Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131317 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #3480 dnia: Grudnia 28, 2012, 18:46:10 »
     Niestety spolszczenie to nie działa na 2.53 gdy  włączam  grę to pisze not str found - new -game np itd

Offline czarekpiotrek2

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3481 dnia: Grudnia 28, 2012, 20:39:33 »
    Wybacz ale FAQ mi g pomogło;-__-

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #3482 dnia: Grudnia 28, 2012, 22:28:56 »
    Niestety spolszczenie to nie działa na 2.53 gdy  włączam  grę to pisze not str found - new -game np itd

No to musisz z pewnością robić coś źle. Mi działa idealnie. Niektóre wersy są tylko pominięte. Postępuj zgodnie z instrukcją.

Wybacz ale FAQ mi g pomogło;-__-

!!
    5. Czy jest bank w 2.5?
    Nie, nie ma banku ale jest coś co go zastępuje (wyjaśnia ałtsajder):
     (click to show/hide)
    To nie jest bank.Są to właściciele ziemscy, od których możesz zakupić ziemię oraz ją uprawiać.Kiedy Cię na nią nie stać, zawsze możesz pożyczyć kilka denarów od lichwy.
    W zależności od miasta oraz jego majętności masz jakąś tam ilość ziem...

1."Choose how many acres you wish to buy", czyli Wybierz ile akrów chcesz kupić.Paskiem niżej ustalasz ilość, następnie klikasz "Veryfi".Jeżeli chcecie sprzedać ziemię, wystarczy kliknąć na napis"Choose, how much...", tak aby było na końcu "sell" Pamiętajcie, że wartość sprzedawanej ziemi jest niższa niż kupno.
    2."Buy and prepare uncultivated land", czyli Kup i przygotuj nieuprawianą ziemię. j/w
    3."Choose, how much money you wish to borrow", czyli Wybierz ile pieniędzy chcesz pożyczyć j/w
    4."Pay of your debt" Sprać swoje zadłużenie. j/w Procent zadłużenia to 20% od kwoty, jeżeli spóźnicie się z zapłatą, procent ten wzrośnie do 40.

Zysk z ziem trafia do nas co dwa tygodnie, płatne od każdego akra ziemi.Pamiętajcie, że gospodarstwa nie będą dobrze zarabiały, gdy miasta będą dobrze zaopatrzone.
    Wartość ziemi jest opisywana w każdym mieście, ale z racji iż w każdym jest inaczej, będziecie musieli do tego dość samemu.
    Może nie jest to poradniczek z prawdziwego zdarzenia, ale wszystko jest opisane w grze...jedyny problem tego był taki, że nigdzie nie było napisane jak zatwierdzić zmiany.
    Jak już napisałem, po prostu podświetlamy napis i klikamy.

Proszę bardzo
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3483 dnia: Grudnia 29, 2012, 11:07:32 »

To pobierz nowszą wersję moda tam można już wybrać nasze spolszczenie podczas instalacji.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline czarekpiotrek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3484 dnia: Grudnia 29, 2012, 12:09:21 »
    No to musisz z pewnością robić coś źle. Mi działa idealnie. Niektóre wersy są tylko pominięte. Postępuj zgodnie z instrukcją.

!!
    Proszę bardzo
    Sry za nieuwagę.
    I dzięki;D

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #3485 dnia: Grudnia 30, 2012, 08:16:02 »
    A ten cały bufix czy jak tam się nazywa jest na wersje 1.134 ja ja mam 1.143  może dlatego?
    Spróbuje jeszcze raz
    Edit Dobra wiem już o co chodzi nie tą wersje moda zobaczyłem sry za kłopot

Offline mniewamlagi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3486 dnia: Grudnia 30, 2012, 13:50:37 »
    Cześć! Pobrałem moda wraz z spolszczeniem. Zainstalowałem, wszystko działa ładnie pięknie, tylko zamiast normalnej "ziemi" są twarze we wioskach, zaś podczas bitwy owa "ziemia" jest cała czarna, widać również tylko zarys budynków a nie ich całość . Można to w jakiś sposób naprawić?

Offline Zabro94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3487 dnia: Grudnia 30, 2012, 19:54:39 »
    Witam. Mam mod Floris 2.54, i zaisntalowane spolszczenie do tego moda (które swoją drogą nie spolszcza całkowicie moda), i gdy chcę wziąć udział w turnieju, gra mi się wyłącza.
    Jak włączyłem pierwszy raz to turniej zadziałał, potem już nie. Ktoś wie czemu?

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3488 dnia: Grudnia 30, 2012, 21:42:24 »
    Cześć! Pobrałem moda wraz z spolszczeniem. Zainstalowałem, wszystko działa ładnie pięknie, tylko zamiast normalnej "ziemi" są twarze we wioskach, zaś podczas bitwy owa "ziemia" jest cała czarna, widać również tylko zarys budynków a nie ich całość . Można to w jakiś sposób naprawić?

