Mk1.
No nie wiem.Aktualizowałeś sterowniki od karty?MS Visual C++(dostępny z oficjalnej strony microsoftu).
Może przeinstaluj, zrób defragmentację i zamiast 2.41a zainstaluj 2.5 - jest o wiele stabilniejszy - ja nie mam żadnych problemów, a zaznaczę, że w poprzednią wersję nie mogłem grać.
Ten plik pomaga przy bitwach - przywraca native'owski kurz.A tak zapytam, masz zaznaczone w M&B Launcher "Load textures on Demand"?
Podaj szczegółową konfigurację laptopa.Może to coś z ramem, zmieniałeś pliki stronnicowania(Patrz w FAQ).Popróbuj stopniowo zmniejszać ustawienia graficzne.Jak w którymś momencie błąd przestanie występować, tzn., że masz za słaby PC, jeżeli nie, to problem tkwi w czymś innym.A do tego czasu sprawdź te trzy rzeczy.Jak nie da rady, to pisz!
EDIT!
Patrz na FAQ, tam Adamk23 wszystko jasno opisał.FAQ jak i reszta informacji znajduje się na pierwszej stronie tematu
Co do Launchera, to jest to okienko, w którym wybierasz modyfikację do odpalenia.Przełącz na opcje/video i zaznacz Load...
Defragmentacje włączasz w właściwości dysku, zakładka narzędzia, defragmentuj, ale możesz równie użyć jakiegoś programu - jest wiele darmowych, dostępnych w sieci
Nie wiem z czym jeszcze możesz mieć problem, ale na przyszłość radziłbym Ci więcej samemu dociekać - jak raz się nauczysz, to z każdą kolejną rzeczą będzie Ci łatwiej.Odrobina dobrej woli i cierpliwości.
Najważniejsze to czytaj ze zrozumieniem, na spokojnie.Jak nie rozumiesz jakiegoś pojęcia w terminologii komputeryzacji, "Uncle GOOOGLE" zawsze służy pomocą :]