Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Reprezentacja Polski WB 2011  (Przeczytany 32454 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Reprezentacja Polski WB
    « Odpowiedź #90 dnia: Lutego 13, 2011, 21:25:34 »
    Poza Lezardem w szwedzkim teamie znajdzie się też afaik Phyrex, co oznacza wielki bad news. Coś się obawiam, że jakby wystawić taki skład jak tutaj rzucacie listami to będzie po spotkaniu ze Szwedami identyfikacja po zębach co najwyżej. :)

Jakich pro-piechurów by nie mieli i tak żaden z nich nie prześcignie strzały, więc nie tragizujmy ;) Chciałbym jednak zaznaczyć że nasza społeczność wcale nie jest najsilniejsza i że jeśli tego wszystkiego nie ogarniecie to ze zwycięstwa nici.

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Lutego 13, 2011, 21:41:26 »
    Proponuję szybkie wybranie dowódcy, bo się zrobi z tego polskie piekiełko mości panowie.

Offline Jarsuss

• Użytkownik
    • Pamiętajcie najważniejsza jest zaprawa :P
    « Odpowiedź #92 dnia: Lutego 13, 2011, 21:56:22 »
    Proponuję szybkie wybranie dowódcy, bo się zrobi z tego polskie piekiełko mości panowie.

Voland ma rację im dłużej się to przeciąga tym gorzej dla polskiego teamu, a czas na wspólny trening wkrótce wybranego składu jest coraz mniejszy. Radze wam się opanować z emocjami i działać wspólnie, a nie wroga szukać między sobą. 
    HITMEN CLAN www.hitmen.tnb.pl

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #93 dnia: Lutego 14, 2011, 09:31:41 »
    Chyba najwyższy czas podsumować tą dyskusję i przedstawić jasno sytuację.
    Chętnych do reprezentacji mamy sporo (listę wieczorem uzupełnię, wczoraj nie dałem rady) ale na dowódców bitewnych jak na razie tylko dwóch kandydatów. Niektórzy twierdzą, że główną siłą polskiej sceny Warbanda są dwa klany, i przynajmniej w części się z nimi zgodzę, acz nie do końca. Nie możemy zapominać o graczach w klanach zagranicznych i mniejszych lub mniej udzielających się na scenie międzynarodowej klanach polskich. Dlatego właśnie wyszedłem z ideą kwalifikacji.
    Uważam, że rozmawiać zawsze warto i będę rozmawiał ze wszystkimi, którzy chcą rozmawiać. Od razu chcę podkreślić, że jeśli chcemy coś osiągnąć wszyscy musimy WSPÓŁPRACOWAĆ a nie licytować się, który klan jest lepszy. To możemy ustalić po tym turnieju.

Może przedstawię swoją wizję tych kwalifikacji i poczekam na waszą ocenę i propozycje.
    Proponuję podzielić wszystkich chętnych na 4- 6 wyrównanych grup. Podział musi być bardzo losowy ale grupy muszą być wyrównane. Dokonam go ja po konsultacji z paroma anonimowymi "autorytetami", osobami kompetentnymi i grającymi w Warbanda od długiego już czasu.
    Następnie grupy te, pod przewodnictwem kandydatów na dowódców (na dzień dzisiejszy Blackitt i dzioOb) staczałyby ze sobą sparingi. Każdy gracz miałby za zadanie pokazać się z jak najlepszej strony. Pamiętajcie nie liczy się ilość fragów a wkład w zwycięstwo drużyny. Mapy i frakcje wybieraliby dowódcy albo losowałbym ja i grupa obserwatorów.
    Po powiedzmy dwóch sparingach rozegranych przez każdą grupę, nastąpiłoby przemieszanie składów i następna tura sparingów.

Miałoby to trwać do trzech tygodni, po tym okresie wyłoniony zostanie i dowódca i myślę, że wykrystalizuje się grupa przodujących graczy, z której zostanie utworzony skład na mistrzostwa.

Taki system pozwala w dość prosty sposób przetestować i dać szansę wszystkim graczom. Każdy może pokazać i indywidualne umiejętności i jakże ważną umiejętność współpracy z, jakby nie patrzeć. przypadkowymi osobami, z którymi nie gra na co dzień.

Czekam na wasze uwagi i konstruktywną krytykę. Prosiłbym tylko o darowanie sobie postów pod tytułem: "to jest bez sensu bo liczą się tylko REF i WV (kolejność przypadkowa)". One naprawdę nie pomagają...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #94 dnia: Lutego 14, 2011, 09:36:41 »
    Co rozumiesz przez ,,wykrystalizuje się''? To znaczy ze wybór dowódców nie będzie poparty żadną rzeczywista statystyka, niczym, co do czego wszyscy sa zgodni? W takim razie nikt nie będzie miał oporów przed wcieleniem w życie tego, co było mówione wcześniej: wybrani zostaną wyłącznie przedstawiciele ww. klanów.

To jedyne moje zastrzeżenie, jeżeli rozwiążesz ten problem-plan jest pozbawiony wad.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 19, 2011, 01:50:41 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lutego 14, 2011, 09:46:24 »
    Przecież wystarczy żeby na każdym sparingu był obserwator nie biorący udziału w kwalifikacjach i od razu będzie wiadomo kto nie stosuje się do rozkazów dowódców, kto się nie nadaje, kto leci na fragi zamiast pomagać kolegom z drużyny. Jeżeli kwalifikację uzależnimy od jakichkolwiek statystyk to skończy się praca zespołowa a to właśnie w reprezentacji jest najważniejsze.
    Oczywiście nie twierdzę, że wyniki sparingów pójdą zupełnie do kosza, to też jest ważne. Ale nie najważniejsze w czasie kwalifikacji.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Lutego 14, 2011, 09:48:59 »
    ech jak to w Polsce musi byc walka o stołki, kłótnie i wbijanie nożów w plecy

historia lubi sie powtarzac...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lutego 14, 2011, 09:52:27 »
    Prosiłem o powstrzymanie się od zbędnych komentarzy. Proszę, nie zmuszaj mnie do wlepienia ci ostrzeżenia za spam, próbujemy tu prowadzić dyskusję a czymś takim nie pomagasz. Więc albo pisz konkretnie i na temat albo nie pisz wcale...

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    « Odpowiedź #98 dnia: Lutego 14, 2011, 10:33:20 »
    Pomysł jak najbardziej trafiony z kwalifikacjami. Tylko mam jedno pytanie co jeśli w powiedzmy w grupie A nikt nie będzie chciał być dowódca(generałem bądź kapitanem) Bycie dowódca niesie za sobą odpowiedzialność wiec ciężko będzie znaleźć kapitana(nie mowie tu o tych 2 pewnych) .

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lutego 14, 2011, 10:36:08 »
    Dowódcami na każdym sparingu będą osoby, które do tego tytułu pretendują. Więc po prostu Blackitt i dzioOb będą mieli trochę więcej roboty, ale jak sam zauważyłeś, stanowisko to niesie sporą odpowiedzialność.

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #100 dnia: Lutego 14, 2011, 10:47:08 »
    Wybacz, ale ten pomysł jest kiepski, jeden obserwator nie będzie mógł obserwować wszystkich, po za tym piszesz, to tak jak by po tych sparach skład był pewny i naturalnie znany. I ostatnie, musimy wybrać skład TERAZ !!! Inne kraje będą przez te 3 tygodnie się zgrywały, a my?
    My będziemy grali mixy...

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lutego 14, 2011, 10:51:05 »
    A kto mówi o jednym obserwatorze?
    Duczku, może i dobrze by było wybrać skład teraz ale bądźmy szczerzy, dobrze wiesz, że jak już wszyscy by się dogadali (wiesz, że to niemożliwe) to i tak zaczęliby trenować dwa dni przed terminem pierwszego meczu...
    A na tych sparingach przynajmniej wszyscy będą trenować i zgrywać się z nieznanymi osobami a moim zdaniem to podstawa.
    Choć jeśli masz inne propozycje to chętnie się z nimi zapoznam.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lutego 14, 2011, 11:01:43 »
    Nie wszyscy, którzy chcą grać w reprezentacji będą mogli się stawić na tych losowych sparingach [sprawy losowe, praca, dłuższa nieobecność]. Mam tu na myśli chociażby srakę/lookbehind. Co ty na to ?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lutego 14, 2011, 11:04:02 »
    Wiem, dlatego te kwalifikacje są przewidziane na dłuższy okres, żeby wszystkim dać szansę.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #104 dnia: Lutego 14, 2011, 11:22:07 »
    A co jeśli zabraknie jednego z dwóch domniemanych dowódców? Lub jeżeli większość składu nie stawi się na mecz? W przypadku gry 8 vs 8 jeżeli zabraknie połowy to co dalej? Gramy 4 vs 4 czy anulujemy spotkanie?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012