Z tego co mi wiadomo to nie wymaga rozpoczęcia nowej gry, aby móc cieszyć się stworzonymi przeze mnie rycerzami Syonu. Chyba, że dokonam zmian Skillów, lub atrybutów danych jednostek. Co do Farmera i Rycerza, to fakt. Taki proces jest za szybki, aczkolwiek kierowałam sie tym, że mają taką samą zbroję. Gdy ogarnę edytowanie "itemów" to stworzę taką samą zbroję o innej nazwie, która będzie miała mniejsze opancerzenie.
A tak w ogóle to mam szatański pomysł. Chciałabym stworzyć zakon Syonu, czyli dodać do gry w jakimś miejscu zamek. Po wykonaniu małego questa gracz odziedziczyłby ten zamek i w nim mógłby szkolić rycerzy Syonu. Na dzień dzisiejszy Ryceze Syonu dostępni są tylko z Farmerów lub najemników w tawernie, co nie rokuje najlepiej jeżeli jesteśmy w trakcie wojny z jakimś innym królestwem :/ Aczkolwiek Rycerze Syonu to twarde skurczybyki :D
Tak, tak...Nafaszeruj ziomków szpinakiem, to Ci się kiedyś odpłacą... :D
Jeżeli chodzi o zakon...Można by było zrobić kilka zakonów(kilka już jest), wraz z siedzibami, które przynależałyby do strategicznych miast(jak wsie).Zdobywasz miasto, to zdobywasz zamek z zakonem...Miasta te można by było specjalnie oflagować, tak aby AI traktowały je za najważniejsze....
Co do dodawania nowych rzeczy do gry.Polecałbym Ci program "Mount & Blade Warband Mod Tools".
1.Wrzucasz go gdzie bądź, włączasz, ładujesz pliki z folderu floris,
2.Następnie otwierasz opcję "item editor".
3.Szukasz zbroi(użyj filtrów),
4.Następnie przypatrz się nazwą(w jakiej kolejności, jak zapisane...to pomorze Ci bezbłędnie wpisać nową zabawkę).
5.Wpisujesz swoją nazwę zbroi(Item_ID, single, plural, resztę bez zmian),
6.zmieniasz statystyki,
7.Kiedy wszystko będzie gotowe, naciśnij upgrade, a następnie save - zbroja dodana!
Za pomocą tego, możesz zmieniać flagi itemów, np.
Miecze dwuręczne na jednoręczne, zmienić wagę, szybkość, uszkodzenia, itp., itd.
Pozdrawiam