Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Expanded Mod Pack  (Przeczytany 1131325 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Floris Expanded Mod Pack
    « Odpowiedź #450 dnia: Czerwca 18, 2011, 10:39:08 »
    Zrób deinstalacje gry. Ponowne uruchomienie systemu mile widziane. Następnie po ponownym uruchomieniu systemu zainstaluj gre i najnowszy patch dla M&B WB. Gdy to zrobisz ponownie rozpakuj ściągniętą modyfikację Florisa, a następnie wklej ją do folderu Modules. Po wykonaniu tej czynności powinieneś ściągnąć sobie Hotfixa dla modyfikacji w wersji 2.4. Chyba, że grasz na wersji 2.3 więc hotfix nie jest wymagany.
    Ja zawsze tak robię i .... gra jak i sama modyfikacja działa mi bez zarzutów. Czasem tylko dostaje czkawki w bitwach - ale to w tedy gdy w bitwie bierze udział więcej niż 500 chłopa.
    Upewnij się też, czy twój windows ma odpowiednie aktualizacje. Jeżeli nie ma to może ci wyskakiwać C++ i temu podobne pierdoły. Zalecam też sprawdzenie czy masz odpowiednie - najnowsze sterowniki. To podstawa by gra funkcjonowała jak należy.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #451 dnia: Czerwca 18, 2011, 11:39:29 »
    Ale gra mi sie nie wiesza tylko przy chodzeniu dziwnie miauczy, w żadnym modzie i native tak nie mam.
    (click to show/hide)

Offline Twinfire

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #452 dnia: Czerwca 18, 2011, 12:18:04 »
    Witam , śledzę forum od pewniego czasu i użytkownik "Twinfire" rozpoczął prace nad spolszczeniem do tego wspaniałego moda - kilka stron dalej jest nawet "aktualizacja" jednak czy wyjdzie pełne spolszczenie do florisa??

Wyjdzie wyjdzie, tylko zapał mi zmalał, miałem inne rzeczy do roboty i neta przez tydz. nie miałem. Ale w wakacje będę miał dużo czasu wolnego to się zrobi.
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #453 dnia: Czerwca 18, 2011, 12:19:59 »
    Ale gra mi sie nie wiesza tylko przy chodzeniu dziwnie miauczy, w żadnym modzie i native tak nie mam.

A czemu mi nic nie miauczy? Ewidentnie masz coś nie tak w takim razie w folderem, w którym znajdują się pliki dźwiękowe modyfikacji Florisa. Dla mnie to jest trochę dziwne. Instalacja Florisa nie jest tak naprawdę skomplikowana. Wystarczy tylko ściągnąć, rozpakować, wkleić i grać - cieszyć się grą - modyfikacją.

@Twinfire - fajnie, że zabrałeś się do polonizacji. Moje uznanie - sporo tekstu do roboty.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2011, 12:24:17 wysłana przez Jagoda »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #454 dnia: Czerwca 18, 2011, 13:34:30 »
    Może coś sie w drodze spierniczyło? Często tak bywa :D
    (click to show/hide)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #455 dnia: Czerwca 18, 2011, 15:46:57 »
    Powszechnie znany jest problem dziwnego dźwięku rodem z kosmosu w trakcie poruszania się po mapie. Rozwiązanie jest tutaj: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,162354.msg4034221.html#msg4034221
    Chyba, że to nie to.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #456 dnia: Czerwca 18, 2011, 16:08:20 »
    Tak wiem czytałam o tym. Nawet ktoś z obecnych forumowiczów też wspominał o kosmicznych odgłosach :D. Ale ja nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Dlaczego 5 osób ma takie efekty dźwiękowe, a 15 ich w ogóle nie ma i nie wie o czym w ogóle jest mowa ? Jak pisałam wcześniej aby gra wraz z modyfikacja działała prawidłowo należy wrzucać mod na świeżą instalkę. I żeby nie było niejasności należy upewnić się, czy posiadamy właściwy patch jak i odpowiednie sterowniki do naszej "maszynki". Samo zainstalowanie sterów nie rozwiązuje problemu. Są ludzie którzy instalują DX11 na XP lub sterowniki karty 64bitowej na 32 i pytają się - co jest grane :D
    Nie chcę mówić ani nawet na myśl mi nie naszło, że nie znasz sie lub robisz coś źle. Ale gry u mnie coś nie działa robię krok po korku operacje, które de facto usuwają mi wszelkiego rodzaju problemy/niejasności.
    Jak pisałam wcześniej ja generalnie nie mam i nie miałam żadnych, nigdy, przenigdy z Florisem. Jedyny problem był z bankiem, ale jak pisałam wcześniej Hotfix go naprawia.
    Tak więc jeżeli masz problem z dźwiękiem sprawdź folder z efektami dźwiękowymi,  a jeżeli to nie pomoże sprawdź sterowniki. Może być też tak, że wirus może robić takiego psota. Raz u mojego znajomego część klawiszy nie działała właśnie za sprawą wirusa :/
    Pozdrawiam.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #457 dnia: Czerwca 18, 2011, 20:54:36 »
    Znalazłem temat na TW, gdzie ludzie piszą, że też mają po kilka tysięcy jednostek w miastach. Niestety lekarstwa na to nie widać. Spróbuję zacząć od nowa i przeczekać parę miesięcy dla próby.

