Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131277 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1605 dnia: Stycznia 04, 2012, 19:16:37 »
    A jest do 2.5 spolszczenie ? Umiem porozumiewac sie po angielsku ale po polsku lepiej mi sie gra ;)
    Nie ma!
    Mam kilka pytań:
    1.Co zrobić żeby mi się w zamku jednostki szkoliły?
    2. Dlaczego mi się tylko swadianie rekrutują ?
    1. Trzeba pogadać z jednym ze swoich ministrów (ten w zbroi)
    2. Nie mam pojęcia ( w wersji 2.4 rekrutowały się te których kulturę miało państwo )
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline warband25

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1606 dnia: Stycznia 04, 2012, 19:18:42 »
    No i gdzie ten FINAL 2.5?Miał być na Nowy Rok...

Offline ProFiX

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1607 dnia: Stycznia 04, 2012, 19:31:01 »
    Może mi ktoś dać link do ściągnięcia spolszczenia? Bo nie mam tej flagi w głównym poście. ;/

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1608 dnia: Stycznia 04, 2012, 21:42:39 »
    No i gdzie ten FINAL 2.5?Miał być na Nowy Rok...
    No  nie wiem gdzie taką datę znalazłeś. Trzeba czekać i tak nie jest źle w końcu TLD trochę dłużej nie wychodził :)

Może mi ktoś dać link do ściągnięcia spolszczenia? Bo nie mam tej flagi w głównym poście. ;/
    Link był stronę wcześniej w wiadomości ałtsajdera i jest też w FAQ.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Zjadacz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1609 dnia: Stycznia 05, 2012, 14:52:10 »
    Okey.
    Już mi się szkolą.
    A nordów mam dzięki rekruterom.
    I tutaj takie małe pytanko:
    Da rade jakoś zrobić żeby ulepszał w huskarli a nie w berserkerów ?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1610 dnia: Stycznia 05, 2012, 18:51:16 »
    Mam dziwny problem florisem 2.5. Gdy wyciągam łuk (ja lub npc) to normalnie widać go w ręku ale na dodatek nadal jest przy pasie. O ile nie utrudnia to rozgrywki to wygląda raczej dziwnie.

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1611 dnia: Stycznia 05, 2012, 19:14:11 »
    Witam ! Mam problem z florisem niestety nie ma go w FAQ ,próbowałem kilku rzeczy z poradnika niestety nic nie pomogło . Otóż gdy włączam (Florisa) strasznie wolno się ładuje , po czym gdy dochodzi do "wczytywanie danych ... " , gre ot tak wywala  do pulpitu bez żadnego błędu , florisa mam 2.4 , a wersję gry 1.143 (Orginalna na steam oczywiscie) . Windows XP SP3 , 32bit grafika GeForce 8600 .
    Zna ktoś rozwiązanie na ten problem ? Bardzo bym chciał zagrać w ten dodatek niestety coś mi nie pozwala ... Serdecznie dziękuje , z góry ...
    PS.
    Instalowałem Visual C++ , zmieniałem w boot.ini , dodawałem bug fixa luzem do gry ... Niestety nic nie pomaga , 2 razy pobierałem florisa z torrentów , 2 razy odinstalowałem gre i zainstalowałem spowrotem i nic :< Zna ktoś rozwiązanie ?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1612 dnia: Stycznia 05, 2012, 19:34:46 »
    Mam dziwny problem florisem 2.5. Gdy wyciągam łuk (ja lub npc) to normalnie widać go w ręku ale na dodatek nadal jest przy pasie. O ile nie utrudnia to rozgrywki to wygląda raczej dziwnie.

A to dziwne.Ja przyznam miałem jeden problem graficzny.Mając założone strzały, bodajże mongolskie, zamiast całego kołczanu ze strzałami, miałem tylko strzałę...Po ściągnięciu kołczanu i ponownym uruchomieniu gry wszystko wróciło do normy.

Witam ! Mam problem z florisem niestety nie ma go w FAQ ,próbowałem kilku rzeczy z poradnika niestety nic nie pomogło . Otóż gdy włączam (Florisa) strasznie wolno się ładuje , po czym gdy dochodzi do "wczytywanie danych ... " , gre ot tak wywala  do pulpitu bez żadnego błędu , florisa mam 2.4 , a wersję gry 1.143 (Orginalna na steam oczywiscie) . Windows XP SP3 , 32bit grafika GeForce 8600 .
    Zna ktoś rozwiązanie na ten problem ? Bardzo bym chciał zagrać w ten dodatek niestety coś mi nie pozwala ... Serdecznie dziękuje , z góry ...
    PS.
    Instalowałem Visual C++ , zmieniałem w boot.ini , dodawałem bug fixa luzem do gry ... Niestety nic nie pomaga , 2 razy pobierałem florisa z torrentów , 2 razy odinstalowałem gre i zainstalowałem spowrotem i nic :< Zna ktoś rozwiązanie ?

Co prawda wielu grało na patchu 1.143 w wersję 2.4, ale fakt jest taki, że mod nie jest do tego przystosowany - po prostu szczęście i jak to ze szczęściem jest, niektórzy je moją, niektórzy nie.Ale wracając...Jedyne co mi przychodzi do głowy, to sprawdzenie, czy masz zaznaczoną opcję "Load textures on demand" w M&B Luancher/configuration/video.
    Problem może występować, we wczytywaniem pliku, a raczej błędem spowodowanym jego brakiem albo uszkodzeniem.Jak to sprawdzić? W głównym folderze znajduje się plik rgl_log.txt
    Otwórz go notatnikiem, zjedź na sam dół, i sprawdź czy występuje tam jakiś error, typu, can't find file, Can't read, itp.Skopiuj tą końcówkę, i prześlij ją nam na forum...
    Jak jesteś na tyle pojętny, że wiesz do czego służy FAQ, wyszukiwarka, itp(czego pewnym osobom zarzucić nie można), na pewno sobie poradzisz...

Napisz jeszcze czy w ogóle uruchomiłeś Florisa?Czy dzieje się tak po jakiś zmianach(patchu, dodatkowych paczkach, wgrywaniu muzyki,własnych zmian, itp.)
    Istnieje jeszcze jedna sprawa, możliwe, że instalka, którą ściągnąłeś jest uszkodzona(JA najnowszą część brytenwaldy musiałem ściągać aż 4 razy, ponieważ trzy raz pobrała się z błędem)

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1613 dnia: Stycznia 05, 2012, 20:01:14 »
    (click to show/hide)

} //Processing Ini File Finished
     Loading Music...
     Loading Textures...
     Finished Loading Textures...
     L8 Format is  supported

Prosze bardzo wszystko :)

Próbowałem jeszcze raz tym razem wywalilo z błędem RGL
    A w rgl_log doszło to :
     Loading Music...
     Loading Textures...
     L8 Format is  supported
     WARNING: UNABLE TO MAP GAME PRESENTATION CODE:  prsnt_game_start
     WARNING: UNABLE TO MAP GAME PRESENTATION CODE:  prsnt_game_escape
     WARNING: UNABLE TO MAP GAME SCRIPT CODE:  game_check_party_sees_party
     Loading Module...
     Loading item kinds...
     Loading dialogs...
     Loading mission templates...
     Loading party templates...
     ERROR: Error on creating shaders: Out of video memory!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2012, 00:59:42 wysłana przez patyczakr123 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1614 dnia: Stycznia 05, 2012, 20:14:31 »
    } //Processing Ini File Finished
     Loading Music...
     Loading Textures...
     L8 Format is  supported

Chyba o to chodzi tak ?

Nic wcześniej nie ma?Żadnych Error..., can't... itp.? Podeślij jednak całą zawartość pliku, ale żeby nie robić z tego prywatnej pogawędki, użyj edycji posta...Ja też w tym odpiszę...

EDIT!
    Na wstępie - wrzuć dane z pliku do spoilera, żeby nie przysłaniał całej strony.Dzięki!

Sprawdzałeś W Launcher M&B masz włączone "Load textures on demand"?
    Zmień DX na 7, ustawienia graficzne na niskie i spróbuj odpalić.
    Jeszcze taka rzecz.Czy na pewno wszystko zrobiłeś z tymi plikami stronnicowania?
    Spróbuj wczłączyć inny mod, lub native
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2012, 21:04:59 wysłana przez ałtsajder »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1615 dnia: Stycznia 05, 2012, 20:57:21 »
    Spróbuj podmienić folder "sounds" i plik sounds.txt na ten np. z native

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1616 dnia: Stycznia 05, 2012, 21:17:01 »
    Gdy zmniejszyłem na niskie i zmieniłem na dx 7 gra się odpałiła . niestety nie ma okna z dodaniem umiejętności jak "przywódctwo"
    I tej ramki , z wyglądem postaci ; /
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2012, 21:24:20 wysłana przez patyczakr123 »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1617 dnia: Stycznia 05, 2012, 21:35:34 »
    Gdy zmniejszyłem na niskie i zmieniłem na dx 7 gra się odpałiła . niestety nie ma okna z dodaniem umiejętności jak "przywódctwo"
    I tej ramki , z wyglądem postaci ; /

Zrób tak.Odinstaluj grę, moda.
    Na nowo zainstaluj stery od graficznej(użyj czystej instalacji), następnie DX(najnowszego), następnie grę i moda.
    Spróbuj odpalić moda jeszcze raz z patchem 2.5(warto), na optymalnych ustawieniach.Jak się nie odpali, to znaczy, żę coś masz powalone w systemie.Burdello :p

Powodzenia!

Offline patyczakr123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1618 dnia: Stycznia 05, 2012, 21:49:57 »
    A skąd wziąć patcha 2.5 ? :)
    Pobieram jeszcze raz florisa z innego źródła jeszcze zobacze , może zadziała ;D

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1619 dnia: Stycznia 06, 2012, 00:15:48 »
    Z tej strony co 2.4 - jak będziesz szukał innego źródła do 2.41a, to i znajdziesz do 2.5

Pozdrawiam!