak rozwiązać ?

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #4471 dnia: Kwietnia 08, 2016, 15:41:21 »
    Graj normalną postacią, bez importu i kodów.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4472 dnia: Kwietnia 09, 2016, 17:20:36 »
    Ja mam pytanie po zdobyciu zamku i stworzeniu nowego Państwa wybiera się politykę i kulturę i tam jest coś takiego jak frakcja gracza obok reszty państw więc mam pytanie czy można ostawić jak będzie uzbrojony nasz rekrut , piechur łucznik itp ...
    Jeśli tak to proszę o info jak to zrobić

Offline Tanatos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4473 dnia: Kwietnia 17, 2016, 12:06:20 »
    Witam, pojawia mi się taki błąd:
    http://i68.tinypic.com/35hdyfa.jpg
    Co mogę z tym zrobić?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4474 dnia: Kwietnia 17, 2016, 14:42:56 »
    Najlepiej skopiuj i zachowaj folder z zapisami gry z "Moich Dokumentów" i przeinstaluj grę. Nie kombinowałeś coś przy przedmiotach z gry?

Offline Tanatos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4475 dnia: Kwietnia 17, 2016, 15:29:07 »
    Nie kombinowałem, włożyłem Florisa do folderu Modules i takie coś przy uruchamianiu. Próbowałem zamieniać pliki Native na te z Florisa, ale potem jest kolejny błąd z teksturami.
    EDIT: Ma jakieś znaczenie to, że Mount and Blade mam na wersji 1.132?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2016, 17:09:12 wysłana przez Lew »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #4476 dnia: Kwietnia 17, 2016, 17:08:27 »
    Tak. Obecna wersja moda jest na nowszą wersję WB. Jeśli masz warbanda steamowego... to od dawna powinieneś mieć opcję aktualizacji. A jeśli masz nonsteam, to ściągasz ze strony tw, wpisujesz swój klucz i śmigasz na najnowszej.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #4477 dnia: Kwietnia 17, 2016, 17:09:03 »
    Jeśli masz którąś z nowszych wersji Florisa, to za pewne przez to Ci wywala błąd. Ale skoro ani nie aktualizowałeś Florisa, ani Warbanda to trochę dziwne. Nie mniej jednak, zainstaluj aktualizację do obu - chyba, że Ci zależy na zapisach, bo za pewne nie są kompatybilne z nowsza wersją Florisa.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4478 dnia: Kwietnia 21, 2016, 18:22:57 »
    Hejos,jakiś czas temu  wyszła wersja w warsztacie Steam Floris Evolved z różnymi usprawnieniami od poprzednich wersji. Nie zauważyłem, by jego temat był poruszany na forum. Mod jakoś wielu nowych tekstów nie zawiera, lecz gdy wgrywa się spolszczenie do Florisa 2.5   (dokładnie to http://chomikuj.pl/chojmik/inne/FLORIS.pe*c5*82ne+spolszczenie+wer.0.95,1473276546.rar) napisy są spolszczone poza naszymi ojczystymi znakami, więc chciałbym zapytać czy dałoby się jakoś to naprawić/usprawnić, bo chyba nie warto całego spolszczenia pisać od nowa :v

Offline Nomad78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4479 dnia: Maja 09, 2016, 10:20:26 »
    Witam,
    który plik należy edytować aby zmienić zasobność "item pool" na zamku uhhun?

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4480 dnia: Maja 11, 2016, 14:41:52 »
    witam wszystkich :) chciałem wrócić do Florisa i w instrukcji instalacji wyczytałem taki punkt :Open the textfile 'add to item_kinds1.txt', add the 1579 item lines to your item_kinds1.txt and raise the number on top of it with 1556.

Na Polski to będzie chyba coś takiego - Otwórz plik tekstowy item_kinds1.txt', a następnie dodaj linię 1579 dla twojego przedmiotu item_kinds1.txt.

Jak kiedyś instalowałem tego moda to nie robiłem takiej rzeczy a mod działał chyba dobrze, chyba że nie zauważyłem błędów. Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tym punkcie instalacji? Bo nic z tego nie rozumiem :/ z góry dziękuję

Offline rasterus

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #4481 dnia: Maja 12, 2016, 23:54:17 »
    To jest taki ręczny patch. Jest błąd w pliku, który możesz samodzielnie szybko poprawić.

Offline Qwestor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4482 dnia: Maja 17, 2016, 11:24:39 »
    Hejos,jakiś czas temu  wyszła wersja w warsztacie Steam Floris Evolved z różnymi usprawnieniami od poprzednich wersji. Nie zauważyłem, by jego temat był poruszany na forum. Mod jakoś wielu nowych tekstów nie zawiera, lecz gdy wgrywa się spolszczenie do Florisa 2.5   (dokładnie to http://chomikuj.pl/chojmik/inne/FLORIS.pe*c5*82ne+spolszczenie+wer.0.95,1473276546.rar) napisy są spolszczone poza naszymi ojczystymi znakami, więc chciałbym zapytać czy dałoby się jakoś to naprawić/usprawnić, bo chyba nie warto całego spolszczenia pisać od nowa :v
    Jeśli chcesz w tym modzie używać spolszczenia to musisz z niego usunąć pliki odpowiedzialne za ustalanie czcionki. A znajdziesz je w folderze moda w katalogach:
    Data/font_data.xmloraz
    Textures/font.ddsPo tych zabiegach polska czcionka będzie prawidłowo wyświetlana.

Offline KingToniaaS

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    « Odpowiedź #4483 dnia: Maja 17, 2016, 20:09:46 »
    O stary, dzięki! ^_^
    edit: Coby nie robić podwójnego posta. Jeśli jestem wasalem i mam miasto (z całkiem pokaźnym garnizonem) i będę chciał stworzyć własne państwo, to tamto miasto mi przepadnie razem z wojskiem, czy da się jakoś zrobić, by wciąż było  moje?
    edit2: Nie ważne, właśnie odkryłem, że przy wyrzekania się przysięgi można wybrać opcję zatrzymania swoich włości, ale wtedy traci się honor, z królem lecą stosunki w dół (ok.20) i z innymi lordami chyba o 5, lecz automatycznie zakłada się nowe państwo. Ale jako że moja stolica jest w tragicznym miejscu strategicznym nadal chcę przejąć inny zamek, toteż odkryłem, że mogę wysłać "przelew" armii do miejsca docelowego, ale zanim ten przelew dotrze tenże zamek przejmę, i wojsko pobiorę. Tylko nie wiem, czy kiedy stanę się królem, ten przelew będzie wciąż należał do mnie :v
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2016, 22:10:45 wysłana przez KingToniaaS »

Offline Zwiadowca

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4484 dnia: Maja 22, 2016, 00:30:39 »
    Pobrałem Florisa z najwyzszego downloadu opisanego na stronie jako 2.55 a moim oczom po otwarciu winrara ukazał się Floris w wersji 2.54 ostatnio zmodyfikowany w 2013r. Folder jest po prostu zle podpisany czy jednak ten download ktory, na stronie, znajduje sie na pierwszym miejscu jest niezaktualizowany? Jesli tak to z jakiego mirrora pobrac uaktualnienie do 2.55?

PS. Gdzie jest niby ten instalator? Wypakowałem wersje extended i zamiast 10GB mam 2gb... Czo robić, jak żyć...

Jest pełne spolszczenie do tego moda?
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2016, 02:27:06 wysłana przez Zwiadowca »