Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131359 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Irenvelle

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3645 dnia: Marca 19, 2013, 10:13:37 »
    Mozesz zmienic i nazwe krolestwa jak i kolor w kazdej chwili.Robi sie to w obozie, nie w opcjach moda lecz bodajze w czynnosciach.
    Watpie zeby wycofujac przysiege krol poprostu ci "podarowal" Twoje lenna, mysle ze jedyna opcja bylby bunt po "zlym" potraktowaniu przez krola.Jesli masz za dobre relacje z krolem, mozesz je przeciez popsuc, potem cos zdobyc(najlepiej miasto), on cie upokarza a Ty nagle wyskakujesz ze swoim krolestwem, wczesniej wyczyscil bym wszystkie garnizony twoich lenn, i szybko je zdobyl na nowo (bo niemam pewnosci czy Twoje lenna nie wroca do krola, wiem ze napewno to dzieki czemu sie zbuntujesz-najlepiej miasto- bedzie stolica Twojego krolestwa)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3646 dnia: Marca 19, 2013, 12:41:45 »
    SIEMA JESTEM NOWY !

Zainstalowałem tego najlepszego moda in the world mam np 2000 renomy z 40 honoru 99 prawo do rządzenia jak stać sie członkiem rodu króla np RAGNARA NORDÓW jestem jego wasalem mam relacje 100 oddany
    Trzeba z nim porozmawiać (jest tam gdzieś odpowiednia opcja) Z tego co pamiętam to miałem sporo problemu z dołączeniem do Króla Swadii (zawsze coś mu nie pasiło) jak dla mnie lepszym rozwiązaniem jest wybranie jakiegoś honorowego lorda z liczna rodziną bo wtedy polepszają się nam relacje ze wszystkimi jego krewniakami.

Czy po założeniu własnego państwa, będzie możliwość późniejszej zmiany jego nazwy? Czy jest gdzieś opcja odejścia od frakcji z zachowaniem swoich lenn? Myślę nad stworzeniem własnego państwa, ale nie chcę się bawić z zdobywanie zamków i liczenie na to, że władca jakimś cudem odmówi mi lenna(a wątpię żeby to zrobił, bo mam z nim wysokie stostunki i dużo reputacji).
    Można porozmawiać z władcą i odejść. W tym momencie pojawi się wybór ; oddajemy lenna i idziemy w pokoju albo zatrzymujemy co nasze i wojna z byłym panem ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #3647 dnia: Marca 19, 2013, 13:07:54 »
    Można odejść poprzez zwykłą rozmowę z władcą i zachować swoje lenna? Super! Państwo-Miasto Durquba chyba niebawem powstanie jako osobna frakcja :D A gdy zdobędę już trochę ziem, to zmienię nazwę frakcji na jakąś bardziej pasującą do jej rozmiaru. Mam 531 ludzi w garnizonie, a w każdej chwili mogę tą liczbę zwiększyc do 600, więc oblężenia nie są mi straszne. Jedyne, czego się boję, to wojny z różnymi frakcjami - mam wiele manufaktur pobudowanych w różnych miastach i jak będę miał wojnę z każdą frakcją i moje manufaktury pójdą pod konfiskatę, to czeka mnie katastrofa finansowa. Poza tym, te wszystkie wojny negatywnie wpłyną na bogactwo miasta. Z drugiej jednak strony, to chciałbym mieć własną frakcję i poczuć się jak król. Mam prawo do rządzenia 51. Myślicie, że ktokolwiek uzna moją frakcję i zgodzi się zaoferować pokój? Wiem, że to niewiele ale zaczynałem jako kobieta z plebsu. A nie chcę już dłużej być przydupasem Chana Sanjara. Wolę poczuć, jak to jest samemu być władcą.

EDIT: Mam już prawo do rządzenia 69. Coraz lepiej.
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2013, 16:45:20 wysłana przez Bot »

Offline rafi126

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3648 dnia: Marca 19, 2013, 17:51:33 »
    Ściągnąłem z torenta plik floris254.exe i włączyłem pokazało się okienko wziąłem  uruchom i po chwili pod floris254.exe pojawił się jakiś plik i wyskoczyło powiadomienie z avasta o zagrożeniu floris254.exe zniknął.Co to ma być ?

