Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1132738 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #4545 dnia: Stycznia 19, 2018, 22:58:58 »
    Witam

Powróciłem do tego moda po jakiś czasie i nie mogę sobie za cholerę przypomnieć jak działa próg cenowy auto sprzedaży przedmiotów. Próg oznacza że nie wolno sprzedawać rzeczy droższych niż, czy tańszych niż ustalona wartość?
    Nie jestem teraz w grze ale wydaje mi się, że nie wolno sprzedawać rzeczy droższych niż ustalony próg.

Offline Szynsz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4546 dnia: Stycznia 19, 2018, 23:07:55 »
    Hmm ustaliłem próg 300 i zaznaczyłem wszystkie rodzaje przedmiotów, nie sprzedało się nic (miałem rzeczy po około 10 denarów), nawet jak ustawiłem minimalną mozliwa wartość nie sprzedało się nic. Nie kumam

Offline jezdem-indelikend

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4547 dnia: Lutego 23, 2018, 15:24:50 »
    witam mam problem dotyczący maksymalnej liczby jednostek znajdującej sie podczas bitwy ustalam w modzie ze chce by na mapie bitewnej bylo 600 ale mod w tym aspekcie nie działa i   nadal mam maksymalna liczbe z warbanda co zrobic ?:)

Offline pencammm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4548 dnia: Kwietnia 21, 2018, 20:30:40 »
    Ikonka downloadu spolszczenia chyba wygasła :P

Offline vice

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4549 dnia: Lipca 16, 2018, 17:15:15 »
    Witam. Szukałem i nie potrafię znaleźć rozwiązania. Mam wersje moda 2.54. Ściągnąłem spolszczenie, ale mimo to mod dalej jest "dwujęzyczny". Czy jest na to jakiś sposób, czy po prostu tylko część moda jest spolszczona?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #4550 dnia: Lipca 16, 2018, 20:20:30 »
    Musisz przed odpaleniem gry w opcjach, w tym okienku co wybierasz moduł, zmienić język gry.

Offline vice

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4551 dnia: Lipca 16, 2018, 21:05:03 »
    Mam od początku wybrany język polski. Wygląda to tak, jakby część z Native była po polsku, a część z moda po angielsku.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #4552 dnia: Lipca 16, 2018, 21:16:08 »
    To pewnie takie spolszczenie po prostu. Albo zle zainstalowałeś co też jest możliwe.

Offline vice

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4553 dnia: Lipca 17, 2018, 16:10:26 »
    Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz. Dlaczego wersja "gameplay", zajmuje dużo mniej niż "basic", która podobno nieznacznie zmienia gre?

Offline Nitsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4554 dnia: Lipca 26, 2018, 04:04:35 »
    Witam serdecznie,
    dlaczego po edycji pliku tekstowego w spolszczeniu w grze nic się nie dzieje? Chodzi mi drzewko rozwoju postaci. Zmieniłem sobie nazwy na takie jak w podstawce, a spolszczenie dalej jest takie jak przed edycją.
    Drugie pytanko, jak wyłączyć te irytujące powiadomienia odnośnie wrogich jednostek w pobliżu? W zakładce własna bitwa-> opcje moda wyłączyłem to, ale po ponownym uruchomieniu gry znów jest włączone.
    I ostatnie, czy istnieje jakaś lepsza wersja spolszczenia?

(click to show/hide)

Pomoże ktoś? Z góry dziękuje.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2018, 05:19:50 wysłana przez Nitsi »

Offline Nitsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4555 dnia: Lipca 26, 2018, 22:37:32 »
    Pomoże ktoś? :-)

Offline Tomczenko1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4556 dnia: Sierpnia 26, 2018, 21:57:24 »
    Witam mam taki problem otóż zainstalowałem wszystko poprawnie Floris 2.54 Expanded Mod Pack zainstalowałem spolszczenie 0.95 i gra jest dwujęzyczna jakiś pomysł uprzedzam w modułach przed rozpoczęciem gry ustawiłem Język Polski (Zawsze był Taki język) Używam Steam
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2018, 22:00:07 wysłana przez Tomczenko1 »

