Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #945 dnia: Sierpnia 10, 2011, 13:29:26 »
    Całego całego :D  Floris Expanded Mod Pack 2.4 844mb kiedy spakowany.

To w takim razie sprawdź jaką masz wersję gry bo mod działa na wersji 1.134 i dalej. Jeżeli wersja jest ok to pozostaje ściągnąć moda jeszcze raz być może z innego źródła. Także zajrzenie do FAQ nie zaszkodzi ;)

Co do Twojego problemu Damianis to niestety przykro mi ale nie mam na razie żadnego pomysłu co mogło by pomóc. Ostatecznie można zmniejszyć rozdzielczość tak na próbę do 800:600 32bity
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #946 dnia: Sierpnia 10, 2011, 14:40:58 »
    Wersję gry mam 1.143 i sprawdzałem FAQ ale to nie moje problemy bo mi przy ładowaniu się wyłącza. Tak więc ściągam moda z innego źródła i zobaczymy co będzie, dzięki za pomoc.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #947 dnia: Sierpnia 10, 2011, 15:46:29 »
    Wersję gry mam 1.143 i sprawdzałem FAQ ale to nie moje problemy bo mi przy ładowaniu się wyłącza. Tak więc ściągam moda z innego źródła i zobaczymy co będzie, dzięki za pomoc.

No to sprawdź jeszcze raz w FAQ dokładnie punkt 2 może o to chodzi ;)

Editvv W takim razie przeinstaluj warbanda. Czasem bałagan w folderze gry z powodu instalacji różnych modów może powodować jakieś błędy więc reinstal na pewno nie zaszkodzi :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2011, 19:13:44 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #948 dnia: Sierpnia 10, 2011, 18:35:36 »
    Podmieniłem sounds i sounds.txt dalej nie działa. Z ciekawości sprawdziłem, że te bushes_02 to teksturka, mógłby mi ktoś wysłać swoją teksturę? Wersja 1.143 może by pomogło

EDIT: Głupi pomysł bo Native przecież działa normalnie.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #949 dnia: Sierpnia 11, 2011, 09:19:24 »
    Game Booster Premium wyłącza wszystkie  aplikacje i usługi pracujące w "tle".

W poprzednim poście zamieściłem, że ustawiałem ją na podstawie poradnika (link w moim poprzednim poście).

Zdefragmentowałem partycję systemu i  dysk na którym mam zainstalowanego Warbanda. Oprócz tego zdefragmentowałem Warbanda Game Boosterem.

Dalej nie pomogło. Rozłączyłem się z internetem, wyłączyłem antywirusa i dalej po chwili zamula tylko, że teraz przez chwilę spada na ~10-15 fps, a potem to, samo co wcześniej.

Bardzo zależało mi pograć w tego moda, ale cóż chyba nic więcej nie da się zrobić.

Aż trudno uwierzyć w to, że przychodzi osoba na forum i pisze o takich problemach, gdzie ludzie radzą sobie na dwukrotnie słabszych sprzętach. Damianis, a może zaniesiesz ten komputer lub do serwisu :/ Bo modyfikacja działa doskonale. Gram na najwyższych ustawieniach przy 750 jednostkach na polu bitwy.

Offline Damianis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #950 dnia: Sierpnia 11, 2011, 10:41:00 »
    To chyba wina systemu, bo teraz inne mody i gra tak samo zamulają. Próbowałem reinstall, ale nic z tego. Sprawdzę jeszcze inne gry, jak okaże się, że też zamulają, to postawię nowy system.

Edit: Inne gry chodzą jak należy.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2011, 11:42:07 wysłana przez Damianis »

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #951 dnia: Sierpnia 11, 2011, 15:26:31 »
    Poddaję się. Usunąłem wszystko nawet sejvy, rejestry co się dało. Zainstalowałem grę, zaktualizowałem do najnowszej wersji, wrzuciłem moda, spolszczyłem i odpaliłem. Pod koniec ładowania znowu wyskakuje RGL Error i z tymi bushes... 

Jak wyłączyć cheatmenu ? :D Bo wczoraj bawiłem się w zmianę sztandaru podczas gry i włączyłem na jednej postaci cheatmenu i tera w każdym mieście/zamku/boot camp mam opbcje CHEAT. Na nowej postaci nie ma tego. Jakaś komenda czy jak ?