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #3649 dnia: Marca 19, 2013, 18:00:05 »
    Ściągnąłem z torenta plik floris254.exe i włączyłem pokazało się okienko wziąłem  uruchom i po chwili pod floris254.exe pojawił się jakiś plik i wyskoczyło powiadomienie z avasta o zagrożeniu floris254.exe zniknął.Co to ma być ?
    Prawdopodobnie to był wirus, spróboj jeszcze raz ściągnąć i wyłączyć avasta. Jeżeli nie podziała to masz nowego linka, z którego ściągałem:http://www.moddb.com/mods/floris-mod-pack/downloads/floris-mod-pack-254-installer
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3650 dnia: Marca 19, 2013, 19:29:08 »
    Można odejść poprzez zwykłą rozmowę z władcą i zachować swoje lenna? Super! Państwo-Miasto Durquba chyba niebawem powstanie jako osobna frakcja :D A gdy zdobędę już trochę ziem, to zmienię nazwę frakcji na jakąś bardziej pasującą do jej rozmiaru. Mam 531 ludzi w garnizonie, a w każdej chwili mogę tą liczbę zwiększyc do 600, więc oblężenia nie są mi straszne. Jedyne, czego się boję, to wojny z różnymi frakcjami - mam wiele manufaktur pobudowanych w różnych miastach i jak będę miał wojnę z każdą frakcją i moje manufaktury pójdą pod konfiskatę, to czeka mnie katastrofa finansowa. Poza tym, te wszystkie wojny negatywnie wpłyną na bogactwo miasta. Z drugiej jednak strony, to chciałbym mieć własną frakcję i poczuć się jak król. Mam prawo do rządzenia 51. Myślicie, że ktokolwiek uzna moją frakcję i zgodzi się zaoferować pokój? Wiem, że to niewiele ale zaczynałem jako kobieta z plebsu. A nie chcę już dłużej być przydupasem Chana Sanjara. Wolę poczuć, jak to jest samemu być władcą.

Więc uzbrój się w kasę za wczasu. Idź na grupki bandytów, którzy mają dużo łowców głów jako więźniów. Zbierz ich z 60, potem walcz z bandytami. Za 50 leśnych lub pustynnych dostajesz 6500. Ci z tundry są chyba droźsi. Jak masz tylko łowców głów w drużynie, to przeważnie po każdej walce będziesz miał ich max.

Offline rafi126

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3651 dnia: Marca 19, 2013, 21:37:22 »
    wyłączyłem avasta i działa a pilik nie ma wirusa bo przed uruchomieniem go skanowałem, porombane to ale działa w końcu.

Offline rafi126

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3652 dnia: Marca 19, 2013, 21:46:47 »
    a ten mod działa na 1.154?

Offline Thys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3653 dnia: Marca 19, 2013, 22:21:07 »
    czy ktoś miał podobny problem do mnie z Florisem 2.54, gdy próbuję dołączyć do turnieju w Tihrze, gra crashuje :/

Offline lukaajn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3654 dnia: Marca 19, 2013, 23:07:31 »
    panowie mam taki problem a mianowicie gdy chce odpalic exe'ca z FLM 2.54 to wlacza mi sie na krotko okienko cmd i nic wiecej sie nie dzieje. co to moze byc ?

Offline GruByGuru

• Użytkownik
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3655 dnia: Marca 20, 2013, 11:32:28 »
    Mam taki problem gdy włączę mapę ( okno taktyczne, wydawanie rozkazów na mapie )
    pojawia mi się tekstura na cały pulpit moge wysłać screena
    szukałem w faq anie tego błędu nie macie :P
    myślę że macie na to jakiś sposób a jeżeli nie to no sobie pograłem w florisa ;(

Offline ziomekromek99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3656 dnia: Marca 20, 2013, 15:02:21 »
    Najlepiej miec v 154  w menu obozu musisz wyłączyć zaawansowane turnieje to ci sie nie wyłączy albo po prostu nie chódz na turnieje najlepiej windows 7 64 bit mi pomogła zainstalowanie tej wersij wina oraz patcha 154  i ściągnicie sobie tego patcha ja mam jeszcze pytanko do tekstur broni i drzew bo czasem dziwnie wyglądają

