Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131333 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #2010 dnia: Stycznia 28, 2012, 16:09:27 »
    Hehe, ja mam zawalony prawie cały dysk najróżniejszymi plikami, nic nie defragmentowałem itd. a floris ani razu mi jeszcze nie scrashowal.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2011 dnia: Stycznia 28, 2012, 16:43:20 »
    Hehe, ja mam zawalony prawie cały dysk najróżniejszymi plikami, nic nie defragmentowałem itd. a floris ani razu mi jeszcze nie scrashowal.
    Najwyraźniej Twoja konfiguracja jest wystarczająca do działania z Floris nawet z burdelem na dysku.Ciesz się! ;)

ałtsajder wszystkie te kroki już wykonałem, może poza tym pędzelkiem :)
    wobec tego mam jeszcze takie pytanie: czy po edytowaniu boot.ini (i zwiększaniu pliku stronicowania) też wam się "siada" grafika? mój komp działa wtedy tak, jakbym nie miał sterowników do karty graf. nawet przesuwanie okienek w windowsie przychodzi mu z trudem.
    w dxdiag pokazuje że nie mam directdraw ani direct3d i nie moge ich włączyć... może ktoś z was się z tym spotkał?
    Jaka karta?Ja mam GeForce 260GTX i mam podobną sytuację, ale już od dawna ze sterownikami dzieją mi się krzaki.Szczególnie przy na youtube, gdzie zawiesza mi się obraz w RGB, mignie z informacją "Sterownik karty graficznej przestał działać, ale odzyskał sprawność", czy też wyłączy się i wyłączy monitor.
    Z ostatnim sterownikiem, takich sytuacji w grze już nie mam....Jaki problem?Nie wiem...problem w tym, że wg. logów, raportów, skanów, wszystko jest w najlepszym porządku.Myślę, że musiałbym dorwać jakiś program diagnostyczny, który będzie śledził każdy ruch poszczególnego sprzętu...

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2012 dnia: Stycznia 28, 2012, 17:03:43 »
    Mam pytanie. W dziale WSZYSTKIE PRZEDMIOTY zobaczyłem broń palną. Czy ożna gdzieś ją kupić? Żołnierze frakcyjni mogą jej używać w bitwie?
    MJ

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2013 dnia: Stycznia 28, 2012, 17:09:08 »
    Mam pytanie. W dziale WSZYSTKIE PRZEDMIOTY zobaczyłem broń palną. Czy ożna gdzieś ją kupić? Żołnierze frakcyjni mogą jej używać w bitwie?

W sklepie internetowym ;)

Menu obozu, opcje modyfikacji, debug mode.Potem wchodzisz w cheat.

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2014 dnia: Stycznia 28, 2012, 18:38:07 »
    O dziwo gra mi już nie crashuje... Może troszeczke czasem się zatnie, gdy przybywają uzupełnienia lub gdy dużo się dzieje na ekranie, ale już mnie nie wywala ;]

EDIT:
    To chyba przez to że wyłączyłem muze jak kolega z góry radził

tak poza tym to mod jest wyrombany w kosmos, naprawde miło się na nim gra
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2012, 19:02:47 wysłana przez Krygor4 »
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2015 dnia: Stycznia 28, 2012, 19:10:25 »
    jak już wspominałem, autorzy moda pisali na forum ze niekiedy muzyka może wywoływać błędy to zależy do wielu czynników, więc radzę wyłączać muzę. (prosił bym o dołączenie rady z wyłączeniem muzyki do FAQ)

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2016 dnia: Stycznia 28, 2012, 19:27:39 »
    THX Rarakku jesteśthe best ;p
    Nie wszystko jest tym, na co wygląda. Czasami trzeba siępoprostu zastanowić. Na tym polega życie

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2017 dnia: Stycznia 28, 2012, 20:03:27 »
    jak już wspominałem, autorzy moda pisali na forum ze niekiedy muzyka może wywoływać błędy to zależy do wielu czynników, więc radzę wyłączać muzę. (prosił bym o dołączenie rady z wyłączeniem muzyki do FAQ)
    Ja używam własnej paczki muzycznej, z własnym plikiem music.txt, który używam do wszystkich modów i nie mam problemów. Możliwe, że jest to wina formatu, dużej ilości utworów, co może powodować obciążenie dla sprzętu.Z drugiej zaś strony, nie wyobrażam sobie grania bez muzyki :p
    Ale rada warta uwagi.Sposób sprawdzony, działa, tak wiec Ci co mają jakiekolwiek problemy, powinni spróbować!

