Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131322 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3630 dnia: Marca 15, 2013, 16:36:52 »
    Myślę, że tamte nazwy były klimatyczne. Kawalerzysta u Vaegirów? Potraktowałeś wszystko z punktu widzenia, że się tak wyrażę, Swadii. Nic w niej nie zmieniłeś, a wszystkie inne frakcje podporządkowałeś pod taki zachodnioeuropejski styl. Nordycki rycerz, nordycki sierżant, khergicki zbrojny (o zgrozo!). Już o nordyckim kuszniku nie wspomnę... Jak myślisz, czy w państwie takim jak Khergici mogło funkcjonować wyrażenie jak zbrojny? Może się mylę, ale według mnie jest to określenie raczej europejskie i podejrzewam, że używano innych (być może takich, jakie są w oryginalnym Florisie). Gra przedstawia nazwy używane przez daną frakcję, Ty zaproponowałeś jak sam je widzisz. Jeśli Ci się to podoba i nie możesz patrzeć na te domyślne, to możesz sobie zmienić. Być może znajdą się osoby, którym też się one spodobają. Ja jednak tego nie kupuję.

Offline domi350

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3631 dnia: Marca 15, 2013, 17:34:12 »
    Mam chyba małe rozwiązanie jeśli chodzi o te zbugowane turnieje
    http://floris.wikia.com/wiki/Issue_Entering_tournaments_for_some_people_causes_the_game_to_crash

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #3632 dnia: Marca 15, 2013, 17:54:43 »
    Disable the enhanced tournaments using the camp -> mod options page. (1.153)
    To już było wspomniane w FAQ, które znajduje się gdzieś w tym temacie. Nic nowego nie napisałeś. Rozwiązanie to jest po prostu do dupy, ale chyba na chwilę obecną nie ma innego.

A czy te turnieje nie są przypadkiem zabugowane tylko w pirackich wersjach?

Offline domi350

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3633 dnia: Marca 15, 2013, 18:49:49 »
    Nie masz racji to właśnie działa i to bardzo dobrze, a turnieje są zbugowane u wszystkich i to jest bez znaczenia czy ktoś ma pirata czy nie.

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3634 dnia: Marca 15, 2013, 18:55:58 »
    Naprawdę? U mnie działają turnieje. Jest w nich jeden bug, ale działają bez zarzutów i zarabiać się na nich da. A twoje rozwiązanie wyłącza te turnieje i ustawia te domyślne, nativovskie. Ja gram na ulepszonych turniejach, mogę przesłać screena jak nie wierzysz.

Offline domi350

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3635 dnia: Marca 15, 2013, 19:01:31 »
    A jaką masz wersje warbanda 1.143 czy 1.153?

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3636 dnia: Marca 15, 2013, 21:14:30 »
    1.153

To uderzanie przeciwników tarczą jest po prostu durne. Nosz, kurde! Walczę pieszo z przeciwnikiem, zasłaniam się tarczą. Chcę wyprowadzić bardzo szybki cios, więc klikam LPM - zamiast zadać normalny cios, uderzam przeciwnika tarczą, jednocześnie się odsłaniając i dostając dwuręczniakiem w twarz od stojącego obok przeciwnika! Kurde!
    Niech twórcy zmienią to uderzanie tarczą. Zamiast feralnego LPM, niech do tego służy wciśnięcie rolki od myszy. Już nawet jakikolwiek przycisk na klawiaturze byłby lepszym rozwiązaniem!
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2013, 22:17:30 wysłana przez HUtH »

Offline domi350

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3637 dnia: Marca 15, 2013, 22:04:02 »
    Jeżeli ktoś ma problem z turniejami i ma wersje 1.153 to niech spróbuje zmienić na 1.143 i powinno działać. :)

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3638 dnia: Marca 16, 2013, 12:14:51 »
    Jeżeli ktoś ma problem z turniejami i ma wersje 1.153 to niech spróbuje zmienić na 1.143 i powinno działać. :)
    Mi tam turnieje działały bez błędnie i na najnowszej wersji WB (co prawda już dawno w moda nie grałem ;) ) ale są ludzie którym robią błędy (nawet na dobrych sprzętach) i jak na razie jedynym rozwiązaniem jest już wielokrotnie przypominane tutaj powrócenie do tych z "native"

