Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #960 dnia: Sierpnia 15, 2011, 15:27:54 »
    No to może export/import NPC'ów w menu obozu pozmieniał mi te przedrostki bo robię tak zawsze gdy gram od nowa i mam normalne imiona towarzyszy.
    A co do tego kto jest lepszy to stawiałbym na rodockiego strzelca.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #961 dnia: Sierpnia 15, 2011, 23:35:56 »
    Nie wiem, czy ktoś z Was czytał nowinki, ale na 25 Sierpnia zapowiadana jest wersja 2.5
    Miejmy nadzieje, że nie będzie problemów!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #962 dnia: Sierpnia 16, 2011, 13:15:43 »
    Bo właśnie miałem bitwe o Uxhal i rodoccy kusznicy wręcz skosili moich baronów i Szturmowców.
    Walka była 386-386 limit na 150.
    Oblężenia w Warbandzie nadal leżą;/

Niby czemu leżą? Uważasz, że w tamtych czasach obległo się zamki z wielkimi garnizonami kilkoma oddziałami nie ponosząc przy tym strat O_o? Oblężenia ciągnęły się nawet tygodniami i ginęła tam kupa luda. Po za tym to raczej logiczne, że łatwiej jest się bronić na murach niż je szturmować.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #963 dnia: Sierpnia 16, 2011, 23:41:04 »
    Oblężenia zazwyczaj ciągnęły się tygodniami. A to dlatego że zamek był oblegany aż obrońcy się nie poddali. Chyba że zbliżała się odsiecz, wtedy szybko się uwijano. Było nawet pewne oblężenie zamku, gdzie oblegający postawili pod zamkiem karczmy i balowali sobie, podczas gdy obrońcy zamku siedzieli w nim głodni. Kupa ludzi nie ginęła przy oblężeniu, jak nie było szans na odsiecz obrońcy się poddawali bez walki. W Warbandzie czas tak niemiłosiernie długo leci, że nie da rady żeby odsiecz nie przyszła, często przychodzi zanim postawię jedną marną wieżę oblężniczą. Nie ma sensu też siedzieć pod zamkiem 30 dni, bo prędzej my z głodu zdechniemy niż garnizon zamku. ;/

To po pierwsze, po drugie Karwi miał na myśli Szturmy, oblężenie to siedzenie pod zamkiem i budowa machin oblężniczych, lub czekanie aż obrońcy się poddadzą. Szturmom wiele do zarzucenia nie mam, może to że moi łucznicy koszą łuczników wroga, no ale bym się wnerwił bez tego bo bym nie zdobył żadnego zamku. (Nawiasem mówiąc i tak zdobycie zamku nic mi nie da, bo król się na mnie uwziął i mimo że przeciwnicy odebrali mi lenno, on dalej mówi ze już zostałem wynagrodzony.) Może przydałby się jakiś trebusz do skruszenia murów, ale na to niskobudżetowy silnik Warbanda nie pozwala.

Offline Shimek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #964 dnia: Sierpnia 18, 2011, 13:11:30 »
    Witam mam problem, zainstalowałem Moda do tego Fix bug i spolszczenie i niestety przy wczytywaniu sie gry wywala do pulpitu z RGL ERROR  :  Unable to open file:
    CommonRes\weapon_meshes_e.brf     Co poczynić aby mod działa?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #965 dnia: Sierpnia 18, 2011, 14:59:18 »
    Z tego co widać, to brakuje tobie plików. CommonRes\weapon_meshes_e.brf nie jest częścią modyfikacji lecz gry. Tak więc kłania sie reinstalacja gry i zainstalowanie jednego z najnowszych patchy.

Offline Mikidius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #966 dnia: Sierpnia 18, 2011, 19:01:54 »
    Pytanie nieaktualne. Juz znalazłem odpowiedź.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2011, 19:32:08 wysłana przez Mikidius »

Offline mts1996

• Użytkownik
    « Odpowiedź #967 dnia: Sierpnia 19, 2011, 23:24:29 »
    Witam. Takie pytanko:
    Teraz gram kobietą i chce wyjść za mąż. Z upatrzonym "celem" mam 60 relacji, ale ciągle gdy się go pytam o ręke to odpowiada że woli inną dame. Jaki jest powód tego gadania?

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #968 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:16:38 »
    A ja mam taki wkurzający na maxxxxa problem, mianowicie pod koniec tygodnia ( w grze) wyskakuje mi beznadziejne okienko z bankami, gdzie jestem winien, gdzie jest najlepszy bank itp, klikam wróć do menu ale nic nie wraca, cał czas zostaje mi to beznadziejne okienko, kiedyś działało backspace, ael teraz niczym nie moge tego wyłączyć...
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #969 dnia: Sierpnia 20, 2011, 15:41:45 »
    Pytanie nieaktualne. Juz znalazłem odpowiedź.

Fajnie, że sam uporałeś się z problemem. Aczkolwiek uważam, że powinieneś dopisać EDIT i napisać rozwiązanie nurtującego cię problemu. Komuś twój post mógłby pomóc.

Witam. Takie pytanko:
    Teraz gram kobietą i chce wyjść za mąż. Z upatrzonym "celem" mam 60 relacji, ale ciągle gdy się go pytam o ręke to odpowiada że woli inną dame. Jaki jest powód tego gadania?
    Przyznam się, że nigdy nie bawiłam się w takie pierdoły. Ale moim zdaniem, uważam, że powinieneś jeszcze  bardziej postarać się podnieć relacje z swoim facetem.

A ja mam taki wkurzający na maxxxxa problem, mianowicie pod koniec tygodnia ( w grze) wyskakuje mi beznadziejne okienko z bankami, gdzie jestem winien, gdzie jest najlepszy bank itp, klikam wróć do menu ale nic nie wraca, cał czas zostaje mi to beznadziejne okienko, kiedyś działało backspace, ael teraz niczym nie moge tego wyłączyć...
    O ile się nie mylę to nie masz zainstalowanego hotfixa, który rozwiązuje problem z bankiem i kilkoma pomniejszymi budami wersji 2.4. Patch, czyli tak zwany hot fix ma numer 2.4.1a link do tej łatki znajdziesz w pierwszym poście tego wątku.

Pozdrawiam.

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Sierpnia 22, 2011, 15:36:06 »
    Hm, znalazłem sposób na pozbycie się crashy, mianowicie do zastosowanego 3gb switchera zmieniłem jeszcze plik sounds na ten z wersji moda 2.3 tylko teraz nie mam dźwięków w walce. Co zrobić?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #971 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:04:57 »
    Hm, znalazłem sposób na pozbycie się crashy, mianowicie do zastosowanego 3gb switchera zmieniłem jeszcze plik sounds na ten z wersji moda 2.3 tylko teraz nie mam dźwięków w walce. Co zrobić?
    Skopiuj też folder "sounds" z 2.3 i powinno pomóc.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #972 dnia: Sierpnia 22, 2011, 22:06:42 »
    Skąd ściagnąć 2.3 ? W pierwszym poście są tylko confingi poszczególnych elementów z 2.3.

Offline Knakssi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #973 dnia: Sierpnia 23, 2011, 14:11:53 »
     a ja mam taki problem mianowicie nie mam pojecia jak ja mam do cholery wgrac te jednostki z native do floris czy moglby mi ktos napisac jak ja mam to zrobic?

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #974 dnia: Sierpnia 25, 2011, 18:38:38 »
    Czy da się skonwertować sejwa z native do florisa?