Można odejść poprzez zwykłą rozmowę z władcą i zachować swoje lenna? Super! Państwo-Miasto Durquba chyba niebawem powstanie jako osobna frakcja :D A gdy zdobędę już trochę ziem, to zmienię nazwę frakcji na jakąś bardziej pasującą do jej rozmiaru. Mam 531 ludzi w garnizonie, a w każdej chwili mogę tą liczbę zwiększyc do 600, więc oblężenia nie są mi straszne. Jedyne, czego się boję, to wojny z różnymi frakcjami - mam wiele manufaktur pobudowanych w różnych miastach i jak będę miał wojnę z każdą frakcją i moje manufaktury pójdą pod konfiskatę, to czeka mnie katastrofa finansowa. Poza tym, te wszystkie wojny negatywnie wpłyną na bogactwo miasta. Z drugiej jednak strony, to chciałbym mieć własną frakcję i poczuć się jak król. Mam prawo do rządzenia 51. Myślicie, że ktokolwiek uzna moją frakcję i zgodzi się zaoferować pokój? Wiem, że to niewiele ale zaczynałem jako kobieta z plebsu. A nie chcę już dłużej być przydupasem Chana Sanjara. Wolę poczuć, jak to jest samemu być władcą.
EDIT: Mam już prawo do rządzenia 69. Coraz lepiej.
Z taka iloscia prawa do rzadzenia nie powinienes obawiac sie ze bedziesz walczyc na 4 fronty, wazne jest zeby miec florisa w swojej kompanii, na starcie ma 6 pkt przekonywania, dzieki czemu mozesz go wyslac do krolestw i okazac cos w rodzaju pozdrowien, krolowie powinni raczej po tym uznac cie jako krola, lecz jesli ktorys cie nie uzna a Ty nic nie zrobisz(poprawa relacji jakies pakty) przez miesiac to spodziewaj sie raczej wojny.
Najlepszym wedlug
mnie sposobem na stabilnośc finansowa Twojego panstwa sa inwestycje w ziemie w roznych miastach, najlepiej Twoich wlasnych. Co 2 tygodnie masz przychod 1/10 od kazdego akra ktorego kupiles, mowiac krotko mozna miec ze wszystkich miast majac wykupione wszystkie akry w grze jakies pol miliona denarow^^Gdzie w tydzien ze wszystkich miast majac farbiarnie zarobisz ile?10-15k?
Ba malo tego, akrow w trakcie wojny nikt ci nie zabierze, jedyne utrudnienie to wejscie do miasta wroga, ale na Twoim poziomie rozgrywki to bulka z maslem, przynajmniej tak sadze.Jedyny minus to kwota inwestycji, ale szybko to wraca.Myslę tez ze masz zbyt duzy garnizon, jeszcze u mnie sie nie zdarzylo by jakikolwiek wrog zaatakowal zamek lub miasto z garnizonem wiekszym niz 300, bo mimo duzego poziomu trudnosci to niemal samobojstwo, nawet tysieczna armia.Wystarczy miec sporo lucznikow i troche ciezkiej piechoty, najlepiej nordow, ktorzy nie maja sobie rownych w oblezeniach.
a ten mod działa na 1.154?
Powinien, ale poki co jest na 1.153 i jeżeli bedziesz miec jakies bledy, miej pretensje do siebie.
czy ktoś miał podobny problem do mnie z Florisem 2.54, gdy próbuję dołączyć do turnieju w Tihrze, gra crashuje :/
To czesty blad, nie jestes wyjatkiem, niestety ogolnie na to poleca sie zainstalowanie gotowej pelnej(tzn.nie patchowanej z nizszej do wyzszej) wersji 1.53.Aczkolwiek ja tak zrobilem i nie pomoglo, w kazdym razie jest opcja by wylaczyc turnieje rozszerzone, możesz to zrobic w opcjach moda w menu obozu
panowie mam taki problem a mianowicie gdy chce odpalic exe'ca z FLM 2.54 to wlacza mi sie na krotko okienko cmd i nic wiecej sie nie dzieje. co to moze byc ?
Kluczowa informacja aby Ci pomoc to wiedziec skad sciagneles plik.