Jeszcze takie pytanko. Jak uderzyć tarczą i nachylić pikę? Niby jest to dodane, a nie bardzo wiem jak to zrobić.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #458 dnia: Czerwca 19, 2011, 08:51:28 »
    W el arte de la guerra waliło sie tarczą trzymając prawy i klikając lewy, a pike nachylało klikając V
    (click to show/hide)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Czerwca 19, 2011, 12:24:34 »
    Znalazłem temat na TW, gdzie ludzie piszą, że też mają po kilka tysięcy jednostek w miastach. Niestety lekarstwa na to nie widać....ciach...

W sumie gdyby pojawiało sie to nagminnie, to na pewno ów że "lekarstwo" pojawiło by się  w hotfixie. Ale jeżeli przytrafiło się to kilu osobom to widocznie nie jest to przyczyną samej modyfikacji. Jeżeli ewidentnie został skaszaniony skrypt w danej modyfikacji, jak to miało miejsce w opcjach Banku. Tak więc wątpię, by przyczyna rzekomych tysięcznych armii w zamkach/miastach była po stronie samej modyfikacji. Generlanie rzecz ujmując - wszyscy byśmy mieli taki problem. Tym czasem, mi coś takiego nigdy sienie przytrafiło, a gram już naprawdę długo we Florisa.
    Osobiście uważam, że przyczyny powinieneś szukać gdzieś indziej.
    Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2011, 12:28:27 wysłana przez Jagoda »

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #460 dnia: Czerwca 19, 2011, 13:23:36 »
    Jest spolszczenie do tego?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Czerwca 19, 2011, 14:03:21 »
    Jest spolszczenie do tego?

Ponoć Twinfire zabrał się za to. Tutaj masz link do chwilowo częściowo przetłumaczony tekst >>>Link<<<. z Tego co wiem to sporo jeszcze zostało do zrobienia.
    Pozdrawiam.

Offline matariffe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Czerwca 19, 2011, 14:06:22 »
    W wersji 2.4 dodany został kurz spowodowany biegiem koni. Wiecie może jak wyłączyć ten efekt? Strasznie spowalnia mi to działanie gry, w niektórych momentach nie da się nawet ruszyć, FPSy spadają mi przez to niemal do 0...

Offline Jagoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Czerwca 19, 2011, 14:10:03 »
    Przykro mi kochany, ale ja nie wiem jak pozbyć sie tego. Szkoda, że spowalnia ci to twojego PCta, bo efekt nawet mi sie podoba. Postaraj się pogrzebać coś w ustawieniach graficznych. Może dzięki temu, że zmniejszy ustawienia graficzne zyskasz dodatkowych kilkadziesiąt FPSów.

Pozdrawiam.

Offline Twinfire

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Czerwca 19, 2011, 15:10:56 »
    Wie ktoś może co usunąć/podmienić aby niebo z Florisa zastąpić tym z Native. Jakoś nie pasuje mi to niebo do gry.

Przeczytałem gdzieś, że w Florisie można spotkać Tajemniczego Kupca(Wędrowca/Handlarza) tyle, że nie wiem gdzie go znaleźć.   
    "Wspaniale! Czas na świętowanie... ser dla każdego! Czekaj, skreśl to. Ser dla nikogo. Sądzę, że to też może być uroczystość zwłaszcza, jeśli nie lubisz sera, prawda? Sporo tu namieszałeś, jak jakiś mały szczur. Ale wciąż nie dostaniesz sera. No, może troszeczkę." - Sheogorath, Książę Szaleństwa (Oblivion, Shivering Isles)
    "Na żadnej imprezie nie ma brzydkich kobiet, jest tylko za mało alkoholu."
    "Bo człowiek nie wie, co to życie, dopóki po raz pierwszy nie rozbierze kobiety." - Carlos Ruíz Za