Czy grasz na wersji Gameplay? Jeśli tak, to odsyłam do FAQ. Część dla 2.5+, punkt 3.
    Jeżeli nie to hmm... spróbuj reinstalacji moda, uaktualnienia sterowników karty graficznej, bibliotek Visual C++ i różnych tego typu rzeczy.

Witam. Mam mod Floris 2.54, i zaisntalowane spolszczenie do tego moda (które swoją drogą nie spolszcza całkowicie moda), i gdy chcę wziąć udział w turnieju, gra mi się wyłącza.
    Jak włączyłem pierwszy raz to turniej zadziałał, potem już nie. Ktoś wie czemu?

Odsyłam do FAQ. Część dla 2.5+, punkt 11

Offline czarnasek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3489 dnia: Stycznia 02, 2013, 13:43:57 »
    Witam ;) chciałbym zapytać czy jest możliwość powrotu starego banku do Florisa ?  - oczywiście z mniejszymi odsetkami ;)

Jeśli chodzi o kupowanie akrów to:

Stworzyłem nową postać "Testera" Dodałem mu pieniędzy za pomocą tych kombinacji klawiszy. I wykupiłem ziemię w 5 miastach razem wpłaciłem ponad 80 tysięcy. A "ZYSK" z tych ziem  to 1321 denarów co 2 tyg. (z jednego miasta)  Nie starcza to na utrzymanie wojska , zakupienie ekwipunku, i jeszcze doskwiera nam głód :P

Kontynuując..   Czy dało by się może wytłumaczyć jak działa to kupowanie ziem ? Czytałem to co pisało w grze.

Pozdrawiam

Offline Haller

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3490 dnia: Stycznia 02, 2013, 16:06:22 »
    Witam ;) chciałbym zapytać czy jest możliwość powrotu starego banku do Florisa ?  - oczywiście z mniejszymi odsetkami ;)

Stworzyłem nową postać "Testera" Dodałem mu pieniędzy za pomocą tych kombinacji klawiszy. I wykupiłem ziemię w 5 miastach razem wpłaciłem ponad 80 tysięcy. A "ZYSK" z tych ziem  to 1321 denarów co 2 tyg. (z jednego miasta)  Nie starcza to na utrzymanie wojska , zakupienie ekwipunku, i jeszcze doskwiera nam głód :P

Kontynuując..   Czy dało by się może wytłumaczyć jak działa to kupowanie ziem ? Czytałem to co pisało w grze.

Pozdrawiam

Powrotu nie ma, chyba że po prostu zainstalujesz starszą wersję moda. Szczerze powiem, że odkąd gram we Florisa nigdy nie używałem banku ani nie korzystałem z ofert właścicieli ziemskich. Mój sposób utrzymania to tylko i wyłącznie wypady rabunkowe i ewentualnie podatki z moich włości :)
    Zerkałeś do FAQ? Część dla 2.5+, punkt 5.

Offline BeCool12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3491 dnia: Stycznia 08, 2013, 08:19:15 »
    To pobierz nowszą wersję moda tam można już wybrać nasze spolszczenie podczas instalacji.
    mam najnowszą wersje moda i nie mogę wybrać języka ..

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #3492 dnia: Stycznia 08, 2013, 08:49:02 »

Pozdrawiam

Najlepiej jest inwestowanie w miastach w produkcję. Osobiście zawsze sprawdzam co daje największy zysk, w stosunku do wydanych pieniędzy. To co sprawdziłem to inwestuj [w zależności od miasta] w tłocznie oleju, farbiarnie, hutę i wino.
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3493 dnia: Stycznia 08, 2013, 11:25:32 »
    mam najnowszą wersje moda i nie mogę wybrać języka ..
    Nie możesz wybrać przy instalacji czy przy uruchamianiu ? Język się zmienia przy uruchamianiu gry w "luncherze" po kliknięciu "configure" a jeśli tam nie ma polskiego to po prostu  nie masz spolszczonego WB.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline mishel24

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3494 dnia: Stycznia 08, 2013, 13:35:40 »
    Witam, mam pewien problem z tym modem. Otóż jestem po stronie uzurpatora i walczę z Nordami. I gdy podbijam jakikolwiek zamek czy cokolwiek, już zabrałem łupy, wszystko.. To wyskakuje mi okienko "Nie powinieneś tego czytać.. ( i tu cała lista przeciwników, których pokonałem ). Gdy wciskam opcję "Kontynuuj", nic się nie dzieje, tylko dodaje mi złota. I tak w nieskończoność. O dziwo dzieje się to tylko na jednym zapisie, więc wygląda na to, że tylko właściciel frakcji gracza nie może podbijać zamków czy miast. Ktoś może wie, co mam zrobić w tej sytuacji? Ciężko grać bez możliwości podbijania :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2013, 14:03:51 wysłana przez mishel24 »