Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131304 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1755 dnia: Stycznia 15, 2012, 20:37:36 »
    A czy czasem bank w tej wersji nie został usunięty (coś takiego gdzieś ni się obiło o oczy xD), ale jeśli jest to zapewne działa na tej samej zasadzie. Inwestuje się w bank o najbogatszym statusie i tyle.
    W FAQ jest ten plik przerobiony przez ałtsajdera, pobierz podmień i może pomoże. Także możliwe że przy pobieraniu wystąpił jakiś błąd i instalka jest skopana.
    Podpisuję się pod tym obiema rękami :)
    Dobra dzięki , mam nadzieje żę źle się obiło ^^ , i dziekuję ponownie . :>
    Ciesze się że są takie Fora . :)
    Pozdrawiam !

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1756 dnia: Stycznia 15, 2012, 20:40:00 »
    A czy czasem bank w tej wersji nie został usunięty (coś takiego gdzieś ni się obiło o oczy xD), ale jeśli jest to zapewne działa na tej samej zasadzie. Inwestuje się w bank o najbogatszym statusie i tyle.
    W FAQ jest ten plik przerobiony przez ałtsajdera, pobierz podmień i może pomoże. Także możliwe że przy pobieraniu wystąpił jakiś błąd i instalka jest skopana.
    Podpisuję się pod tym obiema rękami :)
    1.Nie w tej wersji nie ma banku.Jest tylko możliwość inwestowania w ziemie.Bierzemy w dzierżawę kawał ziemi, wynajmujemy pracowników, wybieramy co będziemy robić na tej ziemi i czekamy na dochody.
    Szczerze, jeszcze się nie dorobiłem, aby to sprawdzić:p
    2.Ten plik jest przerobiony w wersji 2.5, bez patch'y, ale z tego co mi wiadomo, to będzie działać i na wcześniejszych wersjach, ponieważ, Twórcy nic w nim nie zmieniali.

Nie ma tam tego pliku i nic nie daje to:/
    Może zuploadujesz swój ? pewnie pomorze!
    1.Plik jest w FAQ, jak wygasł(wygaśnie), to dajcie znać.
    2.Skąd wiedziałeś, że z Pomorza ?? ;P

Ehh witam ponownie. Dalej was dręczę mam już wersje 1.134 zainstalowałem i dalej klop. Trudno poddaje się idę grać normalnie powodzenia życzę z dodatkiem :)
    Widzisz....Kolega patyczakr123 zacisnął zęby, z uwagą przeczytał to co mu napisaliśmy i teraz pewnie spokojnie sobie gra...Nikt, za Ciebie tego nie zrobi...Przeanalizuj nasze poprzednie posty, spróbuj postępować według wskazówek, więc może i Ty będziesz szczęśliwcem :]

Offline Pio100

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1757 dnia: Stycznia 15, 2012, 20:53:51 »
    @ałtsajder
    Myślisz że nie szukałem po waszych postach? siedziałem 2 h przed waszymi postami i nic. Chciałem tylko sobie normalnie pograć z tak fajnym dodatkiem i nic.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1758 dnia: Stycznia 15, 2012, 21:07:56 »
    @ałtsajder
    Myślisz że nie szukałem po waszych postach? siedziałem 2 h przed waszymi postami i nic. Chciałem tylko sobie normalnie pograć z tak fajnym dodatkiem i nic.
    Ale czy zmieniałeś wartość plików stronnicowania?
    Zmieniałeś boot.ini
    Zaktualizowałeś MS VIsual C++ jak i sterowniki grafiki, dźwięku, itp.?
    Przeinstalowałeś na nowo, grę, mod wraz z aktualizacjami?
    Zrobiłeś defragmentacje?
    Nie?No to masz powód niedziałania modyfikacji.
    To tych wszystkich rzeczach, rozmawialiśmy przez ostatnie 2-3 ze szczegółami.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1759 dnia: Stycznia 15, 2012, 21:45:04 »
    No kiedy wyjdzie ten 2.5 w finalnej wersji czy ktoś wie??

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1760 dnia: Stycznia 15, 2012, 21:53:25 »
    Tego nie wiedzą nawet najstarsi Indianie :d.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1761 dnia: Stycznia 15, 2012, 22:09:54 »
    @ałtsajder
    Kolego , co to są dwie godziny ?
    Ja już się z tym męczyłem kilka dni , na poprzednim komputerze i na nowym . :) Nie ma problemu bez wyjścia .
    Czytaj uważnie to co koledzy piszą i na pewno sobie poradzisz . Panowie wiedzą co piszą . :> Pozdrawiam !
    EDIT - Napisze coś do osób które mają podobny problem do mojego . Najpierw przeczytajcie dokładnie FAQ . Edytujcię boot.ini , zdefragmentujcie dysk , i edytujcie pamięć wirtualną . Poinstalujcie Visual C++ , zaaktualizujcie system i cały sprzęt . Pobierzcie minimum 2 razy Floris'a (Jeżeli oczywiście jest jakiś problem) , odinstalujcie i zainstalujcie gre jeszcze raz , może odinstalujcie te sterowniki od grafiki jakie macie z płyty i pobierzcie z oficjalnej strony ... Tyle ode mnie , słuchajcie kolegów . Napewno pomogą .
    Ponownie pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość .
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2012, 22:17:45 wysłana przez patyczakr123 »

