Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131272 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #630 dnia: Lipca 04, 2011, 11:43:38 »
    Hej , mam mały problem a mianowicie kiedyś z ciekawości do florisa wrzuciłem spolszczenie native :) nawet kilka fraz było po polsku :P , teraz gdy wyszło spolszczenie do florisa musiałem na nowo zainstalować grę :) -> miałem na pc florisa 2,3 użyłem update do wersji 2.4 - zmieniłem nazwe katalogu na 2.4 -> dodałem hotfixa i na samym końcu wrzuciłem spolszczenie - jednak ku mojemu zaskoczeniu :) zaczynam rozgrywkę tworzę postać :) początkowe starcie na ulicy (i po wygranej walce cud - widzę polskie napisy :) ). Jednak gdy chciałem wejść do miasta/zamku nagle pokazują się czerwonym drukiem po lewej stronie w rogu ekranu jakieś errory i błędy , jednak grałem dalej niestety jakies 2min potem gra sie zwiesiła... , i oto mój problem , próbowałem kilka razy ale gdy wchodzę do miasta lub rozpoczynam walke mam te czerwone errory a potem zwieche...

PS : Mam też jakiś błąd np ; jeśli wchodze w "informacje" i szukam Lordów to w spisie mam np nazwy broni lub zamków lub całkiem przypadkowe słowa. :)

Czy ktoś wie jak na to zaradzić??
    Cóż ja bym jeszcze raz zainstalował całego WB od nowa potem moda i dla pewności sprawdź czy nie ma tam jakiegoś folderu "languages" jeśli by był to wywal. Wrzuć spolszczenie i powinno działać, jeśli nie to można wywalić spolszczenie z "Native" chociaż to nie wiem czy coś może pomóc. Jak nic nie pomoże to pozostaje wrócić do wersji angielskiej.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #631 dnia: Lipca 04, 2011, 11:57:32 »
    A po co reinstalować grę. krzysiek333 sprawdź jakie pliki tekstów posiada to spolszczenie i skopiuj te pliki z Modyfikacji Florisa 2.4 i z Hotfixa. Następnie odpal grę i sprawdź czy działa jak tak to  ... wiadomo, jak nie to znaczy, że przyczyna znajduje się gdzieś indziej. W tedy zastosuj się do rady adamk23.
    Pozdrawiam.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #632 dnia: Lipca 04, 2011, 12:33:33 »
    @Jagoda ja sam znam bardzo dobrze angielski, wcześniej grałem tylko na eng. Ale niestety przyszły czasy lenistwa. Podczas grania w eng człowiek musi się skoncentrować, a niektórzy mają już dość tej koncetracji która ogromnie męczy i grają na spolszczeniach.

@MaksJ23PL spolszczenie jest na jakieś 90-95%, przedmioty nie zostały spolszczone, jedynie przyimki znajdujące się za przedmiotem np. "pełna torba" czy "ciężki". Bynajmniej u mnie tak jest.
    Ostatni raz się wypowiem w tym temacie. Człowieku, ale w m&b na czym Ty się musisz skoncentrować? To tak prosta gra jak budowa "imperialnego cepa". Gdyby tak przyszło Ci grać np. w Morrowinda w wersji angielskiej to bym się nie dziwił, tekstu czytanego tam od groma. Ale tu masz wszystko klarowne, trudne słowo? A od czego słownik? Przeraża mnie obecny stan wiedzy młodego pokolenia. Dawniej nauczyciel stał nad tobą, przywalił linijką(niekiedy specjalnym wskaźnikiem do map) i człowiek przyswajał wiedzę. Poza tym tego się nie zapomina, nie wiem może mam dobrą pamięć ale jakoś wszystko co przez lata się nauczyłem zostało mi w głowie. I jak słyszę takie teksty to mi ręce opadają. I dziwi się jeden z drugim że polska nadal jest uważana na świecie za tępy i głupi(pijacki) naród. Nie przeczę że lepiej się gra w polskiej wersji językowej. Ale przy takiej grze narzekać na spolszczenie(właściwie na jego początkowy brak)?
    Pamiętam jak zaczynałem gry rpg(papierowe) i kupiłem w tedy podręcznik do warhammera w angielskiej wersji językowej,powoli i metodycznie słowo po słowie przetłumaczyłem i grania było na lata.
    Więcej chęci (oraz uczyć się w szkole)a nie myśleć na lekcji o tym "w co będę dziś grał jak wrócę na chatę", szkoda że już nie ma tzw. "starej szkoły w nauczaniu", widzę że to znacznie podniosło by poziom wiedzy co poniektórych forumowiczów. I taki apel.....CZYTAJCIE 1 POST! Bo ludzie ciągle was odsyłają abyście łaskawie przeczytali co i jak a potem pytali. Nie tylko na łatwiznę i setny raz pytać"bo to nie idzie ,a czy spolszczenie jest, czemu mi wywala grę?"
    Mam nadzieje że nikogo nie uraziłem ale niech ten temat nie zaśmiecają tak d***e  pytania.Pozdrawiam.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #633 dnia: Lipca 04, 2011, 13:24:40 »
    Przetłumaczyłem przedmioty w 20%, ale niektóre nazwy są nieco dziwne np. White Lion Appaloosa Steppe Charger --> Stepowy Koń do szarży Appaloosa Białego Lwa

Zdobyłem Curaw i Vaegirowie podpisali ze mną rozejm, następnie wysłałem emisariuszy do Swandii i do Sułtanatu z prośbą o rozejm - zgodzili się. Teraz Khanat - Rhodocy walczą z sojuszem Swandia - Vaegirovie - Sułtanat.
    Chciałbym jakoś rozbić ten sojusz, tylko jak?
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #634 dnia: Lipca 04, 2011, 13:26:37 »
    Aldred bez obrazy ale pieprzysz jak stary tetryk;]. To nie miejsce na historyjki z cyklu "A za moich czasów...". Jestem z pokolenia, w którym kary cielesne w szkole nie były już codziennością ale zdarzało się po łbie dostać albo grubą linijką po łapach i nie zgodzą się z tym, że to była taka genialna metoda nauczania. Jak ktoś nie chciał się uczyć to nawet jak przez plecy lagą (nie wiem czy to poprawna nazwa;] nauczyciel od matematyki tak nazywał swoją długą cieniutką deseczkę... bolało jak cholera;/) dostanie to i tak niczego się nie nauczy. Z czasem co bardziej ogarnięci zrozumieją, że uczą się dla siebie i to sobie a nie rodzicom czy nauczycielom robią krzywdę.
    I dziwi się jeden z drugim że polska nadal jest uważana na świecie za tępy i głupi(pijacki) naród.
    To, że z polaków są pijaki nie da się ukryć ale, że jesteśmy głupi to przegięcie. A jeszcze jak bym to z ust hamerykanina, który myśli, że Europa to kraj to bym mu krzywdę zrobił. Co jak co ale poziom nauczania jest u nas wysoki(przynajmniej był parę lat temu). Kilka lat temu moja sąsiadka wyjechała z dziećmi do rodziców do Nowego Jorku to jej dzieci poszły 2 klasy w górę. Po za tym wiele wręcz epokowych odkryć dokonywanych przez naszych rodaków w czasie okupacji było wyciszanych przez okupanta albo przypisywanych jakiemuś ruskowi;/.
    O dzisiejszych dzieciach się nie wypowiem bo to temat rzeka i nie warto na to słów marnować;]. Mam tylko nadzieję, że tym wszystkim JP(i wszystkim im podobnym) dzieciaczkom życie zasadzi takiego kopa w dupę, że się w końcu obudzą.

A chciałem krótko i na temat...
    Lecz to nie miejsce na takie wywody więc koniec offtopu ;].

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #635 dnia: Lipca 04, 2011, 13:48:55 »
    "Czytajcie pierwszy post" Jak znam życie to i tak nikt z nowych nie czyta pierwszego posta i do us...ej śmierci zawsze się ktoś będzie pytał o bzdety. A to że coś jest proste jak budowa cepa oj to nie zawsze takie proste bo znajdzie się wielu co nie ma pojęcia jak cep wygląda :).

W kwestii nauczania to powiem tak: "Jak ktoś się uprze być idiotą to edukacja jest bezsilna" i to nie ma znaczenia w jakich czasach czy w jakim kraju. A co do dzisiejszej młodzieży to ja za stary jestem żeby się z nimi użerać ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Lipca 04, 2011, 15:41:04 »
    Czy niedociągnięcie w spolszczeniu mamy zgłaszać na forum w celu ich poprawienia w kolejnych wersjach?
    MJ

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #637 dnia: Lipca 04, 2011, 15:50:49 »
    Czy niedociągnięcie w spolszczeniu mamy zgłaszać na forum w celu ich poprawienia w kolejnych wersjach?
    Sugerowałbym raportowanie do twórcy spolszczenia.

Offline vipcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Lipca 04, 2011, 16:12:38 »
    ja mam pytanie czy jak zainstaluje spolszczenie do muszę mieć po polsku nativa??

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #639 dnia: Lipca 04, 2011, 16:34:44 »
    @Aldred to że Warband jest lekko ujmując nieskomplikowany, nie oznacza że musisz mieć chęci by myśleć nad tłumaczeniem w trakcie...
    Nie każdy ma ochote katować się, gdy przyjdzie z pracy gdzie szarpał 10-12h, i następnie "dać od siebie troche" przy graniu w eng wersje. To jest wygoda i po to właśnie ludzie tworzą spolszczenia.

A co do Morka, grałem po ang. A w Gothica 2 po niemiecku. I fakt czasem miałem dosyć. Ale grałem i warto było mimo że wielokrotnie sporo rzeczy mi umkneło.
    Więc nie zarzucaj mi nieczego, skoro nie masz pojecia.

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #640 dnia: Lipca 04, 2011, 16:36:09 »
    ja mam pytanie czy jak zainstaluje spolszczenie do muszę mieć po polsku nativa??

Nie nie musisz.

PS. A już myślałem że nic mnie nie zaskoczy ale jak widać myliłem się ;)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Lipca 04, 2011, 18:26:09 »
    Czy jest jakiś sposób żeby dać pieniądze moim wasalom? Oni biedę klepią (chociaż każdy ma co najmniej zamek i wieś) i latają z 500-800 denarami w sakiewce podczas gdy ja mam przy sobie prawie 5,000,000 denarów O_o...
    A jeśli dam im zbyt wiele wojska to nie będą w stanie go utrzymać i zaczną im dezerterować żołnierze?

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Lipca 04, 2011, 19:24:04 »
    Raczej kasy wasalom dać się nie da. U mnie też latają z ledwie kieszonkowym a jakoś po 150-200 woja utrzymują tak więc chyba lordowie nie mają problemu z żołdem ( Sułtan Hakim w moim save lata z 1000 chłopa no to musiał by płacić bardzo dużo xD ).

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #643 dnia: Lipca 04, 2011, 20:12:14 »
    1000 woja ;D? Jak? Ja mam w tej chwili 3112 reputacji, przywództwo na 10, bonus od bycia królem i od włości a mogę mieć maksymalnie ok 400 woja.

Czy innym lordom bardzo przeszkadzało by to, że moi bohaterowie też zostali by lordami? Brakuje mi wasali a już nikt się przyłączać nie chce;/. Kiedyś tak robiłem ale już nie pamiętam jak wielu lordów na to marudziło.

Offline vipcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Lipca 04, 2011, 20:51:48 »
    ja mam jeszcze jedno pytanie.
    Jak ja to mam zainstalować mam Mount and Blade Warband wersje 1.134
    Ściągnąłem następujące pliki??
    Floris Expanded Mod Pack 2.3
    Floris+Expanded+Mod+Pack+2.3+with+Native+Troop+Tree
    FEMP-2.41a_Bugfix
    spolszczeni