Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1136177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #405 dnia: Czerwca 10, 2011, 13:31:33 »
    Ja tam tego nie ściągałam a problemów nie mam z modyfikacją Florisa. Uważam, że wystarczy na bieżąco robić update windy - takie jest przynajmniej moje zdanie.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #406 dnia: Czerwca 10, 2011, 15:30:28 »
    Problem zniknął, teraz przy włączaniu moda wyskakuje RGL Error. I to by było na tyle z Florisem.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #407 dnia: Czerwca 10, 2011, 16:35:26 »
    Problem zniknął, teraz przy włączaniu moda wyskakuje RGL Error. I to by było na tyle z Florisem.

Ile masz pamięci ram ??

Fragment F.A.Q. ze strony Florisa

Q: I can't start the game, since I get the following error just before the game is loaded: 'RGL shaders: Out of video memory', or a likewise error.
    Strange but true: this error is caused by the amount of sound effects. If you used a sound addon, it's best to revert back to the sounds used in the mod pack. If you get this error with the mod pack, it's best to revert back to the native sounds. To do this, replace sounds.txt by the appropriate one. That's all.

Ja już wiem jakie jest rozwiązanie a ty panie Hrabia Darkula wiesz? O ile zresztą się nie mylę rozwiązanie tego problemu padało na w tym wątku kilkakrotnie :/
    Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2011, 16:40:07 wysłana przez Jagoda »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #408 dnia: Czerwca 10, 2011, 20:06:54 »
    RAMu mam 3 gb.

RGL pojawił mi się po zmianie w tych plikach stronnicowania, wcześniej miałem częste crashe i zacięcia, które czasem znikały po alt - tab'ie (2 następujące po sobie obrazy, jakby ktoś zrobił w jednej sekundzie 2 screeny i puszczał bez końca).
    Dlatego nie szukałem rozwiązań w czeluściach tego tematu i wolałem oddać się beztroskiemu użalaniu się nad swoją tragiczną sytuacją, no i może też dlatego, że jestem leniwy.

Dobra, spróbuję i tego, chociaż wygląda niewiarygodnie. Najwyżej znowy będę jęczał.

edit:/ borze, zadziałało, to najbardziej idiotyczna przyczyna błędów jaką widziałem, zobaczymy, czy będzie wywalać.
    edit2:/ dźwięk galopu konia na mapie zastąpił dwięk strzały wbijającej się w koński zadek, co ciekawe inne dźwięki są ok, spróbuję coś wykombinować.
    edit3:/ dobra już ok
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2011, 20:56:06 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #409 dnia: Czerwca 11, 2011, 08:41:30 »
    Czyli jest jak mówiłam, rozwiązanie twojego problemu padło już wcześniej. Wystarczyło tylko przeczytać. W każdym razie dobrze, że zadziałało.
    Pozdrawiam.

Offline J_Mad

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #410 dnia: Czerwca 11, 2011, 14:57:12 »
    Animacje walki fajnie tu wyglądają, ale niestety powodują, że głupieję przy blokowaniu, zwłaszcza kija.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #411 dnia: Czerwca 11, 2011, 18:16:06 »
    Ja tam kijem nie walczę. Chyba, że muszę wyszkolić wieśniaków. Moją ulubioną bronią jest Horseman Mace. Zadaje liczne obrażenia, nawet dobrze uzbrojonym jednostką i co ważniejsze ogłusza je. Idealnie sprawdza się nawet w walce pieszo :D i przy oblężeniach. Broń  nie ma sobie równej. Z broni "dystansowych" to używam 320cm Dark Jousting lance.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #412 dnia: Czerwca 11, 2011, 18:21:24 »
    Ja też nie ogarniam nowych animacji, zresztą nie są wcale takie dobre. Może pasowały by do jakiegoś Star Wars Moda. Jak dla mnie nie czuć siły ciosu. Czy da się wyłączyć te animacje?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #413 dnia: Czerwca 11, 2011, 18:35:28 »
    Kwestia przyzwyczajenia. Ja po jakimś czasie nie dostrzegam tego żę walki zostały "urozmaicone". Pamiętam jedynie moją pierwszą walkę na Florisie - nie była łatwa i chyba o to też chodziło twórcy tego skryptu, że nie machamy bronią jak się nam żywnie podoba.
    Ale skoro wam to przeszkadza, to animacje dodaje skrypt Combat Animation Enhancement v5.0 wyszukajcie go i postarajcie się go usunąć. Ale o ile się nie mylę to musicie rozpocząć grę od nowa.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #414 dnia: Czerwca 11, 2011, 18:43:10 »
    Wystarczy podmienić plik tekstowy 'actions' z tym z native. To pierwsza rzecz, jaką robię po zainstalowaniu moda.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Czerwca 11, 2011, 19:35:30 »
    A czemu odpowiada ten 'actions' ?
    Edit: Już wiem ;) Moim zdaniem, nie  ma co demonizować. Animacie we florisie są fajne. Może walczy się inaczej - nie znaczy łatwiej - ale nie jest aż tak źle ;)
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2011, 19:39:37 wysłana przez Jagoda »

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Czerwca 13, 2011, 18:46:04 »
    Mod c5rashuje zdecydowanie rzadziej niż poprzedno, można w miarę normalnie grać.
    Problem teraz jest zgoła inny. Musiałem zrezygnować z Florisowych dźwięków (nie pomogły nawet hotfixy sounds.txt) i wgrać Native'owski plik. Tyle, że teraz niektóre dźwięki są pomieszane, np. na mapie zamiast galopu konia słychać uderzające w koński zad strzały, a przechadzając się po ulicach słychać krzyki publiczności z areny. Próbowałem bawić się z plikiem, ale nie bardzo widać efekty, więc najbardziej przeszkadzające dźwięki podmieniłem. Ale to raczej leczenie doraźnie, nie mogę nigdzie znaleźć pasującego do Native'owskich dźwięków pliku sounds.txt.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Czerwca 15, 2011, 13:12:24 »
    Ja mam problem jak chcę wejść na arenkę zarobić trochę kasy na początek to w momencie gdy w menu miasta wybieram opcję wejdź na arenę wyskakuje Runtime Error i wywala mi grę :/ zauważyłem teraz, że nie tylko przy próbie wejścia na arene ale też w paru innych przypadkach pojawia się ten sam Runtime error.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 15:04:32 wysłana przez Amoresso »
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #418 dnia: Czerwca 15, 2011, 20:11:05 »
    zrób to: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html (zwiększenie maksymalnej wielkości pliku stronicowania dla pojedynczego procesu)
    tutaj po polsku: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6171.msg125846;topicseen#msg125846 - nie wiem jaki masz system, to tłumaczenie dotyczy tylko XP, ale na viście/siódemce robi się to prościej, więc chyba nie będzie potrzebne

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Czerwca 15, 2011, 21:36:00 »
    mam XP, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i jest "lepiej" teraz error wyskakuje nie w trakcie gry ale podczas ładowania menu głównego xD
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl