Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131357 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2025 dnia: Stycznia 28, 2012, 23:13:54 »
    Witam.

O dziwo gra mi już nie crashuje... Może troszeczke czasem się zatnie, gdy przybywają uzupełnienia lub gdy dużo się dzieje na ekranie, ale już mnie nie wywala ;]

EDIT:
    To chyba przez to że wyłączyłem muze jak kolega z góry radził

tak poza tym to mod jest wyrombany w kosmos, naprawde miło się na nim gra

Skoro kraszuje wam grę z muzyką, to czy mogłaby ta osoba sprawdzić, czy dalej tak się dzieje, gdy zainstaluje się K-Lite Codec Pack 8.2.0  Może po prostu brak sterowników odpowiedzialnych za dźwięk.
    Mógłby to ktoś sprawdzić ?

Nie nie mi chodzi o przedmioty w tym sklepie w debug modzie. Tam gdzie masz wszystkie i możesz sobie kupić. Czy one się odradzają w tym sklepie?

Tak. Zakupiony przedmiot natychmiast pojawia się ponownie, gdy wrócisz do tego samego okna tuż po transakcji. Nie musisz całkowicie wychodzić. Kupujesz, wychodzisz do okna, w którym znajduje się opcja Move to next item. Wchodzisz ponownie i kupujesz pożądany przez ciebie przedmiot.

Ja tam sobie puszczam Sabaton i przy walkach jest w sam raz, o zwłaszcza Prima Victoria przy zdobyciu 1 zamku wymiata

No proszę. Sabaton to moja ulubiona kapela ;) A moimi ulubionymi utworami są Firestorm, Back in Control i Swedish Pagans. Swoją drogą, jak grasz Nordami to nawet Swedish Pagans jest na swój sposób klimatycznym utworkiem ;)

Offline Krygor4

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2026 dnia: Stycznia 28, 2012, 23:53:37 »
    Witam.

Skoro kraszuje wam grę z muzyką, to czy mogłaby ta osoba sprawdzić, czy dalej tak się dzieje, gdy zainstaluje się K-Lite Codec Pack 8.2.0  Może po prostu brak sterowników odpowiedzialnych za dźwięk.
    Mógłby to ktoś sprawdzić ?

Mówiłem że gra jednak  się kraszuje na oblężeniach nawet bez dźwięku więc na mnie nie licz
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline Kondis23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2027 dnia: Stycznia 29, 2012, 08:14:25 »
    Żeby gra działała to muszę zainstalować ten part1 i part2 i coś jeszcze ???
    Bo zainstalowałem to , ale nie działa ..

Offline Lazybones

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2028 dnia: Stycznia 29, 2012, 09:06:48 »
    Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tymi wersjami? Basic, Gameplay? Mam słaby komputer, i nie wiem która wersja ma najmniejsze wymagania. I co w nich jest dokładniej zawartego.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2029 dnia: Stycznia 29, 2012, 09:33:00 »
    Żeby gra działała to muszę zainstalować ten part1 i part2 i coś jeszcze ???
    Bo zainstalowałem to , ale nie działa ..
    Rozpakowujesz do jednego folderu i instalujesz...Nie działa?Dobrze wybrałeś ścieżkę?

Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tymi wersjami? Basic, Gameplay? Mam słaby komputer, i nie wiem która wersja ma najmniejsze wymagania. I co w nich jest dokładniej zawartego.
    A mógłbyś wytłumaczyć nam czemu tak trudno zajrzeć do FAQ, czy na pierwszą stronę tematu?

Offline azazel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2030 dnia: Stycznia 29, 2012, 09:44:18 »
    Witam ,  Floris Expanded Mod Pack 2.5 od czasu do czasu wywalał mnie na pulpit ale można było pograć lecz teraz nie mogę
    rozegrać żadnej bitwy [15 poziom ] każde starcie kończy się wywaleniem zmieniłem konfigurację na wszelkie sposoby i nic ,
    przeszukałem cały wątek i posprawdzałem wszystkie porady w praktyce nadal to samo
    czy twórcy planują wydanie jakiejś poprawki czy też koniec dla mnie z  Florise ,
    poprzednia wersja działała bezbłędnie

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2031 dnia: Stycznia 29, 2012, 10:43:13 »
    Witam ,  Floris Expanded Mod Pack 2.5 od czasu do czasu wywalał mnie na pulpit ale można było pograć lecz teraz nie mogę
    rozegrać żadnej bitwy [15 poziom ] każde starcie kończy się wywaleniem zmieniłem konfigurację na wszelkie sposoby i nic ,
    przeszukałem cały wątek i posprawdzałem wszystkie porady w praktyce nadal to samo
    czy twórcy planują wydanie jakiejś poprawki czy też koniec dla mnie z  Florise ,
    poprzednia wersja działała bezbłędnie

