Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131427 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #615 dnia: Lipca 03, 2011, 20:06:47 »
    Niestety potwierdzam, spolszczenie z navite też psuje rozmowę.
    Dlatego pytałem o source code, chętniej bym coś pokombinował. :P

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #616 dnia: Lipca 03, 2011, 21:06:55 »
    Robiąc spolszczenie działałem tylko w plikach które są w pliku languages/pl. Kwestie związane z małżeństwem  masz w pliku dialogs, bodajże 1564 linia tekstu ( i okoliczne ;)
    Dobrym programem do modyfikacji tych plików jest program Notepad ++ o niebo lepszy od notatnika.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #617 dnia: Lipca 03, 2011, 23:03:21 »
    wielkie dzięki za pomoc ;)

a z tym npc chodzącym to nawet fajnie wygląda w końcu od tego ich mamy, żeby nas ochraniali;)

No wiesz, jeżeli jesteśmy w opcjach miasta lub wioski i chcemy iść do Tawerny lub sołtysa czasami zostajemy zaatakowani rzez zbirów. Z początku gry jest dość trudno, nawet z 3 lub 4 wygrać. Zwłaszcza, gdy nie posiadamy odpowiedniego uzbrojenia jak i opancerzenia. W tedy NPC faktycznie się przydają.

@Twinfire - No wiesz, może i w Native to jest, ale ja gram w Florisa kilka ładnych miesięcy i ani razu nie miałam takiego dziwnego przypadku. A w końcu tłumaczyłeś Florisa, a nie pliki z Native. Wyjście jest jedno niech Colder sprawdzi jak wygląda sytuacja bez spolszczenia. Jeżeli takich bugów nie ma to oznacza, że spolszczenie jest faktycznie kopnięte. A jeżeli dalej jest ten sam problem to zwracam honor.

Pozdrawiam.

Offline Rakjono

• Użytkownik
    « Odpowiedź #618 dnia: Lipca 03, 2011, 23:50:15 »
    Mam taki błąd, że jak włączam nową grę jest ta pierwsza walka podczas której warband strasznie mi się tnie, przed każdym uderzeniem jest ok 4s lagu potem wychodzę z miasta i wyskakują jakieś błędy o texturach itp komputer mi się zwiesza i muszę reebotować, jakieś pomysły ??

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #619 dnia: Lipca 04, 2011, 00:02:05 »
    Już sobie jakoś poradziłem z żonką. :P

Mam pytanie, co daje opcja "Bardzo szanuję Twój ród i pragnę do niego należeć"?

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Lipca 04, 2011, 00:03:44 »
    Na poprzedniej stronie masz mini FAQ w razie błędów http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307

Zdobyłem 3 zamki Vaegirów i Reyvadin, a oni w międzyczasie zawiązali sojusz z Swandią, Więc są teraz 2 obozy "Moje królestwo, Rhodocy, Khanat" vs "Vaegirowie, Sułtanat, Swandia" fajnie ale boję się walki na kilka frontów.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #621 dnia: Lipca 04, 2011, 01:45:53 »
    No no jestem pod wrażeniem spolszczenia Florisa. Gram na wersji 2.3 florisa i mam pytanie. Czy przedmioty i ich nazwy zostały tez już przetłumaczone? Czy to spolszczenie 100%?
    MJ

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #622 dnia: Lipca 04, 2011, 07:27:23 »
    Nie no nie wytrzymam. Ludzie czy wy na prawdę nie dacie rady grać bez spolszczenia? To nie jest ciężka i trudna gra, na upartego to nawet po rosyjsku można grać. A tu co trzeci post z pytaniem o spolszczenie. Ja ściagnełem florisa i jak do tąd nie odczuwam potrzeby instalowania spolszczenia. Tak na marginesie...uczą Was w szkołach innych języków oprócz polskiego?  Pozdrawiam. Ah i jeszcze jedno ,mod świetny, kilkakrotnie pisaliście że zawiera to co powinien warband od początku i z tym się zgadzam;)Żeby tak jeszcze co poniektórzy czytali  pierwszy post informacyjny to było by fajnie;/
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #623 dnia: Lipca 04, 2011, 07:59:44 »
    Ale granie ze spolszczeniem jest znacznie wygodniejsze Aldredzie :) Ja sam uczę się angielskiego czy hiszpańskiego, ale miło jest ujrzeć mój rodzimy, piękny język w grze i oglądać go, grając w nią. Po prostu lubię polski, pewnie jak każdy pytający się o spolszczenie. Nie wykluczam, że chodzi też o brak elementarnej wiedzy na temat języka angielskiego, ale tłumaczę tylko niektórych ;)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #624 dnia: Lipca 04, 2011, 09:56:02 »
    No niby uczą ich innych języków obcych. Nawet wypisują jaką to mają średnią - zdumiewające, same 5 i 6, a grać w "inglisz" jakoś "niet". Wystarczy znać tylko podstawy angielskiego, aby zrozumieć grę i to co dzieje się na naszym ekranie. WB z modyfikacją Florisa to nie jest skomplikowana gra przygodowa, w której bez tekstu ani rusz.

@MaksJ23PL troszku to dziwne, bo spolszczenie zostało zrobiona na Floris Expanded Mod Pack 2.41a. Ty grasz na 2.3 i że Ci się nie gryzie. Cud, normalnie cud :D No, ale w sumie najważniejsze, że możesz cieszyć się modyfikacją. Tylko jak gra zacznie Ci się sypać to nie pisz co jest "cięte", że gra nie chce działać, bo jak byk napisałam, że spolszczenie zostało zrobione na 2.4 ;)

Co do FAQ to fakt, miałam go pisać, ale jak zdałam sobie sprawę, że i tak co 10 jak nie "lepiej" czyta pierwszy post to doszłam do wniosku, że szkoda mojego czasu na tworzenie takiego postu. Dlatego z tego miejsca chciałabym podziękować forumowiczowi adamk23 za stworzenie Mini FAQ. Wspaniała robota. Miło by też było, gdyby twórca FAQ jak i inne osoby, które grają w Florisa przyczyniły się do rozwijania tego FAQ.

Link do FAQ dopisałam do pierwszego postu tego wątku. A nóż widelec ktoś tam zaglądnie ;)

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Lipca 04, 2011, 10:30:31 »
    Na 2.1? Ha! Nawet nie wiedziałem : ) Ale costam działa i nie wygląda jakby miało sie psuć. Co do mojego angielskiego to uczę się od przedszkola a od tamtego czasu troche już minęło i zaręczam że nie jest źle. Jednak moje oczy preferują zdecydowanie biało-czerwone, polskie słowa. Jednak chyba nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie, czy spolszczenie florisa jest 100% i czy spolszczone zostały nazy przedmiotów?
    MJ

Offline Karwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Lipca 04, 2011, 10:54:02 »
    @Jagoda ja sam znam bardzo dobrze angielski, wcześniej grałem tylko na eng. Ale niestety przyszły czasy lenistwa. Podczas grania w eng człowiek musi się skoncentrować, a niektórzy mają już dość tej koncetracji która ogromnie męczy i grają na spolszczeniach.

@MaksJ23PL spolszczenie jest na jakieś 90-95%, przedmioty nie zostały spolszczone, jedynie przyimki znajdujące się za przedmiotem np. "pełna torba" czy "ciężki". Bynajmniej u mnie tak jest.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Lipca 04, 2011, 11:08:06 »
    Rozumime, dziękuję. ; )
    MJ

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #628 dnia: Lipca 04, 2011, 11:18:49 »
    Ależ Jagodo cała przyjemność po mojej stronie xD. Oczywiście o ile pojawią się nowe problemy a potem ich rozwiązania to wrzucę je do FAQ :)

Co do spolszczenia to ma ono parę błędów lokalizacyjnych i parę kwestii jest pomieszane ale da się grać. Zadania z żoną i dialogi w wersji angielskiej są ok w 100% ( wiem bo flirtowałem z pannami na angliku xD ). Osobiście z anglika orzeł to ja nigdy nie byłem (3-4 w liceum ) ale w każdego moda można spokojnie grać w tym języku bo nie jest aż tak rozbudowany. Ale może to tylko moje odczucie w końcu stara szkoła :) to nowe pokolenie to już nie to samo.

@MaksJ23PL spolszczenie nic nie zepsuje w grze poza dialogami sprawdzone osobiście na modzie PoP 3.2 w którym na początku używałem spolszczenia z wersji 2.5 na podstawkę. Po za skopanymi paroma dialogami i częścią tekstu po angielsku nic się nie działo.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline krzysiek333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #629 dnia: Lipca 04, 2011, 11:33:49 »
    Hej , mam mały problem a mianowicie kiedyś z ciekawości do florisa wrzuciłem spolszczenie native :) nawet kilka fraz było po polsku :P , teraz gdy wyszło spolszczenie do florisa musiałem na nowo zainstalować grę :) -> miałem na pc florisa 2,3 użyłem update do wersji 2.4 - zmieniłem nazwe katalogu na 2.4 -> dodałem hotfixa i na samym końcu wrzuciłem spolszczenie - jednak ku mojemu zaskoczeniu :) zaczynam rozgrywkę tworzę postać :) początkowe starcie na ulicy (i po wygranej walce cud - widzę polskie napisy :) ). Jednak gdy chciałem wejść do miasta/zamku nagle pokazują się czerwonym drukiem po lewej stronie w rogu ekranu jakieś errory i błędy , jednak grałem dalej niestety jakies 2min potem gra sie zwiesiła... , i oto mój problem , próbowałem kilka razy ale gdy wchodzę do miasta lub rozpoczynam walke mam te czerwone errory a potem zwieche...

PS : Mam też jakiś błąd np ; jeśli wchodze w "informacje" i szukam Lordów to w spisie mam np nazwy broni lub zamków lub całkiem przypadkowe słowa. :)

Czy ktoś wie jak na to zaradzić??