Mam dziwny problem florisem 2.5. Gdy wyciągam łuk (ja lub npc) to normalnie widać go w ręku ale na dodatek nadal jest przy pasie. O ile nie utrudnia to rozgrywki to wygląda raczej dziwnie.
A to dziwne.Ja przyznam miałem jeden problem graficzny.Mając założone strzały, bodajże mongolskie, zamiast całego kołczanu ze strzałami, miałem tylko strzałę...Po ściągnięciu kołczanu i ponownym uruchomieniu gry wszystko wróciło do normy.
Witam ! Mam problem z florisem niestety nie ma go w FAQ ,próbowałem kilku rzeczy z poradnika niestety nic nie pomogło . Otóż gdy włączam (Florisa) strasznie wolno się ładuje , po czym gdy dochodzi do "wczytywanie danych ... " , gre ot tak wywala do pulpitu bez żadnego błędu , florisa mam 2.4 , a wersję gry 1.143 (Orginalna na steam oczywiscie) . Windows XP SP3 , 32bit grafika GeForce 8600 .
Zna ktoś rozwiązanie na ten problem ? Bardzo bym chciał zagrać w ten dodatek niestety coś mi nie pozwala ... Serdecznie dziękuje , z góry ...
PS.
Instalowałem Visual C++ , zmieniałem w boot.ini , dodawałem bug fixa luzem do gry ... Niestety nic nie pomaga , 2 razy pobierałem florisa z torrentów , 2 razy odinstalowałem gre i zainstalowałem spowrotem i nic :< Zna ktoś rozwiązanie ?
Co prawda wielu grało na patchu 1.143 w wersję 2.4, ale fakt jest taki, że mod nie jest do tego przystosowany - po prostu szczęście i jak to ze szczęściem jest, niektórzy je moją, niektórzy nie.Ale wracając...Jedyne co mi przychodzi do głowy, to sprawdzenie, czy masz zaznaczoną opcję "Load textures on demand" w M&B Luancher/configuration/video.
Problem może występować, we wczytywaniem pliku, a raczej błędem spowodowanym jego brakiem albo uszkodzeniem.Jak to sprawdzić? W głównym folderze znajduje się plik rgl_log.txt
Otwórz go notatnikiem, zjedź na sam dół, i sprawdź czy występuje tam jakiś error, typu, can't find file, Can't read, itp.Skopiuj tą końcówkę, i prześlij ją nam na forum...
Jak jesteś na tyle pojętny, że wiesz do czego służy FAQ, wyszukiwarka, itp(czego pewnym osobom zarzucić nie można), na pewno sobie poradzisz...
Napisz jeszcze czy w ogóle uruchomiłeś Florisa?Czy dzieje się tak po jakiś zmianach(patchu, dodatkowych paczkach, wgrywaniu muzyki,własnych zmian, itp.)
Istnieje jeszcze jedna sprawa, możliwe, że instalka, którą ściągnąłeś jest uszkodzona(JA najnowszą część brytenwaldy musiałem ściągać aż 4 razy, ponieważ trzy raz pobrała się z błędem)