Offline RairakkuRey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2018 dnia: Stycznia 28, 2012, 20:09:49 »
    Ja tam sobie puszczam Sabaton i przy walkach jest w sam raz, o zwłaszcza Prima Victoria przy zdobyciu 1 zamku wymiata

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #2019 dnia: Stycznia 28, 2012, 20:16:24 »

Tu masz jak
    Aby mieć dostęp do średniowiecznego sklepu internetowego Musisz znajdować się na głównej mapie. Na niej aktywujesz zakładkę Obóz, następnie Mod Option i na dole jest Enable Debug Mode. Zaznacz i aktywój DONE. Wrócisz do poprzedniego menu, gdzie an samym dole pojawi się nowa opcja Cheat Menu. Wejdź tam i na samej górze jest Find Item... Tutaj są do kupienia wszystkie przedmioty dostępne w grze. Aby stać się szczęśliwym posiadaczem musisz mieć pieniądze.
    Pamiętaj, że jest tych przedmiotów około 1820. Przedmioty te zostały podzielone na grópy od 00 do 95 od 96 do 121 i tak dalej aż do 1820. Aby móc przechodzić pomiędzy grupami aktywujesz Move to next item range.

Dobra zrobi się :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2020 dnia: Stycznia 28, 2012, 20:38:06 »
    A czy jak kupię jakiś przedmiot to on po czasie się odnawia w tym "sklepie"?
    MJ

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2021 dnia: Stycznia 28, 2012, 21:01:13 »
    Dobra myliłem się... Do tej pory nie wywalało aż do momentu kiedy zaatakowali Dhirim i ja obraniałem. Stoje na murach, wrogowie nacierają na wieży, zabijam pierwszego kolesia, i w trakcie tego, kiedy sie zamachuje i widzę już jego rozbryzg krwi to gra się ostro ścina, po czym wywala mnie na pulpit z napisem "Program mb_warband przestał działać"

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2022 dnia: Stycznia 28, 2012, 21:40:16 »
    A czy jak kupię jakiś przedmiot to on po czasie się odnawia w tym "sklepie"?
    Towar w sklepach jest losowy, tak więc jak zauważysz jakiś przedmiot ale nie będzie Cię na niego stać, to nie znaczy, że po powrocie do tego samego miejsca z kasą, ten przedmiot będzie nadal do kupna.
    Tym bardzie powtarzanie się przedmiotów.Nie liczyłbym na to.Jeżeli napaliłeś się na ten sam przedmiot, to przeglądaj  sklepy tej samej nacji, w której się znajdował...

Dobra myliłem się... Do tej pory nie wywalało aż do momentu kiedy zaatakowali Dhirim i ja obraniałem. Stoje na murach, wrogowie nacierają na wieży, zabijam pierwszego kolesia, i w trakcie tego, kiedy sie zamachuje i widzę już jego rozbryzg krwi to gra się ostro ścina, po czym wywala mnie na pulpit z napisem "Program mb_warband przestał działać"

Próbowałeś mój pliczek particle_systems.txt? Jest w FAQ.
    Również miałem problemy z oblężeniem - musiałem stać z tyłu bo za mocno cięło, teraz jest ok.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2023 dnia: Stycznia 28, 2012, 21:45:10 »
    Nie nie mi chodzi o przedmioty w tym sklepie w debug modzie. Tam gdzie masz wszystkie i mozesz sobie kupić. Czy one się odradzają w tym sklepie?
    MJ

Offline Krygor4

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2024 dnia: Stycznia 28, 2012, 22:39:19 »

Próbowałeś mój pliczek particle_systems.txt? Jest w FAQ.
    Również miałem problemy z oblężeniem - musiałem stać z tyłu bo za mocno cięło, teraz jest ok.
    Nie działa nadal ;/
    Edit:
    Ale dzięki za fatyge