Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1136008 razy)

Opis tematu:

Offline nowak080

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #1005 dnia: Września 16, 2011, 20:54:20 »
    JA już nie mam głowy, naprawdę. Pobrałem mod, wrzuciłem do folderu modules, okay. Pobrałem hotfixa, wrzuciłem do głównego folderu modu, okay. Spolszczenie również zrobiłem. Ale kurcze, gdy odpalam grę zakładam postać, wyświetla się pełno błędów, to drzewa są białe, to pancerze są białe. Textury nie działają, cały czas wyrzuca mnie do pulpitu. Wersja gry to 1.43 (nie cracowałem, gram na razie na trialu), wersja moda 2.41a. Karta graficzna Geforce 220GT, 3 Gb ramu. Powinno chodzić, a nie działa. Uruchomiłem grę w trybie DirectX 7, bo na DirectX 9 miałem jakieś błędy runtime ble ble ble. Proszę o pomoc, zależy mi na tym bardzo.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 11:59:30 wysłana przez nowak080 »

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1006 dnia: Września 16, 2011, 23:18:30 »
    Ej proszę was o pomoc ściągnąłem wszystko co trzeba i wkleiłem ale przy wczytywaniu tekstur pojawia się error rgl czy jak to tam ale nie mogę zobaczyć o co dokładnie chodzi :( proszę  o pomoc :((

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1007 dnia: Września 16, 2011, 23:35:32 »
    jest coś takiego jak FAQ

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1008 dnia: Września 16, 2011, 23:42:16 »
    jest coś takiego jak FAQ

To powiedz gdzie -.-

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1009 dnia: Września 17, 2011, 07:51:38 »
    To powiedz gdzie -.-

Hm...gdzie to może być... na pierwszej stronie?

Tak przy okazji, przeczytałem CAŁY topic ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na to pytanie: Czy HotfiX jest zarówno dla wersji Basic jak i dla Ext?

Offline huth

« Odpowiedź #1010 dnia: Września 17, 2011, 13:19:07 »
    Na Expanded z tego co jest napisane tu http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,166388.0.html

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1011 dnia: Września 17, 2011, 14:12:10 »
    A na FAQ nie znalazłem rozwiązania jest ten głupi błąd RGL ale nie mogę zobaczyć o co chodzi dokładnie :(

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1012 dnia: Września 17, 2011, 15:11:28 »
    A na FAQ nie znalazłem rozwiązania jest ten głupi błąd RGL ale nie mogę zobaczyć o co chodzi dokładnie :(
    Masakra!
    nowa wersja jest o wiele bardziej awaryjna... Wywala mnie praktycznie po każdej (jeśli nie w czasie lub przed) bitwie...
    jest jakiś sposób, żeby coś z tym zrobić?

wywala mnie albo z "RGL Error", "runtimelibary C++" lub "filed to load texture"- co opisują także inni...
    nie pomogło przeinstalowanie moda, gry, sterowników do karty graficznej ani obniżenie jakości tekstur...
    Moim zdaniem komputer nie nadąża z ładowaniem ogromnej ilości tekstur... upewnię się za kilka dni kiedy zainstaluje na nowym kompie...
    w nowej wersji moda Venris dodał trochę nowych rzeczy i może na starszych maszynach to już zbyt dużo...
    Nie wiem na jakiej podstawie ludzie myślą, że spiracona gra może chodzić gorzej... ja sam się z tym nigdy nie spotkałem :P
    Ale dobrze, że kupiłeś WB...

A próbowałeś to?: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html ... po polsku(ale dotyczy chyba tylko xp) http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846
    RGL jest też często powodowany przez ciała na polu bitwy i w miarę kolejnych trupów jest coraz gorzej z pamięcią... No i jakość tekstur... czasem 1% różnicy przesądza o crashowaniu.
    Działa... zrobiłem tym sposobem i do tego pamięć wirtualną zwiększyłem... działa na full detalach :) (tylko przed samą bitwą chwilę przylagguje)
    Ale jest spowodowane przez za mało pamięci wirtualnej, której limit dobrze jest zwiększyć(co się tyczy systemów 32 i 64bitowych).
    W przypadku systemu 32bitowego fix na zwiększenie limitu z 2GB na 3GB przestrzeni adresowej(dostępnej pamięci wirtualnej przypadającej na pojedynczy proces) może całkowicie wyeliminować crashe.
    Dodatkowo problemem są nowe pliki 'sounds' w .ogg-u, z którymi WB sobie radzi o wiele gorzej niż z .wav(tu też coś dotyczyło jakiś błędów w zarządzaniu pamięcią), ale to bardziej dotyczy dużego spadku fpsów.

wystarczy trochę poszperać :)

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #1013 dnia: Września 17, 2011, 17:18:05 »
    mnie też wywala do pulpitu, a zrobiłem po prostu wszystkie sposoby FAQ, przeczytałem cały wątek (tak, cały), zrobiłem wszystko, co ludzie pisali i.... mod dalej nie działa...............

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1014 dnia: Września 17, 2011, 18:50:48 »
    Nie już działa :) tylko teraz spolszczenie nie działa ;( i jak chcę wybrać umiejętności to nie ma tych + i nazw :(( proszę o pomoc :((
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2011, 19:22:41 wysłana przez AltairPL »

Offline nowak080

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1015 dnia: Września 18, 2011, 11:59:54 »
    JA już nie mam głowy, naprawdę. Pobrałem mod, wrzuciłem do folderu modules, okay. Pobrałem hotfixa, wrzuciłem do głównego folderu modu, okay. Spolszczenie również zrobiłem. Ale kurcze, gdy odpalam grę zakładam postać, wyświetla się pełno błędów, to drzewa są białe, to pancerze są białe. Textury nie działają, cały czas wyrzuca mnie do pulpitu. Wersja gry to 1.43 (nie cracowałem, gram na razie na trialu), wersja moda 2.41a. Karta graficzna Geforce 220GT, 3 Gb ramu. Powinno chodzić, a nie działa. Uruchomiłem grę w trybie DirectX 7, bo na DirectX 9 miałem jakieś błędy runtime ble ble ble. Proszę o pomoc, zależy mi na tym bardzo.

Niech ktoś udzieli pomocy, bo nie mam głowy.

Offline huth

« Odpowiedź #1016 dnia: Września 18, 2011, 16:56:48 »
    hmm masz najnowsze sterowniki?
    Próbowałeś ponownie ściągnąć moda(bo może coś się zepsuło) i jeszcze raz zainstalować?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1017 dnia: Września 18, 2011, 17:22:09 »
    @AltairPL spolszczenie nie jest najlepszego wykonania i osobiście nie polecam gry na nim.

@nowak080 brak tekstur niektórych przedmiotów na dx 7 to normalna rzecz bo on po prostu ich nie obsługuje.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 17:25:46 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1018 dnia: Września 18, 2011, 18:02:44 »
    A wie ktoś może czy ktoś będzie robić spolszczenie ? bo ja z angola to najlepszy nie jestem :)

Offline huth

« Odpowiedź #1019 dnia: Września 18, 2011, 18:14:36 »
    Czy wy ludzie nie potraficie przeczytać pierwszego postu, w którym jest wszystko od linków przez spolszczenie do FAQu?