Grasz na expanded, zmień na gameplay lub basic.
    Wyłącz muzyke w grze albo http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,163475.msg3954028.html#msg3954028

A to moje pytanie; Jest jakis program do zmiany wyposażenia i nazwy niektórych jednostek w grze.
    Bo w femp 2.5 chciałbym sobie zrobić małą armie arkebuzerów , w tym celu przerobić jakąś jednostke lub nowe drzewko rozwoju nie wiem napiszcie co i jak.
    Pozdro:):)

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2032 dnia: Stycznia 29, 2012, 11:45:20 »
    Troop editor do ludzi a item editor do itemków

Offline Kondis23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2033 dnia: Stycznia 29, 2012, 11:50:48 »
    Rozpakowujesz do jednego folderu i instalujesz...Nie działa?Dobrze wybrałeś ścieżkę?
    To co zrobiłem to :
    Ściągnąłem part1, part2 rozpakowałem i wrzuciłem do jednego folderu ,a następnie cały folder do folderu Modules , nic więcej nie robiłem .

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2034 dnia: Stycznia 29, 2012, 13:20:37 »
    Kiedy wchodzę do marketplace w Reyvadin, Rivacheg, Curaw, i chce kupić broń to wyskakuje błąd : '' Unable to find mesh we_vae_bow_imperial ''. Wersja gameplay.

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2035 dnia: Stycznia 29, 2012, 13:59:09 »
    Jej udalo mi sie zrobic po swojemu dwie jednoski jeah.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2036 dnia: Stycznia 29, 2012, 14:16:37 »
    Widzę, że już grasz na polskiej wersji. szkoda tylko, że napisy nachodzą na cyfry i nie widać wartości siły jednoręcznej jaki dwu ręcznej broni :/ Może zamiast napisać Bronie jednoręczne zastąpić na Bronie 1-ręczne lub spróbować Broń Jednoręczna. Krótsze i moim zdaniem, wartości były by bardziej czytelne. No, ale to tylko ja ;)
    Pozdrawiam.

Offline Coper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2037 dnia: Stycznia 29, 2012, 17:28:13 »
    Witam.
    Jestem świeżym użytkownikiem Florisa i w związku z tym mam małe banalne pytanko na które nie znalazłem odpowiedzi na w/w stronicach...mianowicie jestem aktualnie "wolnym" hulakom a chciałbym zostac najemnikiem bądz wasalem któregoś z królestw problem polega na tym że nie wyświetla mi się okno dialogowe "czy moge coś dla ciebie zrobić" czy jakoś tak :) aby móc poprawić stosunki z danym kolesiem. Biegam tylko jak szaleniec i wyłapuje mizerne ilości bandytów.
    Pozdrawiam.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2038 dnia: Stycznia 29, 2012, 19:26:39 »
    To co zrobiłem to :
    Ściągnąłem part1, part2 rozpakowałem i wrzuciłem do jednego folderu ,a następnie cały folder do folderu Modules , nic więcej nie robiłem .
    Z tych części wychodzi instalka i trzeba ją odpalić aby zainstalować moda.

Widzę, że już grasz na polskiej wersji. szkoda tylko, że napisy nachodzą na cyfry i nie widać wartości siły jednoręcznej jaki dwu ręcznej broni :/ Może zamiast napisać Bronie jednoręczne zastąpić na Bronie 1-ręczne lub spróbować Broń Jednoręczna. Krótsze i moim zdaniem, wartości były by bardziej czytelne. No, ale to tylko ja ;)
    Pozdrawiam.
    Ale gra chyba na spolszczeniu z 2.4 bo o ile mi wiadomo to jeszcze nic nie wypuściliśmy :)

Witam.
    Jestem świeżym użytkownikiem Florisa i w związku z tym mam małe banalne pytanko na które nie znalazłem odpowiedzi na w/w stronicach...mianowicie jestem aktualnie "wolnym" hulakom a chciałbym zostac najemnikiem bądz wasalem któregoś z królestw problem polega na tym że nie wyświetla mi się okno dialogowe "czy moge coś dla ciebie zrobić" czy jakoś tak :) aby móc poprawić stosunki z danym kolesiem. Biegam tylko jak szaleniec i wyłapuje mizerne ilości bandytów.
    Pozdrawiam.
    To dziwne może grasz na spolszczeniu z 2.4. Jeśli tak to zmień język na angielski i poczekaj na nowe spolszczenie.

PS. Widział już ktoś najemne jednostki na słoniach (łowcy głów). Fajnie słoń wygląda ale zachowuje się jak koń no i ten jeździec na nim (raczej w nim xD) trochę komicznie wygląda.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2012, 19:31:51 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2039 dnia: Stycznia 29, 2012, 20:34:45 »
    Co do mojego poprzedniego posta chciałbym dodać, iż bug dotyczy dwóch niewidzialnych łuków : Bent Imperial War Bow, i Imperial War Bow.