Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojdal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #480 dnia: Czerwca 21, 2011, 13:30:18 »
    Ej mam problem z tym modem. Podczas gry np oblężenia lub jakiejś większej bitwy gra się wyłącza i wyskakuje jakiś komunikat dotyczący runtime++.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #481 dnia: Czerwca 21, 2011, 19:51:04 »
    Witam wszystkich po długiej przerwie. Nie ma to jak wakacje xD

Ej mam problem z tym modem. Podczas gry np oblężenia lub jakiejś większej bitwy gra się wyłącza i wyskakuje jakiś komunikat dotyczący runtime++.

Ten problem był tu już parę razy omawiany i rozwiązywany wystarczy troszkę poszukać w temacie. Ale gdyby ktoś nie znalazł to niech kliknie tu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.270
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #482 dnia: Czerwca 21, 2011, 20:30:22 »
    Dokładnie.
    Jak już pisałam wcześniej wystarczy dokonać aktualizacji windowsa, aby uniknąć jakichkolwiek problemów. Co do problemu jaki ma forumowicz Wojdal i inni wystarczy zainstalować Microsoft Visual C++ 2010/2008  lub 2005 Zainstalowanie tego małego programu rozwiąże wszelki problem z występowaniem C++.

Offline Bandaro123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:27:43 »
    Nie sądzę, instalowałem je, zmieniałem plik boot.ini i dalej mam błędy. Jedynie wgranie dźwięków z podstawki je eliminuje.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #484 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:31:02 »
    U mnie po zainstalowaniu Microsoft Visual C++ 2010 problem zniknął. Więc widocznie działa. Może brakuje tobie jeszcze innego programu.

Offline Wojdal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Czerwca 21, 2011, 21:49:45 »
    Witam wszystkich po długiej przerwie. Nie ma to jak wakacje xD

Ten problem był tu już parę razy omawiany i rozwiązywany wystarczy troszkę poszukać w temacie. Ale gdyby ktoś nie znalazł to niech kliknie tu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.270

Dzięki właśnie te 33 strony to wcale nie takie trochę... Ale mimo wszystko dzięki.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Czerwca 21, 2011, 22:10:58 »
    Fakt, nazbierało sie tego. Trzeba będzie uporządkować to jakoś i ładnie opisać. Może nawet warto by było stworzyć mini F.A.Q. dla Florisa, jak już ktoś wcześniej wspominał.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2011, 22:27:37 wysłana przez Jagoda »

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Czerwca 22, 2011, 11:30:55 »
    Nie sądzę, instalowałem je, zmieniałem plik boot.ini i dalej mam błędy. Jedynie wgranie dźwięków z podstawki je eliminuje.

Problem z dźwiękiem nie ma nic wspólnego z wymaganiami moda a jak pisali sami twórcy modyfikacji taki błąd u jednych był a u innych nie.
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein

Offline DawQ21

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Czerwca 22, 2011, 15:40:27 »
    Jest Polska wersja tegoż moda?

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #489 dnia: Czerwca 22, 2011, 16:01:24 »
    Ci rycerze Syonu są trochę przepakowani. Już pierwszy poziom jest mocniejszy i ma lepszy sprzęt niż elitarna nordycka piechota. Farmer powinien awansować tak jak inne jednostki a droga do takiego Legio powinna być dłuuuga.
    Moim zdaniem Legio i Centurio powinni być ostatnim awansem w oddzielnych drzewkach jako strzelec i piechota.

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Czerwca 22, 2011, 18:23:17 »
    Mam pytanko. Grałem sporo na FEMP 2.3 i przeszedłem na 2.4, więc stąd moje pytanie, czy da się przerzucić save z 2.3 tak, aby działał za wersji 2.4 ??

Offline adamk23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:07:35 »
    Mam pytanko. Grałem sporo na FEMP 2.3 i przeszedłem na 2.4, więc stąd moje pytanie, czy da się przerzucić save z 2.3 tak, aby działał za wersji 2.4 ??