Offline Irenvelle

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3657 dnia: Marca 20, 2013, 15:12:07 »

Z taka iloscia prawa do rzadzenia nie powinienes obawiac sie ze bedziesz walczyc na 4 fronty, wazne jest zeby miec florisa w swojej kompanii, na starcie ma 6 pkt przekonywania, dzieki czemu mozesz go wyslac do krolestw i okazac cos w rodzaju pozdrowien, krolowie powinni raczej po tym uznac cie jako krola, lecz jesli ktorys cie nie uzna a Ty nic nie zrobisz(poprawa relacji jakies pakty) przez miesiac to spodziewaj sie raczej wojny.
    Najlepszym wedlug mnie sposobem na stabilnośc finansowa Twojego panstwa sa inwestycje w ziemie w roznych miastach, najlepiej Twoich wlasnych. Co 2 tygodnie masz przychod 1/10 od kazdego akra ktorego kupiles, mowiac krotko mozna miec ze wszystkich miast majac wykupione wszystkie akry w grze jakies pol miliona denarow^^Gdzie w tydzien ze wszystkich miast majac farbiarnie zarobisz ile?10-15k?
    Ba malo tego, akrow w trakcie wojny nikt ci nie zabierze, jedyne utrudnienie to wejscie do miasta wroga, ale na Twoim poziomie rozgrywki to bulka z maslem, przynajmniej tak sadze.Jedyny minus to kwota inwestycji, ale szybko to wraca.Myslę tez ze masz zbyt duzy garnizon, jeszcze u mnie sie nie zdarzylo by jakikolwiek wrog zaatakowal zamek lub miasto z garnizonem wiekszym niz 300, bo mimo duzego poziomu trudnosci to niemal samobojstwo, nawet tysieczna armia.Wystarczy miec sporo lucznikow i troche ciezkiej piechoty, najlepiej nordow, ktorzy nie maja sobie rownych w oblezeniach.
    a ten mod działa na 1.154?
    Powinien, ale poki co jest na 1.153 i jeżeli bedziesz miec jakies bledy, miej pretensje do siebie.
    czy ktoś miał podobny problem do mnie z Florisem 2.54, gdy próbuję dołączyć do turnieju w Tihrze, gra crashuje :/
    To czesty blad, nie jestes wyjatkiem, niestety ogolnie na to poleca sie zainstalowanie gotowej pelnej(tzn.nie patchowanej z nizszej do wyzszej) wersji 1.53.Aczkolwiek ja tak zrobilem i nie pomoglo, w kazdym razie jest opcja by wylaczyc turnieje rozszerzone, możesz to zrobic w opcjach moda w menu obozu
    panowie mam taki problem a mianowicie gdy chce odpalic exe'ca z FLM 2.54 to wlacza mi sie na krotko okienko cmd i nic wiecej sie nie dzieje. co to moze byc ?
    Kluczowa informacja aby Ci pomoc to wiedziec skad sciagneles plik.

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #3658 dnia: Marca 20, 2013, 17:40:40 »
    Wielkości garnizonu już jednak nie zamierzam zwiększać. Tylu ludzi jestem w stanie utrzymać, więc jest dobrze. Lepiej jednak na wszelki wypadek mieć więcej ludzi niż mniej, bo przezorny zawsze ubezpieczony. Daję spokojnie radę z utrzymywaniem takiego garnizonu, a jak wybuduję jeszcze trochę farbiarni, to będzie dobrze. I może jeszcze te akry, bo skoro nikt mi ich nie odbierze w czasie wojny, to tylko się cieszyć.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3659 dnia: Marca 20, 2013, 20:34:39 »
    Pamiętaj, że im biedniejsze jest miasto, tym tańsze są akry. Np. w biednym możesz kupić za 600, a w bogatym za 1200. Można to wykorzystać. Jeśli jesteś pewien, że miasto się rozwinie, to lepiej kupować w tych biednych. Ja kupiłem w Halmar za 680, a teraz są warte 1160.