Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #645 dnia: Lipca 04, 2011, 21:00:06 »
    1000 woja ;D? Jak? Ja mam w tej chwili 3112 reputacji, przywództwo na 10, bonus od bycia królem i od włości a mogę mieć maksymalnie ok 400 woja.

Czy innym lordom bardzo przeszkadzało by to, że moi bohaterowie też zostali by lordami? Brakuje mi wasali a już nikt się przyłączać nie chce;/. Kiedyś tak robiłem ale już nie pamiętam jak wielu lordów na to marudziło.

No właśnie i ja się dziwie gdzie on tyle uzbierał (dokładnie 924). Prawdopodobnie dlatego że Sułtanat dużo wojował i ma ok 1/4 całej mapy (sam sułtan ma parę zamków) pewnie odbijał dużo jeńców bo strasznie wymieszane ma to wojsko:)
    Jak mianujesz towarzyszy wasalami to co niektórzy będą psioczyć. Raczej ci co masz z nimi najwyższe stosunki i są raczej z tych uczciwych jakoś to przeżyją gorzej z tymi marudnymi.

@vipcio ściągnij wersję 2.4 potem bugfix i spolszczenie. To wystarczy. Tu masz linka do wersji 2.4 http://www.megaupload.com/?d=GOJMNH09

Editvv Twinfire wybacz:)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2011, 21:09:32 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #646 dnia: Lipca 04, 2011, 21:01:47 »
    Czy innym lordom bardzo przeszkadzało by to, że moi bohaterowie też zostali by lordami? Brakuje mi wasali a już nikt się przyłączać nie chce;/. Kiedyś tak robiłem ale już nie pamiętam jak wielu lordów na to marudziło.
    Tak przeszkadzałoby, za mianowanie towarzysza wasalem możesz dostać karę do stosunków, około 2 ( ale tylko od niektórych lordów ). Mieliby też pretensje gdybyś dał mu jeszcze jakieś lenno.

EDIT: ktoś mnie ubiegł ;(
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #647 dnia: Lipca 04, 2011, 22:06:13 »
    ja mam jeszcze jedno pytanie.
    Jak ja to mam zainstalować mam Mount and Blade Warband wersje 1.134
    Ściągnąłem następujące pliki??
    Floris Expanded Mod Pack 2.3
    Floris+Expanded+Mod+Pack+2.3+with+Native+Troop+Tree
    FEMP-2.41a_Bugfix
    spolszczeni

jak to zrobić???

W pierwszym poście jest to opisane, o ile się nie mylę. Tak więc, gdy masz zainstalowaną grę M&B Warband i ściągniętą modyfikację Florisa to pierwszym krokiem powinno być rozpakowanie modyfikacji do domyślnego folderu. Następnie rozpakowaną modyfikację kopiujemy/wycinamy i wklejamy do folderu Modules znajdującej się w lokalizacji gry Warband. Następnie ściągamy hotfixa i czynimy to tak jak w przypadku kopiowania modyfikacji. Tutajk podmieniamy tylko pliki które znajdują się w Modules/Floris Expanded Mod Pack 2.4 Ze spolszczeniem jest podobnie jak w przypadku Hotfixa.
    Jeżeli czegoś nie zrozumiałeś patrz pierwszy post tego watka.

Czy jest jakiś sposób żeby dać pieniądze moim wasalom? Oni biedę klepią (chociaż każdy ma co najmniej zamek i wieś) i latają z 500-800 denarami w sakiewce podczas gdy ja mam przy sobie prawie 5,000,000 denarów O_o...
    A jeśli dam im zbyt wiele wojska to nie będą w stanie go utrzymać i zaczną im dezerterować żołnierze?

O ile się nie mylę to taka opcja jest dostępna gdy mamy jednego z doradców zasiadającego w naszej radzie (nie pamiętam którego) W każdym razie, jest tam opcja prześlij dar. Lecz przyznam się, ze sama dawno tego nie robiłam.

Edit:
    Myślę, że do FAQ trzeba będzie dopisać proces instalacji.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2011, 22:15:31 wysłana przez Jagoda »

Offline vipcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #648 dnia: Lipca 04, 2011, 22:20:35 »
    ściągnąłem z kopiowałem do modules i skopiowałem pliki z bugfix i spolszczenia
    (spolszczenia tej historii na początku nie mam)
    ale mam taki błąd że jak wybrałem postać i daję jej imię itf to nie mam tego środkowego pasku (umiejętności) i nie mogę nacisnąć dalej. Tak samo miałem jak zainstalowałem 2.3 to to samo. NIE WIEM CO JEST.
    POMOŻECIE??? PLEASE

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #649 dnia: Lipca 04, 2011, 22:42:52 »
    1. Ściągasz Floris Mod Pack 2.4 Bugfixa i spolszczenie ( w pierwszym poście polska flaga to link do spolszczenia )
    2. Rozpakowujesz Floris mod Pack 2.4 i przenosisz wypakowany już folder do warband/modules/
    3. Przenosisz Bugfixa do Warband/modules/floris mod pack 2.4 następnie go tam wypakowujesz.
    4.Wypakowujesz spolszczenie i przenosisz folderlanguages do Warband/modules/floris mod pack 2.4
    5. Upewnij się, że język gry masz ustawiony na polski.

Jeśli zrobiłeś to wszystko to powinieneś mieć wszystko w porządku

PS. A już myślałem że nic mnie nie zaskoczy ale jak widać myliłem się ;)
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #650 dnia: Lipca 05, 2011, 00:00:38 »
    witam! nie wiem czy to jakiś błąd czy u mnie tylko tak ale nie widziałem jeszcze wrogiego lorda z duża liczbą więżniów co mnie bardzo bolim bo jest to najlepszy sposób na zdobycie wojska głownie to 1-2 więżnió czy poprostu tak jest w tym modzie czy wystarczy poczekać??