Tak da się wystarczy że zmienisz nazwę folderu z zapisem w "moich dokumentach" na taką z końcówka 2.4 zamiast 2.3

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Czerwca 22, 2011, 22:01:03 »
    Ci rycerze Syonu są trochę przepakowani. Już pierwszy poziom jest mocniejszy i ma lepszy sprzęt niż elitarna nordycka piechota. Farmer powinien awansować tak jak inne jednostki a droga do takiego Legio powinna być dłuuuga.
    Moim zdaniem Legio i Centurio powinni być ostatnim awansem w oddzielnych drzewkach jako strzelec i piechota.

Ciesze się, że postanowiłeś to przetestować. Co do twojego spostrzeżenia, to zgadzam sie w zupełności. Problem w tym, że gdybym dała Legio inną zbroję, nie byłby już tym rycerzem Syonu. Chodzi mi o to, że moim głównym założeniem było to, że każdy rycerz ma taką samą zbroję. W przyszłości chciałabym zmienić parametry zbroi pozostawiając ten sam wygląd. Zmienię też atrybuty jak i preferencje broni. Tak więc każda z jednostek będzie miała tą samą zbroję, tylko że z zróżnicowanymi parametrami.
    Problem może być tylko taki, że gdy stworze zbroje z innym ID po wyjściu wersji 2.5 mogą być problemy z przeniesieniem save. Nie wiadomo jakie ID przedmiotów może dodać kolejna odsłona wersji Florisa :/ I tu jest pies pogrzebany.

Pozdrawiam.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #493 dnia: Czerwca 22, 2011, 22:37:26 »
    Ciesze się, że postanowiłeś to przetestować. Co do twojego spostrzeżenia, to zgadzam sie w zupełności. Problem w tym, że gdybym dała Legio inną zbroję, nie byłby już tym rycerzem Syonu. Chodzi mi o to, że moim głównym założeniem było to, że każdy rycerz ma taką samą zbroję. W przyszłości chciałabym zmienić parametry zbroi pozostawiając ten sam wygląd. Zmienię też atrybuty jak i preferencje broni. Tak więc każda z jednostek będzie miała tą samą zbroję, tylko że z zróżnicowanymi parametrami.
    Problem może być tylko taki, że gdy stworze zbroje z innym ID po wyjściu wersji 2.5 mogą być problemy z przeniesieniem save. Nie wiadomo jakie ID przedmiotów może dodać kolejna odsłona wersji Florisa :/ I tu jest pies pogrzebany.

Pozdrawiam.
    No, chyba, że zrobisz krok w przód i opatentujesz swoje jednostki wraz z nowym wyposażeniem ;)

EDIT!
    Mając na myśli opatentowanie,czyli wdrążenie Twoich rycerzy do projektu Floris, przez twórców...
    Zastanów się, i zaproponuj...Przecież mod daje taki wachlarz możliwości, że nic innego, jak tylko tworzyć :]
    Prawdę mówiąc jesteś "patronką" Floris na tawernie, tak więc powinni Cię posłuchać :] 

PS.Zapomniałem dodać, ale byłem po 17 godzinach pracy i pisałem posta na pół przytomny :D

pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2011, 09:33:12 wysłana przez ałtsajder »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Czerwca 23, 2011, 09:02:19 »
    Dlatego na razie nadpisałam jednostki najemników innymi moimi Rycerzami Syonu, tak by nie "kraszowało" waszych save w późniejszych wersjach Florisa. Zapewniam, że jeżeli wam sie podobają i chcecie ich używać to fajnie i możecie robić to bez obawy o kompatybilność z nową wersją. Wszystko będzie działało. Po ukazaniu się wersji 2.5 wstawię nowy plik Troops, a wasze oddziały nadal będą miały w swoich szeregach rycerzy Syonu, ale teko w tedy, gdy zastanie nadpisany plik Troops.
    Dlatego rozmyślam nad tym, jakby tu dodać nową frakcje do gry. Gdzie gracz mógłby werbować swoje własne jednostki rycerzy Syonu.
    Pozdrawiam.