Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131289 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #420 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:48:56 »
    Amo, masz dokładnie to samo co ja.
    Z tym, że dzisiaj musiałem zrobić reinstal, bo crashowało nawet Native.
    Co ciekawe, rozwiązania obu problemów masz na tej stronie w moich postach. Wyrzuć wszystkie pliki dwiękowe z moda, albo spróbuj hotfixa A, albo B http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,162354.msg3922041.html#msg3922041

Offline Amoresso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #421 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:54:11 »
    No zrobię jak mówisz Darkula, bo wszystkie metody jak dotąd zawodzą :D

Edit: Ale Nativa to akurat mi nie crashuje :]
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #422 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:55:34 »
    mam XP, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i jest "lepiej" teraz error wyskakuje nie w trakcie gry ale podczas ładowania menu głównego xD
    A ile masz pamięci ram? Mi wygląda to na to, że masz za małą pamięć ram. Ale mogę się mylić. Można też spróbować wyłączyć inne programy, które za bardzo ciążą na naszej pamięci.
    Pozdrawiam.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #423 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:56:32 »
    4giga :P a XP wykrywa tylko 3,5... Ustawienia RAM zmieniłem jak podano na TW
    www.chzg.pl

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #424 dnia: Czerwca 15, 2011, 22:04:20 »
    Przebieg choroby podobny, jak u mnie. Spróbuj tych hotfixów, jeśli zawiodą, to podmień sounds.txt z Native'owskim.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #425 dnia: Czerwca 15, 2011, 22:07:07 »
    Niesforny ten mod, nigdy nie miałem problemów a tu proszę :D Muszę na nowo pobrać moda bo nieopatrznie usunąłem spakowaną wersje ( starość nie radość).
    www.chzg.pl

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #426 dnia: Czerwca 15, 2011, 23:28:54 »
    Masz zaznaczone w konfiguracji "Load textures on demand"? Obniżyłeś jakość tekstur?

Najnowszym sposobem, wprowadzonym już w kilku modach, który eliminuje crashe i zwiększa szybkość gry jest przekonwertowanie wszystkich plików .ogg z folderu "Sounds" na format .wav, ponieważ te pliki muzyczne powodują problemy z pamięcią, WB nie radzi sobie jakoś z nimi jak są w .ogg.
    Nie wiem czy jakiś taki patch wyszedł do florisa... jeśli nie to musiałbyś je przekonwertować jakoś sam(no i zedytować sounds.txt też, nie znam się na tym :P). W każdym razie taki fix na 100% działa.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 23:33:44 wysłana przez HUtH »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #427 dnia: Czerwca 15, 2011, 23:48:11 »
    Zrobiłem jak napisał Darkula, wszystkie pliki dźwiękowe zamieniłem na Native'owskie. Rozwiązało to cały problem, czyli tak jak wspomniałeś HUtH wina leży w plikach dźwiękowych i ich pożeraniu pamięci :P  Dzięki za pomoc. :)
    www.chzg.pl

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #428 dnia: Czerwca 16, 2011, 00:03:28 »
    Przebieg choroby podobny, jak u mnie. Spróbuj tych hotfixów, jeśli zawiodą, to podmień sounds.txt z Native'owskim.

Ostatnio na nowo instalowałem FEMP, z nowymi patchami, submodami.Jeżeli chodzi o dźwięki.Miałem podobny problem...wszystko się chrzaniło, odgłosy mieszały, powstał jeden wielki kibel.Dlaczego?Dźwięki są od 2.4, a my zapewne gramy na 2.41a :]Mam rację ?
    Jeżeli tak, to polecam wgrać folder sounds z pach 2.4(albo 2.3), i użyć pliku sounds.txt ze wcześniej podanych wersji...Ja tak zrobiłem, problemy się skończyły...

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #429 dnia: Czerwca 16, 2011, 00:55:22 »
    Tego też próbowałem, u mnie nie działa.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #430 dnia: Czerwca 16, 2011, 10:00:39 »
    Zrobiłem teraz Twoją metodę HUtH, wszystkie pliki .ogg skonwertowałem na .wav i zamieniałem odpowiednio sounds.txt. Problemu to nie naprawiło :/ Spróbowałem też w formacie .wma oraz .mp3 co nie pomogło.
    Jak na razie sprawdziła się tylko metoda podmienienia plików dźwiękowych na Native'owskie, które jak na złość są w formacie .ogg!
    www.chzg.pl

Offline huth

« Odpowiedź #431 dnia: Czerwca 16, 2011, 12:07:06 »
    Hmm ja nie wiem dokładnie co trzeba zmienić, ale z doświadczenia wiem, że PoP po patchu zamieniającym oggi na wavy działa wreszcie normalnie... w AD1257 też tak zrobili, ale w to nie grałem... w nowym patchu Brytenwaldy też to będzie, więc to zdecydowanie działa.
    Pewnie trzeba znać konkretne instrukcje....