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #651 dnia: Lipca 05, 2011, 09:09:13 »
    Ponieważ wrodzy lordowie często oddają więźniów do swojego zamku lub zamku przynależnego do tej samej frakcji. Ja całkiem niedawno widziałam jak 36 osobowy oddział zbójów miał 136 więźniów :/ To lekka przesada no ale cóż.
    A tak w ogóle to pograłabym sobie w mod do warbanda, który osadzony byłby w coś na podobieństwo z filmu Apocalypto reżyserii Mela Gibsona.
    Pozdrawiam.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #652 dnia: Lipca 05, 2011, 09:53:49 »
    Nie wiem czemu ale mi dziwnie to spolszczenie działa. Wszyscy kompani nazywają się "Twoja osoba" wyskakują jakieś dziwne znaki i nie wspomnę o tak ważnej części podróży jak sprawdzanie liczebności wrogiego wojska bo są tylko niezrozumiałe znaki... No i zamiast nazw są części dialogów...

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #653 dnia: Lipca 05, 2011, 11:23:34 »
    vipcio no nie wiem co tam jest u Ciebie porobione ale może się myliłem i spolszczenie z"Native" jest do czegoś potrzebne więc postaram się zrehabilitować i w takim razie masz tu link do spolszczenia "native" http://www.mbrepository.com/file.php?id=2466

@Jagoda dodam opis instalacji do FAQ ale wątpię by to coś pomogło :)

PS. Te prezenty to o ile pamiętam to tylko winko, piwko albo olej, no jeszcze można wysłać konie o różnej wartości.

Editvv To się nazywa złośliwość rzeczy martwych :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2011, 11:39:16 wysłana przez adamk23 »
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline vipcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #654 dnia: Lipca 05, 2011, 11:26:09 »
    mam po polsku Warbanda i nadal nie chcę działać zaciana się jak stworzyłem postać wybrałem wygląd i właśnie tutaj się zacicna i nie chcę iść dalej. Nie wiem co jest

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #655 dnia: Lipca 05, 2011, 11:34:23 »
    @Skarbek
    Spolszczenie było robione pod v2.41a.
    Jeśli bawiłeś się plikami albo coś w tym stylu, też mogą wystąpić komplikacje.
    W spolszczeniu powinno się znajdować 13 plików ( troops, skills, party_templates, parties, dialogs, info_pages, game_strings, skins, game_menus, quests, item_modifiers, factions, quick_strings ) wszystko powinno ważyć 1,18mb - jeśli coś jest nie tak to ściągnij jeszcze raz.
    Upewnij się, że język gry masz ustawiony na polski.
    @Vipcio
    Zapodaj swoją konfigurację sprzętową i może screeny jakieś bo twój błąd jest chyba wyjątkowy.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #656 dnia: Lipca 05, 2011, 11:54:51 »
    A mnie interesuje jedna rzecz Twinfire. Jak dokonywałeś spolszczenia? Czy tłumaczyłeś osobiście literka po literce, czy może używałeś gotowych tekstów jakie ma np modyfikacja Diplomacy?

Co do błędów z tekstem to sprawdźcie jak działa ze spolszczeniem, a jak bez i wszystko będzie jasne :/ Wtedy zostaną rozwiane wszelkie wątpliwości.

Pozdrawiam.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #657 dnia: Lipca 05, 2011, 12:15:23 »
    A mnie interesuje jedna rzecz Twinfire. Jak dokonywałeś spolszczenia? Czy tłumaczyłeś osobiście literka po literce, czy może używałeś gotowych tekstów jakie ma np modyfikacja Diplomacy?
    Np. Miałem otwarty plik dialogs Florisa i Diplomacy, i sprawdzałem czy jedna kwestia z obu modów niczym się nie różni ( prócz języka ofkors ) następnie kopiowałem ( jeśli się różniły to tłumaczyłem sam )

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #658 dnia: Lipca 05, 2011, 13:33:21 »
    1. Ściągasz Floris Mod Pack 2.4 Bugfixa i spolszczenie ( w pierwszym poście polska flaga to link do spolszczenia )
    2. Rozpakowujesz Floris mod Pack 2.4 i przenosisz wypakowany już folder do warband/modules/
    3. Przenosisz Bugfixa do Warband/modules/floris mod pack 2.4 następnie go tam wypakowujesz.
    4.Wypakowujesz spolszczenie i przenosisz folderlanguages do Warband/modules/floris mod pack 2.4
    5. Upewnij się, że język gry masz ustawiony na polski.

robiłem wszystko wedle instrukcji , jednak :( niestety przy włączaniu gry i ładowania się dokładnie w miejsciu ładowania tekstrur mam RLG Error - gdzie nigdy mi sie to nie trafiło ;p przy florisie.

Mam win7 czy w tym może być problem?

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #659 dnia: Lipca 05, 2011, 13:36:35 »
    Jaka jest strata pomiedzy półtoraręczniakiem a jednoręcznym mieczem??
    Mam Kingslayera (najlepszy półtorak na równi z Two-Handem) i ma on 53 obrażeń. Dzierże go w jednej ręce wraz z tarczą i teraz sprecyzuje moje pytanie. Czy dostaje jakąś kare odnośnie używania go w jednej ręce? Czy moze lepszym zamiennikiem (jeżeli kara oczywiście jest spora) będzie miecz z obrażeniami 37? Zasięg wtedy bedę miał mniejszy o 5 (110), ale szybkość równą...

@krzysiek333 zmień rozdzielczość na 800x600 i wtedy odpal