Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131237 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qwestor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4530 dnia: Kwietnia 17, 2017, 23:44:20 »
    Witam wszystkich, poniewaz jest to moj pierwszy post na tym forum. Mam problem ze spolszczeniem wersji 2.54. Mianowicie: chcialbym miec oryginalne, nie spolszczone nazwy jednostek z florisa, jak to zrobic?

Usuń ze spolszczenia plik o nazwie
    troops.csv

Offline remssey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4531 dnia: Maja 17, 2017, 14:42:10 »
    Witam, otóż mam pieniądze w skarbcu, jak mam je wypłacić? (mam tylko wioskę jako lenno) nie wiem gdzie szukać kogoś takiego jak skarbnik.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4532 dnia: Maja 18, 2017, 09:54:54 »
    Wg tego co jest zawarte w Floris Wiki, powinieneś go posiadać w momencie posiadania wioski (pojawia się przy starszym wioski). Poszukaj dokładniej, ewentualnie spróbuj wczytać starszy save i zrób to co zrobiłeś żeby ja zdobyć.

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4533 dnia: Lipca 09, 2017, 18:00:06 »
    Czy ktoś może mi pomóc?

W tamtym tygodniu wszystko było ok. Tylko we Florisie sie to dzieje - w TLD jest normalnie.

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4534 dnia: Lipca 09, 2017, 18:05:49 »
    Czy ktoś może mi pomóc?

(click to show/hide)

W tamtym tygodniu wszystko było ok. Tylko we Florisie sie to dzieje - w TLD jest normalnie.

Spróbuj skopiować plik 'font.dds' z folderu Textures w głównym folderze gry do folderu Textures w modzie.
    Bawiłeś się jakimiś programami do zmieniania czcionki? Jakiego języku gry używasz?

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4535 dnia: Lipca 09, 2017, 21:20:29 »
    Polskiego. Ja nic nie zmieniałem, ale TLD o ile sie nie myle ma własną czcionkę, może w tym problem?

Niestety, wgranie czcionki nic nie zmieniło.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2017, 21:22:23 wysłana przez WerewolfT16 »

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4536 dnia: Lipca 10, 2017, 13:56:39 »
    Polskiego. Ja nic nie zmieniałem, ale TLD o ile sie nie myle ma własną czcionkę, może w tym problem?

Niestety, wgranie czcionki nic nie zmieniło.

Spróbuj jeszcze przenieść plik 'font_data.xml' z folderu Data z głównego folderu z grą do folderu Data we Florisie.

Jeśli to nie pomoże, to ostatecznie spróbuj usunąć plik 'font.dds' z folderu Textures i 'font_data.xml' z folderu Data w folderze Florisa. Wtedy gra powinna automatycznie załadować czcionkę z Native i powinno działać na 100%.

Gdyby jednak żadna z tych opcji nie pomogła, to znaczy, że jakimś cudem zepsułeś sobie plik 'font_data.xml'. Wtedy wystarczy podmienić ten plik w folderze Data z głównego folderu gry na ten podstawowy (jeśli ktoś zechce się nim podzielić, albo znajdziesz gdzieś na internecie, w innym przypadku reinstall).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2017, 14:18:28 wysłana przez Garedyr »

"Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4537 dnia: Lipca 10, 2017, 18:51:36 »
    Floris nie miał ani pliku font ani font_data, po wgraniu ich nadal się nic nie zmieniło. A font_data.xml niestety w internecie znaleźć nie mogę, ktoś może sie podzielić?

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #4538 dnia: Lipca 10, 2017, 19:22:46 »
    Floris nie miał ani pliku font ani font_data, po wgraniu ich nadal się nic nie zmieniło. A font_data.xml niestety w internecie znaleźć nie mogę, ktoś może sie podzielić?

Problem występuje we wszystkich modach czy tylko we Florisie, występował już kiedyś?
    Sterowniki do karty graficznej aktualne?

Wersja Steam czy ze strony Taleworlds?

Font data dla ciebie

Link został usunięty, gdyż plik został już pobrany przez użytkownika szukającego pomocy.

Wiem, że udostępnianie plików gry jest raczej zabronione, jednak w tym przypadku, kiedy użytkownik dysponował swoją własną wersją pliku, postanowiłem uczynić wyjątek.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2017, 19:57:20 wysłana przez Garedyr »

Offline lathelus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4539 dnia: Lipca 14, 2017, 17:29:12 »
    Witam! Ma ktoś może informacje odnośnie jakiegoś spolszczenia do wesji Evolved florisa (Floris Evolved)? Od zawsze grałem we florisa, jednak ostatnio znalazłem jego nowszą wersję, tyle że nie ma do niej spolszczenia :(

Offline Szeregowy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4540 dnia: Lipca 25, 2017, 00:15:13 »
    Czy jeśli wybiorę drzewko jednostek z nativa to czas szkolenia jednostek, czyli ilość doświadczenia potrzebnego do awansu np. swadiańskiego zbrojnego na rycerza, jest taki sam jak w native? W tym drzewku, u rhodocków np. od prawie najlepszego kusznika do strzelca jest liczba 105, domyślam się że to coś z doświadczeniem, jednak nigdzie nie mogę znaleźć takiego schematu z nativa więc nie mogę porównać.  Rozszerzone drzewko ciekawie się zapowiada jednak trochę odstrzasza bardzo długi czas szkolenia najlepszych jednostek.

Offline bensik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4541 dnia: Sierpnia 11, 2017, 21:12:27 »
    Witam!

mam problem nie mogę rozpocząć nowej gry, jedynie samouczkek którego nie da sie przejść ponieważ nie ma broni na stole ( łuk ćwiczebny ) wersja 1.172

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4542 dnia: Sierpnia 11, 2017, 21:33:59 »
    Może głupi powód, ale czasem sam o tym zapominałem... Ale może masz już zajęte wszystkie miejsca na zapisy gry? Ponieważ to powoduje niemożliwość rozpoczęcia nowej gry.

Offline Medrek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4543 dnia: Października 23, 2017, 19:55:27 »
    Hej! Czy do Floris można
    - Dodać bohatera- towarzysza
    - Edytować jakiegoś towarzysza
    - I czy jest jakiś poradnik apropo samego dodawania npc takich?

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4544 dnia: Stycznia 19, 2018, 21:48:08 »
    Witam

Powróciłem do tego moda po jakiś czasie i nie mogę sobie za cholerę przypomnieć jak działa próg cenowy auto sprzedaży przedmiotów. Próg oznacza że nie wolno sprzedawać rzeczy droższych niż, czy tańszych niż ustalona wartość?