Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131265 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BeCool12

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3495 dnia: Stycznia 08, 2013, 16:12:13 »
    Nie możesz wybrać przy instalacji czy przy uruchamianiu ? Język się zmienia przy uruchamianiu gry w "luncherze" po kliknięciu "configure" a jeśli tam nie ma polskiego to po prostu  nie masz spolszczonego WB.
    Dobra dzięki

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3496 dnia: Stycznia 09, 2013, 13:49:09 »
    Jeżeli się nie mylę, spolszczenie jest w folderze languages w wersji DevSuite. Wystarczy je skopiować tam gdzie trzeba. ;)

I mam takie pytanie.: Czemu nadzorca wojsk szkoli wojsko w zamkach, tylko do poziomu A3, I3 (drzewko rozwoju rozszerzone) ?? I czy jest możliwość wyszkolenia tych rekrutów do wyższego poziomu (A4,A5), pomijając zabieranie ich na jakieś bitwy?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #3497 dnia: Stycznia 09, 2013, 22:07:31 »
    Czemu szkoli tylko do tego poziomu ?! Cóż zapewne dlatego by nie było za łatwo :) Raczej nie da się tego zmienić chyba że ktoś umie grzebać w stryptach (ale trzeba najpierw wiedzieć w którym xD)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #3498 dnia: Stycznia 10, 2013, 20:21:36 »
    Mam taki problem, ponieważ gry chc
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Life is too short.
    « Odpowiedź #3499 dnia: Stycznia 10, 2013, 20:24:24 »
    Mam taki problem, ponieważ chce wyjść zamąż za Panne Gaetą, lecz gdy jade do zamku w którym ona przebywa i to pisze: "Nie wiem, gdzie się podział mo niespokrewniony, który zgodnie z tradycją powinien nadzorować nasz ślub. Może powinniśmy poczekać, aż się znajdzie..." Czekam już z miesiąc i co chwile mówi to samo. Pomóżcie.

Przepraszam za tą pierwszą wiadomość, ponieważ coś mi się "zwaliło".
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3500 dnia: Stycznia 12, 2013, 02:17:12 »
    Odświeżam M&B to i Florisa. Mam pytanie, co jest z tym zaciąganiem się do armii? Zaplanowałem iść do wojska, ''wyexpić'' się do 5-7 poziomu i spierniczyć z ekwipunkiem. I wszystko w porządku, tylko że nie mogę awansować. Ten ''Awans Day'' czy jak mu tam w raportach, jest to data która była zawsze 3 dni temu. To jakiś bug? Bo wytłukłem masę Khergitów w walce, doświadczenie do awansu to 0, a ja dalej jestem zwykłym wieśniakiem. Za nic nie mogę awansować. W 2.4 pamiętam jakoś to działało. Jakiś pomysł?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3501 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:43:09 »
    Kilka pytań ;]
    Czy mod będzie działał na 1.154?
    Oprócz "instalatora" trzeba także pobrać "Paczkę 7zip", tak?

P.S. W pierwszym poście jest "Kompatyilność" zamiast "Kompatybilność" ;]

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3502 dnia: Stycznia 12, 2013, 12:22:11 »
    Mam taki problem, ponieważ chce wyjść zamąż za Panne Gaetą, lecz gdy jade do zamku w którym ona przebywa i to pisze: "Nie wiem, gdzie się podział mo niespokrewniony, który zgodnie z tradycją powinien nadzorować nasz ślub. Może powinniśmy poczekać, aż się znajdzie..." Czekam już z miesiąc i co chwile mówi to samo. Pomóżcie.