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1762 dnia: Stycznia 16, 2012, 10:29:36 »
    Mam pytanie,da się wgrać sam mod na bank?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1763 dnia: Stycznia 16, 2012, 12:33:32 »
    Kolego , co to są dwie godziny ?
    Ja już się z tym męczyłem kilka dni , na poprzednim komputerze i na nowym . :) Nie ma problemu bez wyjścia .
    Czytaj uważnie to co koledzy piszą i na pewno sobie poradzisz . Panowie wiedzą co piszą . :> Pozdrawiam !
    EDIT - Napisze coś do osób które mają podobny problem do mojego . Najpierw przeczytajcie dokładnie FAQ . Edytujcię boot.ini , zdefragmentujcie dysk , i edytujcie pamięć wirtualną . Poinstalujcie Visual C++ , zaaktualizujcie system i cały sprzęt . Pobierzcie minimum 2 razy Floris'a (Jeżeli oczywiście jest jakiś problem) , odinstalujcie i zainstalujcie gre jeszcze raz , może odinstalujcie te sterowniki od grafiki jakie macie z płyty i pobierzcie z oficjalnej strony ... Tyle ode mnie , słuchajcie kolegów . Napewno pomogą .
    Ponownie pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość .
    Normalnie miód na moje serce :) Chociaż jeden człowiek docenił naszą (jakże podłą i niewdzięczną :P) pracę. Nie chcę siać pesymizmu, ale chyba tylko Ty i co najwyżej kilku nielicznych ludzi odwiedzających ten wątek posiadło niesłychanie rzadką umiejętność czytania ze zrozumieniem. Przecież od samego początku piszemy ciągle to samo, nie dlatego że tak nam się podoba tylko po to aby pomóc bo te wszystkie rzeczy zostały sprawdzone i ich wpływ na działanie moda jest potwierdzony (sam to stosowałem i mod działał)

Mam pytanie,da się wgrać sam mod na bank?
    Bank to był chyba tylko skrypt więc pewnie da się jakoś go wcisnąć. Ja się na modowaniu nie znam i potrafię tylko drobne przeróbki zrobić na własny użytek więc nie pomogę.
    Znalazłem skrypt banku http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,59797.0.html - jest tam instrukcja co i jak więc jeśli ktoś chce się pobawić to proszę bardzo :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2012, 12:40:19 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1764 dnia: Stycznia 16, 2012, 13:09:01 »
    Dzięki,zaraz idę kombinować.

Jak ktoś zna się na tym to proszę o napisanie  jak to zrobić  po polsku :-)

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1765 dnia: Stycznia 16, 2012, 17:14:38 »
    Normalnie miód na moje serce :) Chociaż jeden człowiek docenił naszą (jakże podłą i niewdzięczną :P) pracę. Nie chcę siać pesymizmu, ale chyba tylko Ty i co najwyżej kilku nielicznych ludzi odwiedzających ten wątek posiadło niesłychanie rzadką umiejętność czytania ze zrozumieniem. Przecież od samego początku piszemy ciągle to samo, nie dlatego że tak nam się podoba tylko po to aby pomóc bo te wszystkie rzeczy zostały sprawdzone i ich wpływ na działanie moda jest potwierdzony (sam to stosowałem i mod działał)
    Bank to był chyba tylko skrypt więc pewnie da się jakoś go wcisnąć. Ja się na modowaniu nie znam i potrafię tylko drobne przeróbki zrobić na własny użytek więc nie pomogę.
    Znalazłem skrypt banku http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,59797.0.html - jest tam instrukcja co i jak więc jeśli ktoś chce się pobawić to proszę bardzo :)
    Dziękuję bardzo za miłe słowo . :)
    Sądze że powinniście stosować sposób "Ctrl+C" "Ctrl+V" ! ^^
    Pozdrawiam ! I życze wszystkim miłego koszenia lordów ! :P

Offline Daniel-14

• Użytkownik
    • Nadchodzi zima.
    « Odpowiedź #1766 dnia: Stycznia 16, 2012, 17:28:30 »
    http://imageshack.us/photo/my-images/7/bugxu.png/

Jest jakiś szybszy sposób naprawienia tego? Czy musze zastosować się do miniFAQ?
    Kiedy spadnie śnieg i powieją białe wiatry, samotny wilk umrze, ale wataha przetrwa.

~ Eddard Stark

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1767 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:32:08 »
    http://imageshack.us/photo/my-images/7/bugxu.png/

Jest jakiś szybszy sposób naprawienia tego? Czy musze zastosować się do miniFAQ?

Tak jest, ale ze względu na wrodzoną złośliwość i chamstwo nie podajemy go :P
    A jeśli chcesz mieć "BIG FAQ" to W Mini FAQ'u otwórz wszystkie spoilery :P
    Albo tu jest też "normalny" FAQ xD:
    (click to show/hide)

Edit:
    zaleciało niemcem...
    widze że lubisz się rozpisywać i nie udzielać odpowiedzi...
    Człowieku weź się ogarnij, przecież więcej jak połowa tematu jest wałkowane RGL , C++ i itp. Cały czas piszemy co z tym zrobić, nawet kilka postów wyżej chłopak pisze, że to co radzimy pomaga tylko trzeba trochę posiedzieć i się przyłożyć. Myślisz że jakby był szybszy sposób to nie podalibyśmy go?! A tak na koniec to coś taki drażliwy na żartach się nie znasz :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2012, 19:01:13 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Daniel-14

• Użytkownik
    • Nadchodzi zima.
    « Odpowiedź #1768 dnia: Stycznia 16, 2012, 18:44:30 »
    zaleciało niemcem...
    widze że lubisz się rozpisywać i nie udzielać odpowiedzi...
    Kiedy spadnie śnieg i powieją białe wiatry, samotny wilk umrze, ale wataha przetrwa.

~ Eddard Stark

Offline xdax1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1769 dnia: Stycznia 16, 2012, 20:03:28 »

No cóż,kombinował i gó**o z tego wyszło :/
    Jeśli  ktoś wie to proszę o pomoc!