Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131356 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pio100

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1740 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:27:27 »
    @ałtsajder
    1.)...
    2.)Spoko spróbuje.
    3.)Nic nie znalazłem.
    4.)No to tak, pamięci ram mam 3gb system XP Home Edition, Procesor 2.8 dwurdzeniowy, wersja gry 1.132.

Proszę was o pomoc, ściągałem wersje 2.4 tego dodatku i chce sobie pograć na nim, ale nie da się bo ciągle mnie wywala. :(

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1741 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:37:28 »
    Widzę w 2.5 kilku nowych bohaterów. Jak wyglądają ich stosunki z innymi npc?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1742 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:48:18 »
    @ałtsajder
    1.)...
    2.)Spoko spróbuje.
    3.)Nic nie znalazłem.
    4.)No to tak, pamięci ram mam 3gb system XP Home Edition, Procesor 2.8 dwurdzeniowy, wersja gry 1.132.

Proszę was o pomoc, ściągałem wersje 2.4 tego dodatku i chce sobie pograć na nim, ale nie da się bo ciągle mnie wywala. :(
    No i mamy rozwiązanie twojego problemu bo mod 2.4 jest na wersję 1.134 a 2.5 na 1.143 (chyba że się pomyliłeś się podając wersję gry bo wcześniej pisałeś że grałeś trochę xD). Jednak co by tam nie było to altsajder wszystko co można zrobić już Ci napisał.

Co do problemu RGL, też z nim miałem problem, instalowałem Visuala itd kierując się uwagami w FAQ, co nie dawało efektu, pomogło wywalenie całego Warbanda z dysku, zakup i instalacja oryginała (instalka z TaleWorlds non-steam v.143). Pozdrawiam.
    Tak sobie myślę że jeśli wszyscy ( mający błędy ) tak by zrobili (Ci co mają piraty xD) to większość błędów by zniknęła :/

...No widzisz...bomba z trąbą...A Ty pisz człowieczku, pisz...Za niedługo będę z Adamkiem kopiował własne posty....
    Jak byśmy się uparli to już przez ostatnich kilka stron moglibyśmy tak robić :/

Co do wpisu w boot.ini to pamiętajcie że to ma sens tylko w systemach 32 bitowych
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1743 dnia: Stycznia 15, 2012, 15:45:00 »
    Jak widać , wasze sposoby pomogły , gra jak narazie działa bez zarzutu w wersji 2.5 .

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1744 dnia: Stycznia 15, 2012, 15:48:49 »
    Widzę w 2.5 kilku nowych bohaterów. Jak wyglądają ich stosunki z innymi npc?

Wow!Jak miło zobaczyć post, który nie dotyczy nieprawidłowego działania z moda z niewiadomych(a może wiadomych) przyczyn. :D

Co do bohaterów, to również zauważyłem...Jakaś tam Odva(?), Nadia, która wygląda na zakonnice...Jeżeli chodzi o oddziaływanie na siebie, to nie wiem..Wiem jedynie, że w opcjach moda istnieje możliwość wyłączenia "skarg" bohaterów ;)
    Ja osobiście, olewam większość.Biorę kilku "medyk"-Matheld, "inżynier-trener"-Lezalit, "kupiec-logistyk"-Marind, "zwiadowca"-Nizar.Poza tym szkolę ich na  dobrych wojowników, dzięki opcji zmiany dowódcy, oraz to, że mod ten posiada opcję expor/import bohaterów, to są już dość mocni dzięki poprzednim wydaniom  ;)
    Trzeba pamiętać, że w M&B ilość bohaterów w oddziale, odbija się na jakości i ilości łupów.Szczególnie, że w najnowszej wersji, wpływy ze sprzedaży przedmiotów są nawet kilka(kilkanaście) razy niższe od wartości przy kupnie.

Jak byśmy się uparli to już przez ostatnich kilka stron moglibyśmy tak robić :/
    Jedyny sens pisania jest taki, że wzbrania to od zakładania nowych tematów.Choć i to nie zawsze skutkuje, bo jeżeli komuś ciężko jest spojrzeć na listę z tematami, to co dopiero myśleć o FAQ, czy kilku poprzednich stronach...
    Już nie wspomnę o zajrzeniu na taleworlds.com....

Jak widać , wasze sposoby pomogły , gra jak narazie działa bez zarzutu w wersji 2.5 .
    No widzisz...Jak się chce, to się potrafi! ;)
    Powodzenia!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1745 dnia: Stycznia 15, 2012, 15:53:13 »
    Trzeba pamiętać, że w M&B ilość bohaterów w oddziale, odbija się na jakości i ilości łupów.Szczególnie, że w najnowszej wersji, wpływy ze sprzedaży przedmiotów są nawet kilka(kilkanaście) razy niższe od wartości przy kupnie.
    Poważnie O_o? Szczerze mówiąc pierwsze słyszę:D. Jak duża jest to zmiana?
    A czy wyłączenie kłótni w opcjach to nie jest po prostu brak wyświetlania ich? Bohaterowie i tak się kłócą i odchodzą tylko nam tym gitary nie zawracają;d.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1746 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:07:46 »
    Serdeczne dzięki za pomoc i pozdrawiam !