Offline LetoHess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4557 dnia: Września 24, 2018, 00:47:57 »
    Siema wszystkim. Od kilku dni gram sobie w Florisa, przegrałem już około 200 dni w grze. Na początku do nikogo nie dołączałem, grałem sobie sam, zdobywałem reputację, turnieje, wojsko itp. Teraz mam około 1000 reputacji, wojsko około 90 chłopa, 25lvl i czas na decyzję :D Oczywiście marzy mi się własne królestwo ale czy nie lepiej dołączyć do którejś ze frakcji żeby znaleźć jakieś znajomości i potem założyć własne państwo? Pytam, ponieważ nie za bardzo wiem jak odbywa się tu proces rekrutacji danego lorda do swego państwa? Musisz mieć z nim dobre stosunki czy jakoś to inaczej skomplikowane? Pamiętam, że we PoP brałeś lorda w niewolę o jak miałeś z nim pozytywne stosunki to przyłączał się do twojego królestwa :p
    Czy mógłby ktoś doradzić i wytłumaczyć?  :) z góry dzięki za pomoc :P

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4558 dnia: Września 24, 2018, 09:09:14 »
    Ogólna zasada jest taka, że musisz mieć:
    -duże prawo do rządzenia (zdobywa się je za pomocą pokojów będąc w jakiejś frakcji, czy bohaterów wysyłanych na misję - najlepsza kolejność do znalezienia tutaj - ustęp Emissary Sequence)
    -Jak najlepsze stosunki z lordami - to zawsze pomaga, a jest praktycznie wymagane dla bycia skutecznym; uważaj jednak na lordow, którzy są zbyt skorzy do zmieniania frakcji, bo jak nie dostaną od Ciebie wystarczającej ilości włości to się obrażą i uciekną (aczkolwiek to jest silnie powiązane ze stosunkami z nimi)
    -honor - wydaje mi się, że on również pomaga, aczkolwiek nie jestem na 100% pewny

Oczywiście łatwiej jest dołączyć do frakcji a później zrobić secesję - ja np swoją najlepszą próbę stworzenia państwa miałem kiedy przez misję lorda wywołałem wojnę Vaegirów (moja) z Rhodokami, i przejmowałem ich miasta i zamki. Udało mi się je zdobyć na własność (chyba 3 miasta i 2 zamki), po czym zrobiłem secesję. O i mieli daleko do mnie, więc się łatwo obroniłem praktycznie sam. Oczywiście od razu dałem włości - wioski - moim noble kompanom (najlepiej nie dawać im umiejętności oddziału, żeby ich później bez strat "uwolnić" i dać włości), miałem dużo obrońców w miastach i zamkach i maksymalne prawo do rządzenia.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #4559 dnia: Września 24, 2018, 10:50:46 »
    Ogólna zasada jest taka, że musisz mieć:
    -duże prawo do rządzenia (zdobywa się je za pomocą pokojów będąc w jakiejś frakcji, czy bohaterów wysyłanych na misję - najlepsza kolejność do znalezienia tutaj - ustęp Emissary Sequence)
    -Jak najlepsze stosunki z lordami - to zawsze pomaga, a jest praktycznie wymagane dla bycia skutecznym; uważaj jednak na lordow, którzy są zbyt skorzy do zmieniania frakcji, bo jak nie dostaną od Ciebie wystarczającej ilości włości to się obrażą i uciekną (aczkolwiek to jest silnie powiązane ze stosunkami z nimi)
    -honor - wydaje mi się, że on również pomaga, aczkolwiek nie jestem na 100% pewny

Oczywiście łatwiej jest dołączyć do frakcji a później zrobić secesję - ja np swoją najlepszą próbę stworzenia państwa miałem kiedy przez misję lorda wywołałem wojnę Vaegirów (moja) z Rhodokami, i przejmowałem ich miasta i zamki. Udało mi się je zdobyć na własność (chyba 3 miasta i 2 zamki), po czym zrobiłem secesję. O i mieli daleko do mnie, więc się łatwo obroniłem praktycznie sam. Oczywiście od razu dałem włości - wioski - moim noble kompanom (najlepiej nie dawać im umiejętności oddziału, żeby ich później bez strat "uwolnić" i dać włości), miałem dużo obrońców w miastach i zamkach i maksymalne prawo do rządzenia.

Nie wiem czy i w tej modyfikacji, ale na native liczyło się jeszcze czy masz znaczną przewagę zbrojną nad danym lordem, wtedy on rzucał coś w stylu: "może i czułbym się bezpieczniej w towarzystwie Twoim i Twoich kompanów", i nie wiem czy w Warband'zie lecz w podstawce M&B liczyło się też którą z opcji mu zaoferujesz^^
    (click to show/hide)