Przepraszam za tą pierwszą wiadomość, ponieważ coś mi się "zwaliło".
    (click to show/hide)
    Być może siedzi gdzieś w lochach lub jest na wyprawie wojennej ale najprawdopodobniej to jakiś błąd. Możesz go poszukać ale ja bym rozejrzał się za inną panną ;)

Odświeżam M&B to i Florisa. Mam pytanie, co jest z tym zaciąganiem się do armii? Zaplanowałem iść do wojska, ''wyexpić'' się do 5-7 poziomu i spierniczyć z ekwipunkiem. I wszystko w porządku, tylko że nie mogę awansować. Ten ''Awans Day'' czy jak mu tam w raportach, jest to data która była zawsze 3 dni temu. To jakiś bug? Bo wytłukłem masę Khergitów w walce, doświadczenie do awansu to 0, a ja dalej jestem zwykłym wieśniakiem. Za nic nie mogę awansować. W 2.4 pamiętam jakoś to działało. Jakiś pomysł?
    Do każdego awansu potrzebne też są odpowiednie umiejętności, być może twojej postaci brakuje jakiegoś "punkciku" np. w jeździe konnej czy tam innej umiejętności. Mi zdarzało się też że co u niektórych lordów awanse były bardzo ale to bardzo rzadkim przypadkiem i wtedy zaciągałem się do innego.

Kilka pytań ;]
    Czy mod będzie działał na 1.154?
    Oprócz "instalatora" trzeba także pobrać "Paczkę 7zip", tak?

P.S. W pierwszym poście jest "Kompatyilność" zamiast "Kompatybilność" ;]
    Powinien działać.
    Jaką paczkę ?! Pobierasz tylko instalator (jeśli dobrze pamiętam to ta paczka to też jest pełny mod tyle że do wypakowania)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3503 dnia: Stycznia 12, 2013, 13:34:13 »
    To teraz następne pytanie, jeśli było to przepraszam, ale w FAQ go nie widziałem.
    Gdy naciskam ''backskape'' by sprawdzić liczebność wojska i podejrzeć mapę, znika mi obraz z gry. Tzn. mam mapę, mam tabelkę, ale już siebie i ''prawdziwego'' pola bitwy nie widzę. Jeśli ktoś chce mogę zamieścić screenshota. Jakiś pomysł?

Offline Haller

• Użytkownik
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #3504 dnia: Stycznia 12, 2013, 15:22:48 »
    To teraz następne pytanie, jeśli było to przepraszam, ale w FAQ go nie widziałem.
    Gdy naciskam ''backskape'' by sprawdzić liczebność wojska i podejrzeć mapę, znika mi obraz z gry. Tzn. mam mapę, mam tabelkę, ale już siebie i ''prawdziwego'' pola bitwy nie widzę. Jeśli ktoś chce mogę zamieścić screenshota. Jakiś pomysł?

Ja mam to samo. Nie znalazłem rozwiązania. Pewnie ot, taki mały bug. Wystarczy wejść do menu i wznowić ponownie grę. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak w ustawieniach modyfikacji w opcjach obozu włączyć sobie stałą mapkę w grze. Wtedy nie trzeba klikać za każdym razem backspace.
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline BeCool12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3505 dnia: Stycznia 12, 2013, 15:31:46 »
    Ja mam to samo. Nie znalazłem rozwiązania. Pewnie ot, taki mały bug. Wystarczy wejść do menu i wznowić ponownie grę. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak w ustawieniach modyfikacji w opcjach obozu włączyć sobie stałą mapkę w grze. Wtedy nie trzeba klikać za każdym razem backspace.
    Też tak mam ale jak klikam esc lub q i klikam gotowe to powraca do bitwy

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3506 dnia: Stycznia 12, 2013, 15:40:28 »
    @adamk23
    Dzięki

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3507 dnia: Stycznia 12, 2013, 15:51:58 »
    Też tak mam ale jak klikam esc lub q i klikam gotowe to powraca do bitwy

Też mam ten bug. Czytałem gdzieś, że w nowej wersji Florisa, ma to być naprawione. :)

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3508 dnia: Stycznia 13, 2013, 02:35:43 »
    Ok, akurat na escape sam wpadłem. Mapkę mam cały czas włączoną, tylko lubię sprawdzić jak się mają straty w walce po obu stronach, czy pobawić się w dowódcę i wydawać rozkazy na minimapie. No cóż, trzeba się przemęczyć.

Offline BeCool12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3509 dnia: Stycznia 13, 2013, 09:41:52 »
    Mam pytanie czy to normalne że mi spada limit liczebności wojska?