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1747 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:11:58 »
    Mam jeszcze jedno pytanie o coś co zawsze mnie wkurzało we florisie. Dlaczego moi bohaterowie przy pozwoleniu na upgrade ekwipunku wywalają wszystkie śmieci z plecaków do puli przedmiotów? Miejsce w puli jest ograniczone więc jeden wyrzuci a reszta po prostu traci sprzęt, na którym ja powinienem zarobić;/.

Offline menhiry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1748 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:17:45 »
    prosil bym o podanie dzialajacego patcha 1.143 poniewaz probuje zainstalowac ten pieprzony mod cale 5 godzin reinstaluje wszystko ale mam nadal jakies bledy. jesli nie wywalanie do pulpitu z komunikatem "program przestal dzialac"to jeszcze zrypane tekstury glowa w kroku jakis olbrzym zmutowany i wogule. hardcore na calego. juz kilka patchy testowalem ale nic nie daja

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1749 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:30:25 »
    prosil bym o podanie dzialajacego patcha 1.143 poniewaz probuje zainstalowac ten pieprzony mod cale 5 godzin reinstaluje wszystko ale mam nadal jakies bledy. jesli nie wywalanie do pulpitu z komunikatem "program przestal dzialac"to jeszcze zrypane tekstury glowa w kroku jakis olbrzym zmutowany i wogule. hardcore na calego. juz kilka patchy testowalem ale nic nie daja
    1.)Działająca wersja jest na stronie producenta.Pobierasz całą grę(~580MB) w wersji 1.143.
    2.)Mutanty, itp., jak słyszałem, są powodem wadliwej instalki albo pirata.

Poważnie O_o? Szczerze mówiąc pierwsze słyszę:D. Jak duża jest to zmiana?
    A czy wyłączenie kłótni w opcjach to nie jest po prostu brak wyświetlania ich? Bohaterowie i tak się kłócą i odchodzą tylko nam tym gitary nie zawracają;d.
    Kiedyś była o tym mowa...W zależności o ustawienia przez Twórców modyfikacji.Gdzie był nawet wzór.

Serdeczne dzięki za pomoc i pozdrawiam !
    Cieszymy się, że mogliśmy pomóc!

Mam jeszcze jedno pytanie o coś co zawsze mnie wkurzało we florisie. Dlaczego moi bohaterowie przy pozwoleniu na upgrade ekwipunku wywalają wszystkie śmieci z plecaków do puli przedmiotów? Miejsce w puli jest ograniczone więc jeden wyrzuci a reszta po prostu traci sprzęt, na którym ja powinienem zarobić;/.
    Tak...to jeszcze się pitoli w nowszych wersjach...Ja na razie daje sobie z tym spokój.Ustawiam ekwipunek ręcznie.Jeżeli chodzi o sprzedaż, to daje im pole do popisu.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1750 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:33:53 »
    Może przy okazji zapytam . Wie ktoś jak to jest z bankami w 2.5 ? Jak inwestować czy coś bo ja tego nie ogarniam . Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz .

Offline jesionek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1751 dnia: Stycznia 15, 2012, 18:42:30 »
    Witam!
    Od nie dawna mam problem z Floris mod packiem.
    Otóż gdy odpalam grę po załadowaniu wyskakuje error że nie nie odczytuje modules/Floris Mod Pack/particle_system.txt

Pomorze kto?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1752 dnia: Stycznia 15, 2012, 19:30:14 »
    Może przy okazji zapytam . Wie ktoś jak to jest z bankami w 2.5 ? Jak inwestować czy coś bo ja tego nie ogarniam . Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz .
    A czy czasem bank w tej wersji nie został usunięty (coś takiego gdzieś ni się obiło o oczy xD), ale jeśli jest to zapewne działa na tej samej zasadzie. Inwestuje się w bank o najbogatszym statusie i tyle.

Witam!
    Od nie dawna mam problem z Floris mod packiem.
    Otóż gdy odpalam grę po załadowaniu wyskakuje error że nie nie odczytuje modules/Floris Mod Pack/particle_system.txt

Pomorze kto?
    W FAQ jest ten plik przerobiony przez ałtsajdera, pobierz podmień i może pomoże. Także możliwe że przy pobieraniu wystąpił jakiś błąd i instalka jest skopana.

...Cieszymy się, że mogliśmy pomóc!...
    Podpisuję się pod tym obiema rękami :)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline jesionek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1753 dnia: Stycznia 15, 2012, 20:15:26 »
    Nie ma tam tego pliku i nic nie daje to:/
    Może zuploadujesz swój ? pewnie pomorze!

Offline Pio100

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1754 dnia: Stycznia 15, 2012, 20:24:45 »
    Ehh witam ponownie. Dalej was dręczę mam już wersje 1.134 zainstalowałem i dalej klop. Trudno poddaje się idę grać normalnie powodzenia życzę z dodatkiem :)