Co do uderzenia tarczą to trzeba się przyzwyczaić i mieć dobre wyczucie :) Jak już nauczyłem się co i jak to wygrywałem solówki z kilkoma wrogami na raz. Najbliższy dostawał w łeb tarcza a kolejny mieczem po bebechach i tak na zmianę xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline munka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3639 dnia: Marca 17, 2013, 15:45:29 »
    Witam, mam problem z modem, być może było, ale niestety czasu na wertowanie 253 stron nie mam. No więc sprawa wygląda tak, mod odpala się normlnie, i na pierwszy rzut oka wszystko wygląda normalnie. Niestet nie po wiecej jak 5 min (niekiedy 15min) grania wyrzuca mnie do pulpitu. Przy takich okazach jak rozpoczęcie turnieju, przeglądanie drzewek rozwoju, inspekcja obozu, przechodzienie z mapy do bitwy i odwrotnie (zwłszcza przy wycowywaniu). To też mam pytanie czy wie ktoś może co można zaradzić, gra i mod są spolszcone, może to jest problem ? Gram na m&b warband path 1.154 bodajże. Bardzo prosze o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedź :D 

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3640 dnia: Marca 18, 2013, 01:21:24 »
    Jaki masz komputer? Na jakich ustawieniach graficznych grasz?

Offline Irenvelle

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3641 dnia: Marca 18, 2013, 10:36:36 »
    Twoje problemy nie wynikaja z ustawien graficznych(a jesli juz to problemy ze sprzetem/sterownikami), wywalanie tournamentow napewno jest spowodowane cytuje "bledami nie od strony moda spowodowanymi prawdopodobnie przez zle zainstalowanego warbanda.
    Co do reszty problemow, stawiam ze masz zbyt nowego warbanda + zle zainstalowanego.Jesli sie myle i tak nie pozostaje ci nic innego jak:
    Odinstalowanie gry(masz opcje zachowania savow)
    Florisa
    ----
    Zainstalowanie gry w wersji 1.153
    Zainstalowanie Florisa czystego(nie instaluj spolszczenia, wiem jak wygodne jest granie ze spolszczona gra jak i modem, szanuje to- lecz wiem jak mimo ciezkiej pracy tworcow spolszczenie jest kiepskie, jest pelno baboli i byc moze-chociaż wątpie- wplywa to na twoje crashe)
    Niestety po wczytaniu savow z wersji polskiej generalowie i tak beda miec polskie nazwy, wiec lepiej zaczac od nowa.
    Na problem turniejow jedyny sposob to wylaczenie w opcjach moda rozszezonych turniejow.

Offline ziomekromek99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3642 dnia: Marca 18, 2013, 19:00:01 »
    SIEMA JESTEM NOWY !

Zainstalowałem tego najlepszego moda in the world mam np 2000 renomy z 40 honoru 99 prawo do rządzenia jak stać sie członkiem rodu króla np RAGNARA NORDÓW jestem jego wasalem mam relacje 100 oddany

Offline ziomekromek99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3643 dnia: Marca 18, 2013, 19:06:53 »
    dzie jestr jeszcze tajemniczy handlarz bo nie znalazłem plis o szybka odp

Offline Bot

• Użytkownik
    • Hail!
    « Odpowiedź #3644 dnia: Marca 19, 2013, 02:49:26 »
    Na lekcji języka polskiego. Zaprasza cię on serdecznie na nią, może się czegoś nauczysz.

Czy po założeniu własnego państwa, będzie możliwość późniejszej zmiany jego nazwy? Czy jest gdzieś opcja odejścia od frakcji z zachowaniem swoich lenn? Myślę nad stworzeniem własnego państwa, ale nie chcę się bawić z zdobywanie zamków i liczenie na to, że władca jakimś cudem odmówi mi lenna(a wątpię żeby to zrobił, bo mam z nim wysokie stostunki i dużo reputacji).