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #432 dnia: Czerwca 16, 2011, 12:17:47 »
    Nie oszukujmy się. Taka kompilacja modów raczej nie powinna nikogo zdziwić, że zabiera tyle pamięci i jest przeznaczona raczej na "mocniejszy" sprzęt. Pomocne może być zastosowanie zwykłej, standardowej wersji Florisa, a nie rozszerzonej.
    U mnie grając w inne gry, na maksymalnych ustawieniach nie mam problemów. W Florisie gdy zdobywam miasto liczące 380 obrońców, mając przy swoim boku 300 osobową armię komputer dostaje nie lada czkawki (nie idzie grać). W wersji 2.3 nie miałam takiego problemu :/. Oczywiście gram na maksymalnych ustawieniach graficznych w rozdzielczości 1920x1080. W tedy staram się na "chwilę" nie ingerować w walkę. Czekam, aż 20 - 30% wrogich wojsk zostanie rozgromionych dopiero w tedy wkraczam na mury.

Co do samej gry to jak wam powszechnie wiadomo zawsze w Florisie nazywałam swoje Królestwo Syon i stworzyłam własne drzewko dla moich wojaków. Są to zupełnie nowe jednostki, które zastąpiły jednostki najemników, czyli Mercenaries. Ale nim przystąpię do opisu jednostek to powiem, że dziwiłam się bardzo. A mianowicie pobrałam aktualizację do windy i sterowniki do mojej karty. Wcześniej dokonałam edycji jednostek i uruchamiałam grę. Chcąc podzielić sie z wami "skrenem" przed "odpaleniem" gry uruchomiłam program Fraps, za pomocą, którego mogłam zrobić zrzut z ekranu. W trakcie wczytywania wyskoczyła mi wiadomość RGL Error.
    No i masz ci babo placek - pomyślałam sobie. Myślę sobie - Czyżby to była wina sterowników lub aktualizacji systemu. Neeee, panie Havranek. - Tak więc, siedziałam myślałam i myślałam, w końcu postanowiłam iść krop po kroku - to zawsze działa. Wyłączyłam Frapsa i odpaliłam grę. Okazało się, że Fraps, który został uruchomiony przed grą powodował u mnie RGL Error. Gdy wyłączyłam frapsa i uruchomiłam grę nie wyskoczył mi żaden RGL Error. Dziwne troszku nieprawdaż ? Czyli wygląda na to, że ewidentnie M&B WB może sienie uruchomić z powodu jakiegoś programu, z którym ewidentnie się gryzie.

No, to teraz przedstawię wam rycerzy Syjonu.

(click to show/hide)

Jak widać na wyżej zamieszczonej fotce znajdują się 4 edytowane jednostki. jedyny problem jaki napotkałam w trakcie edycji jednostek  to taki, że Atrybuty jakie wpisałam są prawidłowe. Niestety Skills i Weapon Proficienciies nie zgadzają się z wpisanymi przeze mnie cyframi. Jeżeli ktoś wie jak to poprawić była bym wdzięczna.

Legio: Podstawowa jednostka Królestwa Syjonu. Idealna przy oblężeniach. Powolna w szczerym polu.

(click to show/hide)

Centurio: Kusznicy,którzy oprócz wysposażeni w śmiertelną kuszę Arbalest i żelazne bełty posiadają podstawowe wyposażenie jednostek Legio, czyli Maczuga i tarcza.

(click to show/hide)

Pretorian: Syjońska kawaleria wyposażona w tarcze i długie maczugi. Idealnie spisuje siew polu przeciwko kawalerii i piechocie. Doskonale spisuje się również przy oblężeniach.

(click to show/hide)

Testudo: Zadaniem tej jednostki jest powstrzymanie szarżującej kawalerii za pomocą 280 cm halabard.

(click to show/hide)

Dla chcących przetestować jednostki plik znajduje się do pobrania na Mediafire. Wymagana wersja Floris Expanded Mod Pack 2.4. Mile widziane wasze opinie na temat szeregów Syjonu.

Knight of Syon troops pack - Floris 2.4

Offline huth

« Odpowiedź #433 dnia: Czerwca 16, 2011, 12:45:33 »
    Żeby wyglądali na syjońskich wojowników, to musieliby być żołto-czerwono-zieloni i przypalać jointy :P

Spróbuj jakichś innych programów niż fraps, chyba jest jakaś alternatywa :)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #434 dnia: Czerwca 16, 2011, 13:00:15 »
    Nie no fotki już zrobiłam. Ale musiałam najpierw uruchomić grę, a dopiero potem Frapsa, by uniknąć komunikatu RGL Error :/