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #952 dnia: Sierpnia 11, 2011, 19:16:25 »
    Problem z uruchomieniem gry (RGL Error) rozwiazalem konwertujac (np programem AbleMP3) wszystkie pliki dzwiekowe z ogg na wav i analogicznie zmieniajac notepadem rozszerzenia w pliku sounds.txt (Edycja->Zamien).

Offline michal317pl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #953 dnia: Sierpnia 12, 2011, 06:50:58 »
    Jak wyłączyć cheatmenu ? :D Bo wczoraj bawiłem się w zmianę sztandaru podczas gry i włączyłem na jednej postaci cheatmenu i tera w każdym mieście/zamku/boot camp mam opbcje CHEAT. Na nowej postaci nie ma tego. Jakaś komenda czy jak ?

Cheat Menu włącza/wyłącza się w menu obozu w opcjach moda. Gdzieś pod koniec jest opcja "włącz debug mode" czy jakoś tak.

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #954 dnia: Sierpnia 12, 2011, 11:16:33 »
    Nie wiem jak ale udało mi się odpalić tego moda ale... gdy próbuję odpalić Samouczka albo Nową grę wyskakuje kolejny błąd "Microsoft Visual C++ Runtime Library.  Runite Error! This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way... " I jeszcze żeby się skontaktować z supportem, najdziwniejsze jest to że mam pobraną najnowszą wersję chyba 2010 x64 chociaż mam Viste 32

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #955 dnia: Sierpnia 12, 2011, 17:42:57 »
    Zastosuj si do FAQ w celu rozwiązania swojego problemu. Zadaniem FAQ jest właśnie rozwiązywanie notorycznie powtarzających się problemów u graczy.

Offline Darth Hades

• Użytkownik
    « Odpowiedź #956 dnia: Sierpnia 12, 2011, 22:32:56 »
    Tak zrobiłem, ściągnąłem biblioteki, najnowsze sterowniki do karty graficznej, ustawiłem nawet rozdziałkę na 800x600 bez cieni jakość detali na 10 a i tak wyskakuje jak biorę nową grę albo po stworzeniu postaci. Nie mogę jedynie wykonać
    Vista/Seven
    menu start -> uruchom, wpisujesz cmd. W tym co się otworzy wpisujesz: bcdedit /set IncreaseUserVA 2990  , klikasz enter i restartujesz kompa.

Bo wyskakuje "Nie można otworzyć magazynu danych konfiguracji rozruchu". A chyba mój laptopt nie jest aż taki zły żeby nie poszedł na najsłabszych ustawieniach. Mam 4gb ramu, karta graficzna Radeon 3650, Intel core duo 2.40 i Vista 32

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #957 dnia: Sierpnia 14, 2011, 11:39:08 »
    NPC w tym modzie maja przedrostki przed imionami np.Palantinus Jeremus. Powiedzcie prosze czy one sie zmieniaja z czasem lub levelem NPC-a ? Bo bieganie z kims kto nazywa sie Palantinus nie bardzo mi odpowiada. A jezeli nie zmieniaja sie wraz z poziomem wyszkolenia to gdzie moge dokonac takiej zmiany ? - sprawdzalem troops.txt ale tam sa same imiona bez przedrostkow/tytulow. Z gory dzieki za pomoc. 

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #958 dnia: Sierpnia 14, 2011, 19:00:38 »
    Tak zmieniają się wraz z ich awansem. Mam już NPC'ów na około 20 levelu i mają tylko swoje imiona. Nie podam dokładnie na których poziomach się to zmienia bo już nie pamiętam ale na pewno coś powyżej 10.

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #959 dnia: Sierpnia 15, 2011, 14:46:26 »
    @adamk23 U mnie każdy ma około 20 a Floris 32 lvl i przedrostki się nie zmieniły.

Kto jest lepszy w dystansie, podczas obrony zamku??
    Rodocki kondotierro czy Veagirski łucznik weteran??
    (oboje na A7)

Bo właśnie miałem bitwe o Uxhal i rodoccy kusznicy wręcz skosili moich baronów i Szturmowców.
    Walka była 386-386 limit na 150.
    Oblężenia w Warbandzie nadal leżą;/